Tack vädergudarna.

Jag sitter och kollar på smhi.se och deras tiodygnsprognos. Det ser inte så roligt ut kan jag säga. Riktigt skitsemesterväder! Idag - 13 grader och regn. Och imorgon... Ja, då blir det hela 16 grader! Stranden nästa?

Nej, jag ska inte vara bitter och klaga på vädret. Men om man har två veckors helt obetald semester och det blir höstväder... Ja, då är i alla fall jag inte så nöjd! Menmen. Jag får helt enkelt trosta vädret, ta på mig en blommig sommarklänning, blotta mina likbleka ben och gå ut i höstrusket! Blekblåa ben borde ju kunna bli senaste modeflugan!?

Japp. Därmed sätter jag punkt för vädertankarna och avslutar med ett konstaterande att mitt semesterväder på papper ser ut att vara rena rama skiten! Tack och hej.


Semester!

Efter två rätt turbulenta och krävande veckor är det då äntligen dags för semester! Jag slutade tidigare igår och åkte hem för att hämta upp syster och Niklas. Sen begav vi oss mot Haga där vi strosade, kollade i butiker och fikade en otroligt god och kladdig kladdkaka! Efter det blev det vin på uteservering i Linné och jag riktigt kände hur det infann sig en semesterkänsla i kroppen!

När vi kom hem igen framåt kvällskvisten lagade vi middag (och sicken middag sen! Mums!), drack lite vin och spelade TP 90-tal. Jag vann!

Idag väntar besök från Niklas syster och hennes kille. Vi ska äta den bästaste, underbaraste och godaste thaien som finns och sen köra femkamp på Liseberg. Bra start på semestern!

Jag ska verkligen försöka koppla bort allt vad jobbet heter. Försöka att inte tänka på det. Jag vet dock vad som väntar när jag kommer tillbaka och jag kan inte förneka att det känns lite stressande. Helst hade jag velat komma igång redan innan semestern, men saker blir inte alltid som man vill. Kul ska det oavsett bli!!

Nu ska jag smyga upp och förbereda lite frukost till sömntutorna i vardagsrummet. So long!

Hösten är här.

Ja, i modebranschen alltså! När jag kom hem från jobbet igår kväll låg HM-katalogen på dörrmattan och väntade. Gissa om jag blev glad?! Jag älskar när HM-katalogen kommer. Då kollar jag i den om och om igen och viker ner hörnen på sidor där det finns något jag vill ha. Det är liksom något visst med just kataloger. Visst... Allt finns på nätet, men det är liksom en annan sak att titta i katalogen.

Men tänk förr... Eller ja.. När jag var yngre. Då fanns inte kläderna som var med i katalogen i HMs butiker. Det som gick att beställa gick bara att beställa. Så är det inte nu. Tyvärr.

Det är inte bara på HM hösten har kommit. Även i min lilla butik börjar hösten så smått att ta över. Nej, nu ljög jag. Kaos- och stökrean har fortfarande makten, men det börjar trilla in fler och fler höstmodeller! Skor, boots, kängor och stövlar. Jag älskar dem! Jag har hittat alldeles för många par. Och nu pratar vi ju sandaletter och ballerinor för ett par hundralappar... Nej, boots och stövlar är ju tyvärr dyrare så även om jag är kär i typ 10-15 par höstskor så kan jag inte köpa alla dem! Nej. Nej. Nej.

Jag ska visa ett litet smakprov på några av mina favoriter från HM och Din Sko i höst! Bilderna har jag lånat från www.dinsko.se och www.hm.com.







På't igen!

En natts sömn gjorde mig gott. Det var skönt att sova. Även om jag allra helst hade velat ha den där sovmorgonen som jag egentligen skulle ha haft idag. Menmen. Det får bli en annan gång!

Benen ömmar idag. Knäna gör lite ont. Jag hoppas att min Enjoy-sula ska kunna hjälpa mig idag! Fyra dagar kvar. Förhoppningsvis blir de tre sista dagarna något lättare än de två första. Ja, pepparpeppar är det väl bäst att tillägga. :)

Vad gör du denna gråmulna tisdag i juli?

Dag ett av fem.

Den dagen blev en tuff dag! Hela jag är mör! Morgondagen lär blir likadan. Här kör vi på total utmattning innan semstern. :) Men kul är det ändå (förutom när magen kurrar som bara den!)!

Idag ökade antalet höstskor som jag vill ha med ungefär det dubbla. På vill ha-listan finns nu typ fem par stövlar, tre par kängor, ett par skor och sex par boots. Hur ska jag kunna bestämma mig?! Jag menar... Här snackar vi inte sommarskor för en hundralapp eller två utan skinnboots och stövlar för dryga tusenlappen. Då kan jag ju inte köpa typ tio par!!

Jaja. Inte ett problem som ska lösas idag i alla fall. För nu ska jag sova. Godnatt!

Counting down.

Japp. Five days to go. Sen är det semester! Nu är det bara solen och värmen som ska komma tillbaka också. :)


Loppis.

