Meze. Vin. Soffan. Fredagsmys. Ladda.

Fredag! Och idag är det verkligen fredag för imorgon är jag ledig. Det ska bli underbart skönt känner jag! Om en stund kommer min syster och Niklas upp i den orangea partybilen. De ska nämligen hälsa på mig i helgen och det ska bli så mysigt! Ibland bor min älskade syster lite för långt borta tycker jag.

Ikväll ska vi laga meze, dricka vin (jag ska i alla fall dricka vin!), kolla på TV och bara ha fredagsmys (japp... Vi ska äta chips av just det märket.). Vi måste ju ladda inför morgondagens festligheter! Jag har inhandlat massa chips, snickrat ihop en trevlig femkamp (hade gärna varit med och tävlat själv också, men det går ju inte riktigt), bakat rosa macarons och imorgon ska jag baka tårtor. Åh vad det ska bli roligt! En del av de som kommer har jag inte träffat på riktigt länge, vilket såklart gör det hela ännu bättre!

Japp... Så ligger det till!

Med tunga trötta steg.

Idag var det inte roligt att klockan ringde 05.55. Jag önskar att jag hade kunnat ligga kvar en stund till under det varma täcket, men icke. Iväg till gymmet!

Tonight is the night I'm gonna make it happen.

Jag är nu redo för lördagens festligheter! Allt är inhandlat och det enda som kvarstår är att baka och fixa lite hemma. Det känns bra! Jag inleder bakandet ikväll med några svåra, rosa rackare! Jag hoppas att de där engångsspritspåsarna ska hjälpa mig till framgång. Enligt kvinnan i butiken så är det sådana proffsen föredrar. :) Så vi får se ikväll. Annars får gästerna äta dem ändå!

I övrigt är jag lite allmänt tankspridd. Det är min fulla kalender som gör det och jag försöker att beta av en sak i taget och inte stressa upp mig. Jag försöker att inte tänka för mycket (=svårt!) utan ta allt lite som det kommer. Det är nästan det bästa rent teoretiskt... Sen funkar det inte riktigt lika bra i praktiken, men det är en annan historia!

Jag står just nu och klurar på om jag ska snickra ihop några lekar inför lördagens fest. Vill folket leka lekar? Eller jag vill ju då inte kalla det för lekar utan tävlingar. Uppskattar folk lekar/tävlingar? Vad tror du? Eller är det bara jag som är lite barnsligt förtjust i sådana saker. :) Kanske en femkamp vore roligt? Jag får fortsätta klura.

Nej... Nu får det vara nog på allmänt svammel.

Var snäll och läs den raden på tavlan som är tydligast!

Förra veckan var jag på utbildning på vårt huvudkontor här i stan. Det var en utbildning för att bli behörig att göra undersökningar för körkortsintyg. Det vill säga den där lilla undersökningen som optikern i vanliga fall gör när någon ska ta körkort. Jag är en av de första assistenterna i hela landet som har den behörigheten! Det känns lite häftigt! Ja, för jag klarade ju kursen alldeles galant! Både den skriftliga och praktiska delen klarade jag med bravur och nu är jag registrerad hos Trafikverket.

Imorgon är det dags att göra den allra första undersökningen! På egen hand. Utan optiker i huset. Då ska jag klara det alldeles själv med ny utrustning och allt och visst är jag lite nervös. Det är verkligen inte något svårt, men det ska ändå flyta på och kännas bra (inte minst för den stackars killen som jag ska premiärköra på)!

Så ikväll när jag kommer hem får jag nog allt ta mig en kik i min pärm så att jag är redo! Men först blir det till att jobba klart, sen en snabb tur till Verner och Verner för att köpa engångsspritspåsar och sen onsdagsfika. Härliga fullproppade kalender!



Det kliar i shoppingådran.

Och det är inte lite heller! Just nu känner jag för att göra en ordentlig rensning i min garderob (vilket verkligen behövs!). Jag vill lägga allt som jag inte använder i en klädcontainer och uppdatera min garderob. Det ska vara no mercy (lär behöva ha lite hjälp där va... Annars är det en stor risk att plaggen får bo kvar.). När jag tänker: Visst jag har inte använt det här på X antal år, men en dag kanske jag vill ha det på mig igen. Ja, då ryker plagget. För det som jag inte har använt på säg 3 år... Det kommer jag aldrig mer att sätta på mig. Så enkelt är det. Ändå ligger plaggen kvar där bara utifall att.

 

Sen vill jag shoppa! Det känns som att det var längesen. Jovisst har jag köpt ett plagg hit och ett plagg dit, men nu vill jag shoppa ordentligt! Jag vill gå på stan och köpa kläder som liksom passar ihop. Jag vill hitta de där perfekta jeansen (så perfekta det går i alla fall) och sen matcha ihop dem med lite blusar, tunikor och toppar. Hitta halsband som går att ha till. Jag vill hitta ett par fina vardagsklänningar eller kjolar. Så att jag får en sammanhängande garderob som jag kan trivas med. Det är vad jag vill!

Därför har jag avlagt ett löfte till mig själv. Ett löfte som jag bannemej ska hålla! Inget dåligt samvete, inga undanflykter. Löftet ska hållas! Ja... Om det går som jag vill då förstås!


Mycket i min kalender.

17.40
En liten ändring... Kalendern har något varje helg under hela februari. Jag hoppar och studsar av glädje... Ja, jag är ironisk.


12.51

Jag förstår inte riktigt hur det går till. Även om jag ibland anstränger mig för att hålla kalenderna någorlunda fri så lyckas den alltid fyllas ändå. Hur lyckas den (för det är ju inte jag som fyller på den med saker)? Är ju för tusan uppbokad på helgerna fram till i slutet av februari!!

