Gott nytt!

Jag är redo. Snart. Önskar dig ett riktigt gott nytt år och så ses vi nästa år! :)

Såhär blev det!






Ok... Nu gäller det!

Nyårsfrillan ska fixas och jag tycker faktiskt att föningen gick över förväntan! Håret står rakt bakåt! Håll tummen för att resten ska lyckas också!


Uppdatering följer såklart. :)


Nu är det klippt...

...och jag kan än en gång konstatera att jag har världens överlägset bästa frisör! Sträck på dig älskade systeryster för du är verkligen megasuperduperduktig! Vad hade jag gjort utan dig? Förmodligen hade jag haft en rätt tråkig frisyr! En mesig och icke-vågad frisyr!

En sak är i alla fall säker... Jag hade inte sett ut så i håret som jag gör just nu. Den här gången har jag nog den överlägset coolaste frisyren jag någonsin har haft. Helblond såklart... Sen är hon klippt en frisyr à la September. Så fort jag såg henne i Så mycket bättre tänkte jag att sån frisyr vill jag ha. Dråpligt nog föreslog Amanda just den frisyren när vi pratade klippning under julhelgen.

Sagt och gjort. Rakmaskinen plockades fram och nu har jag två snaggade partier precis vid tinningarna. 9,5 mm kort för att vara exakt. Sen har jag en stor bakåtlugg som jag inte har en aning om hur jag ska få till på egen hand! Det blir till att sätta igång tidigt imorgon och leka med håret! Bäst att jag inte sminkar mig först utifall att jag måste tvätta det igen. Men jag ska fixa det (även om jag just nu överväger att sova sittandes i soffan inatt).

Hur som haver är jag supernöjd! Jag känner på mig att jag kommer att trivas jättebra i frisyren och den 12/2 åker jag och fixar samma sak igen (om jag lyckas lära mig hur jag ska få till luggen). I love it!

Tyvärr är det skitsvårt att få till en bra bild på frisyren. Det ser antingen ut som blond bakåtslick (tänk Draco Malfoy i Harry Potter) eller som att jag har värsta rockabillyluggen. Men jag har gjort mitt bästa! Och nej... Det är inte en gigantisk finne jag har i pannan... Det är ett brännmärke efter att jag använde min nya locktång på juldagen...



Originalet... Bild: google.se


















Jag tänkte försöka lära mig att göra en inbakad liten
fläta och ha håret såhär någon gång. Men det ska tydligen
vara supersvårt att göra en sån fläta på sig själv... Men
försöka går ju...
Bild: google.se



Nå... Vad tycks?


Längtan efter sängen.

Jag står på jobbet. Fryser om tårna. Jag drar mig för att ta av mig min lila fleecetröja. Den är min bäste vän just nu. Jag dricker te. Massor av te. Jag hoppas på att det ska hjälpa till. Både för att värma mig och för göra mig frisk. Min kropp mår inte bra. Huvudet är på väg att explodera, varenda led i kroppen gör ont och näsan snuvar.

Jag längtar efter sängen. Jag vill krypa ner i mina mjukisbyxor, behålla min lila fleece på och sätta raggisar på fossingarna. Leta mig ner till värmen under duntäcket. Kolla på någon bra serie på datorn. Vara sjuk! Tillåta mig själv att vara lite ynklig. Äta glass till frukost och kasta snorpapper på golvet (ja, det är äckligt men om det känns bättre kan jag ha en påse vid sängkanten och slänga papprena i).

Men så blir det inte. Det blir några timmars jobb till innan jag beger mig söderut för att fixa håret. Men på nyårsafton... Då blir det lååååång sovmorgon! Jag ska göra hårinpackning, måla naglarna, göra ansiktsmask och bara ta hand om mig själv innan jag svidar om till nyårsstassen. Åh vad roligt! :)

Så... Nu tar jag en Panodil och biter ihop.

Snuv, snuv, snuv.

Japp. Det blir en repris av förra året! Först blev Amanda dålig, sen mamma och nu jag. Skit också! Jag som var laddad för träning. Menmen. Det får bli mer av den varan nästa år helt enkelt.

Men en sak ska inte återupprepa sig från förra året och det är att jag ligger hemma sjuk på nyårsafton. Jag ska fira! Om jag så ska få gå till restaurangen iklädd mjukisbyxor och raggsockor! Jag ska sitta där och dricka vin även om jag ska behöva snyta mig stup i kvarten! Jag ska skåla i bubbel även om jag har haft en dejt med Mr Ipren! Så det så! Hör du det din jä*la förkylning!

Mitt nya hår. Hur ska det gå?

I mitten av veckan är det dags för mig att återigen fixa i ordning mitt hår. Den dagen någon uppfinner ett medel som får håret att växa låååångsamt så kommer jag att jubla! Produkten får gärna komma typ nu...!

Den här gången blir det en liten ändring av håret. Min syster ska testa något nytt och jag är lite nervös måste jag säga. Jag tycker att frisyren är supercool! Särskilt på hon som har den och där min syster har hittat sin inspiration. Jag älskar den! Det första jag tänkte när jag såg henne (en känd person) var: Shit sicken cool frisyr! Sån skulle man ha... Och nu kanske jag får det så!

 

Kruxet är att jag måste lära mig att fixa i ordning det. Det krävs tydligen en del dust it för att få det att ligga sådär snyggt och fint. Men jag ska lyckas! Så idag åker jag till stan och köper mig lite hårprodukter.

 

En sak är jag rädd för... Det är rakmaskinen. Japp... Det kommer att vara snagg på vissa ställen. Nervöst! Men gud så coolt det kommer att bli (hoppas jag)! Jag ser fram emot det och har googlat lite stylingvarianter på frisyren. Min nya fina locktång jag fick i julklapp kan komma till användning. Åh vad spännande!!

På torsdag får du se resultatet! Håll tummarna för att det blir fint. :)


Äntligen hemma!

26 december 2010 är inte min dag. Eller var rättare sagt var för dagen är snart över. Jag är äntligen hemma igen efter en ansträngande eftermiddag och kväll. Vi tar det i punktform:

* ca 12:00 - Jag kollar sj.se och ser att det finns biljetter till alla avgångar! Tågen går en gång i timmen och jag tänker att då behöver jag inte köpa någon biljett innan. Jag vet ju ändå inte när jag är på plats på stationen och kan komma iväg. Ingen stress. Ingen press.

