I feel it in my fingers. I feel it in my knees!

I många, många år har jag känt av väderomslag i mina knän. Ja, det är sant! När vintern närmar sig börjar det krypa i knäna och göra ont. En svårbeskrivlig känsla. Jag kan närmast likna det vid växtvärk eller som att 1000 maskar kryper runt och gräver gångar inuti mitt knä.

Det låter kanske otroligt, men vissa år har jag kunnat förutspå att snön är på ingång. Med andra ord är jag lite synsk. :)

Jag minns ett år. Jag tror att jag gick på gymnasiet och det var höst ute. Den krypande känslan kom i knäna och jag sa till mina kompisar att snart kommer snön! De skrattade lite åt mig eftersom det ute var rätt fint och milt väder ute för att vara höst. Mitt svar på deras reaktion blev: Ni ska få se... En vecka senare föll snön.

Det är inte alla år det här funkar. Ibland kan jag ha ont i knäna ändå och ibland känner knäna inte av kommande snöfall. Men det är många gånger det stämmer. Det tycker jag är lite häftigt ändå. :)

Vart jag vill komma med detta något flummiga inlägg är att jag just nu har ont i knäna. En krypande känsla som påminner lite om växtvärk eller krypande maskar. Kanske betyder det att snön är på väg? Kanske har jag bara en ont i knäna-dag. Det är bara att vänta och se!



Jag vandrar i mörker

Onsdag. Jag gillar onsdagar! Då är det fika med mina fina vänner! En väldigt trevlig liten vardagsrutin som jag hoppas kommer att fortsätta ett bra tag framöver. I like onsdagsfika. :)

Det känns som att jag vandrar runt i lite av ett mörker just nu. Dels för att det faktiskt är riktigt mörkt ute både på kvällarna och morgonen, dels för att det är mycket just nu! Jag försöker hinna med allt som måste hinnas med men dagarna går alltför snabbt! Arbetet hopar sig och jag försöker beta av det allt eftersom. Hösttröttheten och mörkret har tagit ett stadigt grepp om mig och jag kämpar för att ta mig loss.

Det är tur att jag har massa ljusglimtar att se fram emot de kommande veckorna - långhelg i Stockholm, rolig träning, besök på systerysters salong (har fortfarande inte bestämt mig om hur jag vill ha håret. Eller ja... Jag brukar inte direkt få välja, men just om jag ska ha kort hår eller fortsätta med den här pageliknande kreationen), onsdagsfikor, lite utgång, bak- och matdag med vänner, julbord och lite smått och gott.

Jag gillar ljuspunkter! De får mig att må bra. De får mig att känna glädje när saker runt omkring kanske inte alltid känns så glada.

Ikväll ska jag försöka hinna packa lite! Åh vad härligt det ska bli att komma bort på lite minisemester! Bara vara och ta det lugnt. Me like! Frågan är bara... Vad ska jag packa? Ska jag packa i mellanstor väska eller liten väska? *hhhmmmmm* Tåls att klura på.

Nu... Beta av alla måsten.



Verkligen jättefin bild... Men bild är det i alla fall! Visst har jag fått till håret bra?! :)


Frost utanför mitt fönster.

För bara ett litet tag sen var det sommargrönt gräs och sommarvarm luft utanför mitt fönster. Utan att jag egentligen har märkt det har det nu i stället blivit höst. Luften är kall, liksom min lägenhet (snart ryker min varmvattenflaska fram på kvällen!). Gräset är fortfarande grönt, men på morgonkvisten ligger det ett vitt, fint skimmer över de gröna stråna. Frost. Frosten är här och förmodligen för att stanna.

Jag ställer mig frågan vad som hände...? Vad hände egentligen med september och oktober? Tiden rusar på för snabbt. Alldeles för snabbt om du frågar mig. Jag försöker stanna upp och njuta av varje dag, men det är svårt när dagen försvinner lika snabbt som jag knäpper med fingret.

Just det här med att stanna upp är något jag måste bli bättre på. Planeringsfreak som jag är så tänker jag rätt så långsiktigt. Jag tänker på vad jag ska fylla min månad med i stället för att tänka på vad jag ska fylla min dag eller vecka med. Det måste bli ett löfte till mig själv - att stanna upp och tänka lite mer kortsiktigt. För tänk om jag missar massa saker? Inte för att jag tror det, men jag måste ändå försöka.

Om en liten stund ska jag ut i frosten. Känna höstens kyla i mina lungor. Det är en fin höstdag idag. Solen skiner, himlen är klarblå. Det blir en bra dag. Det känner jag på mig. Och jag lovar mig själv att jag ska stanna upp idag. Stanna upp och dra in hösten i mina lungor och njuta av nuet!




Känslan av att någon tror på en är härlig

Kom alldeles nyss hem från jobbet. Det har varit en hektisk dag med MASSA att göra! Hann inte ens med hälften av vad jag borde ha gjort. Men tänk så bra att det då kommer en dag imorgon också!

