Bakar krusbärssyltkakor.

Ja, det gör jag. Och ja, klockan är 22.15. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Jag är lite knäpp! Men jag hade typ 300 g smör som gick ut nu i helgen och då tänkte jag att syltkakor är ju väldans gott och lämpligt nog skulle det vara just 300 g smör i Leilas recept på småkakor! Ja, jag vet att smör går att frysa in. Men jag blev liksom sugen på att baka! Ja, jag vet fortfarande att klockan är 22.15, men erkände jag inte precis att jag var lite knäpp? Så, ja... Då är det ok att baka! Sådetså!


Drygt en timme senare...

Kakorna är klara! Under tiden har jag hunnit med viktiga saker som att googla om det går att frysa paprika. Det går! Så alltid lär jag mig något nytt. Nu blir det snart sängen. Kakorna ska bara svalna först.

Sommar i sommar.

Jag älskar Sommar i P1! Det är så kul att lyssna på vad folk har att säga. En del gör det superbra, andra mindre bra. Men vad gör väl det?

Innan om åren har jag noggrant valt ut vilka sommarprat jag ska lyssna på. Jag har valt sommarpratare jag känner till eller sådana som jag tror har något intressant att säga. Ganska många har valts bort. Men... Inte i år! I år ska jag lyssna på alla sommarpratare. Punkt slut! Än så länge har jag lyssnat på Mark Levengood (LYSSNA på det! Han är ju alldeles underbar!) och Clara Lindström. Båda bra. Mark överlägsen! Mer Mark tack! De kommande dagarna ska jag lyssna på Timbuktu, Göran Gudmundsson och Tony Lindgren. De två sistnämna har jag ingen aning om vilka det är!! Men... Jag ska ge dem en chans! Jag lovar att hojta om jag hör något bra! Så kan du också lyssna!

Sommarprat jag ser fram emot
Mark Levengood (redan avlyssnad och det var super!!)
Maria Wetterstrand (verkar vara en vettig kvinna!)
Carl Bildt (intressant att se [eller ja höra] om dialekten och rösten är behaglig att lyssna på så länge)
Leif Mannerstöm (honom gillar jag!)
Cecilia Forss (se I rymden finns inga känslor!)
Johan Wester (gillade HippHipp-kollegans vinterprat. Det bådar gott!)
Petra Marklund (yepp... Min lookalike [eller jag om man ska tro många människor] ska prata i sommar)
Leif GW Persson (om han tar upp lite spännande rättsfall kan det bli bra!)


Sommarprat jag kanske inte ser fram emot lika mycket
Carl Bildt (rösten alltså... Fixar man den i en timme?)
Babben Larsson (ledsen, men jag gillar inte henne)
Leif GW Persson (samma som med Bildt)
Alla okända människor som jag aldrig har hört talas om (beror det på okunskap eller är de helt enkelt okända?) som t ex Ghita Nörby, Yukiko Duke (Nej, jag tittar inte på SVT morgon och jag trodde faktiskt att hon var en han sett till namnet), Anna Kåver och Dilsa Demirbag-Sten.

Kort sommarkjol.

Åh! Fint väder idag igen. Solen strålar in i lägenheten och gör den varm som en bastu. Solen får mig att inse att jag nog borde damma. Dammet syns så mycket bättre i solens strålar. Det får jag ta ikväll.

Den här sommaren har jag köpt otroligt lite nya kläder. Ja, jämfört med tidigare år alltså. Bara en klänning. Vad hände? Kanske lika bra det eftersom sommaren har dröjt även i år.

Nu när sommaren äntligen är här på ett litet gästspel (smhi visar nämligen regn i helgen) passar jag på att använda mina sommarkläder. Idag blir det en kort, blommig kjol som jag fick av min syster och hennes sambo i födelsedagspresent. Knappar framtill och blå blommor. Till det svart linne och om en liten stund svarta sandaletter. Somrigt och fint.

Kjolen är egentligen lite kort. Jag är inte van vid den här kjolslängden, men det är väl bara att vänja sig! Eftersom jag klättrar lite upp och ner för stegar och sådär så har jag på mig ett par avklippta strumpbyxor under kjolen. Jättesmidigt! Då vet jag att det inte är trosorna jag blottar utan ett par lite längre strumpbyxcykelbyxor. :) Smart va!

Nu ska jag gå ut lite i solen!









Tack F&S.

Jag satte klockan tidigare idag för att kunna ta tag i min träning igen. Det har varit riktigt dåligt på den fronten den senaste tiden. Typ ett pass i veckan! Vad hände med höstens fyra? Attans!

Men idag! Ja då skulle jag gå till gymmet och lyfta lite skrot (med betoning på lite. Jag är ju inte så stark). Så jag gick upp lite tidigare än jag behövde, åt frukost och sen gick jag med raska steg ner mot F&S. Väl framme (med kortet i högsta hugg) så ryckte jag i dörren. Och jag ryckte och ryckte. Jag förstod inte... Varför öppnades inte dörren? De ska ju öppna 07! Så jag kollade lite förvirrat på öppettiderna och såg till min irritation att de nu under sommaren öppnar senare vissa dagar. 09.30 på tisdagar och torsdagar. TISDAGAR OCH TORSDAGAR?! Varför måste F&S öppna senare just de dagarna då jag börjar sent och alltså kan gå och träna redan på morgonen? Typiskt!

Så jag fick irriterat gå hem i raska steg, dumpa väskan och bege mig ut på en promenad i stället. ca 45 min inklusive turen till och från gymmet. Jättetråkigt! Om jag inte hade haft lite tidspress hade jag svidat om till löparkläder och sprungit lite (insåg nämligen att det är knappt två månader kvar till Midnattsloppet!!), men nu fick det blir rask promenix i stället. Gick bra det med för jag är svettig som tusan!