* ca 13:00 - Åker till Halmstad och uträttar lite ärenden med mamma och pappa som har kört mig till Halmstad för att jag ska ta tåget därifrån och hem.

* ca 15:30 - Jag anländer till stationen för att inhandla min biljett från SJs biljettautomat. Upptäcker till min stora förfäran att alla avgångar är slutsålda! Första tåg som det går att köpa biljett till är 19:02

* ca 15:30 - 16:00 - Tre fjärdedelar av familjen diskuterar hur jag ska komma hem. Mamma och pappa röstar för att köra mig upp till Göteborg alternativt att vi alla åker hem till Småland igen och att jag tar tåget därifrån morgonen därpå. Jag själv röstar för att jag stannar kvar i Halmstad och tar det där 19:02-tåget. Några timmar på stationen gör väl inte mig något! Och inte ska mamma och pappa behöva åka nästan 30 mil i snöyra för att lämna mig!

* ca 16:00 - Vi är tillbaka på stationen för att jag ska köpa en biljett. Jag upptäcker då till min stora förfäran att alla biljetter till 19:02-tåget också är slut! Nästa går 20:02. Jag blir arg, frustrerad och ledsen. Köper en biljett och blir körd hem till min syster med sambo som ska iväg på middag.

* ca 19:30 - Amanda kommer hem från middagen och kör mig till stationen.

* ca 19:40 - Min papperskasse med delar av mina julklappar och Ullaredsköp går sönder mitt i tu. Alla saker ramlar ut! Rakt ut i snön.

* ca 19:42 - Jag springer in på Pressbyrån och ber att få köpa några plastpåsar. Inhandlar 6 st plastpåsar som är storleken mindre än en vanlig ICA-påse.

* ca 19:43 - Knör ner alla saker i minipåsarna och försöker trycka på de allihopa runt min lilla hand. Säger hejdå till Amanda och beger mig mot stationen.

* ca 19:45 - Ringer mamma och är allmänt trött på hela alltet. Varför? Vill bara hem!

* ca 19:58 - På tavlan står det att tåget är lite försenat. 20:02 är nu 20:15.

* ca 20:05 - Jag går ut och ställer mig för att vara beredd när tåget kommer. Med alla fullproppade påsar är det inte så lätt att komma fram i snön.

* ca 20:20 - Tåget är mer försenat. Fryser om fötterna så jag går in igen. Jag upptäcker att jag inte har något batteri kvar i mobilen så jag slutar prata med mamma.

* ca 20:30 - Tåget är ännu mer försenat.

* ca 20:35 - Fortfarande inget tåg i sikte. Går ut igen bara för säkerthets skull. Det stod ju faktiskt 20:40 och tavlan har inte slagit om till någon annan tid.

* ca 20:46 - Tavlan visar nu 21:00. *suckar*

* ca 21:05 - Inget tåg har kommit. Fötterna är kalla. Jag går in och upptäcker att mitt tåg är bortplockat från tavlan. Smsar mamma som ringer min syster och förvarnar att de kanske får en nattgäst.

* ca 21:06 - Jag tar mig ett marsipanhjärta och tackar mormor och morfar för att jag fick det i julklapp. Magen kurrar lite. Funderar starkt på att plocka upp påsen med skivad lammfiol som mamma har skickat med mig. Jag menar... Att ta upp en halv julskinka är kanske lite väl på en fullsatt centralstation?!

* ca 21:07 - Struntar i lammfiolen och tar ett till marsipanhjärta.

* ca 21:08 - Jag kommer på att min spårvagnsladdning har gått ut. Mobilen är typ död. Hur ska jag komma hem? Tänk om jag måste gå hem?

* ca 21:17 - Mitt tåg pluppar upp på tavlan igen! Avgångstid 21:25. Jag undrar vart tåget befann sig under den där tiden då det inte har synts på tavlan...? Det får jag nog aldrig veta... Tar ett till marsipanhjärta och beger mig ut till tågspåret. Igen.

* ca 21:25 - Det plingar och långt därborta kommer ett tåg! MITT tåg!

* ca 21:27 - Tåget rullar!

* ca 22:10 - Stopp i signalen. Jag orkar inte mer! Ett till marsipanhjärta kanske hjälper?

* ca 22:30 - Tåget kör låååångsamt. Vi har hamnat bakom ett pendeltåg.

* ca 22:40 - Jag ser Göteborg Central! Men... Varför står vi still? Stopp i signalen såklart.

* ca 22:50 - Kliver av tåget och halvspringer med alla mina Pressbyrånpåsar och den lilla rosa för att hinna till Pressbyrån som stänger kl 23. Jag får lite ont i benet och inser att min nyinköpta sax har gjort ett hål i påsen och nu träffar mitt lår. Skit samma. Måste hinna köpa laddning på kortet! Mobilen är sedan länge död och jag vågar inte chansa. Visst... Det kommer säkert inte någon kontrollant, men plankar jag en dag som denna så kommer en såndär kontrollant och kollar mig och då ryker jag på böter på 1200 kronor. Inte så kul.

* ca 22:58 - Lämnar Pressbyrån och halvspringer genom Nordstan för att hinna med min buss. Jag hinner med den. Tack och lov!

*  ca 23:40 - Hemma!

* ca 00:10 - Jag ska stupa i säng! Jag orkar inte packa upp något idag. Jag tar det imorgon.

* ca 00:11 - Jag inser att jag inte har hunnit köpa någon frukost till imorgon.

* ca 00:11 - Men jag har ju både lammfiol (sjunger fårfiolalåten i huvudet. Egenskriven låt faktiskt... Kom på den för några dagar sen...) och en halv julaskinka så visst ska jag klara mig!


Japp... Där har du min dag! Nu ska jag som du ser sova. Behövligt!


Det gick visst inte så bra...

