En liten tomtegumma satt en gång...

...vid stugan sin uppå en tuva,
hon tyckte dagen var så fasligt lång,
hon satt och vände på sin luva.

Usch, hon frös
och hon nös,
atschi, atschi, atschi, prosit!
Usch, hon frös
och hon nös,
stackars tomtegumman hade snuva


Ja... Något är på gång i min kropp och det har jag misstänkt ett tag nu. Jag känner mig trött och hängig. Lite småsnuvig, ont i huvudet och har sådär lite småont i kroppen. Jag vill inte! Jag kan inte! Jag hinner inte! Jag får inte!

Så ikväll blir det kurering! Te, clementiner, vila och försöka få kroppen att INTE bli sjuk!

När första ljuset brinner....

...står julens dörr på glänt.

Så var första ljuset tänt. Första advent. Julen närmar sig med stora steg via andra advent, julbord, julstök, tredje advent, Lucia, besök på jul på Liseberg, fjärde advent och slutligen hemgång för julmys med familjen. Lovely! Några julklappar kvar att inhandla och sen är jag redo.

Min första advent var en rätt lugn första advent. Jag sov länge, röjde i ordning lägenheten efter lördagens julstök, tvättade, körde 90 minuter skivspin (med mat- och sockerkoma...) och sen parkerade jag mig på soffan och kollade på TV och drack julmust. Vad gjorde du på första advent?

Men nu är det dags att ta sig till jobbet!






Hej tomtegubbar slår i glasen....

Jisses! Jag halvligger på soffan och känner mig helt slut! Kvällen igår var supertrevlig! Vi bakade, kokade, åt, drack glögg, julöl och varm cider och hade det trevligt. Men oj så trött jag är idag! Jag kom i säng vid 03.30 ungefär och idag har jag ägnat mig åt att röja, diska, tvätta, betala räkningar och andra småtråkiga saker. Om en timme ska jag bege mig till F&S och köra skivspin. Det kan bli intressant. :)

När jag var i Stockholm för en månad sen (tiden bara rusar!) köpte jag en jättefin stickad klänning på HM. Den är mörkgrå, snäv och har långa armar och axelvaddar. Baktill i nacken finns en dragkedja. Den är sådär mjuk och skön som stickade plagg ska vara. Igår körde jag på den klänningen med ett par tjockstickade randiga strumpbyxor och ett långt halsband som även det inhandlades i Stockholm. Kläderna känns sådär vintriga och härliga och passade kvällen utmärkt! Och... Jag tror att detta får bli julaftonskläderna. :)
























Nu har jag jul här i mitt hus...

Eller ja... I min lägenhet i alla fall. Första advent är imorgon så nu är julen framplockad hos mig. För första gången i min egna lägenhet! Första första advent. Lite annorlunda mot för ett år sen då jag sov på luftmadrass i en tom lägenhet och klev upp i ottan för att flyttstäda. Året har rusat iväg! Och nu är det advent igen och min lägenhet är pyntad! Adventsstjärna, adventsljusstake, tomtar, kulor och hela fadderullan. Ja, det kanske är liiiite tidigt att ställa fram tomtarna nu, men det struntar jag i! Om en stund vankas det julbak och då vill jag har julfint. Underbart!

Så nu är det bara att njuta av veckorna fram till jul och sen ser jag fram emot några dagars ledighet. Då ska jag bara ladda batterierna, koppla bort jobbet, stressa ner och försöka hitta tillbaka till mig själv. Det har varit för mycket. Jag känner det inombords och jag behöver samla ny energi. Ny glädje.

Men nu.... Dags att fixa sig fin inför kvällens julbak innan gästerna kommer!





På ett fat i mitt sovrum där jag i vanliga fall har spanska stenar och ett vitt blockljus har jag nu blandade nötter och ett rött blockljus.






På fönsterbrädan i sovrummet står den handmålade tomten jag fick av min farmor 1997 (det står på den...).





I köket har jag piffat till bordet med en julstjärna.






I fönstret står tomteparet...






...liksom en liten kruka/vas med nötter och ett ljus.







På ett fat i vardagsrummet har jag lagt några apelsiner som jag har stuckit ner kryddnejlikor i. Underbar doft!






I fönstret står min höga fina tomteflicka....





....två julstjärnor....






....och en adventsstjärna.






Mitt ris är dekorerat med julkulor.






Julfint fönster!

Midnatt råder tyst det är i husen...

....tyst i husen. Alla sova släckta äro ljusen. Äro ljusen.

Ja, förutom hos mig då... För idag är det morgonträning som gäller igen. Det är sjukt bra att ha Madde i samma hus som gör att jag kommer upp och tränar på morgonen! Jag älskar som bekant att träna och jag har inga som helst problem med att träna ensam. Förutom på morgonen då... För att ställa klockan på 05.45 för att gå upp och för att promenera 20 minuter ner till gymmet för att träna är alldeles för jobbigt om jag inte har någon som väntar på mig 06.10. Om det bara hade varit jag hade jag stängt av klockan, lagt ner huvudet på kudden och dragit upp täcket långt över huvudet och somnat om.

Men inte idag! Nej idag är det upp som ett skott, på med träningskläderna, lite naturell yoghurt med skivad banan och müsli i magen och sen är det ut i snön och kylan. Löpning står på schemat och det blir nog 5 km ungefär. Önska mig lycka till!




Det är mörkt utanför fönstret när jag beger mig ner mot F&S!


Stilla natt...

...stressiga dag!

Papper och penna är just nu min räddning! Det, ett leende och min förmåga att bemöta icke-glada människor på ett trevligt och glatt sätt (även om jag står och är skitarg inombords). För idag har ett gäng sådana människor beslutat sig för att komma till jobbet. Jättetrevligt tycker jag...!

Så jag tar ett djupt andetag och laddar om.

Ikväll ska jag testa afrodans. Det ska bli riktigt roligt! Dansa bort alla tankar som virvlar. Sen blir det julmysladdning! Julpynt ska fram och lägenheten ska göras julig och mysig. Me like!

Nu ska jag ta tag i alla mina lappar, men först ett djuuuuupt andetag!




Jag! Leendet är stort och det lila är den inre ilskan. :) Fint va?!

Snön lyser vit på taken...

...endast Rebecca är vaken.

Ja, så är det ju såklart inte, men det känns nästan så. Jag ska alldeles strax bege mig till gymmet och jag känner mig faktiskt riktigt laddad även om klockan bara är 06. Måste vara knäpp... Det känns däremot inte lika lockande att behöva gå ut i kylan och snön. Värmen under filten i soffan är betydligt skönare och tänk om jag hade fått sitta kvar här med en kopp te... Men ICKE! Dags att knata till gymmet och lyfta lite skrot.

Tjingeling!



Snö, mörker (dock inte på bilden), kyla. Skit samma. Till gymmet!

Det strålar en stjärna...

...i mitt fönster. Åh så fint! Jag plockade fram den igår och nu står den och lyser fint i mitt fönster. Julstämning! Snart tror jag även att lite tomtar, kulor och annat juligt får åka fram. Jag har inte så mycket, men lite kan ju vara mysigt att ha. Det är ju ändå jul snart.