Den här veckan är det födelsedagskalasförberedelser som står på schemat. Även om jag i år har bestämt mig för att banta ner det hela avsevärt (gäster... Det blir inte 10-12 sorters plockmat och 3 tårtor!! I år kör jag snacks, dip och tårtor [japp... Fortfarande plural]!) så blir det ändå en del som ska fixas och trixas. Idag tänkte jag ta mig till Maxi och inhandla alla saker. Roliga saker som mjöl, kakao, mandel, bär, grädde och chips... NOT! Imorgon ska jag städa i ordning hemma så att det är fint när gästerna kommer. Sen på torsdag ska jag baka den ena saken som jag ska servera. Det blir det största riskmomentet. Förmodligen går det åt fanders, men då får gästerna antingen snällt äta dem ändå (om de inte hamnar i soptunnan såklart...) eller klara sig på de två andra bakverken. :) På fredag kommer syster med sambo och då hoppas jag på slappkväll framför tvn innan det på lördagen är dags att baka förbereda, piffa sig och slutligen få gäster! Det ska bli så roligt! :) 

Men... Snart hoppas jag på en ledig helg! En ledig helg utan måsten och planer. Det ska jag säga till min kalender. På skarpen. :) Men tills dess.... Keep up the good work!


Vår i mitt vardagsrum.

När jag fyllde år i onsdags fick jag tre buketter med tulpaner. Jag fullkomligt älskar tulpaner eftersom de påminner mig om våren. Så de tre buketterna fick bo i samma vas och de står nu och pryder bordet i mitt vardagsrum. När jag ser dem blir jag glad och våren känns inte längre lika långt borta.








Jag känner en stark längtan i min kropp.

Just nu vill jag bara att våren och sommaren ska komma. Jag känner så mycket längtan efter de båda årstiderna att det nästan gör ont i kroppen.

Jag längtar efter sol, värme och ljusa kvällar.  Jag vill kunna gå till jobbet i somrig kjol, linne, jeansjacka och ballerinas. Jag vill ta på mig mina tunna, blommiga sommarklänningar och ha mina nya fina solglasögon på näsan. Jag vill känna grilldoften i luften och höra rosévinet korkas upp. Jag vill dra på mig mina nya jeansskjorts, en blus och ett par sandaler och se ner på mina brunbrända ben. Jag vill sitta på Liseberg i solsken och sjunga med i allsångerna tillsammans med Lotta. Jag vill få fräknar på näsan och känna hur huden nästan stramar sig efter en dag i solen. Jag vill sitta på uteservering en ljummen sommarkväll med fina vänner och dricka en drink eller två. Jag vill hänga i bersån med mina grannar (som i och för sig inte är mina grannar så länge till, men jag lockar tillbaka dem med någon god hembakad kaka!) och göra vår- och sommarkvällarna längre och trevligare. Jag vill vakna till fågelkvitter och av att solen strålar in i mitt sovrum. Jag vill dricka jordgubbssaft och äta hembakad paj med vaniljsås och känna solen på mina axlar. Jag vill lägga kött i marinad och längta till kvällen då det ska grillas. Jag vill kunna gå överallt utan att riskera att trilla och bryta alla ben i kroppen. Jag längtar efter att promenera i solen med en god glass i handen. Jag vill ha picnic i det gröna och lägga mig på en filt och titta upp på en blå himmel. Jag längtar efter att slippa ha konstant tuppaskinn på armarna. Jag vill ha solens energi i kroppen. Jag längtar efter allt som hör våren och sommaren till. Allt som gör mig glad och lycklig.

Så snälla, snälla, snälla. Låt det bli en lång vår och sommar i år. Låt det komma snart. Jag längtar så in i norden!



Bubbel och nötblandning i solen hemma hos mor och far.

 


En väldigt brunbränd jag på uteservering en ljummen kväll i juli.

 


Brunbränd och med sommaklänningen på! Längtar!


Något att kallt dricka på en uteservering en varm sommardag!


På väg. En varm, solig dag med klarblå himmel!


Mysbyxor och oxfilé byts mot festblåsa och hämtmat

Brukar det inte vara tvärtom? Alltså att mysbyxor hör ihop med hämtmat och festblåsan med oxfilén. Ja, vanligtvis, men så är faktiskt inte fallet den här gången! Nu är det totalt tvärtom.

Tanken var nämligen att jag skulle ha åkt till mamma och pappa i Ulricehamn imorgon efter jobbet. Där skulle vi fira min födelsedag med en god middag. Det skulle vankas oxfilé och jag såg fram emot att få sitta i soffan i myskläder och bara återhämta mig efter en hetsig vecka!

Men... Så blir det inte riktigt. För igår kväll lade Mix Megapol och deras morgonprogram ut att de hade två biljetter till morgondagens P3 Guldgala (där det för övrigt kommer att vara superbra artister!) att lotta ut. Allt man behövde göra vara att skriva en kommentar till inlägget. Jag gjorde såklart det och tänkte inte mer på det.

Förrän i morse... Då hade jag fått mail från en av programledarna att jag hade vunnit biljetterna! Jag hade vunnit biljetterna! Jag som typ aldrig vinner jag något och gör jag det är det någon jäkla skitgrej som jag ändå inte vill ha. Men nu vann jag något som jag verkligen ville ha!

Så jag raggade upp en P3 Guldgaledejt (vilket ju inte var så svårt! Jag har även en backup om det mot all förmodan skulle vara så att min ordinarie dejt skulle behöva avboka....) och avbokade middagen med mamma och pappa (förlåt för det!). Så nu blir det hämtmat och vin, festblåsan på och P3 Guld för hela slanten! I like a lot!