Jag har en förmåga att tvivla på mig själv. Det gör vi kanske alla ibland, men mitt problem är att jag ibland kan tvivla på mig själv i situationer där jag absolut inte ska behöva göra det! I situationer där jag egentligen borde ha det bästa självförtroende i världen och där tvivel inte borde finnas. Men ändå tvivlar jag. I sådana lägen är det underbart att veta att det finns människor som tror på en. Som vill en allt gott i världen och som bara tror bra saker om en. När jag får höra och känna den känslan... Känslan av att någon tror på mig... Ja, då försvinner tvivlet. Eller ja... Det bleknar i alla fall. Tack du som idag gav mig känslan! Det värmer i hjärta och i själ.

Om bara en liten stund ska jag och Madde på zumba. Egentligen är jag rätt trött efter gårdagens skivspin och morgonens spinning, men det är första gången på hela den här terminen som jag har lyckats få plats till zumban. Eller jag och jag... Jag gjorde inte särskilt mycket, men Madde var så himla snäll och bokade in mig också. Så ikväll ska jag skaka rumpa (läs: stå framför spegeln och försöka dansa trots att jag egentligen ser ut som ett klumpigt, ovigt gammalt kylskåp)! Me like!

Snart dags för Stockholm! Oj, som jag längtar! Vi ska äta gott (massa gott!), dricka vin, gå på Idol-genrep, träffa en gymnasiekompis, gå på Ugglas revy, shoppa lite, gå på ölprovning och ÄTA MASSA GOTT! Det ska bli så underbart! Bo på hotell, slippa bädda sängen, slippa laga mat. Bara vara! Att då ha sällskap av världens finaste mamma och syster gör det hela ännu mycket bättre! Så... Dagarna får gärna fortsätta i det här tempot och sen när vi väl är på plats får de gärna gå låååååångsamt!



Den underbara maten från Halv grek plus turk ska vi återigen få avnjuta!



Från Stockholmsresan i våras. Jag, syster och halva mamma. Är vi lika?



Liiiiite kulturella var vi... Stod framför slottet i alla fall.:)




Världens godaste varma choklad från Chokladkoppen i Gamla stan!



Nu ZUMBA!

Vampire red möter Red alert

Jag gillar rött. Speciellt på naglar och läppar. Rött nagellack har jag haft ganska länge även om jag för någon dag sedan upptäckte att mitt röda lack hade torkat ut och inte gick att använda. Däremot rött läppstift har jag aldrig ägt. Jag har faktiskt bara ägt två läppstift i mitt liv och de ägde jag för en herrans massa år sen.

Så för ett par helger sen slog jag till. Jag köpte ett knallrött läppstift och några dagar därpå ett nytt rött fint nagellack. Lacket kommer från Isadora och heter Red alert. Ett riktigt knallrött lack och ett riktigt bra sådant! Fler Isadoralack ska inhandlas snarast!

Läppstiftet blev riktigt bra. Med min numera vinterbleka hy och mitt blonda hår gör det sig perfekt på mina läppar! Visst känns det lite ovant, men jag ska nog vänja mig. Läppstiftet kommer från Viva la diva och heter Vampire red.

Jag köpte inte lacket och stiftet på samma gång så när jag idag målade på nagellacket och testade läppstiftet så blev jag väldigt glad! Vampire red och Red alert passar alldeles utomordentligt bra ihop! Det är nästan som att jag har köpt dem för att matcha varandra!



Rött lack, röda naglar och en ny superfin blus! Me like!

05.50 it is

Sitter i mörkret och äter fil och müsli. Ska alldeles strax ta mig ut i mörkret och kylan. Jag är inte så trött eftersom jag somnade redan vid 21 igår. Japp... Tidigt, men jag ska erkänna att jag hade kunnat somna redan vid 20, men någon måtta fick det vara! :)

Så... Varför jag är jag uppe i ottan? Morgonspinning såklart! HÄrligt, jobbigt och svettigt. Lovely! Sen blir det till att skaka rumpa i zumba ikväll. Oviga kylskåpet är tillbaka!

Nu ut i mörkret! 

Det börjar bli kyligt nu...

Hösten är här! Både på gott och ont om du frågar mig. Jag älskar höstdagar då himlen är blå och solen skiner. Då kylan är sådär krispig och härlig att andas in. Sådana dagar vill jag bara knyta på mig joggingskorna och ta en låååååång promenad i solen!

Tyvärr har den andra hösten nu kommit till Göteborg. Den råa, fuktiga, gråa, blåsiga och regniga typen av höst som jag fullkomligt avskyr! Visst... Låt mig sitta inne under en filt med en kopp te och en bra bok så säger jag inget. Men som igår kväll... Jag skulle ta mig till en kompis för lite middag och film och det spöregnade. SPÖREGNADE! Det var kallt och allt jag ville var att krypa ner i sängen. Men icke... Det var bara att ta ett paraflax och bege sig ut i skiten. :(

Jag har sakta men säkert börjat plocka fram lite varmare kläder. Trenchcoat, handskar, koftor. Igår tog jag även fram förra årets favorit. Löspolon, halsduken utan ändar... Kalla det vad du vill! Det var min vän Sofie som introducerade mig för denna smarta halsduk förra året och den är så bra! Det finns inga glipor där kall luft kan ta sig in, den hänger inte i vägen och är väldigt skön att ha på sig. Nackdelen? Ja, nu låter jag superytlig men det bjuder jag på. Nackdelen med den är att jag måste dra den över huvudet, vilket kan leda till en något förstörd frisyr. Men jag är inte den och är den! Jag struntar i det och rufsar till kalufsen lite och sen är det bra. :)

Så... Den här lilla underbara halsduken får följa med till Stockholm för jag har hört att de har snö där! Illa!