Min julstjärna är en stjärna på fot. Svart med silvertrådar. Den ger inte så väldans mycket ljus, men den är fin! Ger mig lite stämning och julkänsla. Underbart!




Vi tänder ett ljus i advent!

Tänk att det är första advent på söndag! Vi närmar oss julen med stormsteg och det ska bli så otroligt skönt och härligt. Jag längtar efter att få komma hem till mamma och pappa. Fira jul, umgås och bara få vara!

Dagen före julafton är jag ledig (för första gången på massa år) och då ska jag laga julmat! Vi snackar köttbullar, jansson, hemgjord rödbetssallad, senap, vörtbröd. Hela fadderullan! Julstöka helt enkelt. På kvällen blir det premiärsmak av julmaten, julmust och julsnaps såklart. Efter maten bänkar vi oss framför Bingolotto. Ingen av oss vet egentligen varför för det är inte särskilt kul, men det är tradition! Glögg, pepparkakor och den sedvanliga kvällsklappen. Det brukar allt som oftast vara en pyjamas eller myskläder. De sätter jag och min syster såklart på oss direkt! Sen sitter vi under filtar framför brasan och julmyser. Mamma somnar på soffan och jag och pappa tvingar oss själva att se klart på Bingolotto.

På julafton äter vi skinkmacka och risgrynsgröt. Julmust till det såklart. Det har vi alltid fått dricka till julaftonsfrukosten. Inte så nyttigt kanske, men vad gör väl det om det är en gång om året? Sen göra oss fina och åka till mormor och morfar med all julmat. Äta lite lunch. Öppna lite klappar.

Förra året började vi med en ny tradition. Nämligen att vara hemma på julaftonskvällen. Innan har vi alltid varit hos farmor på kvällen, men inte förra året. Då lagade vi trerätters och öppnade julklappar. Det ska vi göra i år också. Det lutar åt grillad lammytterfilé. Ingen julmat här inte! Sen ska vi sitta och julmysa, spela julklappsspelet och bara njuta. Låter det inte underbart!?

Juldagen blir nog också rätt lugn! Kanske jullunch hos farmor och sen hem och julmysa. Om jag känner mig själv rätt blir det myskläder! Ojojoj! Jag vill ha juuuul!




Min julgran skulle såklart ha rosa kulor!


En finfin söndag!

Helgen har gått alldeles för snabbt! Som vanligt alltså. Men det har varit en bra helg. En bra söndag. Sovmorgon fram till 10.45. Sen in till stan för att äta lunch tillsammans med fina vänner. Mer sådant på söndagar (eller andra dagar också för den delen!). Efter det iväg till Friskis och det blev lite mer träning än planerat. Först en timme step up och sen en timme skivstång. Bra kombo tycker jag! Underbart skönt eftersom det inte har hunnits med mer än ett pass innan i veckan.

Nu har jag parkerat mig i soffan iklädd myskläder (är inte det bland det bästa man kan ha på sig?) och ska snart ta mig till sängen och läsa en nyinköpt bok. Vilken och hur den är får du veta en annan dag.

Nej... Nu är det over and out! Kroppen och hjärnan är trött!


Ett kärt återseende!

När det gäller kläder så har jag en förmåga att glömma bort att jag har vissa saker i min garderob. Mitt användande går liksom i perioder. En kjol, klänning, blus eller ett par byxor som jag använder jättemycket under ett par veckor eller en månad kan nästa sekund helt glömmas bort. Det handlar egentligen inte om att jag tröttnar på kläderna eller slutar använda dem helt... Nej, jag glömmer liksom bara bort dem!

Så ibland när jag står där vilsen på morgonen och inte vet vad jag ska ha på mig (händer rätt ofta)... Ja, då hittar jag det där plagget som kanske inte har använts på en månad eller två. Jag blir alltid lika förvånad och tänker: Nämen just det ja! Jag hade ju en sådan här blus/kjol/klänning. Vad roligt! Och hux flux får den vara med och leka igen! När det här händer känns det nästa, nästan som att jag har köpt något nytt. Men bara nästan...

 

Det här hände i morse. Jag stod och funderade på vad jag skulle ha på mig till jobbet idag. Något fint. Något tjejigt. Något som jag känner mig fin i och som gör mig glad (ja, fina kläder kan göra mig glad! Det är sån jag är.). Efter lite letande i mitt dressingroom (/köksprylsroom/kontorsroom/porslinsroom/verktygsroom/rörigtroom) hittade jag min älskade svarta kjol! En lite utställd kjol med hög midja och skärp. Den köpte jag för ett år sen ungefär när jag var inne i en Rebecca måste unna sig nya fina kläder för det förtjänar hon-period. Jag använde den mycket flitigt under en låååång period, men den senaste tiden har den glömts bort.

Så kjolen plockades fram liksom min älskade rosettkofta som jag fick av herr och fru A i födelsedagspresent. Den har också glömts bort litegranna. På med det, ett vitt linne, svarta strumpbyxor och pippikängor. Hux flux.... En outfit som är fin, tjejig och som får mig att både känna mig fin och glad. Perfekt för en snöig vinterdag!






Hej mitt vinterland...

...nu är du här. Snö. Kyla. Vinter.



Det gör ont i mitt hjärta.

Fredag! Ikväll ska jag dricka vin! Jag jobbar i och för sig imorgon, men det är ändå fredag och då vill jag ha vin!

Det är synd att jag jobbar imorgon... Jag hade velat vara i Halmstad. För imorgon döps underbart söta lilla Maja. Maja är mina fina vänner Pernilla och Mickes lilla underverk. Det gör ont i hjärtat att jag inte kan vara där! Tyvärr går alla hinder inte alltid att lösa och så är det i det här fallet. Men jag vill att ni ska veta att jag finns där i tanken! Hela dagen! Och jag kommer snart till Halmstad och hälsar på er. Jag vill ju gosa lite med er söta prinsessa! :)

Jädrans vad kallt det är idag! Fryser!

Nu ska jag snart gå på lunch och sen är det inte många timmar kvar av dagen. Skönt!

Snart är det dags att ta tag i det!

Igår kväll satt jag och letade på nätet efter träningsprogram för att springa ett halvmaraton. För den 21 maj är det ju dags för mig att anta utmaningen och springa Göteborgsvarvet. En utmaning som vissa dagar känns helt omöjlig och andra dagar som en självklarhet.

Jag har bestämt mig för att inte göra loppet halvdant. Ska jag springa så ska jag satsa. Då ska jag träna och förbereda mig så att jag gör ett bra lopp! Visst... Det kan hända saker under vägen som gör saker och ting annorlunda, men målet är att göra ett bra lopp. En bra tid.

Just därför letade jag efter träningsprogram. Jag hittade ett tolv- och ett tjugoveckorsprogram. Frågan är vilket jag ska gå efter? Jag har inte tänkt följa programmet slaviskt, men ha det som inspiration. Det kommer jag att behöva!