Jag och fru A ska åka på loppis! Inte för att handla utan för att sälja. Jag behöver definitivt rensa bland massa gammal skit och varför inte sälja det i stället för att slänga? Pengarna ska vi spara till New York. För jag menar... Rensar jag måste jag ju få fylla på. :)

Så nu håller jag på att gå igenom gömmorna. Vad kan folk vilja köpa? Jag ska rensa garderoben för jag har lite kläder som kan säljas. I källaren och i mitt dressingroom finns en hel drös med pocketböcker som redan är lästa. Där finns också ett par flyttkartonger med saker som jag aldrig kommer att använda igen. I min byrålåda finns smycken som jag inte använder. Jag kan säket vaska fram lite cd-skivor och dvd-filmer som aldrig används. Jag har också bett mamma att avvara lite grejer som hon ändå har tänkt skicka till second hand. Här ska säljas!

Åh vad roligt! Hon är allt påhittig underbara Sofie! :)

Så... Vad skulle du vilja köpa om du gick på loppis? Hur mycket skulle du vara villig att betala för en pocketbok, ett begagnat klädesplagg (vi snackar inte märkeskläder utan mer HM, gina osv) eller en ljuslykta? Help me. :)

Hittade den.

På jobbet har vi massa musik rullandes dagarna i ända. En del låtar känner jag igen medan andra har jag aldrig hört innan. En del låtar gillar jag, andra gillar jag inte. Men det är en låt jag har hört några gånger nu som jag har känt igen, men inte kunnat placera. Den är bra. Den är fin. Jag har hört att det nog är Beyonce som sjunger. Nu sitter jag och kollar på Dreamgirls (underbar film för övrigt!) och där dök den upp! Här får du den.






Något du inte tänker på.


Så var det slut.

Fredag kväll. Dagen har varit konstig. Virrig. Jag har varit virrig. Det började med att jag hoppade på fel buss i morse. Ja... Klantigt. Men jag stod där på busshållsplatsen och väntade på bussen. Musik i öronen och så la jag patiens (stavas det så?) på ipoden samtidigt. När jag tittar upp ser jag min buss komma. Så jag fortsätter lägga patiens samtidigt som jag kliver på bussen och stämplar mitt kort. Så ska jag sätta mig. Ser mig lite förvittat omkring och upptäcker att det måste vara fel buss! Ser mig ännu mera förvirrat omkring och inser att jag har hoppat på fel buss och att min buss står bakom bussen jag står på. Hur kunde jag missa att det kom två bussar körandes? Jag stannar upp i ungefär två sekunder innan jag agerar. Snabbt så in i tusan sticker jag in armen mellan dörrarna som precis ska gå igen. Sen slänger jag mig ur bussen och rusar bort till 510 som precis ska åka. Puuuhhh det var på håret! Hur kunde jag hoppa på fel buss? Men det slutade ju bra som väl var!

Sen kom jag till jobbet. Tanken var kortdag. Jobba lite, lära I kassan och sen gå hem. Men icke! Jag hittar alltid saker att göra. Konstigt nog. Så jag kom från jobbet strax innan 16. Lite senare än tänkt, men ändå tidigare än från början!

Så... Vad gör man då när man slutar tidigare en fredag? Fråga inte mig för jag slutar typ aldrig tidigare. Eftersom den senaste veckan har varit otroligt stressande och jag har känt att jag är uppe i varv (benen rusar på när jag går så att jag nästan inte hinner med själv!) så ville jag göra något som kan få stressen att försvinna. Vad gör man då? Jo, man går förbi en biograf och kommer på att bio vore ju skojsigt! Sen har man sån flax att man får den sista biljetten till sista Harry Potter-filmen. Man har sån flax att filmen börjar bara 40 minuter senare och man får en av de där braiga platserna med extra benutrymme, breda armstöd som man inte behöver dela med grannen, dubbla mugghållare (vad man nu ska ha det till... Vem tar med sig två drickor på en bio?), nackstöd och skönare fåtölj! Och det till samma pris som en vanlig biljett (de platserna är tydligen dyrare i vanliga fall, men den här platsen räknades tydligen som handikapplats så den hade samma pris som övriga platser!).

Så helt hux flux var jag på bio. Ensam. Det är skönt att gå på bio själv. Jag har gjort det några gånger och tycker att det är väldigt avslappnande! Jag riktigt kände hur stressen rann ur min kropp (litegranna i alla fall) och hur jag gick ner i varv. Underbart! Filmen var otroligt bra! Den var otroligt bra gjord och även om jag ju vet hur allt slutar så satt jag ändå på helspänn. Jag ska såklart inte avslöja hur den slutar, men jag tycker att du ska se den (om du har sett de andra vill säga). Jag fick några tårar i ögonen vid vissa tillfällen. Jag ska inte säga när, men det var minsann lite sorgligt. Och nu är det slut! Slut på Harry Potter. Trist!