Nej, det är ingen vanlig dag...

...för idag ska jag inte gå och jobba. Jag ska gå på kurs! Körkortstillståndsundersökningskurs. Så på fredag kommer jag förhoppningsvis få göra körkortstillståndsundersökningar. Kul!

Sen är det ju ingen vanlig dag för att det är min födelsedag! 19 januari. Min dag! Grattis till mig! :) Ikväll ska jag ha onsdagsfika med lite extra kalasig fika. :) Det blir hembakade rågsiktskakor med goda pålägg och så marängsviss med hembakade, rosa maränger, banan, grädde, vaniljglass och hemgjord kola- och chokladsås. Yummie! Min mage lär ju få en smärre chock! :)

Nej... Dags att ge sig ut i dimman!

Hörde du inte vad jag sa igår?

Tydligen inte! För nu ligger jag här på soffan. Huvudet bultar och gör så in i helvetes ont rent ut sagt. Magen gör ont och har inte fått något ordentligt i sig på 1,5 dygn. Ja om inte två knäckemackor och två tallrikar flingor och mjölk räknas? Det är inte roligt! Hör du det kroppen! Det är inte roligt!

Jag masade mig upp till jobbet ändå idag efter 12 h underbar sömn (idiotiskt jag vet...)! Jag hade kunnat sova mer, men plikten kallade. Så jag körde två seeega linsträningar (killar! Lär er pilla i ögonen för tusan! Speciellt när jag sitter där och mår piss!) och var med på en körkortskoll. Sen åkte jag hem och hoppade i mysbyxorna och la mig på soffan. Och här har jag legat sedan dess. Halvt däckad och tycker lite allmänt synd om mig själv! Det händer inte ofta, men när huvudet gör såhär ont, när magen känns som en uppblåst ballong och gör ont... Ja, då får jag tycka synd om mig själv! Så det så!

Jag ligger här och tänker på mat! Jag är sugen på en rejäl bit kött (gärna grillad av min älskade pappa), en god sås (gärna rödvin eller whisky) och pepprig potatisgratäng med mycket vitlök i. Eller kanske thaimat från favorestaurangen i Vasastan (det hade nog magen inte tyckt om för jisses så starkt det är!). Åh! Eller en favorittortellini från Pasta Haus. Eller varför inte en rejäl hamburgare med hemmagjorda pommes? Min kropp vill ha mat! Men det går inte. Magen håller inte med. Magen vill inte ha.

Just nu önskar jag att klockan var typ 20 så att jag fick krypa ner och sova. Visst kan jag sova lite nu, men då kan jag glömma att det blir någon sömn inatt. Nej, jag får helt enkelt härda ut och invänta att klockan ska slå läggdags.

Imorgon vill jag känna mig pigg igen. Jag vill vara fylld av energi och pigghet. För då är det min dag! Förra året gick jag omkring med ett ömt huvud och illamående eftersom jag smart nog slog i skallen rätt så rejält på mitt badrumsskåp (typ i hörnet på luckan precis vid spegeln = VASST!). Så i år vill jag vara frisk. Snälla låt det bli så!

Nu... Ja, nu ska jag kolla om det finns något bra på TV, ta mig en Ipren till och hämta ännu en filt.

Hejdå!


Sluta göra mig illa då för tusan!

Hela jag gör ont! Jag står inte ut! Sluta göra mig illa då för tusan!

Strax efter lunch kom kramperna i magen. Det gjorde så ont att jag knappt kunde stå upprätt. Jag tänkte att det var för att jag åt en sen lunch så jag härdade ut. Men så kom illamåendet. Så fort det gjorde ont i magen kom ett sting av illamående. Så vid 17 åkte jag hem. Tänkte att lite vila nog skulle hjälpa.

Nu har det gått några timmar och det är inte bättre. Magen gör konstant ont och krampar titt som tätt, mitt huvud bankar och varenda centimeter av min kropp gör ont. Kroppen riktigt värker och jag kan knappt nudda huden förrän det gör ont! Till råga på allt fryser jag också. Och nu snackar jag inte lite småfrusenhet utan ordentlig frossa! Jag ligger på soffan med tjocka mjukisbyxor, vanliga strumpor, raggsockor, långarmad tröja, tjock fleecejacka med luvan uppdragen över huvudet och två filtar. Ändå skakar jag! Skakar för att jag fryser så!

Det här är inte bra! Jag hinner verkligen inte det här nu. Punkt slut! Det är för mycket viktiga saker den här veckan för att jag ska tycka att det här är det minsta kul. Jag har för mycket för att det ska funka. Därför svär jag (förlåt för det!) - fan, Fan, FAN!

Så nu ska jag äta upp min fil (det första jag har kunnat få i mig sen min lunch [mår just nu illa bara av att tänka på fiskgratäng]), ta två Ipren och krypa ner och sova. Myssmurfen får göra mig sällskap och hålla mig varm. Snälla, dumma bacill! Försvinn ur min kropp till imorgon bitti! Jag varken vill, kan eller hinner det här just nu! Så stick! NU! Fan!


Är det helt ok att kunna hela texten?

Måndag. Det är en regnig måndag idag. Jag inledde dagen med en promenix ner till Friskis och körde morgonspinning. Madde hade snickrat ihop ett nytt pass och oj sicken musik! Jag var helt slut när sista låtens toner klingade ut.  Jag glömde än en gång av min sjukdom... Jisses! Men det ger väl resultat hoppas jag. :)

När jag sitter där på cykeln brukar jag alltid sjunga med i de låtar jag kan (i dagens fall typ alla...)! Nej, jag sitter inte och sjunger högt, men jag sjunger i huvudet och mumlar med ibland. Jag kan liksom inte låta bli om det är en peppande, fartfylld låt! Att sjunga med peppar mig lite extra nämligen!