Så... Tjugo veckor... Om jag nappar på det programmet så betyder det att jag måste börja på direkt efter årsskiftet. Då ska jag dra igång för då är det tjugo veckor kvar till loppet. Tjugo veckor. Det känns inte så långt. Jisses... Hur ska detta gå?




I'm a dumbe blonde

Sen ett tag tillbaka är jag helblond. I alla fall tills min vanliga hårfärg börjar synas längst in vid rötterna. :) Just nu är jag extra blond eftersom systern min slängde i blekning i stället för ljusfärg för att undvika det gula som har krupit sig på nu när det inte längre är sommar och sol. Så nu är jag väldigt ljus, men det är fint. :)

Nackdelen med att vara blond är (förutom utväxten) att håret blir så himla slitet! Håret gillar inte riktigt att jag använder massa produkter, färg/blekning, hårtork och plattång. Men vad ska jag göra?! Den som vill bli fin får lida pin. :) Nu har jag dock köpt ett nytt schampo och balsam/inpackning (det är en kombo) som ska vara medicinen för detta! Dumbe blonde. Det luktar som färsk ananas och jag kan inte låta bli att lukta på mitt hår (något som är möjligt nu eftersom min lugg är så lång)!

Det här schampot och balsamet/inpackningen är perfekt för så kallat strukturskadat hår! Det är tydligen något som stämmer bra in på mitt ragg. Det ger håret massa protein så att det kan byggas upp och bli fint igen. Jag har använt det några gånger och det är superbra! Håret känns mycket friskare och blankare. Det i kombination med lukten gör dessa till utomordentligt bra schampo och balsam/inpackning! Så om du också har problem med skadat hår borde du testa! Det funkar även på såna som inte har blont hår. :)


                  
Bilder lånade från: www.tigihaircare.com

Jag köpte mina produkter på Hårdesign i Laholm. De har också världens bästa frisör - AMANDA!


Nej... Nej... Nej... Nej...

Jag tränger bort känslan. Ignorerar att den finns där. Försöker bortse från den. Låtsas som ingenting. Visslar och tittar åt ett annat håll. Känslan. Krassligheten. Snuvan. Halsen. Kliet. Huvudet. Ignorera. Bort. Nej. Jag vill inte. Jag kan inte. Jag får inte. Iväg! Ut ur min kropp. Försvinn!


Träningen som jag hade tänkt mig ikväll är inte aktuell. Inte heller bion (finns ett fåtal biljetter kvar till Harry Potter. Jag vill, jag vill!). I stället blir det soffan. Myskläder. Filt. Godis. Film. Detta trots att det spritter i träningnerven. Detta trots att det ju är Harry Potter-premiär OCH att det finns EN kanonplats kvar! Som vigd åt lilla mig. Och på bion finns det godis. Gott godis. Men ingen soffa. Ingen filt. Inga myskläder. *hmmmmm*

Rimfrost på öronen är inge kul!

Onsdag. Blå himmel. Sol. Kallt. Frost på marken. Ljuvligt.

Jag önskar verkligen att jag kunde hitta energi i det! Det funkar delvis, men inte hela vägen. Den inre stressen rår det ljuvliga inte på. För någon slags stress känner jag långt därinne. Över att hinna med, räcka till, finnas till och orka med. Stressen stör och är i vägen. Så bort med dig stressen... Bort! Bort! Bort!

Igår invigde jag min gosiga mössa! Oj så skönt det var. Varför har jag inte haft mössa innan undrar jag? Den gjorde mig varm om huvudet och jag fick ingen frost på öronen. Underbart! Den ska användas flitigt i vinter.

Så på med mössan och iväg till jobbet.



Min fina mössa!


En styck klapp till inhandlad!

Japp... Köpte en julklapp till på lunchen så nu har jag en klapp till en familjemedlem kvar (tänker inte avslöja vem) och tre klappar kvar till julklappsspelet. Känns bra! Men... Jag har den absolut svåraste klappen kvar!!



Stressmorgon är ingen bra morgon

Tisdag. Solen skiner. Det är kallt. Frost på marken. Ljuvligt.

Men morgonen började med en hel massa stress! Eller ja... Jag hade mycket tid på mig i morse och det kändes underbart! Så ringde min chef och sa att han var sjuk. Jag hade det på känn, men ville inte ta ut något i förskott. Telefonsamtalet kom. Där stod jag i pyjamas och bara sånär som på halvklar. Så jag slängde på mig kläder, rufsade till mig i håret (eller plattade ner det egentligen, men rufsa låter lite roligare), borstade tanden och hastade till bussen. Ingen frukost, ingen lunch, ingenting.

Väl här var det bara att börja ringa runt till kunderna. Ett jäkla pussel rent ut sagt. De som skulle komma hit idag har väntat mellan 3 och 4 veckor på sina tider och då är det inte vidare roligt att behöva säga till dem att vänta i 3 veckor till. Nej, det funkar inte. Så jag har pusslat, bokat på luncher, bokat upp alla möjliga tider som egentligen inte existerar. Alla kunder är någorlunda nöjda och glada och för mig och Mats blir nästa vecka blir helt fullproppat med jobb! Lovely...! Not.

Det värsta i kråksången för min personliga del är att jag själv känner mig krasslig... Det kryper i kroppen, huvudet gör ont och halsen känns skum. Men jag trycker bort den känslan! Jag KAN och FÅR inte bli sjuk just nu. Det går inte. Hör du det kroppen! Det går inte!

Så nu ska jag surpla lite te och njuta av tystnaden... Ja, för igår slutade elen funka på ett ställe i butiken så stereon funkar inte. Telefonerna var döda i sisådär 1,5 h (märkte inte av det förrän jag skulle ringa ett samtal), men vi fick igång dem genom att dra förlängningssladd genom butiken till ett annat uttag...  Behöver jag säga mer? Nej...


Återigen en fin Paintbild. :) Vad skulle jag göra utan Paint? Det röda ovanför mitt huvud
symboliserar stress. :) Men som du ser är jag lite glad ändå!


Visst är det underbart...

...när teknik strular?!

Vill till gymmet! Ja, det är SANT!

Det är konstigt det där. Jag gillar egentligen inte gymträning, men så fort jag har kört lite skivstång och jobbat fram lite muskler så känns träningen i gymmet mycket roligare! Det är precis som att de där små musklerna gör mig peppad på att göra dem lite större. :) Så var det förrförra hösten och förra våren. Då körde jag regelbundet i gymmet varje vecka utöver skivstången. Men så fick jag en dille på spinning i stället och musklerna krympte.

Nu är jag där igen! Det känns lockande att gå till gymmet just för att jag börjar se reslutat från höstens skivstångspass. Så ikväll blir det gymträning! Hård sådan. Först löpning till uppvärmning och sen ska musklerna få sitt! Me like.


Vad får dig att känna dig peppad att träna?!


Jag vill sooooova!

