Rätt ord. Rätt tillfälle. Rätt in i hjärtat.

Alldeles strax ska jag stupa i säng. Veckan har startat hårt med en mastodontdag på jobbet i måndags, Laholm t/r igår och en lång dag på jobbet idag följt av matlagningskurs. Timmarna bara rullar på. Jag hinner knappt komma till jobbet innan det är dags att gå hem igen. Och då kommer jag ändå en rejäl stund innan jag egentligen ska vara på plats. Underbar känsla!

I morse fick jag också helt rätt ord sagda till mig. Vid rätt tillfälle och de gick rätt in i mitt hjärta. Ord som jag tog emot med stolthet och skräckblandad förtjusning! Det var stora ord och jag känner att jag har en hel del att leva upp till. Men jag ska allt visa vad jag kan! Vad han vet att jag kan. Därmed basta!

Så... Imorgon väntar en dag med massa, massa jobb! Det är så mycket som ligger där och väntar på mig och jag är rädd att tiden bara ska rusa iväg imorgon igen. Därför ser jag till att än en gång vara där rejält i förväg. Massa som ska hinnas och göras. Härligt! Underbart! Utmanande!

Därför säger jag godnatt nu!

Nytt läsår betyder ny väska.

När jag var liten och gick i skolan så betydde ett nytt läsår i skolan att jag fick en ny skolväska. Så fort det började närma sig slutet av sommarlovet fick jag en ny, fin ryggsäck att ha mina skolböcker, pennskrinet, frukten till rasten och allt annat i. Jag minns hur jag tyckte att det var så roligt att välja ut en ny väska! Vad skulle jag ha under det kommande året? Jag minns också hur det kul det kändes att packa den där väskan med de nyklädda böckerna och pennskrinet. Lyckan var gjord!

Igår fick jag nästan lite flashback från den tiden. För i förra veckan köpte jag en ny, fin (och i mina mått mätt dyr) väska. Det var jag värd tyckte jag. Så igår var det dags att inviga den. Omsorgsfullt impregnerade jag den (viktigt att komma ihåg det när det är skinn!) och flyttade sakerna från den gamla till den nya. Jag kunde inte låta bli att lukta lite på skinnet. Nytt skinn luktar så himla gott! Det känns så lyxigt!

Sen hängde jag på mig väskan och begav mig av till jobbet. Mitt nya jobb. Första dagen i min egna butik. Med en ny väska över axeln. Nytt läsår betyder ny väska. Nytt jobb betyder ny väska. :)

Ja, väl på plats gick väl saker och ting inte riktigt som planerat. Allt som kunde gå fel gick fel kändes det som. Alla var sjuka, lamporna ville inte funka, kassorna stämde inte, strömmen funkade på vissa ställen i butiken, jag fick inte tag i någon extrapersonal, koderna jag fått stämde inte, mailen funkade inte, kassalådan ville inte hamna rätt och så vidare och så vidare. Men jag tog mig igenom dagen! En 12 timmarsdag. Härlig känsla!

Jag är hur som haver mycket nöjd med min väska! En klassisk modell som jag är mycket förälskad i! Vad tycks?



Åh! Jag vill bara gömma mig.

Jag sitter och kollar på första avsnittet The Bachelorette Sverige på TV3. Det är så pinsamt dåligt tycker jag. Just därför måste jag titta. De försöker göra det så likt det amerikanska originalet som möjligt, men det blir liksom bara.... Ja, pinsamt dåligt! Det blir krystat, fånigt och jag vill helst gömma mig lite under filten och smygtitta lite med ena ögat.

Jag gillar den amerikanska versionen bättre. Det är mer okej för det programmet att vara alla de där sakerna just eftersom det är USA vi pratar om. Där får saker vara lite överdrivna och fåniga. Det är okej och mer sevärt. Jag köper det fåniga, men inte här. Det blir bara... Pinsamt dåligt.

Men jag fortsätter att kolla. Just för att det är så pinsamt dåligt. :)


Ladda. Planera. Leverera.

Söndag. Redan eftermiddag. Den där förlorade timmen märks. Men jag behövde sömnen i morse och då får det vara värt att vakna vid lunchtid. Och jag behövde gårdagkvällen så då får det vara värt att vara lite småtrött idag.

Jag har börjat ladda inför morgondagen. I mitt anteckningsblock finns massa saker som ska planeras och styras upp. När jag kommer till jobbet imorgon ska jag vara redo. Punkt slut. Jag ska vara redo och jag ska leverera. Känns grymt kul! :)

Men först ska jag njuta av min söndag. Det blir en fika med Maria och sen en kväll i soffan. Precis vad jag behöver!

Kvällens bästa. Kvällens sämsta.

Jag sitter just nu i soffan och äter lite nudelwok. Magen kurrade när jag kom hem och hur lägligt var det inte då att det stod en stekpanna full med smarrig kinesisk nudelwok i kylen? Jag tackar mig själv för det!

Det har varit en rolig kväll!! Först middag och singstar hos Jessica (stackars grannarna...) och sen en runda på stan med dans. Jag insåg precis att klockan ska ställas fram och att hon alltså är 05.30 just nu. Oooops!

Så... Kvällens bästa och kvällens sämsta?

Kvällens sämsta:
*Alla knepiga killar/män som härjar på stan! Vart kommer de ifrån och vad vill dem mig?
*Att vi ställer fram klockan en timme så att jag missar lika mycket sömn.
*Att min nudelwok är slut.
*Att de stundtals spelade otroligt märklig musik.
*Att jag inte orkar tvätta av mig sminket.

Kvällens bästa:
*Singstar!
*Att jag fick dansa i massor!
*Nudelwoken.
*Alla komplimanger jag får för min frisyr (som just nu är utväxt, raggig och har otroligt ful utväxt. Om du frågar mig...)
*(och kanske det allra roligaste!)Killen som stod bakom Jessicas rygg och långsamt knäppte upp två knappar på sin skjorta och glesade den. Sen praktiskt taget kastade han sig över Jessica. Det var rena brottningsmatchen på dansgolvet. Jag stod och skrattade så att jag knappt fick luft till slut.

Men... Nu är klockan alldeles för mycket för mitt eget bästa. Imorgon väntar kanske fönsterputsning, slapp på soffan och lite jobbförberedelser. Så nu ska jag sova. Godnatt!

Det röda lilla kortet.

Herregud! Jag är helt slut! Tanken var att jag skulle jobba 09 - 16 idag, men det dök upp så himla mycket att jag (och stackars Christer) inte lämnade Allum förrän vid 19 (eller jag lämnade 19.15...). Min hjärna är helt överfull av ny information, tankar, orosmoln, glädje, jävlaranamma, peppighet, inspiration och massa annat. Jag tog några steg bakåt idag, men ack så många framåt! Så är det ju ibland och så länge stegen framåt är fler än de bakåt så är allt utomordentligt bra! Sådana här dagar är det också helt underbart att ha en mamma att vädra sina tankar med. Tack för det!!