Jag sitter hemma hos min syster. Det gick inte så bra att ta sig hem. Jag fick skjuts av mamma och pappa till Halmstad. Eftersom sj.se visade att det fanns biljetter till alla avgångar under eftermiddagen så struntade jag i att boka biljett. Det går ju ändå ett tåg i timmen.... Så när jag kom till stationen vid 15.30 för att köpa biljett till 16-tåget så visar SJ-automaten att alla avgångar fram till 20.00 var slutsålda. Blev såklart måttligt road av detta. Efter lite diskussioner med mamma och pappa (de ville köra mig ända hem, men det tyckte jag var onödigt eftersom det hade börjat snöa. Andra alternativet var att ringa jobbet och meddela att jag behöver vara ledig imorgon också... Och så vidare) åkte jag till stationen för att köpa mig en biljett.
Så åkte jag hem till min syster för att invänta tåget. Surfar in på sj.se igen. Vad ser jag där? Jo att det finns biljetter till alla avgångar. Irriterande till tusen. Jag hade alltså kunnat få tag på en biljett... Jag mailade såklart SJ som detta och att de borde se till att automaterna visar samma information som internetbokningen. Vi får se vad de svarar.....
Menmen. Det hade kunnat vara värre... Nu hoppas jag bara att tåget är i tid. Inga problem med växlarna (som i onsdags), inga förseningar, inga träd som faller över ledningarna eller annat strul. Jag vill hem!!
Jag har för övrigt köpt mig en fin julklapp idag. Lite av ett spontanköp (planerat sådant, men jag skulle inte ha slagit till idag) och jag känner en blandning av ångest och längtan i kroppen. Vad har jag köpt? Det får du se om 1,5 v då mamma och pappa kommer upp med lådorna.... Den som väntar får se!

I wish you a merry Christmas.

Julafton! En vit sådan. Underbart! Idag väntar frukost med julmust (Japp... Det har vi alltid fått till julfrukosten!), jullunch hos mormor och morfar, Kalle Anka, paketöppning, trerätters middag, slapp i soffan, paketspelet, glögg och julmys! Kan det bli bättre?

Så... Jag hoppas att du får en underbar julafton med god mat, snö, paket, skratt och härlig stämning! GOD JUL!



Och nej... Det är ingen noshörning uppe i vänstra hörnet. Det är en deformerad gris.

Jag älskar glada nyheter!

Åh vad roligt! Jag blir så glad!

Jag räknar just nu ner. Jag vill hem. Hem och sitta framför en varm brasa. Hoppa i myskläder och raggisar. Äta skinkmacka med massa stark senap på. Eller fel... Skinkmackor! Hem till mamma och pappa. Träffa systra mi. Bara fira jul. Men snart. Snart!

Fram till det glädjs jag! Ler för att jag är glad för fina vänner och deras glada nyheter. :)

En sommarvisa som är underbar.

Jag är lite trött på jullåtar om jag ska vara ärlig. Jag älskar jullåtar, men såhär dagarna innan jul så har jag hört alla låtar alldeles för många gånger. Om du inte har tröttnat så kan du slå på Mix Megapol. De har sänt julmusik dygnet runt hela december... 

För att komma bort från julmusiken ska jag bjuda på en liten sommarvisa. Det är Petra September Marklund som sjunger den. Jag har alltid gillat Septembers låtar, men inte förstått hur otroligt musikalisk och duktig den tjejen är! Men så såg jag Så mycket bättre upptäckte jag att hon är sjukt begåvad! Hon sjunger jättebra och är otroligt snygg och cool. Just den här låten sjöng hon i Så ska det låta förra året och jag kan inte bli annat än imponerad över henne. Och sicken snygg frisyr hon har där! Jag hoppas att tomten kommer med en locktång till mig på fredag! I så fall ska jag försöka få till något liknande på nyår. I like!

 

Så... Håll till godo! En superfin sommarvisa från mig till dig!

 

 


Det är ju för tusingen julveckan!

20 december. Jag fick nästan en chock när jag såg datumet på klockan i morse. 20 december. Vart har tiden tagit vägen? Borta! Pytts väck! Om en månad är jag ett år äldre än nu. Sjukt! Konstigt! Skrämmande! Ja, inte åldern då utan att tiden går fort. Att jag blir ett år äldre är inget som oroar eller bekymrar mig. Jag kan inte göra något åt det och jag menar... Jag får visa leg för att köpa trisslotter, får skeptiska blickar när jag beställer vin på restaurang (japp... Hände i lördags) och har bara handlat en gång på systemet utan att visa körkortet. Jag ska inte klaga. :)

Så nu är det alltså julvecka! Snart dags att bege sig till de småländska skogarna och fira med familjen. Jag insåg i morse att jag inte riktigt har förstått att det är julvecka redan. Jag har liksom inte riktigt planerat för det. När ska jag hinna packa? När ska jag hinna fixa ordning det som måste fixas i ordning? Hur ska jag hinna? Idag jobbar jag till 20, vilket innebär att det inte hinner bli så mycket gjort när jag kommer hem från jobbet. Imorgon ska jag gå på spinning efter jobbet (och nej... Jag bokar inte av för jag skulle ha tränat i morse, men orkade mig inte upp så spinning imorgon är ett måste! VILL SPINNA!) så jag får helt enkelt packa och fixa imorgon kväll. Inte mycket annat att göra.

Hur firar du jul i år? Vad har ni för traditioner? Vår allra bästa tradition är grillningen! Under några år nu har vi grillat på julafton eller juldagen och i år är inget undantag! Grillat lamm blir det som huvudrätt i årets trerätters middag och oj så gott det ska bli!

Nej... Nu blir det lite mer jobb innan jag tar sen lunch/tidig middag och jobbar några timmar till.

Tjingeling!

Rena fyndet.

För ett par veckor sedan var jag på Lager 157 i Gällstad med mamma och pappa. Jag hittade inte jättemycket (som vanligt där), men handlade ett par vinterstövlar och en jeansskjorta. Skjortan var rena fyndet - 250 kr. Den är längre i modellen och funkar därför perfekt som klänning! På mina 165,5 cm går den strax ovanför knäna. Tryckknappar framtill och bröstficka på ena sidan. Det är liiiite stor för mig så jag kör med ett skärp i midjan. Ett perfekt plagg att ha till jobbet för jag känner mig sådär lagom uppklädd! Synd att den inte fanns i fler tvättar.



Julstämning!