I'm in the army now. Oh oh I'm in the army. Now.

Nej... Jag har inte anmält mig till någon militärtjänst. Det är jag på tok för klen och tjejig för! :)

Däremot har jag köpt ett nytt nagellack (japp... Ett till) som heter just In the army. Det kommer från Isadora och jag har sett en del bloggare som har skrivit om det. Jag har tyckt att färgen ser så fin ut och när en stor klädkedja körde kampanj på just Isadoras nagellack den här veckan kunde jag inte annat än att slå till! 40 pix för ett lack!

Jag har inte använt Isadoras nagellack innan (jo, ett rött som jag också köpte i veckan. Kommer ett inlägg om det senare), men jag har hört att de ska vara bra. Hållbarheten kan jag inte säga så mycket om eftersom jag målade på lacket igår kväll. Det var i alla fall ett riktigt lättapplicerat nagellack! Det har en så kallad wide brush som är lite kortare, plattare och bredare än vad jag är van vid, men det var superbra! Mycket lättare att måla på det och det blev inte kladdigt och ojämnt. Superbra!

Färgen gillar jag! Jag är fortfarande lite ovan vid det här med gröna, blåa och bruna lack. I min hylla har det nämligen alltid bara funnits lila, rosa, röda, korall och såna lite mer tjejiga färger. Men jag gillar det. Färgen är riktigt armygrön och det finns inte det minsta tillstymmelse till något glittrigt i det. Så efter två lager sitter jag med gröna, fina naglar och jag är nöjd!



Japp... Jag har alltid haft sådär rynkiga händer! Ung kvinna, gamla handflator.

Tack vind! Tack regn! Tack billarm!

Idag är jag trött! Kl 05.30 vaknade jag av att det blåste som f*n ute rent ut sagt. Det regnade så att det lät som att det regnade rakt in i vardagsrummet. Till råga på allt tjöt alldeles för många billarm runt omkring mitt hus. Nej, jag kunde inte somna om i oljuden! Så nu är jag trött! Fast jag fick tid att tänka. Det är jag specialist på numera...

För ett tag sen köpte jag en ny kofta. En jättefin mörkgrå, stickad kofta som är lite längre i modellen och med fickor på. Jag gillar kläder med fickor! Det är fint. :) Igår hade jag på mig den för första gången och oj vad jag trivdes i den! Den ska användas mycket i höst och vinter!



Kofta köpt på Lindex.


Nu några trötta timmar på jobbet!

Och förresten... Mamma! Jag drack kaffet vid 10 och det måste ju nästan räknas som morgon? Massa mjölk i och ändå blev jag helt knas!


Varför lär jag mig inte?

Jag ska inte dricka kaffe! Varför inser jag bara inte det? De senaste gångerna jag har druckit kaffe har jag mått väldigt dåligt efteråt. Inte kunnat sova, blivit yr, matt och konstig. Ändå dricker jag skiten igen! VARFÖR? Kan du tala om det för mig?

Nu på förmiddagen har jag nämligen varit på möte på vårt huvudkontor. Först var det fika med kaffe och vetelängd och sen var det lunch. Till vetelängden tyckte jag såklart att vatten är ju trist att dricka till och så tog jag en god cafe au lait. Dumma, dumma, dumma Rebecca! För nu mår jag konstigt! Sådär kaffekonstigt som jag har mått de senaste gångerna jag druckit kaffe. Illa! ILLA!

Så nu är det slut! Slut på kaffet. Min kropp tål inte kaffe. Hur gott det än kan vara med en cafe latte eller så... Nu är det slut! Jag ska bara komma ihåg detta nästa gång kaffesuget kommer...

Dumma filten!

Nähä... Filten ville inte låsa fast mig. Så nu står jag på jobbet. Ont i huvudet och fryser. Det hjälper inte med kofta för jag fryser liksom inuti skelettet. :(

Spinningen ikväll är bara att glömma! Jag tog med mig väskan utifall att, men jag inser nu att det är soffan som gäller! Tusan också!


Det är här jag önskar att jag var! I min soffan, under en filt och med OC på!


Filten! Lås fast mig i soffan!

Usch. Det är så höstigt ute. Grått, blött och säkert blåsigt också. Illa!

Till råga på allt frysen jag långt in i märgen. Mitt huvud gör ont och jag känner mig hängig. Inte alls roligt! Jag önskar att jag fick sitta kvar under min varma, gosiga filt. Jag önskar att jag fick sitta och surpla te. Jag önskar att jag fick plöja några OC-avsnitt. Jag önskar att jag fick sova lite till och då kanske huvudvärken skulle släppa. Men nej... Dags att åka till jobbet. Om bara filten kunde låsa fast mig i soffan. :)



Trötthet och helstekt pippifågel

Måndag. En mycket grå, regnig och höstig sådan. Det gillar jag inte! :(

Min kropp fick sig en rejäl genomkörare igår och i morse. Igår blev det ett tufft skivspinpass. 90 minuter svett, vikter och trötta muskler. Men oj så härligt det är! Har världens bästa granne och Friskisledare! :) Det var även hon som körde morgonpasset i morse. 40 minuter spinning och totalt 50 minuter promenad i rask takt till och från gymmet. Det känns i kroppen kan jag säga, men underbart!