Under dagens pass började jag dock att fundera över om det egentligen är helt ok att kunna sjunga med i alla låtar... Visst... Att kunna sjunga med i en topplistelåt, en gammal slagdänga eller en klassiker är väl inte hela världen. Men när jag glatt kan sjunga med i Aquas Dr Jones så undrar jag om det verkligen är ok...? För nu snackar vi inte om att jag kan några ord hit eller dit... Jag kan hela låten - från början till slut! Inget jag kanske är helt stolt över... Så jag kommer att sitta/stå där vareviga måndag och glatt mima med i varenda ord! Och... Det bjuder jag på! :)








Vill även skicka en liten grattishälsning till världens bästa 5 årspresent som fyller 22 år idag. Min älskade syster! När jag tänker på att hon fyller 22 år så blir jag nästan lite mörkrädd. Jag var 22 år igår känns det som... Men icke! Snart fyller jag allt annat än 22 år, men vad gör väl det? Inte mycket. :) Grattis på dig älskade syster! Presenten får du nästa gång vi ses. :)


En hektisk vecka är på väg att börja.

Söndag. Det var skönt med sovmorgon. Kroppen har längtat efter det! Underbart.

Det är en hektisk vecka som väntar. Allt från jobb till utbildning, födelsedagsfika, träning och födelsedagsmiddag. Och mer därtill! Kalendern inför veckan som kommer (och veckan efter det också för den sakens skull) är helt knöfull! Jag vet inte hur jag har lyckats, men på något sätt har det blivit så. Menmen. Jag ska nog hinna med allt. :)

Jag har lovat mig själv en sak idag. En sak utifall att. En sak som är bara för mig. Vad? Det håller jag för mig själv. Utifall att. :) Lite kryptiskt! Men det är egentligen inget speciellt. Inget speciellt alls. Men det är något för mig.

Imorgon bitti blir det spinning! Det ska bli skönt. Jag hoppas att det går något lättare än förra måndagen... :)

Nu ska jag provsmaka en rosa födelsedagsmaräng!

Äter en småsur apelsin och tänker...

...på lite allt möjligt faktiskt. Den ickeblodiga blodapelsinen är kall och lite småsur. Precis som jag vill ha den. Perfekt! Samtidigt som jag surplar i mig apelsinens goda juice funderar jag. Jag funderar på en massa saker. Både viktiga och oviktiga.

Jag tänker bland annat på att nagellacket på mina tånaglar är lite flagnat och att jag nog borde måla på lite nytt. Samtidigt tänker jag att det ju faktiskt är vinter så ingen jäkel behöver veta att mina tånaglar inte är perfekt, fint målade. Nästa tanke som slår mig är att jag måste baka maränger. Det är min födelsedag på onsdag och då ska jag bjuda onsdagsfikatjejerna på maränger. Men... Ska jag ha vita maränger eller rosa maränger? Eller varför inte en blandning? Och på tal om maränger... Jag måste ju baka frallor också. Det får jag göra på tisdag. Men... Jag måste komma ihåg att läsa igenom allt jag måste läsa igenom till nästa veckas kurs. Perfekt! Det gör jag när frallorna jäser och bakas. Då måste jag komma ihåg att ta med häftet hem från jobbet så att jag kan läsa. Jag måste också be chefen förklara alla knasiga ord som jag inte förstår. Vad jag inte heller förstår är varför det måste komma mer snö? Jag vill ju ha sommar. Sommar ja... Undrar om mitt paket med sommarkläder från HM är på väg. Jag kollar hemsidan vettja. Ja! Packning pågår. Jag måste packa min träningsväska inför zumba idag. Eller det heter ju inte zumba längre, men jag kallar det för det ändå. Det ska bli skönt att skaka rumpa lite. Fast i rumpan har jag träningsvärk efter mitt nya uthållighetsstyrkeprogram. Just det ja! Jag måste boka in mig på sandsäcksboxen till på torsdag. Sand. Sandstrand. Jag vill resa bort. Långt bort till solen. Resa. Jag måste ju boka buss till trippen till Halmstad om några veckor. Då ska jag fixa håret. Och på tal om hår! Jag ska kanske köra lockigt idag? Varför inte? Det är ju fint. När håret ska vara lockigt är det bra om jag tvättar håret ordentligt med silverschampo så att jag får bort det lilla gulsticket som har blivit i mitt hår. Då blir lockarna mer silverblonda. Silver. Just det ja! Jag borde putsa till det där halsbandet som har blivit lite svart. Svart! Jag måste tvätta min fina, svarta kjol som hade fått en fläck på sig. Alltså måste jag boka tvättid. När? Imorgon? Ja! Då måste jag plocka i ordning all tvätt som ska tvättas. Jag måste också plocka fram min lunch ur kylen och komma ihåg att ta med mig den till jobbet. Jobbet ja! Dit kanske jag ska bege mig! Jag visste väl att det var något jag skulle passa och komma ihåg idag. Oj! Min apelsin är slut! Vad var det nu jag tänkte på?

Fredag.

Underbara fredag! Tack för att du finns!


Fredag.

Denna underbara dag! Det är något speciellt med fredagar måste jag säga. Timmarna på jobbet brukar gå lite extra snabbt eftersom det ju sen väntar två dagars ledighet. Nu jobbar jag imorgon så den där riktiga fredagskänslan vill inte riktigt infinna sig, men ändå. Det är fredag!

