Bästa jeansen i annan färg.

Står i Brunnsparken och väntar på bussen. Smarta lilla jag glömde att hoppa av på Vasaplatsen och missade därmed bussen hem. Menmen.

Då passar jag på att visa favoritjeansen från förra inlägget i en annan färg. En gråaktig färg som jag först var lite tveksam till men som jag nu gillar väldigt mycket! De är lite flammiga och gråblå. Låter konstigt men är snyggt!! Skulle ha köpt ännu fler tvättar men det är lätt att va efterklok!!


Bästa jeansen.

Snygga jeans är enligt mig det absolut svåraste att hitta! Det är så många kriterier som ska fyllas för att de ska klassas som snygga - fin tvätt, rätt modell, tajta men jag ska ändå kunna röra mig (tjena att mäta barnskor om man inte kan sätta sig på huk!), inte för långa i benen (ja det går att lägga upp men jag tar mig aldrig för att göra det), snygg passform, framhäva former (läs: inte trycka ut små bullar vid sidorna eller magen), sköna.... Listan är låååång!

Än så länge har de där perfekta jeansen lyst med sin frånvaro. Jag har köpt x antal som har uppfyllt några av kriterierna men långt ifrån alla. De har till slut blivit liggandes och till slut bortglömda. Det är tråkigt för jag tycker att jeans är så snyggt! På alla andra utom på mig.

Så när jag och min syster åkte till New York bestämde jag mig för att det bannemej var dags att hitta dem. Jeansen för mig. Jag googlade runt lite och kom fram till att en modell som verkade omtyckt var Levi's curve id. En modell där de mätte fram ens kroppstyp och sen gick man efter den snarare än storlek. Perfekt! Kanske kan det finnas ett par för mig? Jag var ändå tveksam.

På plats i det stora äpplet letade vi oss till en Levi's butik och jisses vilken hjälp vi fick! Tjejen i butiken mätte och letade. Sa att jag var Demi curve, vilket enligt henne betydde en perfekt proportion från midjan och ner. Ehhhh?! Är det jag? Jag som aldrig hittar jeans som både passar i midjan och kring ben och rumpa. Upp till bevis!

Tjejen plockade fram olika tvättar och storlekar och döm av min förvåning när jag knödde ner mig i en storlek 26 (26?! Jag har inte 26 utan 28 eller 29 protesterade jag). De satt som ett smäck! Tajta som tusan men jag kunde enkelt röra mig. Lagom långa. Framhävde former. Perfekt passform på både midja, rumpa och lår. Inga bullar som producerades i sidan eller vid magen. Sköna, bekväma, snygga!

Så jag slog till på tre par. Japp! Bäst att passa på! De kostade knappa hälften mot hemma så varför inte passa på?!

Numera äger jag alltså tre par perfekta jeans. Jag älskar dem! Jag säger vara Levi's curve id! Testa!


Packar.

Åh vad det tar emot! Jag vill verkligen inte packa och åka hem utan stanna kvar. Bara några dagar till.

Det har varit en underbar vecka med god mat, shopping, sol, central park-häng och promenader. Än en gång kan jag konstatera att jag älskar den här stan! Jag längtar redan hit igen trots att jag inte har åkt hem än.

Men nu är det snart över för den här gången. Tråkigt men sant. Jag hoppas på att få komma tillbaka snart! Men innan hemfärd ska det packas, sovas och sen några sista timmar i favvostaden.

Så... Godnatt så hörs vi på svensk mark igen!


Rastar kortet.

Njuter till fullo av älskade New York! Här är varmt, mycket folk, god mat och dryck och riktigt bra shopping! Kanske lite för bra.... Mitt kort har rastats ordentligt och då har vi ändå ett par dagar kvar.

Det märks att jag shoppar med min syster för plaggen går i hennes färgskala - grått och svart. Och så lite inslag av smaragdgrönt (ÄLSKAR verkligen den färgen!) och vinrött. Varenda inköp känns helt rätt och det känns skönt för samvetet.

Vad har det då blivit (so far)?! Tre par jeans - mörkblå, svarta med grå sömmar och gråblå (jag säger bara Levi's curve id!!! Sicka jeans!), tre t-shirtar, fyra blusar, två stickade tröjor, ett skärp, två halsband, smink, underkläder, en väska, mobilskal och en nyckelring. Lite smått och gott med andra ord!

Nu väntar de sista två dagarna innan det är dags att bege sig tillbaka hem till kyla och jobb (vill inte åka hem redan!!), men först kvällen då det vankas mexikansk middag!


Rofyllt.

Jag har under de senaste månaderna utvecklat en vana, ovana... Kalla det var du vill! Det började som ett misstag som jag råkade göra några gånger och till slut upptäckte jag att det var rätt rofyllt så nu gör jag det utan att tänka på det.

Vad pratar jag om? Jo..... Jag sitter med ifånlurarna i öronen utan att sätta igång något att lyssna på. Första gångerna bara blev det så! Jag satte i dem för att jag skulle lyssna på radio, men glömde helt enkelt att sätta igång den. Sen hände det några gånger till och för ett tag sen upptäckte jag att det är rätt rofyllt att sitta med lurarna i öronen. Man stänger liksom ute allt och kopplar av även om det inte är någon musik. För det är inte alltid jag orkar lyssna på något. Men genom att ha dem i stänger jag ute lite av allt annat ljud runtomkring. Perfekt!!

Ja, det är nog ett märkligt och onormalt beteende, men jag tänker fortsätta med det!


Fruitbooster.

Det är en trött lördag idag! Gårdagen blev inte alls som tänkt. Ledig dag blev halvdag på jobbet. Träning fick ställas in. Tvätt bokas om. Packning skjutas på. Men det blev mysig fika och runda på stan med S och L följt av sämsta massagen ever. Sen var planen mat, tvätt, städ och pack. Slutade med ett fyra timmar långt telefonsamtal med M. Allt från jobb till livets tuffa utmaningar betades igenom och det var ett givande samtal. Det är härligt när en oväntad kollega kan bli en bra vän. Tvätten blev i alla fall halvklar. Väskan ekar fortfarande tom.

Idag är det heldag på jobbet som står på schemat. Försöker peppa mig med energi med god fruitbooster med mango och mynta. Mumsigt!


RSS 2.0