Fy! Idag är det ingen rolig måndag! Det regnar och är grått ute och så är jag så in i nordens trött! Helgen har varit bra om än lite stressig och flängig. Ner till Halmstad, till Laholm, till Halmstad, till Göteborg, fixa sig i ordning, handla frukost, beställa mat, förfesta, ut och dansa och sen äntligen i säng vid 04.30. Behöver jag säga att vi var tre trötta tjejer igår? Vi vaknade vid 13 (japp... Nästan rekord för min del) och då orkade vi oss inte upp. Men det blev lite frukost och sen soffan igen.

Vid 16-tiden beslöt vi oss för att gå till jul på Liseberg, men när vi kom ut så märkte vi att det ösregnade! I stället blev det 4 gott och matshopping. Sen mera soffan. Sjuuuukt trött!

Med andra ord var det inte så kul när klockan ringde vid 07 i morse. Börjar jag bli för gammal för att ränna ute på stan hela natten? Ska jag verkligen vara såhär trött efteråt? Tydligen. Nu blir det möte med Polaroid (för visst känns solglasögon himlans aktuellt en dag som denna), några timmars jobb och sen träning. Sen lär jag däcka på soffan!

Soooon I'm going south.

Åh vad mysigt det ska bli! Det blir en blixtvisit hos systeryster och Niklas. Jag ska laga hamburgare till dem, imorgon blir det frillfixning och sen bär det av till Göteborg tillsammans med Amanda och Linda och så blir det UTGÅNG! Åh vad roligt!

Men nu ska jag gå till tåget! See you!


Det här blir en trött fredag!

Sicken grå, blöt och tråkig fredag! Jag var uppe tidigare än vanligt för att ta mig till jobbet och installera en ny brandvägg. Jag trodde att det skulle ta lite tid, men icke... Det tog kanske max 5 minuter för mig att koppla in en ny och 30 sekunder för killen i telefonen att få den att fungera. Så bra att jag var här redan 08.30 då så att vi hade god tid på oss! :(

Imorgon ska jag äntligen få mitt hår fixat! Jag är så trött på det just nu! Det är tungt (jag har rätt mycket hår!), slitet, långt och har en utväxt som inte är att skryta med. Jag vill bara klippa bort det slitna, tunna ut det och bli sådär fint blond igen. Härligt att det blir så imorgon!

Nej... Nu ska jag passa på att göra lite mer nytta innan vi öppnar för dagen. Jag har redan hunnit göra en hel del saker som jag egentligen skulle ha gjort senare idag. Me like!



Det finns säkert flera därute som inte tycker att det ser så farligt ut... Men jag trivs
inte med mitt hår när det är såhär. Mitt hår är liksom lite min grej och är inte det snyggt...
Ja, då trivs jag inte. Nu är en sån stund!

Det blev ingen gymträning...

Nu ska du inte tro att jag latade mig och inte tränade ikväll! Då tror du helt fel. För när jag kom hem bytte jag om och packade väskan för att gå till gymmet. Innan jag promenerade dit gick jag till vår lilla återvinningscentral precis utanför mig för att slänga lite skräp. När jag precis var klar och skulle gå kom Madde ut och skulle slänga skräp. Även hon träningsklädd. Då skulle hon iväg och köra sitt skivstångspass ute på Eriksberg. Självklart hängde jag med!

Jag tänkte innan att jag fanken skulle göra det riktigt jobbigt för mig själv. Ingen jäkla mesträning här inte! En timme hård skivstång skulle det bli! Utan att tänka på att spara energi och kraft till spinning eller trippelstep. Bara ren styrka. Så jag lastade på massa vikter och ökade nog på varenda övning... 5 kg mer på knäböj, 2,5 kg mer på rygg, 2,5 kg mer på bröst (på sista setet för där brukar jag alltid plocka av lite), några fler axelövningar med 2,5 kg i varje hand, 2,5 kg mer på sista setet biceps (5 kg på varje sida!! Tänk att lilla jag klarade det. Orkade inte riktigt alla, men det gör inget)... Det var egentligen bara triceps jag höll kvar vikterna, men där är det en ny övning som är tusen gånger jobbigare än den gamla.

Det är så jäkla skönt att köra slut på musklerna så! Speciellt när jag ökar i vikter och faktiskt känner att jag klarar det! Kanske inte alla repetitioner, men bättre att skippa två och vara helt slut än att orka alla och inte ta ut sig till max. Underbar känsla! Tack Madde för att du kom ut och slängde skräp precis när jag skulle gå till gymmet!



Nej jag är inte så smal. Nej jag har inte så stort huvud. Nej jag har inte röda armar och röd hals. Nej jag är inte fotlös. Nej mitt hår är inte gult. Men det fick bli en paintbild och då blir det inte en naturlig bild av mig!

Jisses Amalia! Kloning skulle uppskattas!

Herregud sicken förmiddag! Det har varit fullt ös från öppning till nu! Jag är ensam i butiken och det har kommit massa kunder, leverans av glasögon, linser och fodral och samtidigt skulle jag ha möte med en tjej som ska jobba extra hos oss! Hur gick det ihop? Helt ok faktiskt! Min chef fick prata med extrajobbstjejen och jag sprang som en yr höna mellan köket och butiken. Tur att jag är snabb i benen. :) Nu är det bara eftermiddagen kvar och jag hoppas att den blir lite lugnare. Det är svårt att hinna med allt när jag står ensam, men sånt är livet!

Nu är det lite lugnare och jag tar en äpple- och tepaus! Ja, samtidigt som jag jobbar då så paus och paus. Den där rundan i gymmet ikväll lär behövas!

Kloning... Det vore en bra sak idag!

Nu är det slut på pausen! Åter till arbetet!

Morgonens låt!

Just nu sitter jag i soffan under en filt och lyssnar på musik. Alldeles strax ska jag bege mig till bussen och ta mig till jobbet. Men först vill jag tipsa om en låt och en grupp som är så otroligt bra! Cookies N beans och låten What if. Den var med i Melodifestivalen för några år sen, något som jag missade helt! Cookies N beans är så otroligt duktiga och de har alltid på sig underbara klänningar! Me like! Såg dem live på Liseberg i somras och oj så bra!

Så här är morgonens låt! Vad tycker du?



Vilket hår tycker jag då bäst om?

Det är en svår fråga det där... Maria frågade och jag ska försöka svara...

När jag har haft alla de där frisyrerna så har jag varit otroligt nöjd med dem just då (med undantag från den misslyckade vattenpassfrillan som gjorde så att jag satt gråtandes i ett provrum på HM i Kalmar och vägrade åka hem. Jag ville inte visa mig bland folk. När jag kom hem grät jag ännu mer för det fanns inget hår att styla och platta. Jag övervägde då seriöst att låna en rakmaskin av en kille i klassen och snagga av mig allt! Totalrakad alltså, men jag tog mitt förnuft till fånga. Min syster vägrade röra mitt hår på flera månader och jag skämdes och vantrivdes med mig själv så enormt mycket!)! Jag har trivts bra i de allihop. Annars hade jag förmodligen inte klippt mig så!