Typiskt bara. Men nu ska jag släppa det! Gymmet får det bli nästa vecka i stället. Så det så!


Tack The Ark!

Den 25 augusti står jag på Liseberg och säger hejdå. Spela gärna min favoritlåt då tack! Jag lovar att sjunga (läs: skrika) mig hesare än hesast och dansa som en toka! See you then.


Har folk så många gamla sulor hemma?

Seriöst... Jag börjar faktiskt undra.

Ja, det har väl inte undgått någon vid det här laget att jag numera jobbar med skor (underbara skor!). Skor i alla dess former. Nja, kanske inte riktigt. Men mycket skor blir det! Sen jag började jobba med skor har jag insett hur himla bra det är med sulor! Tidigare har jag alltid nickat och hmmmmm-at när folk i skobutiker börjat prata om sulor. Vad ska jag med en sån till? Du vill ju bara kränga! Jovisst är det kanske så, men jisses så bra det är med sulor!

Det finns massa olika sulor och jag har redan fått mina favoriter! Och så många fördelar det finns med denna skapelse! Den gör så att jag faktiskt kan ha skor som varken glappar eller klämmer i tårna (japp... Jag är har en såndär nedrans mellanstorlek på mina fossingar!). Den gör så att skon blir mycket bekvämare (japp... Lägg en sula i en ballerina och stå upp och gå i 12 h. Testa sedan att göra samma sak utan sulan. Stoooor skillnad! I promise) och inte lika hård för foten. Den gör också att skon håller sig betydligt mycket fräschare! När skon känns lite halvsunkig är det bara att byta ut sulan i stället för att kasta hela skon (spraya lite Yocoair i också så blir det kanon!). Sulor är bra skit. Tro mig! Och nej... Jag säger det inte bara för att jag vill sälja. Sulor ska det vara! Punkt slut!

Så... Varför allt detta svammel om sulor? Jo... Jag har börjat fundera på hur mycket gamla sulor som ligger i folks hem. En del människor som jag försöker sälja en sula (eller två) till svarar: Nej, tack vi har nog några gamla sulor hemma! Detta trots att de sekunden innan har sagt: Ja, du vet nu har min dotter/son storlek 30 i stället för 28 och/eller Skon känns nog lite stor ändå. Då undrar jag såklart... Har de en gammal sula i varje storlek hemma? Så att de ska klara sig hela livet utan att köpa nya? För inte kan de väl använda sulan i storlek 28 till skon i storlek 30? Nja... Tveksamt.

Jag kan se det framför mig. Familjen har en sullåda. En låda med ett fint litet register där varje storlek finns representerad. Bara gamla sulor. Hela lådan full. Den lådan måste sprayas med Yocoair ganska ofta. :)

Jag undrar i samma veva hur fräscha och bra de där sulorna egentligen är? Jag menar... En sula suger åt sig fukt (läs: fotsvett) och är efter ett tag inte alls särskilt fräsch. Den är heller inte lika skön att ha i skon. Så varför sparar folk gamla sulor? Det förstår jag inte.

Nej, nu ska jag sluta svamla om sulor. Jag var bara tvungen att fråga mig hur folk tänker och jag vet faktiskt inte. Det jag vet är att sulor... Det är bra grejer det! Tänk på det och köp för guds skull nya sulor i stället för att använda de gamla (och om det är ett svepskäl till att inte köpa...? Säg hellre att du inte vill ha en sula!).



Min favoritsula - Enjoy. 139 pix och den är värd varenda öre och krona!
Gör underverk i platta tygskor och ballerinor. Testa!

Sol. Sol. Sol.

Åh sicket underbart väder! Typiskt att jag inte har min lediga dag idag, men men. Huvudsaken är att det är varmt och skönt och att solen skiner! Då blir jag glad. :)

Efter en lång och jobbig dag igår tog jag sovmorgon idag. Jag bestämde mig för att sova tills jag vaknade, men jag satte såklart en klocka utifall att kroppen inte skulle vilja vakna i tid för att hinna till jobbet. Men jag vaknade utvilad vid 08.40. Underbart! Jag hade lite huvudvärk eftersom det var så himla varmt i sovrummet. Hej bastu!

Tänk vad vädret kan göra! Tänk så mycket gladare man kan känna sig bara för att solen skiner! Tänk så mycket lättare allt känns när man får gå upp på morgonen och ta på sig jeansskjorts och ett linne! Tänk så mycket härligare saker känns bara för att man får ta på sig solglasögon, sandaletter och lämna jackan hemma! Jag älskar sommaren! Punkt slut.

Nu hoppas jag bara att det fina vädret håller i sig till min semester. Tyvärr verkar det bli dåligt till helgen, men jag hoppas att det bara är tillfälligt.

Nej... Dags att gå ut lite i solen! Får passa på innan jag ska jobba. Tjingeling!



Nu däckar jag.

Fy vilken dag! Jag har nog aldrig haft såhär ont i benen och fötterna! Nej, nu ljög jag... När jag sprang/hade sprungit Göteborgsvarvet hade jag ondar, men då var det liksom befogat och rätt åt mig! Idag är läget annorlunda. Men nu är dagen över och jag fixade det! Ännu en sak att lägga till listan över saker som jag inte trodde att jag fixade, men som jag visst fixade-saker. Det som inte dödar det härdar. Jag är bannemej härdad nu!