Jag är sugen på helstekt kyckling så det tänkte jag göra ikväll! Smaksättningen får jag se lite. Jag ska gå och handla på lunchen tänkte jag. Men helstekt kyckling får det bli! Grönsaker och kall sås till det. *yummie* Behöver jag säga att jag inte har haft lunch än? ;)

Nu... Lite mer jobb och sen lunch!

Under min långa lugg

Förra sommaren tyckte min syster att jag skulle spara ut min lugg. Jag har i väldigt, väldigt många år haft kort lugg. Frisyren i övrigt har varierat som bara den, men luggen har alltid varit kort. Så det tog emot. Det tog emot att spara ut den eftersom jag inte gillar att spara ut hår. Jag gillar mitt hår kort!

Dessvärre körde min syster med följande replik (för övrigt samma replik som hon ALLTID kör om hon vill att mitt hår ska vara på ett visst sätt): Om inte det duger får du gå till någon annan och klippa dig!

Min älskade syster vet att jag inte vill gå till någon annan och därför lyder jag snällt. Visst... Jag har försökt vid något tillfälle att gå till en frisör här uppe i Göteborg för att fixa till håret när det har blivit lite långt mellan systerbesöken, men alla jag har testat har sagt samma sak... Jag tycker att vi sparar luggen för du är fin i lång lugg. Hallå! Har min syster ringt eller? :)

Nu lite drygt 1,5 år senare så älskar jag min lugg. Nästan alltid i alla fall... Ibland är den bara i vägen. Hänger i ögonen, blåser fram så att jag inte ser eller kliar mig på näsan. För ja... Den når så långt nu. Den når faktiskt ända ner till hakan. Jag har aldrig någonsin haft såhär lång lugg.

Jag har insett efter några hårduster med min syster (väldigt vänliga sådana) att hon har rätt. Hon är ett proffs och hon är jäkligt duktig på sin sak. För visst har det aldrig blivit fel? När hon klippte mig kortkort var jag superosäker, men oj så snyggt det var! Jag tvekade med luggen - det blev bra. Hon tjatade i över ett år på att göra mig helblond och se så bra det blev!

Nu är jag i valet och kvalet. Ska luggen vara kvar eller ska de ryka? Min syster har skickat en bild på en frisyr hon vill testa på mig. Frågan är om jag är redo att göra mig av med min lugg? För hur mycket jag än kan tycka illa om den när den är i vägen, kittlar mig på nästippen eller blåser framför ögonen så att jag inte ser så är den jäkligt fin!

Så... Därför frågar jag dig som läser... Vad tycker du? Ska jag behålla min långa lugg och lite pageliknande frisyr ett tag till eller ska jag förnya mig?



Jag och min långa lugg, som nu är ännu längre än på bilden.



Min nya frisyr?
Bild lånad från: amandalinne.blogg.se


Snälla skriv en kommentar om vad DU tycker!

Warning! No pictures.

Torsdag. Idag känner jag mig trött. Trött, men glad. Kroppen är trött. Hjärnan är trött. Men snart är det helg och det ska bli underbart! Mamma och pappa kommer på besök och det ska bli mysigt. Bara få lite kärlek och ta det lugnt! Det gillar jag. :) Ibland känner jag mig fortfarande som ett litet barn. Ett litet barn som gillar att få omtanke och ompyssling av sina föräldrar. Undrar om det alltid kommer att vara så?

Det är mycket på schemat ikväll! Handla middagsmat till imorgon och frukost till helgen, städa, fixa mat och sist men inte minst slappa lite i soffan! Allt inom loppet av några få timmar. Bävar för de första sakerna och längtar efter den sista. :)

Nej... Sista rycket nu!

Massage. Lovely.

Åh vad det var skönt med massage igår! En hel timmes massage. Fötter, vader, smalben, lår, mage (japp... Och jag kittlig), armar, händer, axlar, rygg, nacke. HELA kroppen fick sig en genomkörare och det var underbart! Jag kommer tillbaka... Var så säker!

Onsdag idag! Gillar onsdagar. Mitten av veckan, bra program på TV och den trevliga onsdagsfikan med härliga tjejer. Så jag ska njuta av dagen och ta ett steg närmre helgen.

Min kära syster påpekade igår att jag borde ha mer bilder här på bloggen. Ja, jag vet! Jag vill verkligen ha bilder till varje inlägg, men jag är så dålig på att ta med mig kameran. Borde ha den i väskan och fota när jag hittar något bra att fota.

Idag blir det ingen bild till inlägget utan en film. Jag läste en tidning igår på jobbet där det här youtube-klippet fanns med som tips på roliga klipp. Och ja... Det är faktiskt lite småroligt! Håll till godo och ha en underbart onsdag!



The energy is returning to me!

Tisdag. Solen skiner! Underbart!

Igår kände jag att min energinivå var låg, väldigt låg. Lite sömn i helgen, tidigt upp för att gå på morgonspinning, kyla, höstmörker... Låg energinivå helt enkelt. Sådana dagar är jobbiga för då har jag inte ork till något känns det som.