I morse var jag och Madde i gymmet och körde ett effektivt och tufft pass. Mina armar är helt slut kan jag säga! Men oj så skönt! Det är så himla roligt att träna! Jag känner att jag har kommit in i en bra rytm och rutin då träningen känns rolig och lätt! Jag längtar till nästa träningspass och efter att se resultat. Nu är det bara löpträningen som jag måste komma igång med. Det känns inte alls lika lockande...

Ikväll får jag fredagsmysmiddagsbesök av Jessica. Vi ska laga kycklinghamburgare och hemmagjorda pommes. Så igår bakade jag hamburgerbröd. Egentligen helt onödigt eftersom det ju faktiskt går att köpa färdiga i butik, men min nya kompis gör att det liksom inte finns någon ursäkt för att inte baka själv! Kitchen Aiden står ju ändå där. Då kan jag lika gärna baka brödet själv liksom. Sen ska jag lära Jessica göra den enklaste efterrätten som finns. Tre ingredienser och fantastiskt gott! :) En bra start på helgen alltså!

Nej... Nu ska jag få timmarna att flyga så att jag får gå hem och ta helg (nästan i alla fall).

Tjingeling!


Att utmana sig själv är bra.

Eller hur? För att göra saker som man aldrig trodde att man skulle klara stärker i alla fall mig som människa! Oavsett om det gäller saker på jobbet eller i privatlivet. Jag försöker utmana mig själv så mycket jag bara kan. Ibland med lyckat resultat, ibland med mindre lyckat resultat. För ibland tar jag mig vatten över huvudet, men det stärker det också!

Nu kan jag ha tagit mig vatten över huvudet. Det vet jag inte säkert än. Det kan bara tiden utvisa. Vad det handlar om håller jag lite för mig själv just nu. Jag måste få tänka igenom det en vända till. För mig själv.

Längtar efter fredag och lördag! Jag har massa roliga saker inplanerade! Middag med vin och Let's Dance med Jessica, Maddes första zumbapass och pizzamiddag med ett gäng fina människor. Härligt! Även nästa vecka bjuder på trevligheter i form av min systers födelsedag (som jag får fira på distans), utbildning på huvudkontoret, min egna födelsedag (!) med smarrig onsdagsfika hemma hos mig (det påminner mig om att jag måste baka i helgen också!!), kanske födelsedagsfirande med mor och far och lite sånt. I like!

Men nu... Nu ska jag fortsätta inventera. Blipp, blipp!

En helt vanlig onsdag.

Annat blir det om en vecka! För då är det min dag! :)

Om ett par månader ska jag förhoppningsvis göra något som jag har drömt om att göra i flera år. Jag tänkte att nu när jag har köpt min älskade Kitchen Aid så kan jag lika gärna fortsätta att förverkliga mina drömmar. :) Jag hade tänkt att jag skulle gå en malagningskurs! Bara en kort kurs på tre gånger, men ändå. Det har jag velat göra så himla länge och nu ska jag bara bestämma vilken typ av mat jag vill laga och anmäla mig. De två hetaste kandidaterna just nu är Medelhavsmat eller Asien runt. Jag velar fram och tillbaka och kan inte riktigt bestämma mig. Om inte annat får jag gå ena kursen nu och den andra i höst. :) Jag ser i alla fall fram emot det så enormt mycket! Ska bara få tummen ur och boka in mig också! Sen så... Då ska här lagas mat! Åh vad roligt!!

En sak till i matväg! Ikväll bänkar i alla fall jag mig framför Sveriges mästerkock på TV4! Jag älskar den utländska varianten av det (jag följer den amerikanska på TV3 just nu och såg den australiensiska på samma kanal i somras) och nu kommer det en svensk variant! Och! En av mina absoluta favoriter Per Moberg sitter i juryn. Ikväll kan du hålla ett extra öga öppet efter Jennie Benjaminsson. Hon skriver en av de bästa matbloggarna som finns och hon är med i kvällens program. :)

Dagens mellanmål...

..blev två knäckemackor med skivad avokado och så lite blandpeppar på det. Yummie!


Yes då var jag igång igen!

Men så jobbigt det var! Tre veckors uppehåll med jul, nyår och sjukdom. Inte alls bra! Jag som hade vant kroppen vid en bra rutin med 4 pass i veckan! Jaja... Bara att ta nya tag och jobba upp den rutinen igen. Ja... Och formen då för oj så jobbigt det var att spinna i morse! Men samtidigt skönt!

Så nu är jag igång! Det känns underbart! Det blir såklart fler pass i veckan. Jag siktar på ett pass styrketräning, löpning och zumba. Lovely! Känns så bra i kroppen.

Jag har också tagit tag i mellanmålsätandet! Förra veckan (jobbdagarna i alla fall) åt jag knäckemacka med kokt, skivat ägg på. Supergott! Idag blev det en knäckemacka med lite keso och två skivade kiwifrukter på. Det ska bli ordning på det där med mellanmål nu! Minst ett om dagen. Därmed basta.

Även det där med att sluta äta godis har gått över förväntan! Inte en godisbit på en vecka! Visst.... Jag gjorde efterrätt i helgen och fikade en semla i lördags, men lite måste man unna sig också! Men inget godis och det var det som var huvudmålet. :) Resten får komma vad det lider!

Åter till mellanmålet! Jag tycker att det är svårt att hitta bra mellanmål. Om du har tips på goda, nyttiga och enkla mellanmål så får du gärna skriva en liten kommentar och tipsa! Det skulle jag uppskatta enormt mycket.

Nu jobba!

Min älskade Kitchen Aid är på plats!