Jisses vad trött jag är! I fredags fastnade jag framför en film på TV och var inte i säng förrän närmare 02. Igår var jag ute på trevligheter och kom inte i säng förrän närmare 02.30. Behöver jag berätta hur trött jag känner mig? Jisses! Spinningen är avbokad (även om det smärtar lite) och jag satsar på en långpromenad i stället. Ska ta mig ner till stationen för att köpa en styck tågbiljett och sen ska jag strosa lite på stan. Det är nog vad min trötta kropp orkar. Börjar jag bli gammal?

Gårdagkvällen bjöd på lite julstämning i form av ett snöigt jul på Liseberg. Gick där ett bra tag i snöyran! Tog såklart en vinpaus och en varm choklad-paus. Det bara måste man ju göra. :) Underbar varm choklad gjord på Valrhonachoklad och grädde på toppen. Jag satsade också 15 kr och vann en påse Gott och Blandat medan andra gick därifrån med 2 kg Geisha!! Tur! Efter det blev det en flaska vin på Vinobar. Supertrevligt! Men... Är som sagt liiiite trött idag. För lite sömn i helgen.

Så nu är julstämningen på topp igen! Tack Liseberg!

Nej... Om jag skulle ta och göra något lite mer vettigt med mitt liv. Som att klä på sig lite kläder och ta sig ner mot stan.


Ute faller snö.

Flingor dalar långsamt från himlen och virvlar runt i vinden. Snö. Fint!

Idag unnade jag mig låååång sovmorgon. Det vill säga... Jag sov tills jag vaknade. Det är så härligt att få göra det ibland. Sen om jag vaknar kl 08, 09, 10 eller 11... Ja, det spelar ingen roll. För när jag vaknar har kroppen fått den sömn den behöver. Smart va!? :)

Tanken med denna lördag är återhämtning. Jag ska inte göra ett knop! Kolla lite på TV, fixa lite hemma, laga mat och bara ta det lugnt. Ikväll blir det jul på Liseberg. Ska försöka börja packa lite inför jul. Dagarna fram till hemfärd är fullspäckade så jag kan lika gärna sätta igång redan nu.

Igår slog jag in mina julklappar. De ligger här på golvet och väntar på att bli öppnade. Jag hoppas att de som ska få dem blir glada. :)

Nej... Nu blir det seeeen frukost! :) Funderar på pannkakor.







När det lider mot jul...

Sicken härlig fredag! Jag gick vid 15.15 idag och det var behövligt! Jag åkte in till stan och köpte min sista vanliga julklapp. Är mycket nöjd! Nu är det bara julklappsspelsklapparna kvar och de handlar jag i Ullared. Skönt att ha allt det andra klart!

Så nu är jag snart redo för julfirande. Jag måste bara köpa tågbiljett. Missade det idag. Det slank bara ur min hjärna så jag får ta och göra det nu under helgen i stället. Bara tågen går som de ska! *hoppashoppas*

Nu har jag parkerat mig i soffan. En kall julöl i glaset och mörk choklad till det. Kan det bli bättre?



En av världens godaste chokladkakor. Mörk choklad med blåbär och mandelspån.


Tipp tapp tipp tapp tippetippetipp tapp. Tipp tipp tapp!

Fredag! Underbart! Idag ska jag gå tidigare från jobbet så det är kortdag idag. Jippie! Då bär det av in till stan för att fixa den sista julklappen och så ska jag bara strosa runt och kolla i lite affärer som jag inte hinner till i vanliga fall (Läs: Balders hage och Pop Boutique!). Lovely! Kallt och vintrigt är det också.

Jag var så nöjd över mig själv i morse. Det är som skrivet fredag idag, vilket betyder träningsmorgon. Madde kunde inte komma med den här fredagen, men jag hade än en gång bestämt mig för att gå upp och traska dit. Fast... När klockan ringde 06.25 var jag så trött! Usch! Ingen träning idag! Så jag ställde om klockan och vände mig om för att somna om. Jag insåg dock ganska snabbt att jag redan hade vaknat och att jag lika gärna kunde gå upp. Sagt och gjort. Två minuter senare var träningskläderna på och jag satt i soffan och åt frukost. 07.02 stämplade jag in på F&S och en timme senare gick jag därifrån. Nöjd efter att ha kört lite roddmaskin och lyft massa skrot. Pigg, glad och nöjd! Underbart!

Grejen är att jag märker sån enorm skillnad bara sen några veckor tillbaka. Det är lättare att gå upp på morgonen. Det känns roligt att gå upp och träna på morgonen. Vanan börjar rota sig i hjärnan! Det trodde jag aldrig! Så om du precis som jag alltid har känt: Inte morgonträning! Det är jobbigt! Inget vatten i kroppen. Ingen mat. Gå upp tidigt. JOBBIGT! Testa! Ge det några veckor! För det blir lättare. Och du kan äta innan. Jag äter lite fil och müsli innan och så en rejäl tallrik gröt efteråt. Jag orkar såväl gym som spinning och löpning (körde ju 7 km förra fredagen!). Bara bestäm dig! När det har gått några veckor är det mycket lättare att stiga upp och träningen känns faktiskt rolig även om det är tidigt. Visst... Du kanske inte kan ge riktigt lika mycket, lyfta lika tunga vikter, springa lika snabbt eller ha lika mycket motstånd på spinningcykeln... Men vad gör väl det? Huvudsaken är att man kommer iväg och tränar! Det är min filosofi. :)

 

Så... Ikväll ska jag unna mig lite mörk choklad! Jag fick ju mitt eget paket i paketspelet i onsdags (te och choklad) så den chokladen ska jag äta ikväll. Supergod är den och du ska såklart få veta vilken det är ikväll!

 

Nu jobba! Tjingeling!


Ute faller.... Regn?

Ja det är sant. Det smattrar mot fönstrena och ute faller det regndroppar. På gångbanan här precis utanför mitt fönster är det isbana med ett lager vatten. Tydligen ska det bli minusgrader i eftermiddag. Japp. Roligt! Kanske borde köpa mig ett par skridskor och ta mig till jobbet med hjälp av dem?

Mörkt är det också! Rena natten! Kroppen vill liksom inte riktigt vakna. Den tror att det är supertidigt fastän klockan är 08.30. Det bådar gott inför helgen för då är det sovmorgon tills jag vaknar som gäller. Det behöver jag!

Om en vecka står jag nog och bakar vörtbröd nu. Och gör julsenap. Åh vad jag längtar!

