Välkommen våren.

Medan andra springer och REA-shoppar i all hysteri så letar jag vårgrejer. Jag längtar efter att få klä mig i tunna blusar och sandaler. Jag längtar efter klara färger och lätta tyger. Kjol och bara ben. Jeansjacka och ballerina.

När HM-katalogen låg på hallmattan igår blev längtan starkare. Jag såg mig själv i färgglada byxor, tunna blusar, högklackade sandaletter och med solglasögon på näsan. Genast vek jag ner hörnen på sidorna där jag ska beställa något. Ja, jag vet att man numera kan köpa allt även i butik, men det är något visst med att få den där katalogen. Att få vika ner hörn, välja färger och beställa (det gör jag dock numera på nätet...). Att få ett sms att varorna finns att hämta. Att få öppna påsen och prova. Det lockar fram vårkänslorna på något vis.

När jag idag kollade igenom delar av vår vårkollektion blev jag bara ännu gladare! Färg, mönster, klackar och tankar om hur jag ska matcha skor med kläder. Den här våren och sommaren finns inga ursäkter. Jag ska satsa på lite färgglada skor. Matcha med mina färgglada kläder.

Åh vad jag vill ha vår. Typ nu. Typ imorgon. Typ nästa vecka. Inte sen. Nu.

Så när många andra letar febrilt i REA-högarna letar jag lika intensivt bland vårkläderna. De få som har kommit in. Idag gjorde jag första köpet. Ett fynd. En blus i en underbar ljusturkos färg. Ynka 129 kr på Vila. Jag kunde inte låta bli. Så nu ska den hänga i min garderob i väntan på våren.


Mexico.

Snart är det dags för nyårsafton igen. De två senaste åren har jag mått rent ut sagt skit! För två år sen mådde jag så dåligt att jag ställde in nyårsfirandet och åkte till mamma och pappa i stället. Firade nyår i pyjamas.

Förra året härdade jag ut. Låg på soffan hela dagen, tog en Ipren och körde ändå. Nyårsdagen tillbringades i soffan. Dålig.

I år slog sjukdomen till redan vid jul. Skönt tänkte jag. Då blir jag frisk till nyår! Men den finns fortfarande kvar i kroppen. Ligger där och lurpassar. Vill inte riktigt försvinna. Jag ska försöka ignorera den och fira ändå. Om än lite lugnare. Det blir en tripp till Mexico. Iklädd min nya rosettklänning. En Corona, en tequila och så lite mexikansk mat. Det blir bra det...!


Julen 2011.

Så var julen till ända. Kortaste julfirandet någonsin och jag har inte riktigt fattat att det är över. Det kändes mest som en vanlig helg...

Hur som haver var det mysigt att träffa hela familjen på en gång. Det händer inte så ofta. Vi har ätit god mat, druckit gott vin, suttit framför brasan, spelat spel och bara tagit det lugnt. Ibland är det bara så skönt att få krypa upp i en fåtölj mitt på dagen och sova en timme. Det är värt mycket.

Vad kom tomten med då? Jo Leilas senaste bok, ett halsband, ett armband, hudvårdsgrejer, pyjamas, varma strumpor, handdukar och pengar. Så jag har unnat mig en ny fin klocka och så har jag beställt Sex and the city-boxen. Får se vad det blir mer! Nöjd är jag i alla fall!

Men nu är det tillbaka till vardagen igen. Jobb imorgon och även om det är kortvecka för min del har jag några saker att beta av!

Så... Nu hoppar jag i nya pyjamasen och kryper till kojs så jag orkar med långdagar imorgon. Godnatt!

Här är nya pyjamasen...


Viktiga lärdomar.

Julafton. Denna dag har jag lärt mig två saker. Saker som kan vara viktiga att komma ihåg inför framtiden. Följande:

1. 2011 var året då jag nog tog i lite väl när det kom till julbaket. För om man tar med sig två stora ICA-kassar med knäck, tryfflar, kolor, pepparkakor och saffransskorpor hem till familjen och ändå lämnar 2 st 3 literspåsar med pepparkakor hemma.... Ja då har man nog tagit i lite för mycket...

2. Att slå in alla sina paket i lika stora skokartonger för att ingen ska se vad det är i paketen är en god idé i teorin. Vad inte alla (läs: jag) tänker på är att någon (läs: jag) måste kånka allt från hemmet till bussen. Från bussen till tåget. Från tåget till jobbet. Det som känns bra i teorin blir inte alltid lika bra i praktiken...