Så har jag då äntligen min Kitchen Aid! Jag har velat ha en i flera, flera år, men jag har tyckt att det har varit lite för mycket pengar för en köksmaskin. Det tycker jag fortfarande, men ibland måste man bara bortse från det. Det gjorde jag nu och så köpte jag min Kitchen Aid. Min drömmaskin!

Den pryder just nu min köksbänk och sen jag fick hit den i onsdags kväll så har jag bakat fyra gånger. Inte illa! :) Och så smidigt! För en gångs skull kan jag vispa ägg och socker pösigt och samtidigt smälta smör och blanda ihop de torra ingredienserna. Det tar kortare tid att baka och jag kan göra flera saker samtidigt. Multitasking it is!

Jag är än så länge supernöjd med min Kitchen Aid! Visst... Om jag ska köra stora bröddegar på en liter vätska eller mer så får jag ta fram min Bosch, men till små degar funkar den galant! Jag har testat två gånger. :)

Så... Om du precis som jag har funderat på en Kitchen Aid och tvekar... Slå till! Jag tycker att den är superbra so far!

Här är den... Min skönhet i färgen svart kaviar.




















Tårta, bakelse, kakor, bakverk, godsaker.

Jag sitter och funderar på vad jag ska baka för slags födelsedagstårta i år. Eller ja... Det brukar ju bli tårtor. På de senaste årens födelsedagsfester har det blivit någon slags chokladkaka (typ tryffeltårta) och marängkolatårta. Tanken var att göra samma sak i år, men nej... I år vill jag göra något annat! Men... Vad? Jag har tänkt fram och tillbaka. Klurat på om det ska bli budapestrulle, gräddtårta, rulltårtsbakelser, toscakaka eller pavlova? Men nej... Det blir inget sådant.

Jag tror att jag har bestämt mig. Det blir två nykomlingar och en stor chansning! Chansningen kan antingen hamna på kakfatet eller i soptunnan. Det ska vara svårt att baka, men jag ska ge det en chans. Antingen blir det succé eller pannakaka! :)

Så... Bara att invänta kalasdatumet och hålla tummen! Du ska såklart få recepten. :)

Men nu blir det snart fredagsmys! Jag har både färska saluhallsräkor, nybakad surdegsbaguette och aioli (tack mamma och pappa!) och lite ost och kex. Lovely! Men godis... Icke! Mamma var inne och köpte lite godis på 4Gott, men jag höll fingrarna i styr och köpte inget! Känns bra. Alltså blir det fredagsmys utan gotte.

Ha en trevlig fredagkväll!


20 veckor. 140 dagar.

Så lång tid har jag på mig att komma i form till Göteborgsvarvet. På lördag om 20 veckor så smäller det och då vill (borde skriva ska, men det vågar jag inte...) jag vara i bra form! Jag vill stå på startlinjen och känna mig peppad och laddad. När startskottet går vill jag veta att jag kommer runt och det på en bra tid!

Just nu är jag inte i den formen. Visst... Jag vet innerst inne att jag hade kunnat ta mig runt de där 2,1 milen, men inte på ett sätt som jag hade varit nöjd över. Och jag vill vara nöjd. Jag ska inte göra det halvdant! Så enkelt är det.

Hur ska jag lyckas då? Hur ska jag ta mig runt de där 2,1 milen på en bra tid? Träning, träning och träning. Så enkelt (?) är det. Jag har dock ingen lust att byta ut all min träning mot löpträning. Jag gillar spinning, zumba, skivstång, step och all annan träning alltför mycket. Därför tänkte jag köra en kombo mellan träningsformerna. På så sätt tror jag inte att jag tröttnar och kroppen får variation.

Men hur ska jag få ihop det? Hur ska jag få in all träning? Det är nog den största utmaningen för jag kan ju inte träna varje dag. Då klappar kroppen ihop. Det skulle kanske kunna se ut såhär:


Måndagar: Morgonspinning 40 minuter

Tisdagar: Löpträning. Långpass/backträning/fartlek

Onsdagar: Gymträning på morgonen

Torsdagar: Vila

Fredagar: 5-6 km löpning på morgonen

Lördagar: Zumba

Söndagar: Vila

Egentligen hade jag velat få in tre löppass i veckan... Ett kortpass (5-6 km), ett långpass (1 mil och uppåt) och ett pass med backar eller fartlekar. Men jag vet inte hur jag ska lyckas med det utan att plocka bort annan träning. *hmmmm* Jag får helt enkelt börja med två löppass i veckan och när det närmar sig får jag köra tre och plocka bort något annat. Det borde väl bli bra?

Träningsschemat ska såklart inte vara hugget i sten. Då blir det inte roligt! Men det är bra att ha ett hum om hur jag ska träna. Sen om jag kör långpasset på torsdagen eller söndagen i stället spelar ingen roll. Eller om jag hoppar gymträningen en vecka... Spelar inte heller någon roll. Huvudsaken är att jag tycker att det är roligt! Och att jag når mitt Göteborgsvarvsmål. :)

Har du något bra träningstips till mig? Hur ska jag lyckas? Alla tips och trix mottages tacksamt. :)




Tack snön!

Idag gick jag upp extra tidigt för att få till luggen. Septemberluggen. Det tar lite tid och efter 40 minuter såg det rent ut sagt för jävligt ut! Men klockan var alldeles för mycket (jag gick inte upp tillräckligt extra tidigt) så jag hann inte duscha om håret och locka det. Alltså fick det se ut som det gjorde. Men så när jag sminkade mig så pillade jag lite i luggen och hux flux såg den helt ok ut! Till och med riktigt bra ut! Jippie!