Efter filmen promenerade jag hem. Tvingade benen att hålla ett lugnt tempo och inte rusa iväg (jag har inte så långa ben så när de springer iväg av sig själva så hinner jag inte med). Det var behövligt. Nu tänkte jag titta lite på TV, men där snöar det! Vad har hänt sen i morse? Det snöar på alla kanaler! Pappa! Kanske kan du ta dig en kik på antennkabeln när du kommer (ja... Den ligger gömd någonstans inne i väggen och jag vet inte vart jag kan hitta den så därför ber jag far min om hjälp! Inte bara det att jag är oteknisk!)? Det och lampan i badrummet som för tillfället gör mig galen eftersom den inte går att tända och släcka på normalt vis (dvs på lampknappen på väggen). Tills dess får jag helt enkelt stå ut med snöig TV och opraktiskt tändande och släckande av badrumslampa. Så är det när man inte är en händig tösabit.

Japp. Nu ska jag sluta trötta ut dig. Ha en trevlig fredagkväll!

Två tredjedelar avklarade.

Jag insåg i morse att det är exakt fyra månader sedan jag började mitt nya jobb idag. Herrejisses vad tiden har gått! Det känns som evigheter sen jag satt där på Göteborgskontoret med min chef och matades med information. Jag minns hur jag stundtals (läs: i stort sett hela tiden) tänkte: Hur i hela fridens namn ska jag fixa allt det här? Vad har jag egentligen gett mig in på?

Alla ekonomigrejer och siffror kändes som rena grekiskan och när dagen avslutades med att jag fick sisådär 150 sidors handbok att läsa... Ja, då undrade jag seriöst vad jag hade gett mig in på!

Men... Efter knappa två veckor introduktion på Avenyn hos underbara Anna så kastades jag in i min nya verklighet. Och sicken verklighet det blev! Herrejisses! Då kunde jag definitivt börja undra vad jag hade gett mig in på. Det var motgång efter motgång. Hinder efter hinder. Trots det kändes det som att det var det bästa jag hade gjort i hela mitt liv. Att byta jobb. För oj vad roligt det var! Visst... Jag ska inte sticka under stol med att det stundtals kändes kämpigt. Man är liksom inte så väldans kaxig när hälften av personalen säger upp sig när man har jobbat i knappa två veckor (vi är bara två utöver mig själv så det låter nog värre än vad det är).

Hela tiden har jag tagit motgångarna med ett leende (ja, nästan) och sett det som utmaningar. Utmaningar som bara gör mig starkare i min nya yrkesroll.

Ibland måste jag stanna upp och tänka. Ja, jag är chef. Chef. Jag har egentligen aldrig strävat efter att bli just chef. Jag har strävat efter ett jobb som utvecklar mig och där jag trivs och mår bra. Jag vill ha en chef som peppar och ger mig kritik och beröm. Jag vill ha ett jobb som är roligt att gå till. Sen att det blev just ett jobb som butikschef... Ja, det var lite av en slump och en vilja av att driva en butik. Ja, snarare det än att just vara chef. Men jag antar att det går lite hand i hand. :)

Hur ska jag då summera de fyra första månaderna? Såhär två tredjedelar in i provanställningen (om bara två månader är jag förhoppningsvis FAST anställd!!)? Jo, jag summerar de som underbara månader! Det är absolut det bästa jobbet jag har haft. Jag har lärt mig så otroligt mycket! Jag har insett att det som inte dödar härdar och att motgångar bara gör mig starkare och bättre. Jag vill gå upp på morgonen (oftast...) och det är kul att vara där (ja, nästan alltid)! Det är en underbar känsla och jag ångrar inte för en sekund att jag vågade.

Jag längtar nu till att alla bitar faller på plats. Att allt liksom faller sig naturligt och att rutinerna blir mina! Men det kommer... Det vet jag. Punktlistan på mina rutiner håller på att jobbas fram för fullt och när det är dags för mig att lägga min budget i höst (ja om jag får fast jobb vill säga :]) så är jag nästan där. Lovely!

Japp. Fyra månader. Tiden springer. Nu är det snart dags för semster och hur mycket jag än älskar mitt jobb så ska det bli så in i nordens härligt med två veckors semester!

Tack stövlarna.

Regnet öser ner utanför fönstret. Det är rena rama höstrusket ute. Vad hände med sommaren? Var den bara här på ett kort gästspel? Jag vill inte ha jeans på mig. Jag vill ha klänning, shorts, kjol. Bara ben. Sandaletter. Ingen jacka. Solglasögon. Fräknar på näsan. Inte jeans, jacka, sjal, blek hud och långarmat. Nej, nej, nej. Fel, fel, fel.

Hur som haver. Jag misstänkte att det skulle börja regna så jag slängde ner mina stövlar i en påse innan jag åkte till jobbet idag. Tack för det! För när jag skulle hem öste det ner. Så... De må vara extremt kornblå. De må vara väldigt prickiga. Men ack så bra de är när regndropparna trillar ner från himlen.









Smygstartar!

Jisses så underbart det var med sovmorgon! Precis vad jag behövde. Det och en lugn morgon utan alltför mycket stress. :)

När jag skulle fota mina nagellack igår hittade jag en gammal favorit i badrumsskåpet. Ett nagellack jag köpte för några år sen på HM och som nu hade hamnat långt bak bland alla flaskor och färger. En fin korallrosaliknande färg som jag använde jättemycket då, men som nu har glömts bort. Fram tills idag.