Så igår kväll blev det hämtmat - thai. Kyckling med röd curry. Min favorit. Till det drack jag säkert en halv 1,5 l flaska med Fanta citron. Jag köper ALDRIG läsk, men igår ville jag ha läsk. Sen åt jag chips (japp... Ingen nyttig gårdagkväll, men det skiter jag i!) och plöjde de sista avsnitten av OC på säsong två. Så nu är avsnitten slut! :(

Idag är energin på väg tillbaka. Jag sov ganska gott inatt och solen skiner. Som om inte det vore nog så har jag tid för massage ikväll. En hel timmes massage! UNDERBART är vad det är! Som jag har längtat! Bokade in tiden för säkert 1,5 månad sedan och har sen glömt bort det.

I helgen kommer nog mina underbara föräldrar på besök! Lite spontanbesök sådär, men det ska bli mycket trevligt! Jag ska bara komma på vad vi ska göra också.

Nu jobba lite!


Det kommer rök ur min mun

Så kallt det är idag! Visst att det var kallt när jag promenerade ner till Friskis vid 6.15 i morse, men då var det ju tidig och mörk morgon. Men kylan håller i sig och när jag andas ut så kommer det rök ur munnen. Ja, inte nu då för nu står jag inne men när jag stod och väntade på bussen kom det rök. Rök ur munnen är ett säkert tecken på höst!

Jag ska från och med idag lova mig själv att inte yttra orden: Nämen jag känner inte alls av träningspasset igår! Ingen träningsvärk alls faktiskt. Jag borde lära mig. Jag borde inse. Om jag kör 90 minuter boxning, 60 minuter skivstång eller 45 minuter i gymmet... Ja, då kommer det att kännas! Kanske inte kl 06.15 på morgonen, men sisådär runt 9-tiden kommer den där nedrans träningsvärken smygandes. Lurar sig på. För i morse kände jag ingenting. Absolut ingenting. Jag och Madde konstaterade på vägen ner till Friskis att ingen av oss kände något. Det skulle jag inte ha sagt för nu känner jag träningsvärken komma i axlar, triceps, biceps, skuldror, rygg... *suckar* Och mamma! Energin finns där på morgonen, men jag kommer att känna efter några timmar att klockan ringde tidigt i morse. Och till råga på allt sov jag skitdåligt inatt! *gäsp*

Nu börjar snart nedräkningen till Stockholmsresan. Åh vad det ska bli roligt! Två veckor på fredag! *wiiihoooo*

Dags att jobba. 8 timmar tills kroppen får sätta sig i soffan och vila. Det blir 8 smärtsamma timmar är jag rädd...


Kroppen är igång...

...för morgonspinningen är avklarad! Jobbigt, svettigt och ett perfekt sätt att kicka i gång dagen!


Det luktar inte hallon...

Jag har precis hoppat i myskläderna och placerat mig i soffan under en filt. Musklerna är trötta efter boxningen. Jag trodde ju att det skulle vara 75 minuter, men oj så förvånad jag blev när jag fick veta att passet var 90 minuter långt. Då var jag redo att kasta in handduken (eller handskarna) och gå hem. Men jag bet ihop och boxade så hårt jag kunde på Madde. Hux flux hade 90 minuter gått och där stod jag svettig, trött och villig att slåss mer. Men det var bara att lägga tillbaka handskarna, som för övrigt luktar allt annat än hallon, och gå hem.

Så nu laddar jag om för morgonspinning kl 07.00 imorgon. Hur ska jag orka? Eller ja... Passet orkar jag, men hur ska jag orka komma upp när klockan ringer 05.45? Jaja, det får bli morgondagens problem.

Nu OC!

Oj... Jag ska ju slåss.

Jädrar vad jag är trött! Jag kom i säng alldeles för sent i morse. Jag tror att klockan var runt 03.30-04.00. Så när jag vaknade första gången vid 10 kände jag en enormt trötthet så jag drog en t-shirt över ögonen och somnade om. Sen vaknade jag 12.15. Mycket piggare, men ändå otroligt trött!

Så nu har jag förflyttat mig från sängen till soffan och avnjuter ett avsnitt (eller två eller tre) av OC. Jag är trött. Min kropp behöver återhämtning efter några tuffa veckor och jag hoppas att den återhämtningen kommer snart.

Jag insåg precis att jag ska iväg och slåss om några timmar. Ja, jag ska gå på Box-pass på F&S alltså. Jag ska slåss med Madde som är väldigt stark. Sen kommer jag... Trött, lite småsvag och med en kropp (främst huvud) som inte fungerar riktigt som den ska just nu. Hur ska detta gå? :) Jag ska i alla fall slåss så hårt jag bara kan. Göra mitt bästa. Vad mer kan jag göra?

Nu ska jag ta och äta lite. Dricka lite saft och ladda för slagsmål!

Köpa skor. Inte köpa skor. Köpa skor.

Jag har sen ett bra tag tillbaka letat efter ett par snygga svarta pumps med lite klack. Just att kunna ha till lite festligare tillfällen. Tyvärr har jag inte hittat några sådär perfekta! Jo, en gång gjorde jag det. Det var nog två år sen (japp... Jag har letat såpass länge). Då hittade jag ett par jättefina på Nilson, men jag slog inte till. Varför? Jag vet inte.