Därför är det svårt för mig att hitta en favorit. För jag gillar de allihop på olika vis.

Det riktigt korta gillade jag för att det var lättskött och lite annorlunda. Visst... Det var kanske lite väl kort nu när jag tänker efter, men jag trivdes i det!




Det asymmetriska blonda med lite mörkbruna detaljer ligger mig också varmt om hjärtat. Det var en cool frisyr som definitivt stack ut från mängden. Men den största anledningen till att jag gillar den lite extra var för att det var den frisyren som min älskade och helt fantastiska syster klippte på mig när hon gjorde sitt gesällbrev! Att hon kämpade så under alla de där timmarna den där söndagen och klarade ALLA uppgifter med galanta betyg... Ja, det gör hennes syster så sjuuuukt stolt!






Men om jag då ska komma till mina favoriter så har jag två... Eller ja... Egentligen tre för två av dem är samma frisyr men olika styling. Den första är den asymmetriska frisyren i svart och orange. Det är nog helt klart den allra största och mest vågade förändringen jag någonsin har gjort! Jag gick från lite halvt utväxt frisyr med blonda slingor till en kort och ojämn klippning i svart och galen orange. Det var vågat, fräckt och jag trivdes sjuuukt bra i det! Tack de duktiga frisörerna på Paul Mitchell!






Den andra favoriten (eller favoriterna) är den frisyren jag har idag! Jag trivs så otroligt bra i det helblonda håret och jag ställer mig ibland frågan varför jag inte lyssnade på min syster mycket tidigare och satsade på helblont. Det är min färg! Jag ställde mig också ytterst tveksam till den långa luggen och de längre längderna, men även där måste jag ge med mig och säga att det var ett superbra val! Min lillasyster har rätt! Hon är bäst på hår och jag får väl helt enkelt bara inse att hon vet bäst. Sen att jag kan störa ihjäl mig på luggen ibland, men vad tusan! Det finns hårspännen. :) Jag gillar både den raka och den lockiga varianten av frisyren. På önskelistan inför julen står en locktång. En sån som min syster har och om tomten kommer med en sån ska jag ha lockigt hår oftare! För jag gillar det. :)







Till helgen är det dags igen... Håret ska kapas och utväxten fixas. Frågan är vad det blir den här gången? Bara min syster vet... Härom natten drömde jag att hon gjorde det svart. Så vi får se hur jag ser ut på lördag eftermiddag! :)

Snart jul. Första klappen ordnad!

Så var det återigen dags att börja tänka på julklappar! Vad ska jag köpa till min familj? Svårt! De har ju typ allt de behöver så vad köper man då? *hmmmmm*

Förra året körde vi paketspelet på julafton. Vi köpte tre julklappar var som fick kosta max 150 kr tillsammans. Jag köpte två ljusstakar, en italiensk receptbok och te och en mörk choklad till det. Det var mina tre klappar. De andra hade också köpt bra grejer! Mamma hade ju då köpt två julklappar sen räckte inte pengarna längre så då slog hon in något konstigt spel hon fått från jobbet. Min syster blev sådär glad kan jag säga...

När ni spelar paketspelet så lägger ni alla paket i en stor hög. Hur många paket och hur mycket de får kosta bestämmer ni själva! Sen tar ni en tärning och kör igång. Den som slår en etta eller sexa på tärningen får ta en paket ur högen. Detta håller man på med tills alla paketen är slut på bordet. Efter det så ska ni spela om varandras paket. Det funkar på ungefär samma sätt som innan, men här använder ni en äggklocka. Sätt den på till exempel 20 minuter. Under den här tiden ska ni sno varandras paket. Slår någon en etta eller sexa så får man ta paket av varandra tills klockan ringer......! Sen är det dags att öppna alla paket man lyckats få!

Själv fick jag jättebra saker! En fredagsmysskål (pappas köp), ett set med tapasskålar från Sagaform (också pappa) och en stavmixer (mammas köp. Det lustiga var att jag hade önskat mig en stavmixer i julklapp, men inte fått någon... Och så lyckas jag få den i paketspelet).

Vi ska köra paketspelet i år också så jag måste hitta tre grejer som ska få vara med i spelet... Svårt! Förutom det måste jag komma på vad jag ska ge familjen... Alltid lika svårt!

MEN! Idag har jag fått köpt den första klappen! Jag tänker inte säga vem den är till eller vad det är, men jag tror och hoppas att personen i fråga kommer att bli glad! Jag hade blivit JÄTTEGLAD om jag hade fått det här! *haha* Nu har jag nog gjort några personer därute nyfikna!

Vad ska du köpa i julklapp i år? Köper du mycket julklappar?


Tänk om jag fick var en björn.

Jamen bara för en liten stund. Det vore så skönt att gå i ide precis som björnen. Jag kanske inte hade velat gå i ide alla vintermånaderna, men i några veckor! Få ligga i en varm, god säng och samla energi. Lovely


Jamen bara för en liten stund i alla fall. Det vore så skönt att få gå i ide som en björn. Sova sig igenom den kalla vinterperioden. Visst... Ja, kanske inte hade velat gå i ide alla vintermånaderna som björnen gör, men i några veckor! Tänk att få ligga i en varm, härlig säng och samla energi! Då skulle jag läsa massa böcker, kolla på mängder av filmer, plöja TV-serier som aldrig förr... För mitt ide skulle såklart inte innebära att jag skulle sova bort tiden. Nej... Sova så mycket jag orkar och sen njuta av att inte behöva göra något (ja, jag skulle såklart tröttna!). Samtidigt som jag ligger där under det varma täcket skulle snön yra utanför fönstret och termometern visa massa minusgrader. Det vore underbart!


Mitt nya mål - MELLANMÅL!

Mellanmål. Sådana ska man tydligen äta ett par tre gånger om dagen. Jag är otroligt dålig när det kommer till mellanmål! Det blir en frukt ibland, men det tycker jag knappt räknas. Jag borde bli bättre. Bättre på att äta mellanmål. Jag tror att det är nyckeln till att råda bot på sötsuget som kommer om kvällarna lite då och då (den senaste tiden ganska ofta).

För i min mening så är kroppen en utomordentligt bra och smart manick! Om jag blir sådär obehagligt sugen på till exempel fett eller socker så är det för att kroppen signalerar att det är brist på något i systemet. Den visar mig att jag måste återställa balansen. Få allt att stämma.

Nu kanske inte ett sötsut handlar om att kroppen vill ha just godis och socker, men jag tror att det handlar om att kroppen har fått i sig för lite av annat under dagen. Och då tolkar jag suget som att kroppen vill ha godis. Omedvetet (ja, faktiskt) tar jag mig något sött utan att egentligen tänka. Fel, FEL, FEL!

Därför har jag fått för mig att om jag skulle äta mellanmål så skulle sötsuget minska för att mängden kalorier, protein, fett och kolhydrater ligger i balans med vad jag borde få i mig på en dag. Annars sätter suget in och hux flux har jag stoppat i min något sött, fett eller vad det nu kan göra.