Nu har jag målat naglarna med den fina färgen. Både tånaglarna och fingernaglarna fick sig ett par lager av det. Jag vet inte om färgen finns kvar på HM, men den heter i alla fall Sophisticated Susanna. Märkligt namn på ett nagellack, men fint är det! :)

Så nu har jag smygstartat semestern lite. Intressant att se hur länge det får sitta kvar innan det börjar skavas bort. Jag gissar på i eftermiddag någon gång...


Klar!

Jaha. Så blev det en låååång dag igen. Jag förstår inte hur jag lyckas! Jag var på jobbet vid 8.45 och jag satte igång direkt med att räkna kassan, städa och fixa i ordning. Tanken var att det inte skulle komma några varor idag. Tji fick jag. Det bidde visst en pall (som fortfarande inte är uppackad. Någon måtta får det faktiskt vara!)...

När klockan var 10 satte jag igång med barnomexponeringen. Det flöt på bra eftersom det var lugnt i butiken. Så strax efter 11 kom min chef på spontanbesök och med sig hade han massa kunder! Ja, nu hade han ju inte tagit med sig dem, men det kändes nästan så för hux flux var det massa att göra. Omexpon fick vänta och alla skor låg som i en kaoshög! Hur som haver fick jag i alla fall beröm för min omexpo! Kändes bra! Det är ju så svårt när man gör något för första gången. Därför var det skönt att få höra att jag hade förstått det här med storleksrea (eller kaos-/stök-/bombnedslagsrean som jag vill kalla det. Jag klarar knappt av att titta på skiten!). :)

Det verkar också som att jag får till en större herravdelning! Wiiii! I dagsläget har jag bara en ynka vägg med 70 modeller (en framme av varje så den där herrväggen är inte stor), men nu blir det nog mer. :) Det är behövligt och jag ska bannemej öka den där herravdelningen ännu mera! Det är ett under hur jag kan få plats med allt i min lilla butik! Den är verkligen pyttepyttepytteliten. Större lokal kanske vore på sin plats?!

Jag blev i alla fall klar med ompexpon, men jag jobbade ju nästan till 20 också. Behöver jag säga att min sovmorgon imorgon bitti är välbehövlig? :)

Nu ska jag kolla klart på Leila och sen blir det Allsången. Ha en trevlig kväll!

På min semester ska jag...

...njuta av att vara ledig.

...sova länge på morgonen.

...sola (om det blir sol vill säga).

...umgås med min underbara familj.

...ta mycket kort.

...äta och dricka gott.

...ha på mig fina klänningar som inte riktigt passar på jobbet.

...försöka koppla bort allt vad jobb heter.

...umgås med fina vänner.

...måla naglarna i fina färger utan att det skavs bort direkt.

...gå på Liseberg.

...löpträna inför Midnattsloppet.

...leta fram loppisprylar.

...röja i mitt dressingroom.

...göra massa roliga saker.

Och just det ja... Min semester var ju bara två veckor. Oooooopps!




Hatkärlek.

Just nu håller vi på att exponera om på jobbet. Det gör vi en gång i månaden. Då ska typ alla skor flyttas, skyltfönstret göras om, skyltar bytas, ben stylas, displayer göras och så vidare. Det är superroligt! Det är kul att se hur butiken förändras och att få ihop det kan vara klurigt, men oj så bra det brukar bli!

Samtidigt är det otroligt krävande! Det tar både på kroppen och huvudet. Det är stressande, pressande, kaotiskt, tungt, tidskrävande... Eftersom jag är perfektionist och vill göra allt så bra som möjligt så lägger jag mycket tid på att få det bra. Jag kommer tidigare till jobbet, stannar längre och tar korta raster. Allt för att få det bra! Det tar på mig!

Nu har vi omexponerat för slutrea. Jäklar vad det ser ut! Under snart fyra månader (!) har jag fått inpräntat att skorna ska stå i fina rader i storleksordning. Skorna ska stå med sina "kompisar" och det är viktigt att hålla rätt varugrupper samlade. Ordning, fint och städat. Nu är det totala motsatsen! Det ser ut ungefär som att en bomb har slagit ner! Storleksrea. Inte särskilt roligt. Så jag försöker att titta så mycket som möjligt på den lilla hörnan med ordinarie pris. Där är det fint, städat och massa fina höstskor. För i resten av butiken så är det en enda röra av sandaler, ballerinor, sandaletter, boots, kängor, gummistövlar, tygskor... Name it! Allt i en enda röra. Panik!! Jag klarar inte av att se det. Tack och lov är det bara fyra veckor... Sen är det ordning igen och av de fyra veckorna är jag bara på plats två. Tack, tack, tack.

Nej... Nu måste jag vila lite! Jag kom hem strax efter 21.30 och ska upp tidigt imorgon för att åka och jobba. Kroppen måste vila. Knoppen måste vila. Imorgon är det exponering som gäller igen. Då MÅSTE allt vara KLART! Jisses!

Godnatt och sov sött. :)

Nedräkningen börjar.