Tänk då också så glad jag blev när jag först fick veta att jag kommer att få en liten extra lön den här månaden (utöver slutlön från gamla jobbet) och sen kom hem och personalkortet låg i ett kuvert på dörrmattan! Underbart! Här ska köpas skor på måndag. :) Ja, sen har jag ett paket att hämta också som jag totalt glömde av idag (vad det innehåller kommer du att få veta här i dagarna)! Jisses. Rena julafton!

Men... Först ska jag ha helg och försöka smälta allt innan jag går på en monstermånad rent arbetsmässigt (vem har sagt att det ska vara lätt att byta jobb? Här ska jobbas så det ryker! Vem behöver lediga dagar?) och det ska bli så in i nordens roligt. Tufft, men roligt!

Så... Nu ska jag ta av mig mina ytterkläder (kom hem för nästan en timme sen, men sitter fortfarande med jacka och halsduk på mig) och ställa mig och baka lite muffins. Mina tillfälliga kollegor på Avenyn ska såklart få lite fika imorgon! Underbara är vad de har varit!

Här är ett litet smakprov på vad min skogarderob eventuellt ska uppdateras med (jag måste ju såklart prova dem först!). Vad tycks?


    


  



      




     




    

Bilder lånade från www.dinsko.se





Spring is in the air.

Onsdag. Allaredan. Dagarna rusar fram! Jag hinner nästan inte med. Snart är min introduktion slut och det är dags att sätta igång på riktigt. Det ska bli så himla roligt, men jag är samtidigt så in i nordens nervös. Jag vill så gärna göra bra ifrån mig. Förväntningarna på mig är höga. Men det blir nog bra! Bara jag tar det i min egna takt och betar av lite i taget. Pö om pö.

Jag fick en försmak på det redan igår när jag fick reda på lite saker som har hänt på mitt jobb. Jag hoppas att det har ordnat upp sig till nästa vecka! Hoppas hoppas.

Våren är verkligen på väg! Jag känner det i luften. Det är så mycket ljusare både på morgonen och kvällen. Luften är inte lika vinterkall. Vår! Jag vet... Det kan fortfarande komma rejäla bakslag, men jag vill gärna tro att våren är på väg hit på allvar. Så idag tar jag fram en vårig tröja. En svart topp med blommor och puffärm. Supervårig och med svart kjol och pippikängor till blir det perfekt. :) Så idag sprider jag lite vårkänslor!



Snyggt matchat med likblek hud...

Time is just flying away.

Jisses vad måndagen gick snabbt! Jag var på jobbet strax innan 08.00 och gick därifrån vid 17.15. Tiden gick så snabbt att jag helt missade att gå på rast. Inte lunchrasten då, men eftermiddagsrasten (japp... Har numera båda och det känns som värsta lyxen!). Den kom jag på när jag hade 45 minuter kvar av arbetsdagen och då var det ju knappast lönt. Så jag skippade den och gick hem.

Det är fortfarande mycket att lära, men det är bara roligt! Sakerna betas av undan för undan. På schemat idag stod bland annat uppackning av varor, inblippning av varor i lagersystemet (ett av typ 100 system jag måste lära mig. Fatta vad många lösenord att komma ihåg!!), nyckeltalstänk och en hel drös andra saker. Det är konstigt hur allt liksom tycks få plats i min redan fullproppade hjärna.

För varje minut, timme och dag som går kommer verkligheten närmre. På måndag smäller det och då är det på riktigt! Då är det min egna lilla butik som gäller och då... Ja, då är det allvar! Då ska jag fixa allt själv. Tur att jag har underbara Anna att ringa om det är något! En trygghet i allt det nya.

Jag tycker att tiden i största allmänhet har flugit i väg. Förra måndagen då jag gjorde min sista dag på gamla jobbet känns avlägsen. Det känns som att det var flera veckor sedan. Första veckan har varit rolig, givande och super! Jag har träffat otroligt trevliga människor och fler lär jag väl träffa på här längre fram.

Nej... Nu ger jag snart upp för idag. Hjärnan och kroppen är trött och jag vill vara fit for fight imorgon igen! Dags för en dejt med kudden. Godnatt!

Debutanten.

Jisses vad jag är trött! Tanken var att det skulle bli en relativt lugn kväll igår. Jag och Maria skulle käka lite mat och ta ett glas vin eller två. Och så började vi kvällen. Sen gick vi till Bishops arms och mötte upp hennes bror och hans kollegor. Hux flux blev det ett par glas vin till och plötsligt var klockan 02.00 och de stängde. Jag kom väl i säng vid 03.30 och känner mig trött i skallen såhär på förmiddagskvisten. Men trevligt var det och det måste ju ändå vara huvudsaken? :)

Jag var precis ute och köpte dagens GP. Såklart! På mittuppslaget i sportdelen hittade jag mig själv. Debutanten. Jag tycker att bilden blev cool! När jag ser uppslaget kan jag inte annat än att få lite småpanik. Det är bara nio veckor kvar till varvet och jag har inte kommit igång med min träning än på grund av alla jäkla sjukdomar! Jag hade en bra plan. Jag visste hur jag skulle lägga upp det. Men så blev det inte riktigt. Tyvärr. Menmen. Nästa vecka ska jag ta nya tag och nu när mitt mål liksom finns på pränt för hela världen att skåda.... Ja, då är det bara att satsa! När uppföljningsartikeln görs om några veckor ska jag bannemej vara mer i fas och känna att det här fixar jag galant!







Vår, vår. Underbara vår.

Sicken lördag! Det är alldeles fantastiskt väder ute! Himlen är klarblå, solen skiner, termometern visar kanske 6 - 10 grader och jag riktigt känner energin komma till mig. Visst... Det är lite småkyligt i skuggan och i luften, men ändå alldeles underbart.

När jag skulle ut innan tog jag en tunnare jacka, den tjocka stickade halsduken byttes ut mot en tunnare sjal och vantarna fick snällt bo i min väska. Om jag hade kommit ihåg solglasögonen skulle det ha varit pricken över i:t. Men det får bli nästa gång!

Jag passade också på att använda inviga den fina vårklänningen som jag fick av herr och fru A i födelsedagspresent. Den är så vårig och fin att jag bara längtar efter att få matcha med min jeansjacka och ett par fina ballerinaskor (som jag inte har köpt än... De finns med på min lista över typ 15 par som jag vill köpa. Vad hände där?). Men det får vänta en liten stund till.