Sedan dess har de där svarta pumpsen lyst med sin frånvaro. De jag har hittat har varit fel i storlek, fel rundning på tån, för hög klack, för låg klack, för dyra, inte skinn och därmed obekväma... Ja, så har det varit. Alltså har jag inte hittat några.

Men så idag... Då hittade jag ett par väldigt bra pumps (jag vet att ordet pumps låter något tantigt, men jag vet inte vad jag ska kalla dem annars... Klackaskor som jag sa när jag var liten är kanske bättre?). På Din sko (vad har hänt med Din sko by the way? Har typ aldrig hittat skor där och i år hittar jag ganska mycket). Svarta skinnpumps/klackaskor med lite lagom hög klack (egentligen liiiite hög kanske, men jag vänjer mig nog) för endast 449 kr! Som hittat kan tyckas, men varför tvekar jag? Jag fråga mig själv om jag verkligen BEHÖVER ett par svarta pumps...? Ja, jag måste vara sjuk eller något!

Hur som haver ska jag prova dem igen efter jobbet. En höger och en vänster och knata runt lite i butiken med dem. För jag är liiiite osäker på klacken alltså. Lite hög kanske? Å andra sidan sa jag det om klacken på Pippi-skorna också och se så bra det går att gå i dem. Japp. Så får det bli. Jag provar dem och går runt lite med dem och sen fattar jag mitt beslut..

Lite ensamtid är riktigt skönt!

Ligger på soffan. Är alldeles mätt av all ost jag har ätit. Min kropp måste vara i chock! Efter en vecka med väldigt lite mat på grund av huvudvärk och illamående så blev det ikväll massa ost. Brie och chevre. *mumma* Osten har gjort mig supermätt och dåsig. Lite vin på det så kanske du förstår? :)

Jag känner dock att jag behöver det. Jag behöver få hjärnan att slappna av lite. Den kommer att överhettas annars!

Nu lite OC innan utröstningen i Idol (håller helt klart på Olle. Otroligt söt, duktig på att sjunga och liiiite lik SC) och sen sängen. Jobb imorgon nämligen.

Höstens mörker är här på riktigt.

Idag hand i hand med helgen. :)

Nämen ärligt. Hösten är verkligen här. Idag gick jag upp något tidigare än vanligt (7.30) och då var det småmörkt ute. Jag var tvungen att tända lamporna för att se ordentligt. Skrämmande. Och mörkare kommer det att bli. Om tre veckor vrider vi tillbaka klockan en timme och då lär det bli mörkt på kvällarna. Inte alls särskilt kul.

På tal om tre veckor! Då har jag precis anlänt till Stockholm med mamma och syster. Det ska bli så mysigt! Vi ska bo på hotell, äta god frukost, shoppa (lite i alla fall), gå på Idolgenrep, äta massa, massa god mat, se Ugglas revy, gå på ölprovning, dricka världens godaste varma choklad på Chokladkoppen i Gamla stan, bubbla på Centralbadet och bara njuuuuta! Underbart. Längtar!

Nu är det dags att göra sig i ordning för lite jobb innan det är helg. Eller ja... Jobbar imorgon så...


Ok... Jag har ett beroende.

Det beroendet stavas OC. Inom loppet av fyra dagar har jag plöjt hela säsong ett på 27 avsnitt à 42 minuter. Nu är jag inne på säsong två och jag kan inte få nog! Jag vill veta vad som händer och ett avsnitt blir lätt två, tre eller fyra. Ska Ryan och Marissa hitta tillbaka till varandra? Hur ska det gå för Caleb? Åker Seth tillbaka till Newport beach? Ska Summer förlåta Seth så att de kan bli tillsammans igen? Och hur är det möjligt att Seth Cohen (eller ja... Adam Brody) kan vara så himla ursöt!?

Men... Vad gör jag när säsong två är slut? Jag har ju inte säsong tre och fyra. *hmmmm* Då kommer jag att lida av grov abstinens. ;)

Gröna fingrar... Eller ja. Naglar i alla fall

MNY. Det är ett nytt sminkmärke som just nu finns på Lindex och Åhléns runt om i landet. Det är Maybelline som släppt en lite billigare kollektion smink som heter just MNY. Det finns ögonskuggor, eyeliner, rouge, läppglans och nagellack.

Eftersom min nagellackssamling består av väldigt mycket sommarfärger (rosa, korall, lila) så tyckte jag att det var dags att köpa något höstigt. Så igår var jag inne på stan och köpte två lack från MNY. Ynka 29.50 kr/st! Stora flaskor och det fanns massa fina färger. Jag fick hålla fingrarna i styr och bara plocka ut två. Den ena är i lite lergrå färg, men det har jag inte testat än. Det andra - ett mörkt olivgrönt lack - har jag precis målat på. Superfin färg! Jag har letat efter ett snyggt grönt lack, men inte hittat något jag gillar. Men det här är perfekt!

Nu är frågan bara hur länge det sitter. :) Jag återkommer med svaret på den frågan!




Konstig i kroppen...

...och jag vet inte varför. Jobbigt!

Seth Cohen är mer än välkommen till mig

För ett tag sen lånade jag de två första säsongerna av tv-serien OC av min syster. Denna underbara serie som jag följde slaviskt när den gick på tv för några år sedan. Vad jag minns så var det främst de två första säsongerna som var riktigt bra! Visst var de två sista säsongerna bra också, men inte alls som de första.