Ok. Jag får väl ha en liten nedräkning till semestern då. Bara för att. :) Kanske kommer jag i semesterstämning då? Med dagens jobb inräknat är det... Nio (eller åtta...) arbetsdagar kvar till jag får vara lite ledig. Det känns faktiskt rätt skönt. I och med att jag får lite finbesök från systeryster och Niklas nästa vecka så då kommer tiden att gå ännu snabbare! Jisses.

Nej... Nu är det snart dags att åka till jobbet. Jag har tonvis att göra så jag passar på att åka dit lite tidigare idag. Jag känner mig utvilad efter lite sovmorgon och jag tillät mig faktiskt att bara ligga och dra i sängen i 30 minuter! 30 minuter! Det var underbart! Jag bara låg där och blundade, slappnade av och njöt av att inte behöva hasta upp och bege mig till jobbet. Det kändes nästan som semester. :)

Så... Ha en underbar tisdag!

Hur går det då med sommarpraten?

Jotack det går bara finfint! Jag har lyssnat på riktigt många och inte valt bort ett enda även om viljan har funnits där. Såhär tycker jag so far.

Mark Levengood - Mark är Mark. Jag gillar honom och han är otroligt behaglig att lyssna på! Ibland när han säger roliga saker tar det en liten stund att ta in att han faktiskt skojar i och med hans lugna, lugna stämma. Lyssna på detta!

Torgny Lindgren - Minns inte riktigt vad han pratade om. Jag tyckte att hans röst var så sjukt lik han som är berättarrösten i Bamse så jag kunde inte riktigt koncentrera mig. Får nog lyssna om...

Clara Lidström - Bra sommarprat! Hon försöker slå hål i många fördomar. Klok tjej.

Göran Gudmundsson - Här är första sommarpratet som jag är riktigt glad över att jag lyssnade på! I vanliga fall hade jag valt bort honom för att jag inte vet vem han är och att hans jobb (byggnadsantikvarie) låter riktigt trist. Men ack så fel jag kunde ha! Riktigt underhållande sommarprat om hur han har förstört sin frus liv.

Timbuktu - Också otroligt bra sommarprat! Jag gillade hans berättelser. Riktigt bra!

Maria Wetterstrand - Bra sommarprat. Kort och gott bra och värt att lyssna på!

Thomas Johansson - Bra. Också ett sånt sommarprat som jag inte hade lyssnat på annars, men det var ett bra sommarprat. Kanske inte ett som etsar sig fast, men inte slöseri av tid. :)

Henke Larsson - Över förväntan! Jag hade trott att hans sommarprat skulle vara drygt och tråkigt, men det var faktiskt ganska bra. Starkt när han berättade om sin bror död och hur han ser på journalisternas bevakning kring detta. Det var nog bästa biten i hans program.

Beate Grimsrud - Också ett program jag kanske inte hade lyssnat på annars, men det var riktigt underhållande! Blev lite förvånad när jag i efterhand kollade på P1s hemsida och insåg att hon var 48 år. Jag trodde att det var en äldre dam som pratade, men icke. Helt klart värt att lyssna på!

Nanne Grönvall - Det här gillade jag också! Starka berättelser från hennes barndom. Det här gav mig en liten annan bild av Nanne. Lyssna på detta!

Freddie Wadling - Slöseri av tid. Lägg inte 40 minuter på att lyssna på det här. Det kändes oplanerat. Jag minns inte vad han sa och när jag lyssnade tänkte jag hela tiden - varför skulle någon vilja lyssna på det här? Så... Gör något vettigare av de 40 minutrarna.


Så... Det var alla jag har lyssnat på hittills. Jag har fem sommarprat som väntar i min ipod och jag återkommer när jag har lyssnat på några fler. :) Jag kan också tipsa om Sissela Benns sommarprat från 2008. Det var riktigt bra.

Har du lyssnat på något av dessa? Vad tycker du?

Sommar, sommar, sommar.

Den senaste veckan har jag försökt använda så mycket sommarkläder som jag bara har kunnat! Även om tuppaskinnet har varit min kompis i vissa lägen. Men sommaren springer iväg och jag har knappt använt mina fina sommarkläder.

I fredags blev det kort, blå kjol och ett vitt linne. En av många favoritkjolar i min garberob. :)



Det händer grejer på fönsterbrädan!

För en vecka sen planterade jag mina små kryddkrukor och ställde på fönsterbrädan i köket. Nu har det hänt grejer!! Det har börjat gro lite. I någon kruka lite mer än i en annan. Basilikan har varit snabbast upp följt av mejramen. Koriandern däremot är lite seg. En ynka liten grön sak sticker upp ur krukan. Men jag har höga förväntningar på mina grödor! De ska fylla min frys med färska örter (nja, kanske inte fylla...)! Bara nio veckor kvar!


Säg hej till basilikan...


...den ensamme lille koriandern...



...och mejramen.



Semestertrött? Jag?