Jag orkar faktiskt inte skriva mer. Jag är för trött. Mer en annan dag!

Hemma igen.

Japp. Solen kom den dagen jag skulle åka hem igen. Typiskt! Menmen. Jag har i alla fall haft en trevlig midsommar! Tack alla som har bidragit till det. :) Jag har känt mig lite trött. Inte så konstigt kanske, men ändå.

Nu ska jag bege mig till Ica Focus för att ladda upp kylen med lite mat. Den är typ tom. Så här ska laddas upp med mat! Jajemensan.

So long.

Gör allt åt mig också.

Jaha... Så var det midsommarafton. Jag har noll känsla. Inte är det väl midsommarafton? Idag? Nja.... Det hade lika gärna kunnat vara... Jamen en vanlig fredag.

I flera år nu har jag firat midsommar i Kalmar. Oj så trevligt det har varit. Förra året hade jag så himla roligt! Jag var som sagt i underbara Kalmar med mina fina vänner. Vi åt frukost ett stenkast från havet och sen gjorde vi oss midsommarfina. Jag i blommig klänning och lockigt hår. Sen åkte vi in till Kalmar och åt glass innan vi begav oss till midsommarfirandet som Jenny och Emil hade fixat. Vi åt lunch tillsammans. Skrattade och sjöng snapsvisor. Vi lekte roliga lekar (mitt lag vann bland annat dragkampen! Det var jag, en engelsman, en pilot och en brandman. Japp... Det var jag som drog hem segern!), dansade runt en buske (ja, man tager vad man haver), åt lite goooood tårta, skrattade, sjöng sånger, grillade, drack rosé, dansade halva natten... Det var så roligt!

I år hade jag hoppats på att vara i Kalmar igen. Samma gäng. Förmodligen lika roligt! Men... I stället ska jag jobba. Jag hinner inte ner till Kalmar. Tyvärr. Nu tror jag ju att misdommarfirandet jag ska på blir väldans trevligt och roligt också! Fina vänner, rosé, grillat, säkert lekar och massa skratt! Supertrevligt! Men Kalmar har liksom blivit en fin och rolig tradition. Det är väl fjärde året nu tror jag (ett år var i och för sig med andra människor kom jag på nu)... Jaja... Nu ska jag inte vara sån! Sentimental. Men mina vänner som är i Kalmar!! Nästa år kommer jag med igen. :)

Nu är det dags att bege sig till jobbet. Eftersom jag ska stå inne hela dagen och inte få ta del av något midsommarfirande alls så ber jag dig. Gör allt för mig! Ät en riktigt god frukost (gärna med jordgubbar), ät några extra potatisar med gräddfil och gräslök åt mig, dansa runt midsommarstången (eller en stor, grön buske) och lek massa lekar. Ja och ät lite tårta också. Gör allt åt mig. Allt som jag missar!

Jag bjuder på en härlig tårtbild och önskar att jag hade en bit av den just nu! GLAD MIDSOMMAR på er alla!



Min biljett har anlänt.

Usch! Jag har knappt sovit en blund inatt. Jag kom i säng vid 01.30 och sen var det lögn att somna. Bara massa New York-tankar i huvudet. Vart ska vi bo? Behöver jag köpa stödstrumpor till flygresan (mina fötter svullnade ju rätt mycket sist)? Undrar vad vi får för mat på planet? Vad ska jag packa? Vilken jacka ska jag ta? Vad ska jag ha för skor? Hur mycket behöver jag ha med mig? Hur mycket pengar ska jag växla? Vad vill jag göra? Vad ska jag shoppa? Vad vill jag äta? Vad behöver jag ordna med innan vi åker? Vem ska jobba i stället för mig? Vilken resväska ska jag ha? Behöver jag packa hårtork? *gaaaaaahhhhhh*

Till slut lyckades jag somna. Dålig sömn. När jag vaknade för en stund sen var jag lite förvirrad. Bokade vi resa till New York inatt? Nej, det kan vi ju inte ha gjort... Så jag fick gå upp, slå igång datorn och kolla min mail. Bokningen låg där och även biljetten hade trillat ner. Jo... Jag ska till New York! En vecka i höst. I november. Sjuuuuukt! Åh vad roligt!!

Nej, nu ska jag ner och tvätta. Sen packa lite. Det ska ju börjas i tid. ;) Sen jobba. Hur ska jag kunna jobba när jag är såhär trött? *gäsp* Jaja, det ska nog gå!



Jag uppe i Empire State Building förra gången jag var i New York.
Då var det maj och supervarmt. Säkert närmare 30 grader och helt
vindstilla!! Jag var sjuk. Jätteont i halsen, förkyld, lite febrig och helt
utan röst. Osis. Den här gången hoppas jag på friskhet!!

Det stora äpplet.

Efter många turer fram och tillbaka med billiga flyg, dyra flyg och ännu dyrare flyg är det äntligen klart (priserna sjönk)!! Jag ska åka till New York! Åh vad jag har längtat tillbaka dit. Det är nu över fyra år sedan jag var där och då var det ett studiebesök. Halva dagarna var inbokade med studiebesök och till råga på allt blev jag SJUK under resan. Inte för att jag klagar för hela resan var ju betald. Men... Nu ska jag åka dit och få göra det jag (och resesällskapet) vill! Åh vad jag längtar!

Så nu är det shoppingstopp som gäller. Spara, spara, spara! Åh! För en gångs skull vill jag att det ska bli höst!






















Ja, jag vet att vissa bilder är på fel håll, men klockan är ju för tusan 01:00!!! Men jag avslutar med en liten låt...


 

Gömma mig.