Nu ska jag äta lite nudelsoppa och fixa mig lite fin för ikväll då jag och Maria ska ut och äta lite. Det får bli en lugn kväll för mig så att jag blir helt piggelin. Yes.

Jag hoppas att du får en fin lördag!


Marinblåvitrandigt med orangerött skärp och orangeröd sjal med blommor på! Vårigt!




Är det inte vårigt!? Jag har en sådär snygg utväxt bara... Men det ska snart åtgärdas!

Helgschema.

Helg! Det går inte med ord att beskriva hur skönt det är! Jag har jobbat så hårt den här veckan för att verkligen visa vad jag går för. Jag har ansträngt mig för att visa att jag är det rätta valet. På alla tänkbara sätt har jag försökt ta in all information och prestera så bra jag bara kan. Sånt tar på energin kan jag säga. Min hjärna är helt överfull med nya saker som jag försöker förstå. Vissa saker går lätt - som att lära sig kassan och sälja skor - medan andra är lite svårare - nyckeltal, budget, siffror. Men jag kämpar! Jag anstränger mig! Jag ger järnet! Med tanke på att jag bara har jobbat i fyra dagar så tycker jag personligen att jag har kommit långt. Riktigt långt och jag är stolt över det jag har gjort. Punkt slut! Ja, även om perfektionisten i mig tycker att jag faktiskt borde ha lärt mig mer, förstått alla små detaljer, hängt med på alla saker som har förklarats... Men vem begär det av mig? Ingen mer än jag själv. Så enkelt är det och det måste jag inse... Det är bara jag själv som ställer de där höga kraven på mig själv. Att jag måste kunna allt direkt. Jag måste lära mig att inte ställa såna krav på mig hela tiden!

Men nu är det alltså helg och jäklar vad jag ska njuta av det! Vad står då på schemat? Jag önskar att jag kunde svara träning! Det var en vecka sen sist och kroppen längtar efter att få röra på sig. Men jag är fortfarande hes och jag hostar. Ingen träning alltså. Det får vänta till i början av nästa vecka. Nu måste jag bli frisk! Därmed basta!

Så imorgon väntar en lååååång sovmorgon innan jag tänkte promenera ner till centralen (lite motion ska de allt bli!) och ta bussen till Allum. Då hoppas jag att jag den här gången kan få tag på lite hårgrejer (förra helgen var ju Bellbox stängt...). Såklart ska jag kika in i butiken och kolla hur det går för dem! Peppa dem lite. :) Sen blir det marängtårta och vin med Maria på kvällen (lustig kombo jag vet... Men Maria var tydligen sugen på det.). På söndag ska jag ta mig till en affär och inhandla en styck GP (kanske du också ska ta och göra förresten...) och lite god frukost. Efter det kanske det blir en liten promenad i solen (hoppas jag) följt av tvätt och slappe i soffan med en maffig rutinhandbok. Tidigt i säng är det som gäller eftersom jag ska vara på jobbet redan kl 08 för att hinna ha lite mer korvstoppning. Jisses... Explosionsvarning för hjärnan!

Japp... Det var min helg. Vad ska du göra?

Just nu ska jag i alla fall krypa till kojs och sova! Jag misstänker att John Blund kommer snabbt ikväll...

Ännu en hektisk dag.

Sicka roliga uppdateringar det blir just nu... Eller inte. Men det är så himla mycket nytt för mig att ta in och saker jag måste lära mig att hjärnan liksom slutar fungera framåt kvällen. Ledsen för det!

Idag har jag i alla fall jobbat mellan 9 och 19 och det kändes att det var ett par timmar längre än vad jag är van vid. Men det har varit en jätterolig dag! För första gången på ett bra tag riktigt längtar jag till att det ska bli morgon så att jag får gå dit och prestera! Jag har mycket mer energi (ja, det kanske låter konstigt när jag är helt slut, men jag känner ändå i kroppen att det är en helt annan energi därinne) och de två senaste dagarna har jag vaknat 30 minuter innan klockan skulle ringa (för övrigt en timme tidigare än vanligt) och var pigg. Det är jag inte van vid.

Jag har fått jättemycket beröm idag och det värmer så i hjärtat. Spontant beröm följt av en klapp på axeln eller en kram som liksom verkligen menas av den som säger/gör det. Det är underbart! Även om jag är sjukt nervös över hur allt kommer att gå när jag väl är på plats så känner jag inspirationen att göra något riktigt bra!

Min röst verkar också vara på väg tillbaka, vilket är skönt. Min chef hörde inte ens att det var jag idag när jag svarade i telefonen. :) Jag längtar efter att kunna träna igen!

Jag har också haft GP här och vi får väl se hur det gick... Jag kände mig lite småfånig när jag stod ute i mörkret och snällt posade som fotografen ville. Så det blir att ut och jaga tidning när allt är klart! Spännande!

Nej... Nu ska jag återhämta mig lite och sen sova! Fredag imorgon! Underbart!

Heeeeeelt sluuuuuut!

Åtta timmars hårt arbete med prestationskrav (helt och hållet mina egna, men jag tycker bannemej att jag visade att jag kan det här! Fick en kram av butikschefen när jag skulle gå för att jag hade varit så duktig! Ja, lite får jag faktiskt skryta.), hårt arbete och tusen nya saker att lära mig. Sen tre timmars matlagningskurs där jag först började undra vart jag hade hamnat, men som sen visade sig vara en mycket trevlig kväll med otroligt god mat (gillar morgondagens matlåda skarpt)! Totalt sisådär elva timmar på stående och gående fot. Behöver jag säga att min hjärna är helt överhettad? Behöver jag säga att huvudet gör ont? Behöver jag säga att fötterna ömmar?

Så nu orkar jag inte mer för idag. Jag lägger ner verksamheten och kryper till kojs. Imorgon väntar jobb 9 - 19 varav eftermiddagen ska läggas på att gå igenom hela Din Skos concept med concept-Åsa (hej mera korvstoppning!), och på kvällen ska jag faktiskt få lite besök från Göteborgsposten. Yes du läste rätt. Jag ska få hem tidningen på besök. Varför? Det tänker jag inte avslöja. Kanske får du veta när det är klart. Kanske inte.

Men nu får det vara nog. Hejdå och godnatt!


Här hade jag velat ha en fin liten bild, men jag orkar inte gå och hämta kameran och ta en bild. För vad skulle jag ta en bild av? Ingenting i nuläget. Jag orkar inte. Så det får bli ett bildlöst inlägg.


Rösten... Var är du?

Borta... Nästan i alla fall. Inte bra!

Trasig hals. Fullproppad hjärna.

Jisses så trött jag är! Flera timmar med korvstoppning följt av några timmars läsning. Min hjärna håller på att explodera av information! Jag borde egentligen läsa lite till i den 130 sidor långa handboken jag fick med mig idag, men jag orkar inte. Hjärnan klarar inte av att ta in mer grejer nu.