Så gick jag ut i köket för att göra gröt. Då kollade jag ut genom fönstret och upptäckte snöyran utanför. Den vräker ner snö och blåser. Det vill säga... Det krävs mössa eller luva idag. Om vi säger såhär... Min uppåtlugg är inte anpassad för mössa och luva! Tusan! Så nu är väl det där arbetet lagt i onödan. Jag lär se ut som tusan när jag kommer till jobbet. I-landsproblem big time! Jag vet...

Paraply? Ett jättebra tips, men mitt paraflax står på jobbet. Attans!

Jaja... Bara att bita i det sura äpplet och gå ut!


Det kryper i kroppen...

Jag vill träna! Jag är så sjukt träningssugen att det kryper i kroppen på mig! Tanken var att jag skulle köra gymträning idag, men så vaknade jag med täppt näsa i morse och beslutade mig då för att skippa det. Men nu... Nu mår jag mycket, mycket, mycket bättre och det kliar i träningsnerven! Jag vill träna! Jag har inte kört något på två veckor då jag körde basspinning. För mig som är van att köra 3 - 4 pass i veckan (ibland 5) är det oliiiidligt!

Så... Jag får klura lite på det. Kanske går jag dit och kör lite försiktig gymträning. Något måste jag göra för kroppen vill röra på sig efter all choklad, julmust och mat!!

Men... Jag ska stolt erkänna att jag har klarat mig riktigt bra på godisfronten. Vi fick en chokladkartong till jobbet igår och jag bestämde mig direkt för att inte ta någon. Den stod oöppen hela dagen och även om det kliade i fingrarna så undvek jag den! Så idag när jag kom hit... Då hade kollegoran öppnat den och den var halvt uppäten. Sa till mig själv att det inte blir någon choklad, men att titta i kartongen ju inte är detsamma som att äta... Smart! NOT! I kartongen fanns mängder (eller ja... 8 st) av mina favoriter romrussin och körsbär i likör. De bara låg där och väntade på mig. Men jag tog ingen. Jag gjorde mig en äggknäckemacka i stället och hade det som mellanmål. På lunchen satt jag precis bredvid kartongen och det luktade ljuvligt. Men jag tog ingen! Inte en enda bit. :) Kändes rätt bra faktiskt!

Nu låter det som att jag är värsta godismonstret som lider av värsta sockerberoendet.... Riktigt så är det inte. Däremot har jag sjukt dålig karaktär så om det står en godisskål framme så äter jag. Har jag en godispåse hemma i kökslådan så äter jag. Punkt slut. Jag kan inte stå emot. Men nu... Jag tog inget på jobbet och inget hemma heller där det finns både Geisha och Merci. De ryker fram när jag fyller år (hint till ni som ska komma och fira mig... Ät upp min choklad!) och tills dess står de oöppnade därhemma.

Nej... Nu ska jag fortsätta klura på träningens vara eller icke-vara idag... Förmodligen blir det ingen träning utan en promenad... Det är ju också motion. :)

Mina hårmåsten just nu.

Innan min syster utbildade sig till frisör var mängden hårgrejer hemma hos mig mycket begränsad. Antalet produkter och stylingredskap gick att räkna på en hand. Det jag ägde då var:

* Hårtork
* Schampo köpt på ICA
* Hårmousse köpt på ICA
* Hårvax köpt hos frisör
* Hårspray köpt på ICA

Det var det jag använde. Varken mer eller mindre. Sen hände något. Antalet produkter växte liksom stylingredskapen. I mitt badrum finns så mycket olika grejer så att jag nästan blir mörkrädd. Men... Vad skulle jag göra utan alla de där sakerna? Förmodligen inte vara lika snygg i håret. :) Och det är väl lite det som är den stora skillnaden - min frisyr. Innan hade jag bara lite slingor och en enkel frisyr som inte krävde så mycket arbete. Nu har jag en frisyr som kräver mer arbete och grejer, men snyggt är det. :)

Så numera finns följande i mina ägor:

* Hårtork
* Hårborste som ska vara bra att föna med
* Tuperingskam
* Miniplattång
* Mellanplattång
* Stor plattång (som jag i och för sig inte använder för att mitt hår är för kort...)
* 2 locktänger (en bra och en dålig)
* Färgbevarande schampo köpt hos frisör
* Silverschampo köpt hos frisör
* Schampo som bygger upp håret köpt hos frisör
* Balsam köpt hos frisör
* Balsam som bygger upp håret köpt hos frisör
* Inpackning köpt hos frisör
* Hårbottenmask köpt hos frisör
* 2 sorters volymspray köpt hos frisör
* Hårvax köpt hos frisör
* Dust it köpt hos frisör
* Hårspray köpt hos frisör

Japp... Liiiite mer saker kan man väl säga, men oj så mycket bättre mitt hår mår och så mycket finare det är! Helt värt allt arbete!

Just nu har jag tre favoritsaker när det kommer till hår som jag vill tipsa om! Det är tre saker som jag inte skulle klara mig utan och alla tre är faktiskt nykomlingar hos mig. Jag pratar om min nya underbara locktång från Wella, Dust it och ett magiskt volymspray från Tigi.





Locktången från Wella är konformad och det gör att den kan göra lockar i massa olika storlekar. Du tar en hårslinga och virar runt tången, håller kvar en liten stund och släpper. Den passar till och med korta hår som mitt! Passa fingrarna bara. :) Jag fick min i julklapp och har därför inte hunnit använda den så många gånger, men det är lätt den absolut bästa locktång jag har provat! Det betyder att min gamla locktång från Clas Ohlson får gå i pension.








Dust it är hemligheten till min nya frisyr. Utan denna produkt hade jag inte fått till min lugg sådär finfint! Bara pudra lite i hårbotten och gnugga in så får du enorm volym!! Lovely!