Söndag. Äntligen lite ledigt! Jag tog en välförtjänt sovmorgon. Eller ja... Jag vaknade kl 07.15 och sen tvingade jag mig själv att ligga kvar i sängen. Så jag låg där och slumrade. Pendlade mellan någon slags sömn och vakenhet. Inte jättesmart. För när jag väl bestämde mig för att gå upp strax innan kl 10 så hade jag så enormt ont i huvudet och det har jag fortfarande. Varför går jag inte bara upp när sånt händer? Bättre att kliva upp kl 07.15 och slippa huvudvärken. Menmen... Jag ska väl lära mig en dag jag också. :)

Den senaste veckan har jag varit så otroligt trött! Det har varit jobbigt att gå upp när klockan ringer och jag har liksom känt mig lite ur fas. Jag kan för allt i världen inte förstå varför. Ja, fram till i fredags när min chef sa att det nog är för att jag ska ha semester om två veckor och att kroppen börjar gå in i semesterlunken. Satt lite tyst i telefonen och insåg att jag ju har semester snart!  Semester? Jag?

Förra året hade jag gått på min semester nu. Jag låg nog lite halvtrött på soffan efter räkfrossa och utgång kvällen innan för att fira semesterstarten. Då väntade fyra härliga veckors semester med sol! Jisses vad brun jag var. Då behövde jag semester. Jag började räkna ner flera veckor i förväg. Hela jag bara längtade efter att få vara ledig. Hela min kropp skrek efter vila och återhämtning. Jag behövde semester.

Men i år. Jag känner inte behovet. Jag hade nog lika gärna kunnat jobba för den där semesterlängtan har inte infunnit sig alls. Behovet av ledighet och återhämtning finns inte. Och jag vet varför. Arbetssituationen har förändrats och jag mår bättre där jag är. Jag är inspirerad och det är roligt! Därför behöver jag inte semestern. Trodde jag...

För nu har alltså kroppen börjat varva ner inför vad som komma skall. Mot min vilja. Omedvetet. Min hjärna förstår inte. Varför är kroppen trött? Men det är förmodligen för att jag har tio (eller är det nio?) arbetsdagar tills jag får vara ledig i två veckor. Det blir inte så lång semester i år. Det blev så. Jag får se fram emot nästa år... Då har jag TRETTIO dagars betald ledighet att ta ut. Hur ska jag kunna göra av med alla dem? Jag som inte ens har gjort åt 25 semesterdagar under ett år någon gång. Jaja... Jag ska nog hitta anledningar till att vara lite ledig. :)

Nu ska jag plocka lite här hemma. Ta fram vinbär ut frysen och koka saft. Bege mig ut på en löprunda och handla pajingredienser. Underbara söndag!

Axplock ur förra årets semester.


             


Förstörd hand och enorm ilska.

Under förmiddagen på jobbet idag trodde jag att jag skulle gå sönder av ilska. Jag var så förbannat arg att tårarna var millimeter ifrån att rinna ur ögonen på mig. Jag var fly förbannad, arg, irriterad, ilsken... Name it!

Varför? Jo, det ska jag berätta. Vi håller på att göra om vårt lager och det har vi gjort ett tag nu. Första steget var att sätta till ett hyllplan till i varje liten hyllsektion. Vi behövde alltså flytta alla hyllplan på hela lagret. Det var meckigt, jobbigt och svettigt. Nästa vecka börjar vi nästa steg och det är att få backar till hyllorna. Mestadelen av våra skor ska nämligen börja komma utan kartonger.

Jo... Så när jag skulle flytta några kartonger (de flesta skorna ligger nu i stora kartonger i väntan på backar) hoppade ett hyllplan loss. Bara sådär! Jaja... Bara att sätta fast det igen. Lättare sagt än gjort. När jag försökte få fast det på ena sidan hoppade det ur på den andra. När jag försökte sätta fast den sidan hoppade den andra ur igen. Och så höll jag på.

Det var såklart det nedersta hyllplanet så plats att jobba på var typ obefintlig. Och jag orkade inte plocka ur alla kartonger på hyllorna bredvid så det var tråååångt. Så där stod jag. I blommig finklänning och klacksandaletter och hastade från sida till sida för att försöka få fast hyllplanet. Efter en liten stund trodde jag att jag skulle explodera av ilska. Det gick inte! Hela min hand skakade och gjorde ont eftersom jag tryckte så hårt på hyllfästena. Mina knän ömmade eftersom jag helt enkelt inte är skapt för att stå på bara knän mot hårt golv. Svetten började lacka och jag riktigt kände ilskan bubbla.

Efter sisådär 30 minuter (ja, jag var ju tvungen att springa ut i butiken ibland också... Jag stod ju ensam!) stod jag och argt flåsade och blängde mot hyllplanet. Om blickar kunde döda... Ja, då skulle den där hyllan vara stendöd för länge sen. Snabbt konstaterade jag att det fanns sisådär fem lösningar på mitt problem:

* Skita i det förbannade hyllplanet och låta alla skor stå på golvet i stället.
* Sparka hyllan och hoppas att den skulle lära sig en läxa.
* Sätta mig i ett hörn och gråta ut min ilska.
* Ringa min chef, som ju är en av de ansvariga för hela det här projektet (som just i den sekunden kändes som det allra dummaste någon hade kunnat komma på!) och förmodlige gråta ut min ilska över de där j*vla hyllplanen!
* Bryta lite mot reglerna och sätta just det här hyllplanet ett snäpp ner och på så sätt få hyllplanet att sitta fast.