Men nu.... Dags att göra sig klar för jobbet och halka ut till bussen. Jag tror att jag ska ta med några pepparkakor idag och ha till morgonteet!

Hej mitt vinterland!

Det är verkligen vinter ute alltså! Kallt, snöigt och jag kan riktigt känna julstämningen i kroppen. För det ska bli så mysigt att komma hem till Småland. Få träffa familjen och koppla av. Fyra dagars ledighet. Precis vad jag behöver.

I morse hände det som jag har gått och oroat mig för ett tag nu. Min kropp sa stopp på riktigt! När klockan ringde vid 08-tiden så kom jag inte upp ur sängen. Mitt huvud gjorde så ont att det inte gick. Jag orkade knappt öppna mina ögon utan jag ville bara dra täcket över huvudet och ligga därunder tills huvudvärken gav med sig. Och det var nästan vad jag gjorde...!

Jag gjorde nämligen något som är extremt sällsynt för min del. Jag skickade iväg ett sms till min chef och meddelade att jag kommer in lite senare idag. Att gårdagens arbetsdag (liksom flera andra dagar de senaste veckorna och månaderna) helt enkelt blev för mycket för min kropp. Han förstod. Sen drog jag täcket över huvudet och låg och slumrade till strax innan 10. Då gick jag upp.

Huvudvärken var fortfarande kvar, men jag klarade inte riktigt av att bara ligga där i sängen. Så jag gick upp, drog på mig raggsockorna för att inte frysa om fossingarna och satte mig vid köksbordet. Och vill du veta vad jag gjorde? Jag spritsade glasyr på några pepparkakor. Jag vet inte vad som flög i mig, men jag rörde ihop lite rosa kristyr och dekorerade lite pepparkakor. Helt och fullt normalt en tisdags morgon... Eller inte. Men det var rätt skönt faktiskt. Att inte behöva tänka... Bara göra... Sen gjorde jag mig klar för jobbet och var där vid 11.50 ungefär. Huvudvärken fortfarande kvar, men jag höll Mr Ipren hårt i handen så lite bättre blev det.

Jag känner inte igen mig själv i det här riktigt. Det är inte sån jag är egentligen. Jag dyker alltid upp i tid till jobbet. Sjukanmäler mig bara om jag verkligen, verkligen måste. Även om jag är dödstrött när klockan ringer så går jag upp och åker till jobbet. Men idag var jag tvungen. Jag var tvungen att ge min kropp en paus och jag var glad att jag fick pausen.

Om en stund ska jag åka hem och fixa lite hemma. Jag ska städa i ordning och göra fint inför imorgon. Då kommer mina underbara fikavänner hem till mig! Det blir inte riktigt någon fika utan lite mer åt mathållet. Och så julfika såklart! Jag älskar onsdagsfikan. De är fantastiskt fina tjejer och vänner.

Så... Ha en trevlig 14 december! Tjingeling!

Lusselelle, Lusselelle elva nätter före jul!

Lucia! För en sekund önskar jag att jag gick i tvåan (tack Emelie för att du påminde mig!) igen. Då gick vi Luciatåg för hela skolan på morgonen och för familjerna på kvällen. Jag fick vara tärna. Förmodligen för att mitt hår var lite för kort för att jag skulle passa som Lucia. Men jag brydde mig inte så mycket! För mig var det bara så roligt att få sjunga och stå där med mina klasskamrater och vänner. Underbart!

Nästa sekund längtar jag tillbaka till sjuan/åttan. Jag minns inte vilket. Den lilla, lilla flickan från det där Luciatåget var mycket större och vuxnare (i alla fall i sina egna ögon... Det där året är ju egentligen en piss i Nissan.). Det året var det Luciabandy i min hemby. På kvällen var det först konserter och när natten kom tog sig alla ner till sporthallen och spelade innebandy hela natten. Åh vad det var roligt! Laget jag spelade i hette Försvarets hudsalva och vi kanske inte var särskilt bra, men roligt hade vi! Jag var hemma någon gång på morgonkvisten. Alldeles slut!

 

Sen flyttas tiden fram igen. Till nian. Då var vi äldst på skolan igen och det var dags för Luciatåg! Hela natten till Lucia var vi ute och härjade (stackars föräldrar som fick följa med som vakter... Bland annat min älskade pappa) och vrålade jul- och Luciasånger utanför våra lärares dörrar. Det var snorkallt ute och under Lucianattlinnet fanns både termobyxor och tjock vinterjacka. När natt hade blivit morgon samlades vi alla och drack varm choklad på fritidsgården innan det var dags för det riktiga Luciatåget. Först för föräldrarna och sen för skolan. Jag minns att någon halvt svimmade av värmen från ljusen och av trötthet. Det var allas vår fasa! Inte heller denna gång var jag utvald till Lucia. Berodde nog även denna gång på håret. Däremot fick jag den stora äran att spela Stilla Natt på xylofon. En fin Lucia det där!

 

Även under gymnasiet skapades det fina Luciaminnen! Det var trevliga fester där vi avslutade kvällen hemma hos någon och åt makaroner med ost, ketchup, smör och salladsdressing. Ja, det låter vidrigt, men då var det ljuvligt gott! Det var fina Luciatåg och lussefika.

 

Idag är det Lucia igen. Luciatåget lyser med sin frånvaro, men det blev lite morgonspinning i en nedsläckt spinningsal. Jag har ätit en pepparkaka (kommer att bli många sådana idag!). Den där lugna veckan som jag har längtat efter lyser än så länge med sin frånvaro. Visst... I skrivande stund är det lugnt, men jag ser hur eftermiddagen ser ut i tidboken och då hade jag behövt klona mig. Men det kan jag inte! I stället tar jag tillfället i akt att minnas alla fina Luciadagar jag har haft under åren. Längtar tillbaka litegranna och tar ett bett på pepparkakan (hembakade med egengjord deg... Underbart goda om jag får säga det själv!).

 

Det är alltså elva nätter före jul. Ljuvligt! Det betyder att det är.... Nio nätter tills jag får komma hem till mamma och pappa. Nio nätter till fyra välbehövliga lediga dagar. Jag ska njuta! Jag ska ta det lugnt! Jag ska äta julskinka! Jag ska laga trerätters med familjen! Jag ska öppna julklappar (hoppas jag!)! Jag ska dricka glögg! Jag ska äta choklad! Jag ska bo så mycket jag kan i mina mysbyxor! Jag ska ladda batterierna framför brasan hemma i de småländska skogarna! Oj vad jag längtar!