Under dagen har jag insett så många saker. Hur annorlunda saker kommer att bli nu. Hur jag måste tänka om och jobba på helt nya sätt. Spännande, skrämmande och nervöst på en och samma gång.

Efter jobbet (eller introduktionen/korvstoppningen) gick jag till Åhléns och köpte mig en ordentlig pärm till alla mina papper. Det lär behövas. Jag köpte också en ny liten kalender. Den jag har är lite för stor för att kånka i väskan. Struktur, kontroll och ordning. Jag måste ha koll på vilka tider jag jobbar (hejdå 9.45-18.15 måndag till fredag), lite återkommande möten som måste kommas ihåg och lite såntdär.

För att orka med morgondagen, som består av mer introduktion följt av matlagningskurs på kvällen (note to self: plocka fram förkläde och tomma matlådor! Kom också ihåg att ta med detta imorgon!), ska jag alldeles strax krypa ner och sova. Min kropp behöver all vila den kan få. Speciellt min trasiga hals. Jag är glad om jag lyckas få ur mig några som helst ord imorgon... Heshet är inget roligt alls tycker jag...

Så... Nu kastar jag in handduken för idag och hoppas på att jag kan sova sött trots alla tankar och all info som snurrar i min hjärna. Godnatt



Ordning och struktur med en ny liten kalender.


Antalet fjärilar har växt.

Då var det snart dags. Imorgon för att vara lite mer exakt. Då drar min två veckor långa introduktion igång. Det kommer att bli korvstoppning och jag har därför köpt ett nytt, rosa anteckningsblock. Här ska minsann antecknas! :)

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det här. Jag börjar ett nytt jobb imorgon! Overkligt, men underbart!

Just nu bor det miljoner fjärilar i min mage! Det fladdrar och pirrar. Huvudet är fullt med tankar och funderingar. Hur ska det gå? Hur ska jag kunna få in allt nytt i min lilla hjärna? Vad ska jag ha på mig? Jisses! Det lär inte bli mycket sömn inatt inte...

Nej... Nu ska jag slappa lite framför tv:n innan det blir till att krypa till kojs.

Håll tummarna för mig imorgon hörrudu!

Jag räknar ned.

Måndag. Hela dagen är en nedräkning. För tillfället står räkneverket på 5 timmar och 40 minuter. Av den tiden är 45 minuter lunch. Alltså har jag 4 timmar och 5 minuter kvar. Sen kan jag på riktigt titulera mig som butikschef på Din Sko!

Det gick inte riktigt som jag hade tänkt.

Klockan är redan 16.30 och jag har inte alls hunnit långt med dagens planer!

* Svida om från pyjamas till jeans och blus.

* Bege mig in till stan för en sen frukost med ett födelsedagsbarn!

* Ta en tur till Allum för att inhandla hårspray.
  Bellbox hade stängt så trippen till Allum var förgäves.

* Åka hem och baka något inför imorgon (sista dagen!)

* Städa (STOR sådan!)

* Vila lite på soffan för att kurera halsen som fortfarande inte är helt bra.

* Kolla Solsidan.

* Tidigt i säng så att min kropp får återhämta sig och bli piggelin igen.



Ja... Jag har alltså några punkter kvar!! Kladdkakemuffinssmeten är snart klar så den punkten kan jag snart bocka av också, men ändå...  Så... Dags att sätta igång!


Uppdatering 1,5 h senare! Nu är jag lite mer i fas! Lägenheten är storstädad, kladdkakemuffinsen är klara och det är bara grädden som ska vispas till och bären ska plockas fram ur frysen. Så... Nu ska jag ta en välförtjänt paus på soffan innan jag ska fixa mig något att äta.

På söndagsschemat.

* Svida om från pyjamas till jeans och blus.

* Bege mig in till stan för en sen frukost med ett födelsedagsbarn!

(* Ta en tur till Allum för att inhandla hårspray.) (hoppas att jag hinner...)

* Åka hem och baka något inför imorgon (sista dagen!)

* Städa (STOR sådan!)

* Vila lite på soffan för att kurera halsen som fortfarande inte är helt bra.

* Kolla Solsidan.

* Tidigt i säng så att min kropp får återhämta sig och bli piggelin igen.


Yes! Dags att sätta igång.

I drömmarnas värld är allt möjligt.

Ibland undrar jag hur det kommer sig att jag drömmer vissa saker. Vad är det som påverkar och skapar våra drömmar? Jag har en återkommande dröm som jag har haft ett par gånger om året så länge jag kan minnas. Jag drömmer om att jag är i en jättejättestor godisaffär. Där finns allt godis du bara kan tänka dig! I drömmen går jag runt och plockar en påse lösgodis. Jag bestämmer mig när jag kliver in i butiken att jag ska ta lite godis. Bara en eller två bitar av mina favoriter. Men så blir det aldrig. I slutet av drömmen har jag alltid en jättepåse! Och påsen bara växer och växer tills den är så stor att jag knappt kan bära den. Jag förstår aldrig hur det går till eftersom jag ju faktiskt bara har plockat ett par bitar av mina favoriter. Varje gång upptäcker jag att jag bara har lite småmynt i mina fickor och jag står där med min gigantiska godispåse och undrar hur jag ska lösa detta... Sen vaknar jag. Superskumt! Det här drömmer jag alltså ett par gånger om året och det har jag gjort sen jag var liten.

Andra märkliga drömmar jag har drömt är när jag som liten drömde att det fanns massa vargar i skogsdungen vid min skola och att vi fick skjuta ner dem med pilbågar. Eller som när jag drömde att alla människor blev zombies genom att någon högg av deras huvuden och tejpade fast dem igen. Alla blev zombies förutom jag och min kompis. När jag vaknade var jag tvungen att gå in och känna på mammas och pappas halsar om de verkligen hade huvudena fasttejpade. Jag har också drömt att jag skulle köra bakom Peter Jöback (jag har en period då jag var lite småbetuttad i just herr Jöback) i Melodifestivalen. Jag fick ha på mig en giraffkostym, vilket jag tyckte var konstigt men för Peter Jöback kunde jag göra vad som helst! När jag väl klev upp på scen var det inte alls Peter Jöback utan Christer Sjögren jag skulle köra bakom. Som tack fick jag ett gäng färgglada sugrör med små plastgiraffer på.