Jag funderade lite över de olika lösningarna och kom fram till att:

* Det första förslaget inte var en bra idé. Lagret är minimaliskt och ska det stå massa kartonger på golvet hade jag fått skutta över dem varenda gång jag ska gå där.
* Det andra förslaget skulle bara innebära att jag förutom ont i knät och handen skulle få jädrans ont i foten.
* Det tredje förslaget inte var ett trevligt förslag. Gråta är inte särskilt kul.
* Det fjärde förslaget inte ens var ett tänkbart alternativ. Dels för att det är tråkigt att gråta, dels för att min chef inte skulle behöva ta min ilska. Det är ju inte hans fel att hyllplanen strular!
*Det femte alternativet egentligen inte är det som är helt rätt, men det bästa under förutsättningarna.

Så... Det hela slutade med att jag satte hyllplanet ett snäpp lägre trots att det egentligen inte ska sitta så. Sen satte jag tillbaka kartongerna och ignorerade att det nu skiljer några centimeter mellan hyllplanen. Vem bryr sig?

Ilskan rann av mig ganska snabbt, men min vänsterhand gör riktigt ont! Jag kan inte knyta den ordentligt för då gör det ont. Att spänna handen gör ont liksom att skriva på min laptop. SÅ nu slutar jag skriva, lagar lite dragonkyckling och dricker ett glas rött. Tack och hej!


Måste göra och ordna innan semester-högen växer.

Jädrar vad jag är trött i huvudet idag! Det känns som att någon har hällt sirap i skallen på mig. Jag var på jobbet till nästan 20.30 och när jag kom hem efter 21 var jag heeeeelt slut. Nu sitter jag i soffan och somnar nästan.

Min hög med måsten att göra innan semestern bara växer och växer! Jag vet ärligt inte hur jag ska hinna göra och lösa allt. Ja, jag vet att det är mer än två veckor kvar, men jag kommer på fler och fler saker hela tiden. Panik! Om jag inte kan lösa vissa saker måste jag åka in till jobbet på min semester och lösa det själv. Så jag håller min tumme hårt bland annat för att inte alla som kan ge mig inloggningsuppgifter till lönesystemet är på semester utan att jag kan få tag på någon imorgon så jag slipper åka in på min semester för att göra jobbet själv.
Nej. Nu orkar jag ärligt talat inte mer idag. Det är för mycket som snurrar. Tack och hej för idag!

En exotisk fruktsallad på huvudet.

Jag har sedan ett bra tag tillbaka använt Tigis serie Dumb Blonde. En superbra serie för mitt (heeeeelt naturliga...) blonda hår. Håret känns så bra när jag använder det och det luktar helt underbart! Fruktigt!

Nu har de tydligen gjort om serien lite. Jag har fortfarande en hel del kvar i mina flaskor (det räcker i evigheter!) så jag hade inte tänkt köpa något nytt än på ett tag. Men så var jag inne på Bellbox på Allum för att leta efter en färggrej som jag ska ha i mitt hår och då hade de ett kanonerbjudande på nya Dumb Blonde. 199 kr för schampo, balsam och leave in-balsam. SÅ jag slog till!

Jag var ju såklart tvungen att testa produkterna och jisses! Om de gamla luktade gott så är det inget mot de nya! Igår använde jag schampot, balsamet OCH leave in-balsamet. Jag hade luggen nere och kunde därmed gå och sniffa på den. Ja, lukten är så tydlig att man känner den bara man rör lite på huvudet. Underbart! Det luktar ungefär som att jag skulle gå med en exotisk fruktsallad i huvudet! *mmmmm*

Idag ska jag ha luggen uppe, men jag hoppas att lukten letar sig ner ändå. :)





Kärlek.

När jag var på jobbet idag kände jag kärlek. Jag älskar verkligen mitt jobb och även om det kanske låter lite knäppt så känner jag kärlek för min arbetsplats. Min butik. Även om det är en bit kvar tills allt är så som jag vill så kan jag inte annat än att känna mig lite stolt över det som jag har åstadkommit såhär långt. På bara lite mer än tre månader.

Det var en härlig känsla att känna. Att känna kärlek för mitt jobb. Det är nog första gången jag upplever det på det här sättet och det är underbart! Det är roligt att gå dit. Det är roligt att vara där. Det är tråkigt att gå hem. Så ska det vara! Så ska man känna!

Min kärlek tog en snabb liten paus bara när Anna trodde att det läckte in vatten. Det var blött på golvet. Jag blev iskall och tänkte - nej inte en sak till! Men... Det var visst bara lite vatten från när jag satte på korken på min vattenflaska. :) Så var pausen slut. Kärleken var tillbaka.

Nu ska jag äta lite yoghurt och flingor efter ett pass i gymmet. Imorgon bitti blir det en power walk innan jag ska tillbaka till mitt underbara jobb!


Samma hår. Samma frisyr. Annan styling.

Det var dags att testa en annan styling. Jag har gått och tänkt på den ett tag, men inte fått tummen ur att köra på den. Så i helgen när jag var och fixade håret så liksom självtorkade håret så i väntan på klippningen och damerna som jag hade med mig tyckte att det var snyggt. Så idag kör jag på den stylen.