Men nu är min pepparkaka och promenaden längs minnesvägen slut för idag. Dags att sätta igång med annat.

 

Ha en underbar Lucia!


Bjällerklang.

När min klocka ringde i morse så ville jag verkligen inte gå upp! Den första tanken som susade genom min nyvakna hjärna var: Ska jag jobba idag igen!? För när jag tänker på det så känns det som att jag har jobbat varje dag de senaste två veckorna. Egentligen känns det som att jag har jobbat mer än varenda dag... Grejen är att det är inte bara en känsla. Det är verkligheten.

 

Det har varit två jobbiga veckor. Alldeles för mycket jobb. Alldeles för mycket stress. Alldeles för mycket irritation. Alldeles för många missade luncher. Alldeles för många stående timmar (att stå över 9 h i följd i snygga skor är inte himmelrike för fötterna...). Alldeles för lite vatten. Alldeles för mycket av allt (ja förutom vatten och sitta då).

Nu längtar min kropp efter vila och återhämtning! En normal arbetsvecka utan stress och uteblivna luncher. En normal vecka där jag hinner ladda batterierna. Jag hoppas på en sån vecka nästa vecka! Om inte annat kommer den veckan därpå... För då är det julledigt!

Dags att jobba lite!


Gläns över sjö och strand..

Åh vad jag önskar att jag låg på en strand i solen just nu! Det vore underbart med sol och värme! Jag är så otroligt frusen och det känns som att inget hjälper. Menmen. Det kunde ha varit värre. Det hade kunnat regna och blåsa.

Det blev träning i morse! Jag och Madde skulle ha tränat nu på morgonen, men hon smsade igår och skrev att hon inte kunde. Min första tanke var: Yes! Jag får sova till 08! Men sekunden efter så for nästa tanke genom hjärnan: Nej Rebecca! Tänk inte så! Du ska sätta klockan tidigt ändå, gå upp och bege dig till gymmet och köra ett pass. Inga ursäkter. Du ska upp!

Sagt och gjort! Klockan ringde 06.25 i morse. Jag var dödstrött och det var otroligt lockande att ställa om klockan och somna om. Men icke! Mantrat: Upp! Upp! Upp! Ekade i mitt huvud och 25 minuter senare promenerade jag ner till F&S. Det var tomt i gymmet när jag klev in där 07.05 och jag bestämde mig för att köra löpning. Med tunga, trötta och frusna ben satte jag igång. Det var jobbigt, men ändå otroligt härligt!

Tanken först var 6 km. Sen när jag skulle göra inställningarna på bandet ångrade jag mig och satte det på 40 minuter. När jag väl hade fått upp värmen bestämde jag mig för att satsa på 7 km under 40 minuter. Och jag lyckades! 7 km på 39:30. Ganska bra tycker jag med tanke på att jag inte har sprungit så långt på ett par månader OCH att det var så tidigt på morgonen. Sjukt nöjd!

När jag gick ner till gymmet i morse bestämde jag mig för att sträva efter att köra två morgonpass i veckan. Ett gym och ett löpning. Det ska gå! Och i diskussionen med mig själv där i kylan på vägen till F&S kom jag fram till följande: Jag sätter målet att köra två morgonpass i veckan. Sen ska jag bannemej se till att hålla det varje vecka. Jag ska upp! Även om det är kallt. Även om det är mörkt. Även om det känns tungt i kroppen. För tänk sen när det blir vår! Vad lätt det kommer att vara att gå upp då! När det är mycket ljusare. När värmen börjar komma. När energinivån är högre. Tänk så lätt det kommer att bli att vakna 06.25. Och det är då jag verkligen kommer att behöva det i och med Göteborgsvarvet.

Så nu är det bestämt på allvar! Morgonträningen är här för att stanna!



Historien upprepade sig inte...

Jag har precis mellanlandat hemma i lägenheten innan jag ska tillbaka till jobbet. Jag har varit hos läkaren och tagit blodprov. Jag kan glädja min familj med att historien INTE upprepade sig. För dig som inte ingår i min familj ska jag berätta om den där otrevliga lilla pinsamma händelsen för väldigt, väldigt många år sen.

Jag minns inte vilket år det var, men jag tror att jag gick på lågstadiet. Eftersom jag hade misstänkt början till lunginflammation så var jag, mamma och pappa på sjukhuset för att undersöka lilla mig. Det gick jättebra fram till blodprovet. Då blev jag hysterisk! Jag skrek och grät. Ja... Jag vägrade helt enkelt låta den där stackars sjuksystern sticka mig i armen.

Det hela slutade med att jag hördes över hela sjukhuset. Det behövdes tre sjuksköterskor (var det så många mamma?) och mamma och pappa för att lyckas ta blodprovet på mig. Det vill säga... Fyra personer tvångshöll mig medan den femte stackars personen försökte sticka mig i armen. De lyckades!

Detta är såklart inget jag är stolt över, men jag tyckte att det var jätteläskigt med blodprov! När jag var där på återbesök var jag en superduktig tjej och då behövdes bara pappa och två sköterskor! Framsteg. :)

Den där händelsen sitter fortfarande kvar i bakhuvudet. Sedan dess har jag bara tagit ett blodprov och då var jag vettskrämd. Jag satt stel som en pinne och andades lite för dåligt så sköterskan fick påminna mig så att jag inte skulle svimma.

Så var det då dags idag igen. Såklart var jag lite nervös, men av vilken anledning? Det stack ju bara till lite... Det var inte alls sådär farligt och smärtsamt som jag hade trott. Bra!





Nu sitter jag och avslutar min lunch. Japp du läste rätt. Jag SITTER och avslutar min LUNCH. Det var nästan en vecka sen det hände och oj så gott det var! Jag köpte med mig sushi utan rå fisk från ett ställe jag har hört ska vara bra. Det var gott, men den som hade gjort riset måste ha glömt att hälla i rätt mängd risvinäger... Smakade nästan inte vinäger alls. :( Men det var gott ändå. Jag är bara glad att jag fick sitta ner och äta lunch.









Dags att bege sig till jobbet igen!!



Jag måste trycka på paus.