I söndags började jag kolla på de första avsnitten och jag är fast! Både i söndags och igår kom jag i säng alldeles för sent eftersom jag hela tiden tänkte - bara ett avsnitt till! För jag kan inte sluta titta. Jag vill veta hur det går för Seth, Ryan, Marissa, Summer och de andra i serien. Ja, jag vet att jag ju redan vet hur det går, men ändå! Jag kan ändå inte sluta titta.

Jag minns när serien gick på tv. I Kalmar brukade jag och Lotta kolla på OC varje vecka och när serien tog slut var vi båda ledsna. Hur skulle jag klara mig varje vecka utan att se fina Seth Cohen i rutan? Jag klarade mig galant uppenbarligen, men nu när jag kollar igen... Oj, vad han är fin den där Seth Cohen! Han är mer än välkommen hem till mig. Kanske på en hembakad bulle? Det är bara att du ringa(eller... Just call me and I will invite you to my home for a homebaked bun!)! :)

Ikväll hoppas jag på att kunna titta på ett avsnitt eller två!

Att cykla till jobbet var inte min bästa idé

16.50
Bara lite mer än en timme kvar tills jag slutar jobba för idag. Jag ställer mig nu frågan hur tusan jag tänkte när jag valde att cykla till jobbet i morse!? Hur ska jag klara av att cykla hem också? I blåsten och med alla uppförsbackar? Men träningsvärk i låren? Smart. Smart!

 

Jaja. Jag får se det som gratismotion. Nästan 1,2 mil! Alltså är första träningspasset för veckan avklarat. Det är ett plus!



11.24

Jisses vad mina muskler känns idag! Jag bävar för hur det känns imorgon! Menmen. Skönt att ha tränat musklerna. För det börjar faktiskt bli muskler nu. Inte mycket, men tillräckligt för att jag ska känna mig peppad att fortsätta med styrketräningen. :)

Jag och buss 19 är inte bästa vänner just nu. Under de senaste veckorna har den svikit mig flera gånger. Varit försenad, för tidig, inte kommit eller gått sönder efter en hållplats. I morse hände det igen. Bussen var några minuter tidig och jag några minuter sen. Kombinationen av dessa två blev inte så lyckad! När jag kom ut från porten såg jag bussen komma. Jag sprang så snabbt jag kunde i mina klackskor och hann nästan ända fram. Men bara nästan. När jag kunde sätta handen på bussens dörröppnarknapp svängde chauffören ut från hållplatsen. IRRITERANDE!! Får de ens göra så undrar jag?

Eftersom nästa buss går nästan 20 minuter senare kom jag på idén att jag ju kan cykla till jobbet. Smart! Så jag gick hem, bytte till lite plattare skor och drog fram cykeln. Sen var det bara att cykla på. Men det var inte så bara. Det är första gången jag cyklar på cykeln och sadeln är något hög och väldigt obekväm. Men jag trampade på för glatta livet.

Det är första gången jag cyklar till jobbet och jag kan lätt säga att jag inte tog närmsta vägen. Sen var det väldig motvind så när jag hade kommit knappt halvvägs började jag ångra mitt val av färdmedel. Benen var helt stumma efter helgens tuffa träningspass. Det tillsammans med rejäl motvind... Inte bra. Men det blev nästan 6 km motion! Det är bra. Och... Jag ska ju hem ikväll också... Det kommer att bli tyngre eftersom uppförsbackarna INTE är att leka med... Oj vad jag längtar.


Jag intar soffläge

Söndag kväll! Jag pustar ut på soffan efter ett tungt och svettigt skivspinpass på Friskis. 90 minuter tung styrka (boxen igår gjorde sig påmind) och svettig spinning. Helt rätt söndag seneftermiddag! :)

Jag har precis ätit en bit hemmagjord smörgåstårta som mamma och pappa hade med sig på sitt lilla spontanbesök innan idag (frågan är om det var bullarna eller dottern som lockade... ;]). Supergott såhär efter träning. Jag ligger och funderar på om jag ska gå på spinningen imorgon bitti eller ej... Under spinningdelen av passet idag fick jag jätteont i svanken. Typ som att jag är trött i svankmusklerna (heter det så?). Förmodligen blir det ingen spinning utan jag får nöja mig med en morgonpromenad i stället. Trist, men inte värt att riskera att få fortsatt ont i ryggen.

Måndag imorgon igen alltså. Vad tiden springer! Snart bara tre veckor till Stockholm! *wiiiihoooo* Veckan är fylld med trevliga fikor, jobb, träning och lite smått och gott. Jag hoppas på en bra vecka. En POSITIV vecka! Snälla, snälla, snälla låt det bli det!

Nu ska jag försöka hitta en film att förgylla denna söndagkväll med!

Boxas för allas bröst!

Tidigare idag var jag och Madde på Sportlife inne i stan och tränade Box. De har ett 24 h event till förmån för Rosa bandet. För 100 kr/pass får man träna en timme och med sig därifrån får man en goodiebag med lite behövliga grejer såsom paraflax (X antal tjejer i omklädningsrummet utbrast: Åh ett paraply! Precis vad jag behöver!) och ett tiokort på Sportlife. Jag gillar den här typen av event! Då kan jag bidra till något bra och samtidigt ge kroppen en omgång. :) Lätt värt 100 kr!