Ja, problemet måste sitta i mellanmålen! För jag äter frukost, lunch och kvällsmat varje dag. Så där utesluter jag ingenting. Utan det som saknas i matematiken är just mellanmålen. Min måltidsdag borde bestå av: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag. Så enkelt är det.

Nu kommer då nästa problem... Hur ska jag bli bättre på att äta mellanmål? I mitt jobb finns det liksom inte utrymme varje dag att äta mellanmål. Jo, en frukt lite då och då. Fast om jag bestämmer mig?! Om jag bestämmer mig för att jag SKA äta mellanmål.... I alla fall ett om dagen... Ja, då borde det väl gå?

Mitt nya mål, som jag alltså sätter idag, är att jag ska bli bättre på att äta mellanmål! Om det så bara är en frukt, lite fil och müsli, en macka eller vad det nu kan vara så ska jag äta mellanmål! Därmed basta!

Idag har jag varit duktig än så länge (kanske för att det har varit en lugn dag på jobbet)! Jag har ätit ett mellanmål bestående av ca 1 dl minikeso, 1 äpple i bitar och 1 matsked solrosfrön. Gott och det känns nyttigt! Mellanmål here I come!



Nämen nej... Nej... Nej... Inte än...

Det fanns en tid då jag brukade längta efter att vakna och det var snö utanför fönstret. Så fort hösten hade anlänt ville jag att det skulle komma massa snö och bli vinter. Jag gillade att klä på mig overall och gå ut och leka i snön. Göra snöänglar, rulla snölyktor, bygga snögubbar och snökojor, åka skridskor, långskidor och slalom och att åka pulka var det bästa jag visste! Sen ta en paus (ofta mot min vilja) för att dricka varm choklad eller varm saft och äta en ostmacka. Mest var det väl för att mamma ville att jag skulle sätta på mig torra kläder.

Jag älskade snö!

Sen hände något... Snön blev mer ett hinder och otyg än något underbart. Visst... Det kan vara mysigt med snö. Det ljusar upp, är bättre än regn, ger lite mysstämning.... Men att behöva gå ut när snön yr eller ligger som ett tjockt täcke att ta sig igenom. Ja, då är snö inte något bra. Då är snön i vägen.

I morse när jag vaknade så var det lite vitt på marken. Snön yr i luften och jag önskar att jag slapp gå ut! Det värsta är att det här bara är början... Det kommer med största sannolikhet att bli värre. Då får jag plocka fram de vackra snöminnena från min barndom och se det glada i snön snarare än det dåliga!



Kan de... Ja, då borde väl jag kunna?

Jag sitter i soffan och kollar på Biggest Loser Sverige. Tre deltagare kvar och deras utmaning ikväll var att springa en halvmaraton. Bara 9 veckor efter att de kom till Biggest Loser. 9 veckor innan vägde de X antal kilon mer och hade inte tränat på väldigt, väldigt länge. Nu tog de sig alla runt en bana på 2,1 mil. Imponerande! Sjukt imponerande!

När jag kollar på detta (samtidigt som jag äter lite glass ska jag tillägga) kan jag inte annat att tänka än:

Kan de... Ja, då borde väl jag kunna?

För den 21 maj 2011 smäller det. Då ska jag själv springa en halvmara i form av Göteborgsvarvet. Stundtals vet jag inte riktigt vad jag har gett mig in på. Hur ska jag klara att springa 2,1 mil?! Jag kommer ju att stupa på kuppen! Andra stunder är jag sjukt peppad och ger mig fanken på att jag ska ta mig runt och det på en bra tid! Den känslan behöver jag känna hela tiden. Inte tvivla på mig själv. Inte tänka: Det klarar jag inte! Dags att ställa om det mentala till positivt tänkande!

Visst... Jag tränar regelbundet - kanske tre pass i veckan. Ibland mer och ibland mindre. Men i snitt tre pass i veckan. Det är just nu inte någon löpträning, men spinning, skivstång och annat. Det borde väl i alla fall ge en bra grund?

På önskelistan till jul står det överst - LÖPARSKOR! Jag vill gå och prova ut ett par ordentliga löparskor och sen är det bara att tuta och köra! Jag ska f*nimej runt! Jag ska runt på en tid som jag kan vara stolt över! Jag ska göra mig själv stolt. Jag ska fixa det! För om jag klarar det.... Nej, fel tänk. NÄR jag klarar det så kommer jag att vara sjukt stolt över mig själv! Då är jag tamejtusan bäst!

Så efter jul gäller det! Då sätter jag igång. Målet - Göteborgsvarvet 2011!

Dagens kommentar...

En ung man kommer in i butiken och säger:

- Kan man köpa glasögon här?

Ehhhhhh...! Ja!

A trip down the hair cut memory lane

Jag har haft otroligt många olika frisyrer i mina dagar. Allt från pojkkort snagg till långt svall (vet i och för sig inte om det kan kallas som svall, men det låter finare så), spretiga kreationer, asymmetriska längder eller plattare varianter. Även hårfärgen har ändrats titt som tätt - ljusa slingor, ljusbrunt med guldiga slingor, mörkbrunt med lila effekter, ljusfärgning med en svag ton av rosa och de två mest extrema förändringarna i form av svart hår med effekter i orange (jag var hårmodell för Paul Mitchell. Jag kom dit med blonda slingor och lämnade med svart hår) och det jag har nu som är helblont (det krävdes rätt mycket övetalning...).

Det här med att byta frisyr gillar jag. En snygg frisyr betyder så himla mycket i mina ögon och det kan både hjälpa till att plocka någons personlighet och utseende lika enkelt som det kan stjälpa desamma. I och med att jag har kort hårt är detta ännu viktigare! Jag är inte en person som hade trivts i en livlös frisyr utan det där lilla extra. Sicken tur att jag då har en syster som är världens allra bästaste frisör!

Under en liten tråktimme idag började jag kika i mina mappar med foton och oj så roligt det var! En riktig trip down the hair cut memory lane skulle man kunna säga. Jisses sicka olika frisyrer jag har haft! Och det bara under de åren som digitalkameran har existerat i min och mina vänners värld. Då är det ändå sisådär 20 år som inte är inkluderade!

 

Jag tänkte bjuda på ett litet smakprov! :) Och min fråga till dig är... Vilken frisyr är din favorit och vilken är big no no!?



  
1. Sommaren 2005. En något utväxt guldblond frisyr. 





2. Hösten/vintern 2006 .Jag har varit hårmodell för
Paul Mitchell och har en asymmetrisk, kort frisyr i svart
och orange.




   
3. Februari 2006. En brun, kort lite spretig frisyr.




4. April 2006. Lite blondare, mer spret och likblek!




   
5. September 2006. Megaspret och oj så modernt!





6. Juni 2007. Mitt värsta hårminne. En frisör som 
fortsatte att klippa trots att jag sa STOPP! Jag har 
fått grava men av detta! Jag kallar den - Blond 
vattenpassfrisyr!