Ännu fler troll. När ska de sluta dyka upp? Hemska små varelser som tar min energi. Jag frågar mig - När ska saker och ting börja flyta på relativt felfritt? Tydligen inte nu i alla fall. Kassan la av igår. Ingen kunde betala på två timmar. Ingen vet vad det är. Inte ens supporten. Tröttsamt? JA! Just idag önskar jag att jag fick gömma mig. Bara dra täcket över huvudet och låta någon annan lösa problemet. Men... Det går ju inte så det är bara att ta tag i saken och försöka röja bort ännu ett troll!

Hej där penntroll!

Herregud som jag ser ut! Ungefär 5 minuter in i skivstångspasset stod mitt hår ut åt alla håll och kanter och efter en liten stund till såg jag ut som ett penntroll. Inte särskilt smickrande, men vem orkar bry sig på träningsgolvet? Inte jag. Så jag får bjuda på penntrollslooken. Skratta på bara. :)

Nu ska jag duscha bort penntrollet.



Bild lånad från www.google.se

Fru Sommar! Var är du?

Jag längtar efter dig. Det kryper av längtan inom mig. Jag vill ha sol, värme, långa och ljumma kvällar, fräknar på näsan, brunbränd hud, bara ben, uteserveringshäng, grillning och picnic på en filt... Jag vill ha sommar och det är nu!

Du gjorde ett gästspela för ett tag sen. Då var luften härligt varm, vindarna ljumma och solen värmde min bleka hud. Jag kunde gå barbent och med sandaletter på fötterna. Jackan kunde lämnas hemma och solglasögonen satt på näsan. Det var sommar. Det var varmt. Det var soligt.

Men så försvann du. Snabbare än du hade dykt upp. Borta. Borta med vinden. Tillbaka var en blandning av fröken Vår och unge herr Höst. Med grå himmel, regn som hänger i luften och med kyla som letar sig in genom den knäppta jackan. Borta är de bara benen. Borta är den underbara fru Sommar.

Tyvärr verkar du inte vilja komma tillbaka inom den närmaste framtiden. Tråkigt tycker jag. För jag saknar dig. Men jag hoppas att du snart, snart, snart kommer tillbaka till oss. Kom tillbaka och stanna länge! Snälla!

   
I morgon
den 22 junRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
torsdag
den 23 junRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
fredag
den 24 junRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
lördag
den 25 junRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
söndag
den 26 junRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
Högsta: 17°
Lägsta: 12°
Högsta: 16°
Lägsta: 11°
Högsta: 15°
Lägsta: 11°
Högsta: 15°
Lägsta: 11°
Högsta: 16°
Lägsta: 10°

Väderprognosen för de kommande dagarna. Lånad från www.msn.se

Sooooooovmorgon!

Imorgon är jag ledig! Det känns lite konstigt, men oj så behövligt! Förra veckan tog på krafterna och i helgen blev det inte så mycket sömn som jag hade önskat. Eftersom det blev typ... Jamen 9h mer jobb under onsdagen och torsdagen så tyckte jag att jag kunde unna mig en ledig dag den här veckan. Eller rättare sagt... Min chef tyckte att jag kunde göra det. :) SÅ jag var inte sen att hålla med och passar såklart på.

Så vad ska jag då ta mig för? Jo, jag ska ta en rejäl sovmorgon. Sen blir det ett pass skivstång, träffa Sofie och Louva och så ska jag laga matlådor. Det blir min otroligt goda böngryta. Lovar att ge dig receptet. :) Jag ska även försöka hinna med lite städning. Underbara lediga dag!

Nu ska jag krypa till kojs. Måste ladda för skivstång! Här ska det bli träningsvärk. :) Godnatt!

Raindrops keeps falling on my head.

Det var en underdrift när det kommer till beskrivning av gårdagkvällen/natten. I helgen var jag hos min syster och Niklas på inflyttningsfest och tanken var att vi skulle gå ut på stan. Och det gjorde vi, men jisses vad det regnade! Det regnade och regnade och regnade. Vi var alldeles pisseblöta! Mina skor bara klafsade och de är fortfarande blöta! Det var inte roligt. Det blev inte så roligt. Men det var trevligt! Förfesten var jättetrevlig! Synd på vädret bara. Men vi fick oss några goa skratt vad det gällde bland annat polisbilar, telefonsvararmeddelanden och framför allt - 25 stycken chicken McNuggets (eller det var nog bara 23 st när jag tänker efter).

Tack systeryster och Niklas för en trevlig helg! Snart är det dags för er att komma hit på besök tycker jag!

Nu ska jag snart krypa till kojs och ladda för morgondagen (måste bara kolla klart på Million dollar baby först! Otroligt bra film. Har du inte sett den så gör det!). Jag har mycket som ska göras på jobbet och sen ska jag hem till Sofie! Vad vi ska göra avslöjar jag förhoppningsvis snart. Håll tummen. :) Godnatt!


Min lista med punkter.

Just nu sitter jag och lyssnar på när två unga män är mitt inne i sitt TV-spelande. Det är något slags fotbollsspel (ja, ungefär sådan koll har jag...) och de spelar en turnering. Det är svordomar, ilskna vrål, glada vrål och saker som jag inte förstår. Nu kom ett f*n till exempel. Trevlig lördagsunderhållning!
Jag har börjat skapa min lista i mitt huvud. En lista som ska innehålla punkter. Punkter som jag ska ta fram. Punkter som ska vara bra. Jag funderar på vilka punkter som ska vara med på min lista? Hur vill jag ha det? Hur ska jag inspirera andra att vilja följa mina punkter? Efter sommaren ska jag ha min lista klar. Jag tror att den kan bli bra. :)
Ikväll vankas det festligheter och det ska bli trevligt. Min långklänning ska invigas. Cider ska drickas. Och tonårsdrickan (?) Malibu cola (eller Pepsi som det blir... Måste göra Niklas nöjd!). Jag hade en halv flaska malibu hemma som jag köpte till en efterrätt jag gjorde för några månader sedan och den blev jag sugen på. Varför det är tonårsdricka vet jag inte, men då får jag väl vara tonåring för ikväll. :)
Yepp. Ha en trevlig lördag!