Inatt drömde jag ännu en konstig dröm. Jag drömde att jag var med i en dokusåpa som var en blandning mellan The Bachelor och Biggest Loser. Tanken var liksom att jag skulle banta i TV och samtidigt tävla om min drömprins. The Bachelor-killen var vrålsnygg och hade såndär superkropp som bachelor-killarna alltid har. Det märkliga var att det bara var jag som verkade vara med i själva Biggest Loser-delen så alla andra tjejer var supersnygga, smala och struttade runt där i sina små bikinis och såg sådär äckligt modellsnygga ut. Själv var jag blek, överviktig och bikinin var inte ens att tänka på. Så där satt jag i en stor morgonrock och åt en morot (jag bantade ju!) och suktade efter den där drömprinsen, men han ägnade mig inte ens en blick. Hur det slutade vet jag inte för jag vaknade.

Återigen... Vad är det som får oss att drömma vissa drömmar? Vad påverkar och skapar drömmarna? För något måste det ju vara om jag drömmer som jag gör... Eller?

Halsont. Inte bra.

Igår kom halsontet krypande. Jag trodde inte att det var sant. Jag kan ju inte bli sjuk igen?! Så igår kväll försökte jag kurera mig med glass och så rom med hett vatten och honung och citron. Det sistnämnda var verkligen vidrigt så det blev bara ett par klunkar. Sen gick jag och la mig tidigt.

Idag är det bättre, men inte helt bra. Halsen ömmar lite. Det sista jag hinner med just nu är att bli sjuk! På tisdag börjar jag nya jobbet och då kan jag inte vara sjuk. Göteborgsvarvet närmar sig med stora kliv och jag måste komma igång med träningen annars kan jag lika gärna kasta in handduken. En fjärde omgång på sjukbädden inom loppet av 3,5 månad är inte rätt väg att gå!!

Så nu laddar jag med antioxidanter för det ska enligt min mamma vara perfekt för att stärka immunförsvaret. Jag har därför hallon och blåbär i min frukostfil och så Proviva hallon/granatäpple i glaset. Här ska det utdrivas sjukdom! :)

Nej... Dags att åka till jobbet. Sista lördagen! Vid kl 14.00 har jag bara en dag kvar. En dag kvar.

Lalalalalalalalalalalalalalalalalala

Ignorerar, låtsas som ingenting, förtränger... Det kan inte vara sant!

Sista fredagen.

Min kropp! Jag körde sandsäcksbox tillsammans med Jessica på Sportlife igår kväll. Det var svettigt, hårt, varmt, tungt och lite smärtsamt. Stundtals under de 75 minutrarna ville jag bara ge upp, men icke! Jag slog på - hårt, snabbt och ilsket. Svetten rann och armarna blev alldeles stumma. Efteråt hade jag superont i händerna. Sandsäcken är rätt hård kan jag upplysa om! Mellan ring- och lillfingrarna hade jag nästan fått som små blödningar under huden. Ja, det såg nästan ut som små röda blåmärken. Kanske inte helt bra, men oj så skönt det kändes att få slåss lite!

I morse satte jag klockan tidigt för att inviga mina nya löparskor. Dessvärre var det isigt på asfalten så det fick bli en tur på löpbandet. Skorna var supersköna och jag kände hur jag både satte i foten och sköt i från på ett helt annat sätt än i de gamla. Nu är jag lite öm i en muskel i vaden som jag inte ens visste fanns. Måste ha med skorna att göra. Det blev hur som haver 5 km på ungefär 27:30. Det är jag rätt nöjd med faktiskt. Dessvärre är det ju inte något 5 km-lopp jag tränar för. Så nu måste jag lägga fokus på långsammare tempo och längre sträckor!

Så nu står jag här på jobbet och har lite ont i lillfingerknogarna och vaderna. Men ack så glad jag är ändå! Idag är det fredag och även om jag jobbar imorgon så är det skönt med helg. Jag har en hel del på schemat - jobba, träna, melodifestivalmys, brunch, städa, tvätta, baka... Fullspäckad helg alltså!

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag gör min sista dag på måndag! Idag är alltså min sista fredag. Nästa fredag är jag på nytt jobb! Jag har inte riktigt förstått det än... Men det kommer väl när jag väl är på plats sen..

Men... Först ska jag ta en skön helg och säga hejdå till det gamla. Sen kickar jag igång det nya! :)



Min tanddom.

Usch vad jag mådde dåligt i morse! Jag hatar verkligen att gå till tandläkaren och när jag vaknade i morse (av de där jäkla människorna som tömde glasåtervinningen!!) så vaknade jag med magont och illamående. Jag kände paniken i kroppen och jag önskade att den där tiden hos tandläkaren inte existerade. När klockan började närma sig tandläkarbesöket hade jag nästan svårt att andas. Usch!

Innan jag knatade ner i snörusket gjorde jag en ordentlig tandrengöring. Två gånger med tandtejp (lite väl seriöst kanske...), säkert 4-5 minuter med eltandborsten och sen avslutade jag med en ordentlig dos flourskölj som jag sköljde runt i munnen ända tills minten riktigt brände på insidan av kinderna.

När jag satt i väntrummet kände jag hur händerna inte ville vara still och hjärtat slog sig nästan ut ur bröstet på mig. När sköterskan ropade upp mitt namn ville jag bara sjunka genom jorden. Första tanken var: Ingen vet vem jag är. Jag kan sitta här och låtsas som ingenting och sen smita härifrån. Ingen behöver veta något. Men så gjorde jag ju såklart inte. Nej jag tog mina saker och följde snällt med till rum nio där jag satte mig i stolen. Den snälla sköterskan lugnade mig lite och sa att tandläkaren var väldigt duktig. Det skulle inte vara någon fara alls!

Och det var det inte! Som vanligt. Det är alltid samma visa... Jag mår skit innan och under besöket och så efteråt slås jag av hur smärtfritt det ändå gick. Mina tänder såg jättefina ut och det var bara pyttelite tandsten på baksidan av framtänderna i nederkäken som behövde skrapas bort. Det kändes jätteskönt och nu behöver jag inte oroa mig förrän om ett år när jag ska tillbaka igen...

Det är verkligen otroligt jobbigt att vara så tandläkarrädd som jag är! Om jag hade haft ett hål och skulle behöva borra hade jag väl kolat vippen i stolen. Nja... Kanske inte riktigt, men jag hade nog börjat gråta! Så jobbigt tycker jag att det är. Det är bara att fråga mamma, pappa och mormor... Det krävdes ett besök med dem var innan jag vågade låta tandläkaren ta bort lite plack när jag var liten. Jag bara grät och hade fullständig panik. Mormor lyckades till slut få mig att låta tandläkaren göra sitt jobb, men det berodde säkert på någon lite muta i form av en målarbok, färgglada kritor eller så...!

Fördelen med att jag har den här skräcken är ju såklart att jag sköter mina tänder. Jag använder tandtråd, eltandborste och den starkaste floursköljen. Allt för att slippa problem! *pepparpeppar*

Så... Nu är det bara att fortsätta så till nästa år då det är dags igen. Jag får redan ont i magen!! HJÄLP!