   
7. September 2007. Tillbaka till ljusbrunt spret.





8. Maj 2008. Väldigt asymmetrisk frisyr i blont och 
brunt. Bortse från mackan!




  
9. April 2009. Kortkort! Och då var ändå detta lite       
utväxt. Det skulle vara kortare!                                 



  
10. Juli 2009. Blont, relativt kort och mot en mindre
spretig frisyr. På bilden tyckte jag att det var LÅNGT!





                 

13. Hösten 2010. En helblond pageliknande
frisyr som är lite plattare och med lång lugg




 
14. Hösten 2010. Helblond pageliknande frisyr som
på bilden är lockad på ena sidan.

     

SÅ... Där var några av mina frisyrer de senaste åren. Vad tycker du? Vilken skulle jag kunna skaffa igen? Vilken bör aldrig någonsin klippas igen? Ska jag ha mörkt eller ljust?


8 km powerwalk tillsammans med Ola Salo

Oj så härligt! Det blev en riktig långrunda idag! 8 km powerwalk i höstsolen. Liiiite kallt om benen i långtights, menmen. Med mig som sällskap hade jag Ola Salo och hans sommarprat från 2009. Det var bra! Jag trodde att en powerwalk skulle göra gott för träningsvärken. Att den mirakulöst kanske bara skulle försvinna... Eller i alla fall mattas av lite. Icke! 8 km powerwalk gjorde det värre, men vad gör väl det?! :)

Nu blir det dusch, mat, städning, tvättning och så lite glass... Frysdisken på Ica Focus (dit jag gick enbart för att köpa fil och vitkål) har sååå mycket god glass och valet föll på en sorbet med jordgubb och rabarber. Jag äter sällan glass, men när jag väl äter det vill jag har något gott! Jag hoppas att den här glassen är god!

Tjingeling!



Redo för 8 km powerwalk. Måste köpa några varmare byxor... Löpartights var liiiite kallt.

Jisses Amalia!

Aj, aj, aj! Min kropp! Jag har träningsvärk i varenda liten muskel! Biceps, triceps (nya övningen var asjobbig! Tack Madde!), axlar, skulderblad, rygg, vader, insida lår, framsida lår, baksida lår, rumpa... Det enda som inte känns är typ magen och det lär väl komma för magövningen igår var sinnessjukt jobbig!

Nu är jag parkerad i soffan. Så fort jag rör mig gör musklerna ont. Den där inplanerade step upen skippar jag, likaså backupplanen löpträning. Mina muskler fixar inte det! Men höstsolen skiner så jag tänkte försöka mig ut på en promenix här snart. Underbart!

Jisses Amalia!


Laddad för två timmars träning...?

Träningskläderna är på! Om en timme börjar passet. Två timmars hård träning. Först skivstång och sen trippelstep. Trippelstep... Jag som tycker att det är lite småklurigt med EN bräda och nu får jag tre att tänka på! Jaja...

Jag måste erkänna att jag är lite småtrött! After worken blev något längre än tänkt. Jag var väl hemma efter 00.30 någon gång. På något sätt blev ett eller två glas vin två glas vin, två cider och en öl. Ett halvfullt glas var enligt vissa ett tomt glas och hux flux stod det ett nytt framför mig. Men det var trevligt och det är det som är huvudsaken! :)

Nej... Nu ska jag borsta tänderna, fylla vattenflaskan, packa skorna och dra på mig överdragskläder och sen bär det av mot Västra Hamngatan! Skivstep here I come!



Jag är redo! Eller ja... Det kan ju diskuteras...

I vinter får jag det hett om öronen

Jag har inte ägt en mössa på väldigt många år! Det är så många år sen att jag inte ens minns när jag sist hade mössa. Det låter säkert ytligt, men anledningen till att jag inte har haft någon mössa är för att inte förstöra min frisyr. För i rätt många år nu har jag haft kort, busigt och spretigt hår. En mössa på det så är frisyren förstörd.

En annan anledning till att jag inte har haft mössa är att mitt hår har varit såpass kort att det har sett ut som att jag inte har något hår alls. Enligt mig inte särskilt snyggt.

I år är det lite annorlunda för i år är mitt hår längre! Det är nedanför öronen och eftersom målet är page så har det ändå en bit kvar att växa. Därför har jag köpt en mössa. En turkos mössa som jag tycker är jättesnygg! Den ska få pryda mitt huvud i vinter! Så härligt! Bara att invänta vintern. :)




Turkos stickad mössa från Åhléns. 99 kr.

En vecka sen Idolgenrep

Förra fredagen var jag, mamma och Amanda på Idols genrep uppe i Stockholm. Det var vi, några vuxna till och så massa småbarn. :) Det var trevligt, underhållande och ögongodis fanns där!

Hela programmet kördes igenom (med undantag från juryn som inte var med) och vi fick höra alla idoler sjunga. Och så duktiga de är! Ja, de allra flesta i alla fall. Min favorit är såklart Olle. Kanske allra mest för att jag tycker att han är så in i nordens söt och den där gotländska dialekten och det faktum att han kan sjunga... Ja, det hade lätt kunnat få mig på fall! Hans version av Oasis Wonderwall var otroligt bra! Ojojoj. :) Även Minnah och Linnéa var bra! Bara att hålla tummarna på att de håller sig kvar ett tag till!

Jag passade på att ta lite bilder så här får ni se lite hur det såg ut under förra fredagens genrep i Frihamnen!



Idolstudion. Ser rätt stor ut på TV, men är väldigt liten och det är sjuuukt obekväma
stolar!





Olle... No more words are needed!




Linnéas tolkning av Nothing compares to you var riktigt fin!





Minnah sjön Bryan Adams och det var riktigt bra!




EMD var där och körde en låt.





Elins (eller Amanda som jag av någon anledning alltid vill kalla henne) frisyr gillar jag!





Peter Jidhe in action (även han trevlig att titta på). :)

Mina nya favoriter!

Fredag! Det är en trött fredag idag! Jag kunde inte somna igår. Det är jobbigt med såna kvällar! Men nu är det fredag och det betyder leeeedigt! :) OCH... Jag jobbar bara till 16.00 idag! OCH... Jag ska på after work ikväll! Det kan inte vara annat än bra då!

Min fina nya skor. De är underbara! Jag har haft på mig dem tre dagar i rad nu och de är ljuvliga. Visst... Det gör liiiite ont i fötterna när jag har haft dem en heldag, men så är det ju med nya skor. Plus att jag inte är van vid att ha lite klack. Men annars är de supersköna!

Skorna är i någon speciell typ av skinn. Skinn med en matt yta som bara är såååå snygg! Modellen är lite bootsliknande med en dragkedja baktill på hälen (valde bort dem med dragkedja på sidan för att få en lite annan modell än Acnes variant av skon [dvs originalet! De är för övrigt sjuuuukt snygga]). En relativt låg klack som är grov. Snyggt helt enkelt! De kostade lite mer än vad jag hade velat ge. Knappt 1200 kr, vilket kanske inte är jättefarligt för ett par skinnboots som jag kommer kunna ha tills de faller sönder... Men det blir liiite för mycket om man inte ens hade tänkt köpa skor! Med facit i hand är jag supernöjd!! Jag var rädd att jag skulle ångra mig, men jag tror att jag hade ångrat mig mer om jag inte hade köpt dem. :)





Hand i hand med en man! En kletig sådan.