Det ska jag göra på lördag kväll och på söndag. Jag måste göra det. Det funkar inte annars. Jag funkar inte annars. Så paus får det bli. Därmed basta!

He's making a list. Checking it twice...

Gonna find out who's naughty or nice.

Jag borde kunna placera in mig i den snälla kategorin. Alltså borde jag få måååånga klappar på julafton.

En person sa en gång en klok sak till mig: Du kan aldrig vara för snäll. Jag önskar av hela mitt hjärta att detta stämde, men jag kan inte hålla med. Det går att vara för snäll.

Visst ska man alltid sträva efter att vara snäll och god mot alla människor, men inte på bekostnad av sitt eget välmående. För ibland kan det bli för mycket. Om man var och varannan dag ställer upp och är snäll mot folk i sin omgivning trots att det egentligen inte finns tid och ork... Ja, då blir det förr eller senare för mycket. Kroppen säger stopp. Det mentala säger stopp.

För vi kan inte klona oss. Vi kan inte göra allt vårt eget OCH någon annans. Det funkar ett tag, men inte i längden. Och det funkar att hoppa över en lunch eller två, stå upp konstant i nio timmar, inte ha tid att dricka eller gå på toa. Det funkar ett tag, men inte i längden. Kroppen säger till slut stopp. Det mentala säger också stopp.

När man sedan kommer till den punkten då man har ställt upp fler gånger än man kan räkna och själv behöver något tillbaka och man inte får det... Ja, då tar det verkligen stopp. Både kroppsligt och mentalt.

Jag ställer gärna upp! Jag är gärna snäll! Men då vill jag kunna räkna med att få något tillbaka sen när det behövs. Då ska det vara lika självklart för någon att ställa upp för mig som det är för mig att ställa upp honom/henne.

Idag var det ingen självklarhet för någon att ställa upp. Jag höll på att missa en snapsprovning med julbord som var planerat sen nästan två månader tillbaka. Något som jag har sett fram emot och sagt till att jag ska iväg på. Och så slutar det hela med irritation, stress och närapå missad aktivitet. Utebliven lunch, tonvis att göra, ingen dricka eller tid att ens sitta ner. Personen som borde ha funnits där kom inte. Inte förrän det typ var för sent. Det är inte ok! Inte på något sätt!

Jag vill inte behöva vara mindre snäll. Jag vill inte behöva undvika att ställa upp. Det är inte sån jag är som person. Det är inte jag. Men när det tar på mig mer än vad det ger... Ja, då kanske jag ska ta och tänka efter. Då kanske jag borde vara lite mindre snäll. Lite mer hård. Det är i alla fall något jag ska ha i åtanken inför framtiden. För att ge allt och inte få en bråkdel tillbaka det funkar inte längre. Då kommer jag att sluta fungera. Punkt slut!


Jag kokar

Är så jävla arg rent ut sagt!

Julskinkan har rymt!

Den skivan med Werner och Werner fick jag en gång av tomten dagen innan julafton för en herrans massa år sen! 1988 tror jag att det var. Då var jag nästan 5 år gammal. Jag minns dagen som om den vore igår. Kvällen innan julafton knackade det på källarfönstret och där stod tomten. Jag tyckte att det var lite läskigt så mamma följde med mig upp. Alldeles rädd gick jag upp på övervåningen och hörde sen att det knackade inne på mammas och pappas altandörr. Jag vågade inte öppna så mamma fick göra det. Ute på trappen låg ett platt, fyrkantigt paket. En bit bort på gräsmattan stod tomten och vinkade. Jag plockade upp paketet och ropade: Tack tomten! Sen gick jag lite skräckslagen in igen.

På den tiden kan jag inte ha varit särskilt smart för jag hade inte en susning om vad det kunde finnas i paketet (för ärligt... Vem på den tiden fattade inte att det låg en LP-skiva i ett kvadratiskt jättetunt paket?). Jag öppnade försiktigt och såg till min stora, stora glädje att det var skivan jag hade önskat mig - Werner och Werners jul-LP med favoritlåten Julskinkan har rymt. Jag blev så glad att jag började gråta. Jag grät och sa till mamma att tomten hade gett mig skivan jag ville ha!

Mer än såhär minns jag inte från den där kvällen... Men jag antar att knappt 5 år gamla Rebecca gick in till sitt flickrum med rosa tapeter med vita moln på och lyssnade på sin favoritlåt och alla andra braiga låtar på den där LP-skivan...




Men nu var det egentligen inte det här jag skulle skriva om... Det bara blev så när jag skrev rubriken. Det jag egentligen skulle skriva var att jag just kom hem från jobbet och sitter i soffan och äter en supergod kvällsmat. Knäckemackor med julskinka och stark senap. Till det lite julmust. Det är alldeles sagolikt gott!

Min julskinka hade inte rymt. Den låg färdigskivad i charkdisken på Hemköpt. Egentligen hade jag velat göra min egna skinka.... Får väl se om jag orkar gör det längre fram eller om jag ser till att äta desto mer skinka hemma till jul. :)









Nu ska jag lyssna på Julskinkan har rymt!

Jag ser det snöar. Jag ser det snöar.

Det var väl roligt hurra!

Måndag. Det har fallit massa snö i helgen (eller rättare sagt från 14.30 i lördags och fram till 18 igår). Det yr lite snöflingor i luften. Mysigt! Idag börjar jag sent och jobbar länge. Det var otroligt skönt med sovmorgon! Jag satte klockan på 09.10 och låg sen och drog mig i en kvart. Underbart! Det behövdes efter fredag och lördagen då jag jobbade ensam. Liksom för att ladda för ännu en 6 dagarsvecka.

Just nu sitter jag i pyjamas under filten och försöker peppa mig själv att ta mig till gymmet. Det vore skönt att köra ett pass innan jobbet eftersom det blir liiiiite sent att gå och träna vid 20.45 ikväll. Men att gå ut i snön känns inte så lockande. Därför försöker jag peppa mig själv.

Det är det som är så konstigt med mig. Vissa dagar studsar jag upp vid 05.45 för att gå och träna och är superpeppad! Efter en tuff dag på jobbet kan jag längta efter att få köra ett svettigt pass. Lördagsförmiddagar kan det klia i träningstarmen. Vid alla de här tillfällena är det enkelt att komma iväg. Det går nästan av sig självt. Men så kommer dagar som denna. Då det är segt och trögt.  Jag kommer liksom inte iväg.