En ängel genom väggen.

När jag var hemma för ett par veckor sen (jisses vad tiden springer!) hade min mamma köpt en ny heminredningsdetalj till köket och hallen. En jättesöt liten ängel som flyger genom väggen. Ja, så ser det ut i alla fall.

Det är en tvådelad ängel - en framdel med ansiktet och överkroppen och en bakdel men benen och rumpan - som man hänger på väggen. En del i varje rum och så ser det ut som att den flyger genom väggen. En jättesöt liten detalj som jag själv hade kunnat tänka mig att ha, men vart? I min lilla pluttetvåa kan jag inte ha en sådan. :( Det finns inga väggar där den kan flyga. Ja, om jag inte vill borra i kaklet i badrummet eller sätta ena delen i vardagsrummet och den andra i ett köksskåp. Nej... En flygande ängel får det bli i nästa lägenhet. Tills dess får jag titta på mammas exemplar när jag kommer hem!!


Bakdelen...



...framdelen...



...och hela ängeln. :)

Skorna får vänta.

Jisses! Gårdagens alla timmar på jobbet tillsammans med två nätter med alldeles för lite sömn har satt sina spår. Jag är så trött så trött! När klockan ringde i morse och jag hörde regnet smattra utanför fönstret ville jag bara dra täcket över huvudet och somna om, men icke! Pigg som en lärka (nja...) skuttade (nja...) jag upp ur sängen och visslade av pigghet (nja...). Nu håller jag på att packa lite samtidigt som jag försöker få i mig frukost.

Regnet smattrar fortfarande och jag är lite irriterad på mig själv att jag fortfarande inte har köpt de där gummistövlarna (fast ändå tur eftersom det hamnade på REAn igår...). De gamla får ryka fram och sandalerna får åka med i en påse.

Nej... Dags att bege sig! De utlovade bilderna på nya skorna får vänta. Hinner inte. Orkar inte. Nu tar jag helg och längtar ändå lite till måndag (förhoppningsvis)! Varför? Det får du veta då!

Ny klänning.

För ett par veckor sedan fyndade jag en perfekt vardagsklänning på HM. Det var den enda som fanns kvar och jag såg det som ett tecken! Den är somrig, fin och bekväm. Perfekt helt enkelt! Ett par svarta tights och sandaletter till det. Lyckat. :) Vad tycks?



Sval och skön sommarklänning/tunika!



Fastnade för det blommiga tyget i helt underbara färger! Lovely!


En tredjedel avklarad!

Jag är trött. Jag är sliten. Jag har ont i fötterna. Mina händer är torra som fnöske. Mina naglar är halvt förstörda. Men... Första dagen av tre är avklarad! Yes, yes, yes. Dam är så gott som klart. Ja förutom all prismärkning och alla skyltar. Barn ser ut som ett bombnedslag så det är första projektet imorgon bitti. Herr har jag inte börjat på, men där är å andra sidan inte så mycket att göra heller. Skönt. Så just nu sitter jag och funderar på när jag behöver vara på jobbet imorgon. *hmmmm* Får fundera lite.

Idag köpte jag mig ett par snygga höstboots. Japp. Det blev ännu ett skoinköp, men det här var rena fyndet och jag ska vårda dem ömt tills hösten är här. Jag kunde inte motstå för de var så himla fina. Kan tänka mig dem till en fin kjol eller klänning till hösten. Grova strumpbyxor till. Eller till ett par tighta jeans. Japp. Sjukt snyggt. Tyvärr orkar jag inte lägga ut någon bild ikväll. Jag är alldeles för trött. Men en annan dag så. :)

Nu ska jag äta något lite snabbt och sen stupar jag i säng! Höres!

Flingor, flingor, flingor.

Jag har förätit mig på gröt. Jag har förätit mig på fil och müsli. Jag vill inte äta mackor. Jag är inte förtjust i ägg. *hmmm* Vad finns det då kvar att äta till frukost?

För ett par veckor sen blev jag så enormt sugen på fil och flingor. Det fick det bli. Jag köpte fullkornsflingor, men upptäckte när jag kom hem att de innehöll mängder av socker! Varför måste de stoppa socker i allt? Visst... Hellre det än sötningsmedel, men varför måste de ha massa socker i en fullkornsfrukostflinga? Onödigt!!

Flingorna var goda så jag åt dem. Kanske i lite mindre portioner, men jag åt dem. Så igår när jag skulle handla lite frukost så botaniserade jag bland Willys icke-existerande flingsortiment i hopp om att finna något med lite mindre socker. Jag hittade dem! Bredvid alla sockrade flingor stod dem... Fullkornshavreringarna utan socker! Utan sötningsmedel! Bara grova fullkornshavreringar! Jag gillar.

Så nu sitter jag och äter min nya frukost - mellanfil, skivad banan och fullkornsfrukostflingor. *mums*






Ett grönt paket...

