När andra ljuset brinner...

...är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.


I år känns det som att detta passar bättre ihop med tredje advent eftersom Lucia är först nästa måndag. Men idag är det andra advent och jag har tänt andra ljuset i min ljusstake. Lägenheten luktar ljuvligt av saffransskorpor som står i ugnen för att torka! Saffransskorpor är bland det godaste jag vet! De är farligt goda och idag tog jag två paket av den härliga kryddan och då får de riktigt god smak.

Min mamma undrar var jag får energin ifrån och jag ska ärligt säga att jag inte vet. Egentligen är min energinivå låg av både den ena och den andra anledningen, men när det kommer till bakning så finns det alltid energi! Särskilt när det är saffransskorpor det handlar om! :)

Gårdagen och dagen idag har jag tillbringat hos mamma och pappa i Ulricehamn! Det är underbart att komma dit. Då hoppar jag in i myskläderna och bara njuter! Snö, kyla och vinter utanför fönstret och varmt inne. Ett glas vin och massa god mat (igår blev det plankstek med perfekt grillad oxfilé och till efterrätt tiramisu). Underbart! Idag fick jag även köpt ett par vinterstövlar (efter massa provande, resonerande och funderande ska det tilläggas) så nu slipper jag frysa om fötterna! Bara jackan kvar att köpa och det ska jag försöka ordna snarast!

Efter en del tågstrul (fick köpt tågbiljetten 15.36 och tåget gick 15.37. Sprang till tåget och hann precis på. Sen strömfel följt av signalfel och tågkö!) kom jag till slut hem. Nu sitter jag i myskläder med ljus tända. Snart ska jag kolla på en film! Imorgon är det sovmorgon som gäller och träning innan jobbet. Underbart!

I veckan som stundar blir det massa jobb, snapsprovning med lite julmat, julbak hos kompisar, läkarbesök, träning och annat trevligt. Me like!

Men nu ska jag trycka igång filmen, ta mig en kopp vitt hallonte och en saffransskorpa (eller två, tre eller fyra...) och bara njuta av söndagskvällen!



Andra ljuset är tänt och skorporna står i ugnen. :)

Kommentarer
Postat av: Johanna P

Mysamys : )

2010-12-06 @ 07:30:08
URL: http://thepeachylifeofjo.blogspot.com
Postat av: Jonas

Pyssligt!! :)



Mina pepparkakor blev helt ok. (följ länken) Många blev det dock. Jag börjar få koll på det med bak, undrar vad det skall bli härnäst - griljerad skinka orkar jag nog inte med - för mycket för en person också, så det blir kanske något så enkelt som julkola eller liknande julgodis.

2010-12-06 @ 09:38:38
URL: http://picasaweb.google.com/jonas.boman/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0