Men nu har jag kommit halvvägs med alla mina saker. Och även om det blev lite saker så slår det ändå inte julen 2005 när jag skulle åka hem från Kalmar och vara hemma i över en månad... Då hade jag så mycket saker att jag fick ta in sakerna i två omgångar på bussen och hur jag lyckades byta tåg i Alvesta är fortfarande en gåta.

Men dessa lärdomar vill jag nu önska dig en riktigt god jul! Själv har jag 4 h arbete innan jag får gå hem och ta julledigt. GOD JUL!!


Julkänslan? Hallå?

21 december. Snart jul. Men var är julkänslan? Den existerar inte i år! Inte alls. Ändå har jag försökt. Pyntat hemmet med tomtar och röda julkulor, bakat sisådär 400 pepparkakor och 70 saffranskorpor, ätit sisådär 150 pepparkakor, kokat två sorters knäck, svängt ihop två sorters tryfflar, slitit ihop mintkyssar, druckit mer julmust än vanligt, ätit julbord två gånger, köpt julklappar, lyssnat på julmusik, druckit glögg... Ingenting hjälper!! Julkänslan var är du?

Förhoppningsvis kanske jag får liiite julkänsla på lördag när jag har slutat jobba. Jobba på julafton... Knasigt.

Kanske har du något tips på hur min julkänsla ska infinna sig? Ge mig gärna tipset snarast i så fall så jag kommer i stämning!!


Tre av tre.

Förra och förrförra året var jag sjuk på jul och nyår. Det kan bli en tredje gång. Halsen gör ondare än ondast, huvudet bankar, jag fryser och det kryper i kroppen. Risk finns alltså att jag ligger även i år. Attans!

Tur i oturen så är jag ledig imorgon. Då blir det till att vila och bli kry.

Sällskapet blir den dansksvenska serien Bron. Den finns på svtplay. Såg den inte när den gick på TV och nu har jag till på fredag på mig att kolla klart innan den försvinner från nätet. Perfekt!!

Dags att sova!


Bara ett öra.

En vecka kvar till jul. Sjukt! Det blir ingen lång ledighet men det ska bli skönt med de få dagarna jag har. Julklapparna är långt från inköpta så det ska jag försöka ordna på tisdag. Jag som alltid är klar i goood tid, men inte i år.

Bredvid mig just nu har jag en filt som rör lite på sig och som snarkar. Allt som sticker upp är ett öra...


Bästa sminket.

När jag var i New York för en månad sen (tiden springer) köpte jag smink från bareMinerals. Mineralsmink. Priserna är otroligt mycket bättre där en här så jag passade på. Och så bra det är! Bästa sminket jag har haft. Lätt men ändå täckande. Perfekt!


Vart är allt vatten?

Igår regnade och blåste det till förbannelse här i Göteborg! Jag höll på att blåsa bort när jag skulle ta mig till och från jobbet. Jag vet inte vad det är med mig och just blåst. När det blåser riktigt mycket tappar jag andan. Jag kan helt enkelt inte andas utan beter mig ungefär som att jag är på väg att kvävas. Någon mer än jag som upplever detta?

Hur som haver. Det kom väldigt Mycket vatten igår och jag har sett bilderna på tv och i tidningen. Vatten. Överallt. Bilar där bara taket syns eftersom resten är under vatten. Kaos står skrivet i texterna. Så när jag gick hemifrån innan tog jag stövlarna på mig. Tänkte att de lär nog behövas i allt vatten! Men när jag kom ut var det i stort sett snustorrt på marken. Var är vattnet?

Nu vill jag såklart inte ha massa vatten. Stövlarna tog jag för säkerhets skull, men ändå... Man blir lite förvånad...


Men nog om det. Om två veckor är det julafton. Om tre veckor nyårsafton. Idag är sista lördagsjobbet på ett bra tag (borträknat julafton). Imorgon är jag äntligen ledig. Då blir det lång sovmorgon. Japp. Så var det med det!
När det lider mot jul.

Ja då ösregnar det tydligen ute. Med två veckor kvar till jul har jag noll julkänsla. Kanske lika bra det eftersom julen ser annorlunda ut i år. Inget bingolotto kvällen innan julafton (ingen förlust i och för sig), inget pyjamaspaket dagen före dopparedan, ingen julsnaps, ingen skinkmacka och julmust på julaftonsmorgonen. Konstigt... Menmen. Snart är det jul i alla fall och då blir det ett par dagars ledighet. Härligt!!

Nej... Nu ska jag somna till regnsmattret på fönstret. Lovely!


RSS 2.0