...med prickar och vitt snöre. Jag är nöjd. Det känns som en bra present. Nu hoppas jag bara på att han/hon/de som ska få paketet blir lika glad/-a. Ja, för vem/vilka det är till tänker jag såklart inte avslöja. :)








Idag hände något kul på jobbet. Eller kul och kul... Jag blev mest tokvarm och jättegenerad. Då ska jag tillägga att jag är en person som inte blir generad särskilt ofta (fast... Nu är det två gånger inom loppet av fyra dagar [ja, Jessica ena gången är när du gick fram till kompisen till mannen i mitt liv i lördags...]. Illa!). Det kom nämligen in en kvinna som kanske var strax över 30 år som gick och kikade lite med sin väninna. Jag gick såklart fram och frågade om de behövde hjälp. Följande hände:

Kvinnan (K): Ja, jag behöver hjälp, men det har inte med skor att göra.

Jag (J): Ok... Vad kan jag då hjälpa dig med?

K: Alltså! Du är så himla snygg i håret. Jag måste fråga vart du klipper dig.

J: Oj, tack! Jag klipper mig hos min syster och hon har salong i Laholm.

K: Jaha... Det var ju lite långt bort.

J: Ja, men jag är övertygad om att du är välkommen dit att klippa dig.

K: *haha* Ja... Men det blir lite långt.

J: Ja, men det förstår jag.

K: Ja, frisyren är jättesnygg alltså. Jag försöker alltid förklarar för min frisör hur jag vill att hon klipper mig, men det blir aldrig bra. Hur mycket jag än beskriver hur jag vill ha det så blir det fel. Varje gång. Fel...

J: Det är så tråkigt när det blir så.

K: Ja, så jag tänkte... Får jag ta lite kort på dig så att jag kan visa min frisör? Alltså det är ok att säga nej, men det vore väldigt snällt!

J (alldeles röd i ansiktet [kan jag tänka mig], helt plötsligt jättevarm och supergenerad): Ehhhhh, jamenvisst. Fota på du.

K (plockar fram sin mobil): Åh vad snällt!

Några fjortistjejer i butiken: *fnissfniss* Vad gör dem? *fnissfniss*



Så där stod jag alldeles generad och blev fotograferad av en helt okänd människa. Smickrande, men otroligt generande!! Nog för att jag har fått väldigt mycket komplimanger för mitt hår under de senaste åren (syster... Det är din förtjänst!), men just den här frisyren tar nog priset. Jisses!

Med det avrundar jag för dagen och kryper till kojs. Imorgon blir en tuff dag. So long!


Ladda batterierna.

Det har varit mitt fokus den här lediga förmiddagen. Jag tog en rejäl sovmorgon och det var behövligt. Jag har tre tuffa och långa arbetsdagar framför mig och då kommer all energi att behövas! Därför njuter jag idag när jag har en normallång arbetsdag med sovmorgon. För imorgon, torsdag och fredag lär ta på krafterna! Hej 12-13 timmars arbetsdagar!

Yesbox. Nu ska jag äta lite sen frukost innan jag svidar om och åker till jobbet. Pyjamas är väl fortfarande inte en ok arbetsklädsel va? :)



Vit blus från Lindex, jeans Gina Tricot, lite färgglada smycken och
röda tygskor från Din Sko (oväntat!?)



Färgklick på fossingarna och på armen!


Varför är det så svårt?

Söndag. Jag är lite seg och trött i huvudet. Jag skulle definitivt ljuga om jag sa något annat. Men det var det värt för jag hade väldigt kul igår! Skålar i lite päronsaft på det!

Just nu försöker jag få i ordning lite i min garderob. Jag förstår inte varför det måste vara så svårt att hänga in kläderna direkt på kvällen innan jag går och lägger mig? Det borde vara lätt, men i stället hamnar kläderna i en hög på min fåtölj. Sen blir det en stor hög och efter en vecka måste jag hänga in allt. Onödigt! Det skapar bara irritation. Menmen. Jag ska väl bättra mig jag också! Förstår bara inte varför det ska vara så svårt?

Fru A har sått ett litet frö i mitt huvud idag som har växt sig stort alla redan. Jag tvekar lite, men är ändå säker. Konstig kombination... Fast det är så det känns! Nu hoppas jag bara att det blir av!

Nej... Dags att hänga in kläder och röja i ordning lite. En hektisk vecka ligger framför mig och det blir lååååånga dagar på jobbet! Alldeles för långa. Så på fredag lär jag vara trött. Jag lär vara sliten. Menmen. Det får det vara värt!


Emma? Rebecca? September?

Ok... Några konstateranden såhär lördag natt/söndag morgon.

* Att åka hem från en utekväll och det är ljust ute är underbart! Då är det verkligen sommar! Visst... Det är inte lika skönt att somna som när det är mörkt, men det är sommar!

* Burger King är jäkligt gott ibland! Jag äter sån mat otroligt sällan, men ikväll var det otroligt gott! I alla fall läsken, pommesen och chili cheese-dressingen. Hamburgaren åt jag inte särskilt mycket av.

* Mina korkkilklackssandaletter är otroligt sköna! Jag hade på mig dem hela dagen på jobbet och sen under en hel utekväll. Bra betyg!

* Excet må vara ett sådär bra uteställe, men schlagergolvet är inte fy skam!

* Jag heter inte Emma!

* Ja, jag har förstått vid det här laget att min frisyr är cool. Var och varannan person kom fram och sa det till mig ikväll. Tack! Jag blir glad! Det blir bara lite tjatigt i längden.

* Nej, jag heter inte Emma!

* Att säga NEJ riktigt bestämt kan tydligen vara riktigt roligt! Eller vad säger du Jessica? :)

* Det är alltid trevligt att träffa nya, härliga människor!