Nu tänker säkert några ev er: Men varför stannar du inte hemma om du inte orkar? Grejen är att jag orkar! Jag är bara lite lat. Jag känner min kropp ganska så väl och vet skillnaden mellan att inte vilja träna och inte orka träna. När jag verkligen inte vill träna och hela kroppen bara signalerar att jag inte ska träna.... Ja, då struntar jag i det. Men sen finns det tillfällen då jag vet att jag vill, men latheten tar över. Då soffan känns skön även om jag vet att den känns ännu bättre efter ett svettigt pass. Jag vet att när jag väl kommer iväg så är jag riktigt peppad och tycker att det är otroligt härligt. Men latheten står lite i vägen. Idag är en sådan dag.

Så.... Därför ska jag nu hoppa ur pyjamasen och i träningskläderna. Sen ska jag promenixa ner till gymmet och köra en timme styrka!

Tjingeling så länge!



När andra ljuset brinner...

...är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.


I år känns det som att detta passar bättre ihop med tredje advent eftersom Lucia är först nästa måndag. Men idag är det andra advent och jag har tänt andra ljuset i min ljusstake. Lägenheten luktar ljuvligt av saffransskorpor som står i ugnen för att torka! Saffransskorpor är bland det godaste jag vet! De är farligt goda och idag tog jag två paket av den härliga kryddan och då får de riktigt god smak.

Min mamma undrar var jag får energin ifrån och jag ska ärligt säga att jag inte vet. Egentligen är min energinivå låg av både den ena och den andra anledningen, men när det kommer till bakning så finns det alltid energi! Särskilt när det är saffransskorpor det handlar om! :)

Gårdagen och dagen idag har jag tillbringat hos mamma och pappa i Ulricehamn! Det är underbart att komma dit. Då hoppar jag in i myskläderna och bara njuter! Snö, kyla och vinter utanför fönstret och varmt inne. Ett glas vin och massa god mat (igår blev det plankstek med perfekt grillad oxfilé och till efterrätt tiramisu). Underbart! Idag fick jag även köpt ett par vinterstövlar (efter massa provande, resonerande och funderande ska det tilläggas) så nu slipper jag frysa om fötterna! Bara jackan kvar att köpa och det ska jag försöka ordna snarast!

Efter en del tågstrul (fick köpt tågbiljetten 15.36 och tåget gick 15.37. Sprang till tåget och hann precis på. Sen strömfel följt av signalfel och tågkö!) kom jag till slut hem. Nu sitter jag i myskläder med ljus tända. Snart ska jag kolla på en film! Imorgon är det sovmorgon som gäller och träning innan jobbet. Underbart!

I veckan som stundar blir det massa jobb, snapsprovning med lite julmat, julbak hos kompisar, läkarbesök, träning och annat trevligt. Me like!

Men nu ska jag trycka igång filmen, ta mig en kopp vitt hallonte och en saffransskorpa (eller två, tre eller fyra...) och bara njuta av söndagskvällen!



Andra ljuset är tänt och skorporna står i ugnen. :)

Stjärnorna. Faller i natten nu...

Jisses vad trött jag är! Jag sov supergott fram till 03.20 ungefär. Då vaknade jag till och kollade klockan. Underbart att få sova några timmar till! Vände på mig och slumrade till när jag hörde det... Oljudet. En man gick låååååångsamt utanför mitt sovrumsfönster. Han sjöng på en sång, men det gick inte att höra vilken. Han sjöng starkt, sluddrigt och tokfalskt! Det hela varade kanske en halvminut, men i min trötta värld kändes det som en halvtimme. Efter det var det lögn att somna om. Men någon gång efter 04.15 lyckades jag, men när klockan ringde 06.25 var det inte alls särskilt roligt!

Men nu är jag uppe! Träningskläderna är på och jag har gett mig fanken på att det ska bli en runda i gymmet! Det ska gå även utan sällskap! Men.... Jag ska erkänna att det ju självklart är väldans skönt under filten i soffan och att det inte känns det minsta lockande att gå ut i snön och kylan. Men nu beger jag mig! Off to the gym!



Uppdatering efter gymmet
Oj så skönt det var! Är riktigt slut i kroppen! Och vill du veta vad jag såg när jag körde en viss övning idag? Jag såg något på baksidan av mina armar. Mina triceps! Stort! Jag har nämligen alltid haft svårt att träna triceps. Många övningar gör så att det gör ont i mina armbågar och därför har jag aldrig gillat att träna den lilla muskeln (eller är den stor?). Men så har Madde börjat med en superbra och tung övning i sitt skivstångspass som jag kan göra utan att det gör ont (eller ja.... Det bränner rätt bra i muskeln efter 3 set) OCH hon visade mig en maskin som tränar triceps så att det riktigt bränner på baksidan av armen. Så nu när jag körde triceps och kollade mig i spegeln så såg jag en liten, liten muskel. En kontur som visar att där faktiskt gömmer sig en muskel därinne! Härligt. :)

Nu ska jag stressa lite för att hinna till jobbet. Ingen rolig dag idag och det lär inte bli det imorgon heller. Menmen. Jag biter ihop. Som vanligt.

Tjingeling!




Något mörkare nu kan jag säga....


Nu tändas tusen juleljus

December är här. Julmånaden. Knappt tre veckor till några dagars ledigt. Underbart! Jag längtar.

Vintern är här kan man väl lugnt säga. Det är så kallt ute att jag mest av allt skulle vilja lägga mig under mitt duntäckte och stanna kvar där. Att gå ut känns inte det minsta lockande. Men nu fungerar ju inte livet på det sättet. Jag är människa och inte björn. Därför måste jag ta mig ut i kylan. Påpälsad för att hålla värme. Men det är rätt mysigt på samma gång. Snö som lyser upp. Att få tända massa ljus hemma. Mysa!

Ikväll tänkte jag köra afrodans igen. Jag tyckte att det var roligt så jag kör passet den här veckan också. Skaka in lite värme i min frusna kropp. Det ska bli roligt!

Nu är det dags att ta sig ut i vintern och at sig till jobbet!



Juligt och fint med massa ljus!

RSS 2.0