Jag har fått en sambo! Herman har flyttat in!

Något som värmer långt in i hjärtat!


I förrgår hade jag en tung dag på jobbet. Innan jag ens hade låst upp dörren och klivit in började jag ångra min ledighet. Jag anade vad som väntade, men det som väntade var ändå värre än vad jag hade tänkt mig. Jag kämpade, stressade, lyfte, kånkade, packade upp, slet och jobbade häcken av mig för att jobba ikapp och få undan alla saker.

När dagen var slut tackade jag bananen för dess existens för utan två styck av denna gula, böjda frukt hade jag nog klappat ihop totalt. Men jag tog mig igenom dagen - liksom jag har gjort så många andra sådana här dagar. Men det var en sliten, trött, hungrig, törstig, irriterad och näst intill slutkörd Rebecca som kom hem i förrgår kväll. Tömd på all energi. 

Men lite positivt för sådant här med sig ändå. Om man då ska se det goda med det onda. :) Det testar mina gränser (det kan ju dock diskuteras om det är ett sunt sätt att testa sina gränser på...) och ger mig bättre självförtroende. För om jag fixar det... Om jag fixar att ro runt allt det som jag gjorde i förrgår... Ja, då kan jag nog fixa nästan allt! Det känns bra. Riktigt bra.

Så igår... När jag hade slutat och skulle gå hem. Då fick jag en liten present. En uppskattning för mitt slit. Två varma kramar och fina ord om sicket otroligt grymt jobb jag gör och hur duktig jag är! En uppskattning som värmde långt in i hjärtat och gjorde att jag kände mig alldeles rörd. Det är sådana saker som gör att det går att ta sig igenom de där helvetesdagarna. Det är sådana saker som ändå gör att det är värt att ge tusen gånger mer än vad man egentligen tror att man klarar av. Det är sådana saker som gör att det är värt att slita tills det känns som att kroppen ska gå sönder. Det är sådana saker som lyfter mig och mitt självförtroende!

Så tack ni två. Ni som gjorde så att mitt hjärta blev varmt. Tack för de underbara orden och den fina presenten.



I en fin silvrig påse med lila och svarta snören låg de här trevliga
flaskorna. En fin olivolja och en så kallas balsamusse. Balsamusse är
reducerad balsamvinäger som blir som en tjock glaze. Den kan
användas i förrätter, maträtter eller varför inte i en efterrätt? Nu är
den som jag fick smaksatt med vitlök och rosmarin så den passar
nog inte särskilt bra till efterrätten. Men kanske i en sås, på en sallad,
som smaksättare i risotton eller varför inte pensla på den på en
köttbit? Dessa ska jag använda flitigt!

Nytt från topp till tå! Nästan i alla fall...

Så... Sakta men säkert ska jag berätta om vår Stockholmsresa! Fyra underbara dagar med fina mamma och söta syster. Det var jättehärligt att komma bort från verkligheten några dagar! Äta god mat (massa god mat!), dricka gott vin, fika, strosa, shoppa och göra massa roliga saker.

Det blev lite shopping för min del! Jag hade inte tänkt köpa så mycket och det lyckades jag hålla... Nästan. :) Det blev ett par jeans, en oversizeskjorta, ett halsband, en stickad snäv klänning, ett par strumpbyxor, en klänning, en mössa (japp du läste rätt! Första mössan jag äger på väldigt, väldigt många år!) och ett par alldeles för dyra skor (men de är skitsnygga så vad gör väl det?). Jag är supernöjd! Det jag köpte var sådant jag behövde. Ja, mer eller mindre i alla fall. ;)

Dagen till ära har jag på mig nytt nästan från topp till tå. Lite svart/grått tema med en klick av cerise. Vad tycks?













Ny svart lite småtransparent oversizeskjorta från HM. Rena fyndet - 99 kr!
Nya gråa jeans från Gina. Ynka 199 kronor!
Nya skor/boots från Nilson. ca 1200 kr.
Klocka från Neptune som jag har budat hem från Tradera. 205 kr (ordinariepris ca 699 kr).


Drömmen om en annan ögonfärg

Jag har i flera år velat ha färgade linser. Först var jag för feg för att testa linser. Jag tyckte att det kändes läskigt och obehagligt. Men när jag nu jobbar med linser och glasögon så känns det nästan lite fånigt att inte testa! Så sedan någon gång i somras har jag letat med ljus och lykta efter en lins som kan passa mig.

Min dröm är att kunna ha mandarinfärgade eller aquafärgade linser. Mandarin kanske låter skumt, men oj så snyggt! Lite ljusbrun färg som går lite åt mandarinhållet. Låter kanske luddigt, men otroligt snyggt!

Men... Japp det finns ett men. INGA linser tycks funka på mina ögon! De är för små, vilket resulterar i att det skaver som fanken! Jag testade en stor rackare idag, men det var en enda pina! Skav så in i norden och att det här är typ en av de bästa linserna som finns på marknaden... Ja, det märkte inte jag direkt av. För aj och blä vad obehaglig den var!

Så... Jag behöver alltså en större lins. Till min chefs stora förvåning. För hur stor lins behöver mitt öga egentligen? Ska jag behöva specialtillverka en lins för att det ska funka? Och kommer det ens då att fungera? Åh! Stora, konstiga, dumma ögon! Det är vad ni är! I alla fall när det kommer till linser. :)






Mandarinlinser


Typ på banan igen

Ja, nästan i alla fall. Kroppen känns fortfarande ur balans efter gårdagen. Kroppen är allt en utomordentligt bra manick! Säger ifrån, signalerar och gör allt möjligt för att få mig att förstå när jag gör saker som är fel och mindre bra för mig. Det är ju inte alltid jag lyssnar (som igår) och då får jag ta smällen sen (dvs igår kväll och idag). Men snart... Ja, då är jag på banan igen!

Nu drar jag till jobbet och väl där kommer jag att vara sjuuuuukt stolt över hur mycket jag lyckades reda ut igår! Nästan allt faktiskt. :)


Hemma... Men vill vara borta.

Så... Nu är jag tillbaka i verkligheten igen efter en långhelg i Stockholm (som jag såklart ska berätta mer om senare). Den energi resan gav är nästan totalt borta...! Bara på några ynka timmar. Jag betar av allt sak för sak, men det är svårt när sakerna ligger i stoooora  högar!

Kroppen börjar säga stopp. På riktigt. Energin sinar. Så ikväll skippar jag spinningen även om jag har längtat i en vecka efter att få gå och spinna. Men det går inte. Inte idag. I stället ska jag gå och köpa något gott att äta och krypa i myskläderna. Jag längtar så det knakar! För min kropp vill inte mer.

Stockholmsresan var i alla fall mycket lyckad, men mer om det en annan gång. Nu jobba.

RSS 2.0