* Sist men absolut inte minst! Nej, jag är inte, inte, inte September! Jag vet inte hur många gånger jag fick den frågan ikväll. Men... Jag är ingen månad alls (jo, kanske en del i bandet Januari som jag och Madde pratade om lite på skoj när vi var på Liseberg för ett tag sen). Varken februari, april, maj, juli, oktober eller september. Ingen av årets tolv månader. Tack för att du frågar... Jag tar det verkligen som en komplimang eftersom September är cool, snygg och otroligt duktig sångerska. Men... Jag är inte September! Never been and never gonna be.


Japp. Det var alles för ikväll. Nu ska jag krypa till kojs samtidigt som solen stiger upp bakom husen. Snart passeras tiden för då måsarna låter utanför mitt fönster så kanske ska jag få sova inatt (nja... natt är det väl inte riktigt egentligen?!)! Snälla, snälla, snälla! Godnatt från Rebecca/Emma/September/Oktober eller vem jag nu än må vara.

Underbara, ljuvliga, sagolika träning!

Jag kom precis hem från Friskis och ett svettigt och tungt pass skivspin med Madde. Eftersom det var BC-möte idag (dvs jag slutade tidigt) så passade jag på att gå på Maddes pass. Det var evigheter sen sist och det kändes kan jag säga. Skivstången var tung! Det kan ju också bero på att jag nästan körde samma vikter som när jag körde passet regelbundet. Ooooops! Spinningen var svettig, men ack så underbar! Skivspin måste nog vara den allra bästa och absolut roligaste träningen! Hela kroppen tränas och flåset får sig en rejäl genomkörare. 90 minuter och det är underbart!

Nu ska jag ta tag i min Friskis-träning igen har jag bestämt. Den har kommit lite i kläm här nu med alla sjukdomar och Göteborgsvarvet. Men nu så! Lagom till sommarschemat drar igång (läs: typ inga pass jag kan gå på) så ska jag ta tag i det igen! Jag är redan inbokad på två spinningpass och mer ska det blir. Heja mig!

Nej... Nu blir det till att hoppa in i duschen och sen väntar kvällsmat och lite slappe på soffan. Två dagars jobb kvar innan det blir en dag ledigt och sen väntar en vecka med massa, massa, massa jobb! Låååååånga dagar såväl onsdag som torsdag och fredag. Tackar för den. :) Men... Jag gör som vanligt - tar det med ett stort leende!!

Grönt gräs mellan tårna.

Sicken underbar långhelg det har varit! Hela fyra dagars ledighet och det har varit ljuvligt! Mer sånt tack. :)

Jag åkte ner till Halmstad direkt efter jobbet i fredags och pappa hämtade upp mig på stationen (tack pappa!). Ute i Vilshärad väntade mamma och en goooood räksallad och ett glas vitt. På lördagen var vi inne i stan en sväng och åt glass. På eftermiddagen brände jag min hud litegranna och på kvällen lagade jag och pappa middag (fetaostfyllda och örtkryddade lammfärsbiffar, kycklingklubbor, tzatsiki och ugnsrostad potatis). Underbart gott! På söndagen sprang jag nästan en mil i gassande sol. Skogsstig, rötter och kottar, sand, broar, svett, värme och lite asfalt. Jag hade nog kunnat springa det dubbla. Det gick så lätt! Sen åkte vi hem till Småland och jag bakade tårtbottnar. Syster och Niklas kom och vi grillade på altanen. Vi drack lite vin (eller det var nog lite mer än lite vin när jag tänker efter...) och satt ute hela kvällen och en liten bit in på natten. Under filtar och med en smaskig Irish coffee som avslutning. På måndagen vaknade jag 05.22 av solen och av en vinkyl som startade flera gånger i timmen (kändes det som). Under förmiddagen åkte finklänningen på och det vankades 80 årskalas och jag stod för tårtorna. Otroligt goda om jag får säga det själv. :) Det var varmt. Väldigt varmt. På kvällen satt jag, mamma och pappa på trappan i skuggan. Sen beställde vi pizza som vi åt på altanen. Klockan 20.30 höll jag på att somna i soffan så då kröp jag till kojs och läste ut min bok. Natten var varm. Som en bastu i sovrummet. 08.05 vaknade jag av att grannarnas ungar lekte ute på gatan. Jag åt frukost i den svala källaren och satte mig sedan i solen. Ordnade lunch till pappa. Grov macka med rödbetssallad, grönsaker och köttbullar. Sen solen igen. Sen kom mamma hem. Jag lagade kinesiskt till middag. Sen körde mamma och pappa mig till Hestra och vi åt glass. Sen kom tåget och jag satte mig bakom en man som spelade schack med sig själv. Jag undrar vem som vann? Läste lite i en bok jag hittade hemma. Jag har läst den innan. Men jag läser den igen. Somnade lite. Sen var tåget framme och jag tog bussen hem. Mina växter i vardagsrummet såg lite ledsna ut så jag vattnade dem. Nu ska jag snart sova.

Japp. Det var min helg. Jag fick känna grönt gräs mellan tårna och det var ljuvligt!!



Solen sken och benen fick sig lite sol.



Gräs mellan tårna!



Mamma hade planterat fina violer (ja, jag vet att det inte är violer!!).



Pappa är världsbäst på att grilla!!



Mamma fick hålla locket. :)



Mammas nya konstiga solcellslampa. Inga kommentarer på utseendet.



Staketet var desto finare.



Jag och pappa!



Den goda maten. Lite på sniskan, men ljuvligt gott!



På altanen hade mamma också fina blommor!



Finklänning på!!