Egentligen är det inget speciellt med sättet att ha frisyren, men efter att ha haft luggen uppåtbakåt ett rejält tag så känns det lite annorlunda. Bra annorlunda. Lite variation är alltid bra. Jag gillar såklart uppåtbakåtluggen mycket mycket bättre, men som sagt... Variation är alltid bra. :)

Så... Vad tycks? Hiss eller diss?


Blus från Gina Tricot (som passande nog heter Rebecca) och skjorts
från H&M.



Lite plattare styling.



Luggsidan.



Andra sidan.

Två onda ting.

Städa och tvätta. Så tråkigt! Verkligen så himla tråkigt! Men... Det är ju underbart när det är klart! Så då kanske det är värt det? Nja.... Eller jo.

Det har varit en skön ledig dag idag. Sovmorgon följt av god frukost. Sen en tisdagsdejt med Sofie och Louva. Två av oss åt nudelwok på gräset vid kanalen. En av oss fick mjölkersättning. Sen en promenix till Haga. Älskar Haga, men sen jag flyttade från Linné är jag sällan där. Synd! Där finns ju massa fina butiker och smaskiga caféer. Efter en promenad i Haga och Linné gick vi svängen om stan och jag fyndade Dust it. Tre för 199 kr! Fynd! Efter det gick vi till Sofie och åt jordgubbar och grädde. Smask! Vi googlade lite New York och kollade loppisställen. När klockan närmade sig 17 åkte jag hem för att tvätta och städa. TRÅK!

Nu är min lediga dag snart slut. Det går så snabbt! Jag ska låta tvätten torka klart och sen bädda rent i sängen. Sen sova. Skönt!

Ja. Det var min dag. Hejdå.

En klänningsfavorit.

Ledig tisdag! Ja, för jag jobbar ju på lördag. Om en liten stund har jag en dejt med Sofie och Louva. Sen är det städning och tvättning som står på schemat! Tråk, men ett måste.

Idag har en favoritklänning åkt på. Jag älskar klänningar! Speciellt sommarklänningar i blommigt tyg. Det är underbart! Dagens klänning köpte jag förra året på Gina Tricot. Egentligen kanske det är en tunika? Eller ett mellanting? En tunikaklänning? Blå och rosa blommor och volanger framtill. Jag älskar den! Den är lagom fin för att ha på fest, men samtidigt lagom enkel för att ha den till vardags. Perfekt!

På bilden ser du också nygjorda håret. Visst blev färgen otroligt bra?! Blont it is! Min älskade syster är bäst! Men tydligen väntar förändringar nästa gång... Annan färg och annan frisyr. Blandade känslor där för jag älskar det som det är nu! Menmen... Det är bara att nicka och se glad ut när kära syster har bestämt sig!



Klänning från Gina Tricot. Öronhängen VILA. Klocka Grandsand. Håret gjort på HårDesign.

På min fönsterbräda.

När jag var i Halmstad vid midsommar var jag med mamma på Plantagen för hon skulle handla blommor. Precis vid kassorna hade de en REA-korg med kryddset för den som vill odla färska kryddor hemma. Tre små terrakottakrukor och tre sorters kryddfrön. Bara att tillsätta lite jord, vattna och vänta i 10 veckor och sen har man färska kryddor att ha i maten!

De här små seten hade nog inte sålt så bra. Ordinariepriset var 129 kr och förpackningarna var alldeles solblekta. Nu var de sänkta till 24:90! Smålänning och mattokig som jag är ville jag såklart ha ett set och min snälla mamma köpte en förpackning åt mig (min plånka låg i bilen). Sen har den blivit stående hela veckan eftersom jag har glömt bort att köpa jord varenda gång jag har gått förbi mataffären.

I helgen när jag var i Halmstad (igen) fick jag med mig lite jord av mamma (tack mamma!) och nu har jag planterat mina små kryddkrukor. Det är en kruka basilika, en kruka koriander och en kruka mejram. Det sistnämnda vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, men det har jag ju 10 veckor på mig att bestämma mig för. :)

Så nu ska de små krukorna stå på min fönsterbräda i köket i sisådär 10 veckor innan jag kan skörda kryddorna! Det är så gott med färska kryddor! Jag hoppas verkligen att de blir bra. Jag kommer ju att få ta med mig dem på semestern, men det får det väl vara värt.

Kanske har du något bra förslag på hur jag ska använda mina kryddor?



Jag presenterar från vänster: Basilika, Koriander och Mejram.


Jag vill bo i en mataffär.

Jisses vad klibbigt det är ute! Jag vill verkligen inte klaga för jag har längtat efter sol och värme och nu är de äntligen här. Ändå ska jag säga det här. Måste det vara så klibbig och äcklig luft? Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen. Det är äckligt överallt! Så just nu önskar jag att jag bodde i en mataffär!

Yepp. Nu ska jag plantera lite frön som förhoppningsvis ska bli lite kryddor om några veckor. Mer om det en annan dag. Tjingeling!

RSS 2.0