Jag och Madde körde som sagt box. Ett riktigt tufft pass! Svetten droppade från pannan och pulsen var höööög! Maddes blick var inte att leka med och jag fick använda nästan all min kraft för att kunna stå emot hennes slag. När det väl var min tur peppade hon mig igenom det jobbiga och jag försökte slå så hårt jag bara kunde, men kraften fanns där inte riktigt i alla slag. Men jag är nöjd ändå för jisses vad jobbigt det var!

Imorgon är det söndag igen. Tiden går för snabbt! Varför kan inte helgen vara längre? På schemat imorgon står sovmorgon! Jag sov inte alls bra natten till idag av olika (eller egentligen en) anledningar. Inatt hoppas jag på mer tur. Sen blir det till att städa lite. Tiden räckte inte till idag med allt bak. Som om inte det vore nog så ska jag på Maddes skivspinpass på eftermiddagen. Tufft, men skönt för kroppen!

Men nu... Ja, nu ska jag sova för jag är skittrött rent ut sagt! Som skrivet... Dålig sömn natten till idag! Sov sött så hörs vi imorgon igen. :) Natti!

Björnen sover, björnen sover...

...i sin lugna vrå.

Varför kan inte jag få gå i ide?

Ok... Snart är det bevisat att jag är knäpp.

Vad händer med mig? Jag tror minsann att jag är lite knäpp ändå. Eller i alla fall inte helt normal. Det började med att jag anmälde mig till diverse löplopp (Midnattsloppet och Göteborgsvarvet) och började löpträna trots att jag inte gillar att löpträna särskilt mycket. Eller rättare sagt... Jag har alltid mer eller mindre hatat att löpträna. Sen sätter jag klockan på 5.45 på morgonen vissa dagar för att bege mig till Friskis för att träna mig svettig och trött trots att jag kan sova till 08. Och ikväll blev jag sugen på grova tekakor... Jamen då bakar jag sådana (ja, jag vet att det är fredag kväll!). Är inte det normalt?

Men... Ikväll slår jag nog alla rekord... För nej... Jag stannade inte vid tekaksbaket ikväll. Det är nästan så att jag inte vill berätta vad jag gör just nu. På gränsen till galet är vad det är! Vad gör jag då denna fredagkväll? Jo, jag dricker glögg! Japp du läste rätt. Jag dricker glögg och till det äter jag... Håll i hatten! PEPPARKAKOR. Spärra för guds skull inte in mig. Jag har bara drabbats av temporär knäpphet. Imorgon kommer jag att vara mig själv igen (eller någon dag efter det i alla fall). Jag lovar!

Varför dricker jag då glögg? För att jag var sugen på det såklart och jag hade en miniflaska hemma (Blossa -05 med smak av hjortron och armagnac är supergod! Någon som har en helflaska gömd som jag kan få?). Pepparkakorna har jag dock ingen bra ursäkt till för de köpte jag idag... Men vad tusan! Det är ju bara lite drygt två månader (Läs: nästan tre, men jag vill ju inte verka alltför knäpp) kvar till jul! Då är det väl ändå läge att börja dricka glögg?



Underbara helg!

Så var det bara några få timmars jobb kvar innan det är helg igen. Om jag då räknar bort lunchen också, som jag ju faktiskt inte har haft än, så är det ännu mindre tid kvar! *wiiiihoooo*

Helgen är den här veckan behövlig! Jag behöver ladda batterierna och bara ta hand om mig själv. Och det ska jag göra! Visst... Har en del inplanerat och några måsten, men så är det väl alltid? Tvätthögen måste fås bort, kroppen ska få lite träning och magen fyllas med mat. Kanske golven vill städas också...?

Men annars blir det saker som jag gillar att göra! Jag ska träffa fina vänner och framför allt! BAKA! Jag fullkomligt älskar att baka och det ska det bli massor av i helgen. Bröd, knäckebröd och bullar. Sen för att få plats med allt detta så blir det även till att koka saft. *mumma* Behöver jag säga vad jag ska fika på söndag kväll? Nej... :)

Så du får hålla utkik på Rebecca lagar mat för där kommer det att dyka upp recept!

Oktober. Vad hände?

20101001

Dagens datum ser rätt skumt ut. Svårt att se vad det är för datum idag. Massa nollor och ettor i en salig röra.

Det är alltså oktober idag. OKTOBER! Vad hände? Nyss var det ju början av juli. Jag gick på semester, solen sken och luften var varm. Mina ben var bara och brunbrända. Det var Lotta på Liseberg, drinkar på uteservering, glass i solen, podradio på filten, utgång i sommarklänning... Det var sommar!

Frågan jag ställer mig är vart halva augusti och hela september tog vägen? Dagarna bara försvann och helt plötsligt är det höst. Ja, det var höst igår också. Men då sken solen och himlen var blå! Idag - oktober - är himlen grå och solen syns inte hur mycket jag än letar på himlen. Det är höst på riktigt.

Men jag försöker att inte deppa för det! Det är ju trots allt fredag. Så nu drar jag till jobbet och om några timmar tar jag en välbehövlig helg!

RSS 2.0