Jag skulle vilja hylla er.

Denna regniga och gråa torsdagsmorgon skulle jag vilja rikta ett varmt och stort tack till några personer. Jag skulle vilja tacka er som nu på morgonen tömde de två glascontainrarna som står bara ett stenkast från mitt sovrumsfönster. Att få vakna till ljudet av tusentals glasflaskor som från ett par meters höjd släpps ner i ett plåtsläp och krossas till miljoner små bitar... Ja, det är obeskrivligt! Det är tacksamhet och glädje. Det är ren och skär lycka!

Så tack! Tack för att ni har gjort min morgon och förmodligen också min dag. Nu är det bara ett besök hos den underbara tandläkaren som väntar också. Livet är underbart denna torsdag!

Nytt blått på benen.

Jag har alltid tyckt väldigt illa om att köpa jeans. Hata är ett starkt ord som jag inte tycker om att missbruka, men när det kommer till just jeansköp så är hata ett perfekt ord. Jag hatar det! Eller egentligen är det inte själva köptillfället som är det värsta utan provningen!

Att prova jeans är verkligen bland det värsta jag vet! Min kropp är inte gjord för jeansmodellerna. Det som passar kring rumpa, låt och höfter är ofta lite (och ibland mycket) för stort i midjan och det som skulle ha passat i midjan får jag inte upp över höfterna. Själv tycker jag inte att jag är så oproportionerlig, men tydligen är jag det. För att hårddra det så har jag antingen för smal midja eller alldeles för breda lår, höfter och rumpa. Jag tycker ingetdera, men det sistnämnda ligger nog närmst till hand.

Det här innebär att mina jeansköp alltid slutar i ett par som är för stora i midja. Det i sin tur resulterar i att byxorna trillar ner och då måste jag gå och dra upp dem hela tiden. Ett I-landsproblem, men ett mycket irriterande I-landsproblem!

Allt detta gör att jag verkligen drar mig för att köpa jeans! Det trots att jag tycker att jeans är så himla snyggt! Tråkigt, men sant.

Men... Under de senaste veckorna har något hänt! Jag har köpt inte mindre än fyra par jeans! Ja, du läste rätt. Fyra par! Och alla sitter faktiskt bra. Jag har köpt ett par svarta på Lindex (som i ärlighetens namn är pytteliiiiiiite för stora i magen, men inte så det stör och är irriterande), ett par riktigt mörkblå från H&M och så två par från Gina Tricot. De sistnämnda är jag allra mest nöjd med (tack fru A!). Det ena paret är ljusa, men utan massa slitningar, och det andra paret är liksom riktigt klarblå. Superfina! De är tajta och har en dragkedja längst ner vid foten. Nöjd, nöjd, nöjd.

Det klarblåa paret pryder mina ben idag. Vad tycks?








Vårfeeling.

Solen skiner! Himlen är blå! Underbart! Jag njuter som bara den.

Dagen till ära har jag därför valt en lite vårigare kläder. Det kändes rätt! Solen till ära. :) Klänningen kommer från Primark i London och jeansjackan från Lindex. Visst ser det ändå lite vårigt ut?




Ett helt gäng med sista.

De senaste veckorna har verkligen sprungit iväg. När jag lämnade in min uppsägning för tre veckor sedan trodde jag att tiden skulle krypa fram. På ett sätt ville jag att tiden skulle gå långsamt. Visst vill jag börja på det nya jobbet så snart som möjligt, men jag ville gärna känna mig mentalt redo! Jag ville vara i fas och inse vad som är på väg att hända.

Som vanligt blir det ju inte riktigt så som man önskar. Tiden har sprungit iväg och jag kan fortfarande inte förstå att jag ska sluta. Att det som i tre år har varit min vardag nu inte längre kommer att vara det. Jag kommer att få en ny vardag med nya rutiner. Missförstå mig rätt - det ska bli så otroligt kul, spännande och utmanande. Jag längtar som bara den, men jag har liksom inte hunnit smälta det än. Inte riktigt hunnit förstå.

Men... Jag har ju en vecka på mig att bli redo. Det blir en vecka full av massa sista. Sista tisdagen, sista onsdagen, sista torsdagen, sista fredagen, sista lördagen, sista måndagen, sista gången jag låser upp dörren och kliver in på jobbet, sista gången jag svarar Välkommen till Specsavers det är Rebecca, sista gången jag äter lunch i lunchrummet, sista gången för en massa saker. Konstig känsla.

För på tisdag och framåt väntar i stället en massa första. Första dagen på jobbet, första gången jag öppnar butiken, första gången jag svarar Välkommen till Din Sko Allum det är Rebecca, första gången jag packar upp varor, första gången jag äter lunch i nya lunchrummet, första gången jag sätter mig vid mitt skrivbord (för jag har väl ett sådant antar jag?) och går igenom nyckeltal, första gången jag lägger schema, första gången jag sätter mig ner med mina anställda och pratar... En massa första. Åh vad roligt!!

Men innan det blir en massa första ska jag njuta av alla sista. Och jag börjar med morgondagen - sista tisdagen.

Aj. Aj. Aj. Mina ben gör ont.

Mina ben är inte så glada på mig just nu. De gör ont. Efter 7,2 km löpning i motvind i lördags, 60 minuter hård MRL-träning igår och 40 minuter spinning i morse är träningsvärken ett faktum! Hela benen känns stumma och trötta. Jag fick till och med byta skor på jobbet innan. Klackarna höll på att ta död på vaderna. Om jag sätter mig ner på en stol och sitter still där ett par minuter så är det nästan omöjligt att komma upp. Då gör det så ont! Men jag ska inte klaga. Det är en skön smärta!

Det som är trist med träningsvärken är att jag nu måste vila lite. Jag som vill löpträna och testa mina nya skor!! Men icke. Ikväll och imorgon blir det vila för att på onsdag köra gym och torsdag sandsäcksbox. Men på lördag... Då hoppas jag på sol så att jag kan testa nya skorna!!

Nej... Nu ska jag ta mig en bit vetelängd. En kund kom in med en supergod vetelängd innan som tack för att jag har sånt tålamod med honom. Jag tycker att om man har tränat sex gånger inom loppet av åtta dagar... Ja, då får man äta en bit bulle. Eller hur?! ;)

Jag vill löpträna. Nu!

Så har jag då äntligen kommit till skott och köpt nya löparskor. Det blev lite spontant för på vägen från MRL:en (som för övrigt var snorjobbigt! Jag är helt mör i lår och rumpa och jag vågar inte ens tänka på sicken träningsvärk jag kommer att ha imorgon) gick jag förbi Löplappet dam. Jag smet in för att kika lite... Det blev lite mer än kikande, men det var bara på tiden!

