Explosionsrisk och julbak.

I dagarna två har mitt huvud varit på väg att explodera. Jag har haft så ont i huvudet så jag knappt har vetat vart jag ska ta vägen. Inget har hjälpt. Det har varit en pina. När jag vaknade nu på morgonen kändes det lite bättre och såhär 1,5 h in i vaket tillstånd känns det ok. Men jag ropar inte hej än. För jag känner hur molandet ligger där någonstans bakom pannbenet och bara väntar på att få explodera igen. Så ikväll är det jag som knyter mig tidigt. Huvudet och kroppen behöver alla timmar sömn den kan få. Så det så!

Men nog om det. Till helgen väntar massa julmys! Vi ska ut med jobbet och det blir stort julbord och REA (showen alltså... Inte shopping). Ser fram emot att göra något med tjejerna som inte har med jobbet att göra. Utan bara gå ut och ha det trevligt!

Sen ska jag julbaka! Älskar att julbaka! Skrota runt i sköna kläder och baka och koka så det står härliga till. I måndags handlade jag allt på min lunch. Jisses vad saker det ska bli. Kom på mer och mer och till slut var hela korgen full av olika sorters socker, smör, grädde, kryddor och annat smask. Planen är pepparkakor (med hemgjord deg såklart), saffransskorpor, två eller tre sorters knäck (vanlig, ingefära och eventuellt lime/apelsin), mintkyssar, chokladkola med lakrits och så fudge. Japp här är man ambitiös! Men det är ju så roligt! Utmaningen blir såklart att inte äta upp allt.... Jag har noll karaktär och hade säkert lätt kunnat äta knäck och fudge tills det sprutade ur öronen på mig. Det är ju såååå gott! Så nu ska karaktären testas. :)

Nej... Dags att bege sig. Ha en finfin onsdag!


Jag lever.

Nej jag har inte gått och kolat vippen. Jag lever. För fullt! Men mobilbloggen funkar inte riktigt för tillfället... Jag har skrivit en drös med inlägg där och försökt publicerat, men det vill sig inte!

Vad har hänt sen sist? Jag har varit en vecka i New York. En otroligt trevlig vecka med fint väder, god mat, trevligt sällskap och en hel del shopping. Får visa det en annan dag när jag hinner leta fram kamerasladden. Trevligt var det hur som haver och jag ville inte åka hem.

Utöver det har det varit jobb, utbildning, utgång, besök söderifrån och så lite mera jobb. Vardag helt enkelt. Det är gråväder ute och jag kan inte riktigt fatta att det om bara en månad är julafton. Vad hände med hösten liksom? Tiden bara springer och jag hinner inte med. Lite skrämmande känsla.

I tisdags pyntade jag ihop en egen adventsljusstake som står i mitt fönster och väntar på att få användas. På söndag tänder jag första ljuset. :) Du ska såklart få se resultatet. Men som sagt... Kamerasladden.

Nu ska jag bege mig ut på stan och uträtta lite ärenden innan det är dags att åka till jobbet.Tar det säkra före det osäkra.

Såhär ser det ut i min telefon just nu. Jobbigt och roligt på samma gång. Och ja... Ja må kanske överdriva antalet alarm något, men hellre det än att jag inte vaknar! :)

image description

image description

Orange klubba.

Den smakade inte helt otippat apelsin. Ja jag vet... Intresseklubben antecknar, men intressantare än så blir det inte idag. Jo! Vi kör en gissningslek! Vad smakar den blå klubban?


Pepparkaksberoende.

Redan i oktober (ja idag är det visst november såg jag nu, men det hela startade i oktober...) är jag pepparkaksberoende. Pepparkakor är så otroligt gott! Jag hade kunnat äta ett paket om dagen. Minst.


Annas pepparkakor ska det vara. Antingen de vanliga eller de med mandel i. De med mandel i är lite mildare och det är bra om man ska äta många. Och det blir lätt många eftersom det är så himla gott...


Mina egna hembakade funkar också. Med mycket kryddor i. Ja, mycket kryddor ska det vara. Och så ska man kavla ut degen riktigt tunt och baka dem så att de blir härligt bruna. Det är svårt för gränsen mellan perfekta och brända är hårfin. Det gäller att hänga framför ugnsluckan och ta ut dem precis i rättan tid.

Än så länge är det Annas som gäller. Mitt beroende har inte riktigt tagit sig till den nivån så att det kräver hembakade pepparkakor. Än i alla fall. Snart kommer det. Men jag hoppas att det dröjer några veckor. Grannarna lär väl undra vad jag är för en filur om det luktar pepparkakor redan i början av november. :)Förra årets goooodingar!

RSS 2.0