Volymsprayet har ett otroligt fint namn: TIGI Bead Head superstar queen for a day. Vem vill inte ha det i håret undrar jag? :) Sprayet luktar underbart. Ungefär som citronkarameller. Spraya det i hårbotten och föna så får du fin volym i håret. Jättebra! Passar mitt spikraka hår där volym inte existerar.





Vad har du för favorithårprodukter?



Den som vill bli fin...

Ja, då får man väl tåla att det gör lite ont... Eller? Jag har i alla fall ont idag. Väldigt ont, men då har jag fint lockigt hår på köpet. För i morse bestämde jag mig för att locka barret och liksom sist brände jag mig rejält i pannan. Sist fick jag bara ett litet märke uppe vid hårfästet, men nu la jag fanskapet rakt på pannan. Så nu har jag ett rött märke stort som en femkrona! Snyggt!

Men åter till lockarna. Jag använde såklart min nya fina plattång! En konformad locktång från Wella som jag fullkomligt älskar och som ger otroligt fina lockar även i mitt korta hår! Innan jag lockar fönar jag håret med ett volymspray som gör håret lite småsträvt och ger det fin volym (mer om både locktången och volymsprayet imorgon...). Sen lockar jag hela ena sidan av håret och låter den andra vara rak och lite bakåtkammad. Baktill i nacken har jag liksom lagt håret lite åt sidan. Svårt att förklara och omöjligt att fotografera. Men tänk att du liksom drar håret mot den sidan som är lockad. Så att det ser ut som att hela nackhåret liksom flyter ihop med lockarna... Så min högersida och nacken är liksom dragen åt vänstersidan. *haha* Låter inte alls flummigt... Jag har tagit en vild från den sidan så kanske du förstår. Det tycker jag ser snyggt ut. :)

När lockarna är klara kramar jag försiktigt i lite vax i dem för att få lite bättre hållbarhet och så avslutar jag med hårspray. Jag trivs superbra med lockigt hår och nu när jag har en kalasbra locktång där jag lockar till håret nästan på nolltid (tack mamma och pappa för den julklappen och syster för att du fixade den)! Det är ett kul sätt att kunna variera min frisyr.

Om du vill att lockarna ska hålla ännu lite bättre kan du ta lite, lite hårspray precis innan du lockar. Jag tycker dock att det blir finare utan.

Syster! Har du något mer locktips? :)



Aj... Min onda panna...




Ena sidan och nacken (där jag egentligen vill ha en inbakad fläta...)
är liksom dragen åt motsatta sidan (det jag svamlade om innan...)...



...där det är alldeles lockigt och fint!

Välkommen 2011!

Så var det 2011. Ett nytt år med nya möjligheter! 2010 avslutades på ett otroligt roligt sätt! Goda ostar, trevliga människor, ljuvlig mat och dans! Lovely.

Vad har jag då för förväntningar inför året som kommer? Jag hoppas såklart att det ska bli ett toppenår! Det får gärna ge mig lite nya möjligheter, tid att umgås med mina fina vänner, lite resa, att min familj och mina nära och kära får hålla sig friska... Jag vill ha ett bra år! Såklart ska jag se till att det blir så. :)

Blev det några nyårslöften? Jag brukar alltid tänka massa saker som jag ska ha som nyårslöften men det går inte alltid så bra... Men i år ska jag lyckas! Här är mina nyårslöften:


* Sluta äta godis - Japp. Det kan bli svårt, men jag vet att jag kan det. Varför ska jag då sluta? Nej, det handlar inte om vikt eller något sånt. Jag vill helt enkelt inte äta godis. Visst kan det vara gott ibland, men oftast när jag köper godis så känner jag efter några bitar att det inte är särskilt gott. Ändå äter jag det. Onödigt! Så därför ska jag sluta. Visst... Jag kommer att sakna choklad, lakrits och sådär, men jag vet att kroppen mår bättre av det. Därför ska jag sluta!

* Träna - Det gör jag ju redan så det här löftet innebär egentligen bara att jag ska fortsätta med min goda vana att träna 3 - 4 gånger i veckan.

* Leva mer i nuet - Jag tänker ofta långsiktigt i stället för att koncentrera mig på nuet. Jag måste hitta balansen däremellan. Leva mer i nuet, men fortfarande ha det långsiktiga i åtanken.

* Bli bättre på att äta nyttigt - Inte heller det här har något med vikt att göra utan om välmående! De sista veckorna/månaderna på året har varit tuffa för min kropp. Stressen, brist på raster, trötthet och annat har gjort att maten har fått ta smällen. Tyvärr. Så det tar jag tag i nu. Ut med halvdan mat och in med det nyttiga. Det är mycket godare och jag vet att jag mår bättre av det!

* 21/5 - Då smäller det! Då bannemej gäller det! Det här är det jobbigaste nyårslöftet... Jag ska springa Göteborgsvarvet och jag ska göra det riktigt bra! Därmed basta. Nästa vecka drar mitt 20 veckorsprogram igång (om jag är frisk...) och sen är det bara att tuta och köra. Jag tänker inte göra det halvdant utan ge allt! Så om du är i Göteborg det här datumet... Stå längs banan och heja på mig! Jag lär behöva det. :)

Så... Där har ni mina nyårslöften. Vi får se om jag kan hålla dem. :) Vad har du för nyårslöften? Hur gör du för att hålla dem?

Men nu är det dags att ta tag i nuet. Jag har tvätt i maskinerna som väntar på att bli upphängda. Sen ska jag laga lite mat (nyttig sådan! Läs under nyårslöftena...). Det lutar åt kyckling med wokad vitlåk och kikärtssallad. Så otroligt gott!

Tjingeling!

RSS 2.0