Såklart hade jag pronation när jag sprang. Såklart ville mina fötter inte ha de lite billigare varianterna på skor. Nej, mina kräsna fötter ville såklart ha bland det bästa. Jag är inte förvånad! Så... Om jag hade valt helt på utseende hade jag valt ett par otroligt snygga knallcerisa löparskor! Visst är de snygga!!




Men... Den här skönheten slutade som nummer två eftersom de hade några kuddar som tryckte in lite konstigt vid sidan an hälen/sidan av foten. Tyvärr för vem hade inte velat löpträna i de skorna? :)

I stället föll valet på ett par silver/rosa skor från Saucony (modellen heter Hurricane 12). De kändes sköna, lätta och otroligt bekväma! De fick de bli. Så nu är jag 1700 kr fattigare. Det känns inte alls roligt, men jag har inte helt rätt skor idag och det är inte så bra. Så... Det är bara att bita i det sura äpplet!





Nu vill jag bara ut och löpträna! Om det inte hade varit så att jag sprang 7,2 km igår och körde MRL idag och därför är heeeelt sluuuut i benen... Ja, då hade jag gett mig ut på en premiärtur i nya skorna. Men... I stället blir det till att steka pannkakor och återhämta sig efter passet.


Kan inte himlen alltid se ut så?

Söndag. Det var skönt med lite sovmorgon! Visst... Jag hade kunnat sova liiiite längre, men jag var tvungen att gå upp och äta frukost så att jag är redo för MRL om ett par timmar. Så det var bara att kliva upp och äta morgongröten som idag bestod av rågflingor och hela linfrön. Gott!

Även idag är det vårkänsla ute! Det ser i alla fall så ut när jag tittar ut genom fönstret. Solen skiner och himlen är blå (dock med några lätta, luftiga moln på sina ställen). Vad termometern visar vet jag inte, men det ser i alla fall inte iskallt ut ute. :)

När jag tittar ut på himlen önskar jag att den alltid kunde se ut så. Blå, solig och fin. Det gör mig glad. Det är härligt. Så bort med gråväder tack och in med blå himmel på heltid!

Nej... Det blir inget vettigt idag så jag avslutar där.



Svarta svanen.

Precis hemkommen från bio och cafébesök. Mycket trevligt, mycket spontant (vid 18-snåret när biobesöket blev bestämt låg jag på soffan i myskläder efter en löparrunda i solen. Förberedd på en kväll hemma i soffan). Sånt gillar jag.

Filmvalet för kvällen var Black swan med Natalie Portman i huvudrollen. En roll som gav henne en Oscar för lite drygt en vecka sen. Att hon fick en Oscar för den prestationen är i mina ögon inte särskilt konstigt. Hon var fenomenal! Jag funderade flertalet gånger på om hon verkligen är mentalt frisk i verkligheten. Tolkningen av den psykiskt sjuka ballerinan var otroligt bra! Filmen var lite speciell och stundtals hoppade hjärtat halvvägs ut ur bröstkorgen, men jag gillade den skarpt! Och som sagt... Portman var lysande! Om du inte redan har sett den så tycker jag definitivt att du ska ta dig till närmsta biograf och se den snarast!

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och sova lite. Imorgon väntar MRL-pass (mage/rumpa/lår) på Sportlife Exclusive. Benen är redan möra efter dagens 7,2 km långa löparrunda. Kanske inte så långt och jag sprang inte särskilt snabbt (ca 43 minuter), men med den enormt jobbiga motvinden jag hade genom hela rundan så var 7,2 km definitivt tillräckligt. Jag tänkte också försöka putsa mina fönster, tvätta och storstäda. Behövligt! Sen drar en ny arbetsvecka igång. Den sista hela veckan jag gör innan jag slutar. När jag slutar på lördag och tar helg så har jag bara en dag kvar... Sen bär det av på nya äventyr. Nervöst? JA!!

Så... Godnatt och sov sött!

När jag kollar in i min garderob...

Uppdatering några timmar senare...

Jag har nu hittat jeansen. De är supersköna och sitter väldigt bra. Så jag slog till på två par direkt. Ett par ljusa och ett par klarblå. Och så fick en liten sommartunika följa med hem också. Men nu... Nu är det köpstopp. På kläder i alla fall...






...ja då ser man ganska tydligt vilka årstider jag gillar allra bäst. För vår- och sommarkläder är det som dominerar. Helt klart. Jag älskar blommiga klänningar, tjejiga kjolar, fina blusar och tunna sommarlinnen. Jag trivs bäst i jeansjacka och sandaler. Därför föredrar jag att just köpa sådana plagg. Jag lägger mest pengar på just sådana plagg. Konstigt egentligen med tanke på att det känns som att höst- och vinterperioden är längre än våren och sommaren. Men det struntar jag i! Jag älskar vår- och sommarkläder.

Den senaste tiden har min garderob både krympt och växt. Först rensade jag rejält. Slängde allt jag inte har använt på ett bra tag i en klädcontainer. Tömde rejält helt enkelt. Sen har jag fyllt på. Jag har köpt nya, fina plagg  som jag bara längtar efter att använda.

När jag blev kallad på intervju för mitt nya jobb lovade jag mig själv en sak. Om jobbet blev mitt skulle jag göra just detta - uppdatera min garderob. Jag skulle unna mig själv lite nya saker. Eftersom jag redan på första intevjun hade en bra känsla i kroppen så misstänkte och framför allt hoppades jag att det kunde bli shopping. När andra intervjun var avklarad var den känslan ännu mer påtaglig. Och ja... Det blev så. Och jag har hållt löftet. Garderoben är uppdaterad och här är några smakprov på tillskotten.



Glesstickad, svart tröja från VILA. 179:90 kr.




Glesstickad grå tröja med kort arm. H&M 149 kr.




Camelfärgad blus med volanger. En av mina favoriter! VILA 299.95 kr.



 
Mönstrad klänning från VILA/Mandeldesign 349.95 kr.




Födelsedagspresent från herr och fru A. Randig klänning från Monki,
sjal H&M och skärp H&M. Jag fick också en brun, liten väska som jag
glömde att fota!



Leopardmönstrad långklänning från H&M 199 kr.




Födelsedagspresent från syster och hennes sambo. Blommig kjol från
Monki.




Prickig, blekaprikos blus med rosett i ringningen. H&M 149 kr.




Blekaprikos blus utan ärm. Gina Tricot 199 kr.



 
Korallcerise blus från VILA 249.95 kr.





Blå blus med massa volanger från VILA/Object 399.95 kr.




Svart (ja, den är svart, men blixten förstörde lite) kavajliknande plagg
från Gina Tricot 249 kr.