Morfars present.



En av tårtorna.



Kalasredo.

Matchar vitt med vitt.


Solen skiner! Det är fredag! Bara några timmars jobb och sen är jag låååångledig i fyra dagar. Lovely.

Dagen till ära inviger jag mina jeansskjorts som jag beställde från HM för några månader sedan. Det är liiiiite för stora, men det är mest lite skönt. Det i kombination med Boyfriend fit är inte helt fel. :) Jag matchar även vitt med vitt. Vitt nertill i form av två styck degfärgade ben. Vitt upptill i form av en vit blus med lite volangärm. Vitt möter vitt. Fast... Brunbrända ben (och armar, mage, rygg, ansikte... Ja, typ hela kroppen) vore sjukt mycket snyggare, men man tager vad man haver som det ju brukar heta.


Jeansskjorts från HM. Blus från Lindex. Strumpor från Lindex som
snart byts ut mot remsandaletter från Din Sko.




Blus med liten volangholkärm. Färgen matchar även de vita spirorna.


Har du 4995 kr som ligger och skräpar?

Ja, nu ligger kanske inte pengar bara ligger och skräpar sådär. I alla fall inte nästan 5000 kr. Men om du skulle ha just 4995 kr över som du verkligen, verkligen inte vet vad du ska göra av. Som du liksom bara måste bli av med. Som du vill handla något för, men inte vet vad. Har du det? Troligtvis kanske man inte har det bara sådär, men jag ska ändå ge dig ett tips på något riktigt, riktigt bra du kan köpa för dina skräpande slantar.

Jag pratar såklart om en alldeles underbar Kitchen Aid. Denna fantastiskt snygga och braiga köksapparat! Jag trånade efter en länge, länge. Kikat på dem på nätet och i butik. Jämförde priser och velade fram och tillbaka, men det slutade hela tiden med att jag struntade i det. Nästan 5000 kr för en kökspryl där stora delar av pengarna sitter i designen. Nästan 5000 kr för en kökspryl vars funktioner jag redan har i två andra maskiner. Nej. Ingen Kitchen Aid.

Men önskan och längtan fanns ändå kvar. Ja, jag vet hur galet och sjukt det kan låta att en människa kan längta efter att få ha en köksmaskin i sina ägo, men om jag skrivit att det handlar om en ipad, senaste mobilen eller största tvn... Ja, då hade det säkert inte uppfattats som lika galet.

Så i somras... Ja, då gav jag mig själv ett löfte... När jag får ett nytt jobb med högre lön... Ja, då ska jag köpa mig en Kitchen Aid! Det var liksom målet. Jag var nära några gånger. Obehagligt nära. Sådär nära så att jag praktiskt taget redan hade lagt en beställning. Men varenda gång stupade jag på målsnöret.

Så i julas fick jag en liten extra julklapp av farmor. En liten slant som var helt oväntad och som kanske inte räckte till en hel Kitchen Aid, men som hjälpte mig en bit på vägen. Eftersom jag så sakteligen hade börjat inse att den där dealen jag gjort med mig själv var otroligt långt borta så sket jag i den och köpte mig min Kitchen Aid. De bästa köpet någonsin!! Den är snygg där den står på min köksbänk. Den är bra när jag ska baka (tänk bara att kunna vispa ägg och socker pösigt samtidigt som du rör ihop bakpulvret med mjölet. Lyx!). Den är perfekt.

Ja... Sen tog det inte många veckor så fick jag mitt nya jobb med den högre lönen. Precis som jag önskade, men åt fel håll. :) Kitchen Aid först, jobb sen. Inte tvärtom. Tänk så bra det blev ändå!

Så... Om du har 4995 kr som ligger och skräpar och som du inte vet vad du ska göra med. Köp en Kitchen Aid! Det är mitt råd. Nu kan jag ju inte lova att du får ett nytt bra jobb på köpet, men för mig blev det så. :)

Håll utkik på min mat- och bakblogg dagarna framöver. Då kommer det lite smaskiga recept där just en Kitchen Aid kan komma väl till pass! Until then! Ha det bra!




Världens bästaste uppfinning.

Ja, jag vet att det inte heter bästaste, men nu fick det helt enkelt bli så. :)

Jag är ledig idag och det är alldeles, alldeles underbart! Jag tog sovmorgon (som avbröts av att telefonen ringde. Inte kul. Svarade inte. Förlåt.) och nu sitter jag i soffan iklädd tights och en stor t-shirt. Jag har precis ätit frukost. Fil med hallon och blåbär och lite grova flingor (som till min irritation innehåller alldeles för mycket socker för sitt eget bästa. Finns det några nyttiga frukostflingor alls därute? Och nu menar jag inte müsli för det har jag tröttnat på). Lovely!

På dagens schema står det rätt mycket grejer. Borde verkligen sätta igång, men soffan är ju såååå skön! Så... Vad ska jag ta mig för idag? Jo... Jag ska städa lite, hänga in kläder i garderoben (Varför har jag en fåtölj bredvid sängen? Jag lägger ju bara kläder i den ändå och det stökar bara till...), lägga in tvätt, borde löpträna (har sån jädrans träningsvärk så vi får se hur det går), handla jäst, vetemjöl och äpple, baka frallor med bland annat jäst, vetemjöl och äpple, baka något med rabarber, borde löpträna, packa den lilla rosa, bara ta det lugnt och känna lite stress försvinna, borde löpträna... Ja, ungefär det där. Jag får se hur mycket som hinns med, men jag hoppas på att bocka av hela listan!

Så... Dags att ta tag i saker och ting. Tjingeling!

RSS 2.0