Den perfekta sommaroutfiten! Jeansskjorts boyfriend fit från H&M
249 kr, randigt linne med volang H&M 79.90 kr och flätat, brunt skärp
från H&M 49.50 kr.



 
Örhängen. Ett par svarta, fyrkantiga i plast för 49 kr och ett par pluppar
i matt korallrött för 39 kr. Båda från VILA.




Triss i långa halsband! Ugglan kommer från Lindex och kostar 79.50 kr,
hjärtat kommer från Kappahl och kostar 79.50 kr och det med fler,
lite mindre berlocker kommer också från Lindex och kostar 59.50 kr.





Turkos ring från Lindex 49.50 kr.


Oj... Du fick visst lite mer än ett smakprov. :) Jag har förutom detta också slagit till på två par byxor - ett par svarta och ett par mörka jeans. Jag letar fortfarande efter ett par lite ljusare jeans, men jag har än så länge inte hittat den perfekta tvätten. Jag vill också ha ett par svarta chinos, men inte heller där har jag hittat rätt. I övrigt är jag nöjd! Nästan. :)

Så... Vad tycker du om mina nya plagg? Är det något du tycker jag saknar och bör köpa?




Tandläkarskräcken.

Jag har alltid haft en stor skräck inför att gå till tandläkaren. Varje gång jag ska gå dit får jag en stor klump i magen och när jag sitter där i väntrummet så mår jag illa. Riktigt illa. Att säga att jag hatar att gå till tandläkaren är en underdrift. Det är bland det värsta jag vet.

Anledningen till detta vet jag faktiskt inte. Jag tycker att det är obehagligt när någon pillar och drar i min mun och mina tänder. Jag har ingen kontroll över situationen och ligger bara där i stolen och kan inte säga något.

Jag har stött på både bra och dåliga tandläkare. En del respekterar min skräck. När jag talar om det blir tandläkaren mån om att ta det försiktigt och pausar om hon (jag har bara haft kvinnliga tandläkare/tandsköterskor) märker att jag tycker att det är obehagligt. Hon erbjuder mig lite bedövningssalva om det är något som gör ont och helt enkelt visar mig att hon respekterar att jag tycker att det är jäkligt obehagligt.

Sen har jag stött på tandläkare som skiter fulla f*n i det. Jag har sagt till någon tandsköterska att jag tycker att det är väldigt obehagligt och då har hon fnyst lite och sen satt igång. Men... Hon har inte alls tagit hänsyn till det jag har sagt, snarare tvärtom. Då har hon slitit lite extra, tryckt ner den där vassa saken i tandköttet så att det blöder både här och var i munnen och inte alls tagit en paus när hon har märkt att jag har tyckt att det är obehagligt.

Inatt stötte jag på den allra bästa tandläkaren någonsin. Han (ja, det var en manlig tandläkare den här gången) sa att min mun var utomordentligt välskött och att han inte såg några hål eller någon tandsten alls. Allt var perfekt. Han var trevlig, rolig och jag kände mig inte rädd alls. Det var det perfekta tandläkarbesöket någonsin! Ja, det kanske ska tilläggas att tandläkaren tog fram en spritflaska efter mitt besök och tog sig en jävel... Jag tyckte väl att han hade luktat lite sprit under undersökningen... Men oavsett om han var full eller inte så var det helt enkelt det bästa tandläkarbesöket ever!!

Jag hoppas på samma tur nästa vecka (får ont i magen redan nu!!!). Ja... Förutom spriten då kanske. Tandläkaren måste vara nykter annars får jag nog lite panik. Men i övrigt hoppas jag på det bästa tandläkarbesöket ever!

Dagsbesvikelse. Illa.

När jag vaknade i morse tänkte jag direkt: Åh vad skönt med fredag idag! Sen slog det mig sekunden efter att det ju inte alls är fredag idag. Det är bara torsdag! En våg av besvikelse sköljde genom kroppen! Jag ville ju ha fredag idag. Jag vill ta en lång sovmorgon imorgon och bara ligga och dra i sängen så länge jag vill. Kanske laga till en brakfrukost. Kanske pannkakor? Njuta av ledigheten och bara ladda batterierna.

 

Men icke. Det är ju bara torsdag. En grå torsdag. Snacka om besvikelse! Stor besvikelse!


Mer ljushet. Visst är det underbart?

Jag kikade precis in på SMHI:s hemsida för att kolla veckans väder. Då såg jag något mycket trevligt! Nej... Inte vårvärme, men ljushet! Där står följande:



Soluppgång kl. 07:07
18 minuter tidigare än förra veckan



 

Solnedgång kl. 17:42
16 minuter senare än förra veckan

 

På en vecka har vi alltså vunnit 34 minuter ljus! Är det inte underbart? Och bättre lär det bli framöver. Glädje i kroppen på det!


När tiden tickar bort. Snabbt.

Om bara lite drygt 11 veckor är det dags för mig att springa Göteborgsvarvet. När det nya året kom hade jag planerat att dra igång mitt 20 veckorsprogram för att komma i form inför loppet. Jag ska helt ärligt säga att det har gått åt h*lvete. Ursäkta svordomen, men så är det faktiskt!

Jag inledde ju det nya året med sjukdom. Vrålförkyld, hostig, huvudvärk och allt som hör en rejäl förkylning till. Noll träning på ett par veckor alltså. Sen kom jag igång och tränade rätt bra i ett par veckor. Även om det bara blev ett löppass så körde jag ändå annan konditionsträning. Jag var på gång! Men... Så blev jag magsjuk och kunde inte träna på två veckor till. Och så blev jag frisk och började försiktigt köra lite igen. Så kom en nervös rekrytering i vägen och störde min träningsrytm som sen avlöstes med en matförgiftning så jag var sängliggandes i en vecka. Behöver jag skriva hur ur fas jag är just nu vad det gäller varvetträningen? Otroligt ur fas!

Allt det här gör att jag är grymt nervös och orolig inför min utmaning! Jag vill stå på startlinjen och vara peppad, redo och laddad för att springa riktigt bra. I nuläget tvivlar jag starkt på att jag skulle klara ens en mil i ett bra tempo. Den där löparglädjen  jag kände i våras och somras är som bortblåst och det lockar inte alls att knyta på sig löparskorna.

Och på tal om löparskorna... Jag skulle ju ha köpt nya sådana också, men det har jag inte fått tummen ur att göra! Katastrof!

Men... Jag ska. Så enkelt är det. Jag ska komma igång och jag ska fixa det här riktigt bra! Löparskorna ska inhandlas snarast och sen är det bara skorna på! Här ska löptränas! Bannemej.

Frågan är bara hur jag hittar glädjen till det igen? Hur ska jag motivera mig själv att klara det? Alla tips mottages tacksamt!

Så... Kanske får det bli löpning på torsdag i stället för spinning? Nja...

RSS 2.0