Fredag?

Sicken dag! Jag hade sett fram emot en relativt lugn dag på jobbet följt av en skön kväll hemma på soffan. Så blev det inte riktigt. Dagen började i kaosets tecken och jag kände att jag inte kunde göra annat än att skratta åt det hela. Det blev till att jobba mellan 08:45 och 21:15. Anställningsintervjun fick typ ställas in och tjejen fick i stället hoppa in och jobba i butiken. Hon fick alltså jobba några timmar och intervjun tar vi på måndag. Sen fick en av mina nya extratjejer komma in och jobba resten av dagen trots att hon inte har jobbat mer än några timmar igår.

Trots panikkänslan i morse så löste jag det! Jag rodde hem dagen och det på ett alldeles fenomenalt sätt. Jag kan inte annat än att vara stolt över mig själv. "Gryyyyyymt jobbat!" Ja, faktiskt.

Nu försöker jag så gott det går att slappna av och ladda om inför imorgon. Det ska bli såååå roligt för jag älskar mitt jobb! Punkt slut. :)

Kvällsläsning.

Sitter i min gosiga morgonrock, inlindad i en filt, uppkrupen i soffan. Benen är lite trötta efter 7,5 km löpning i vårsolen. Dagen har bara sprungit iväg. Det har varit tokilska och svordomar över en skrivare som inte ville funka, samtal med en av mina tjejer, en tjej som provjobbade för sommarjobb, jobbprat med min chef, referenssamtal, planering inför framtiden...

Det är idag precis en månad sedan jag började i min lilla butik. Det känns mycket längre sen. Jag har lärt mig så sjukt mycket. Även om det har varit otroligt mycket motgångar så är det så förbannat roligt att det inte spelar någon roll! Jag längtar till jobbet. Underbar känsla!

Just nu ska jag börja läsa lite CVn och personliga brev. Eller ja... Lite och lite. Strax över 60 stycken har det trillat in. Spännande! Imorgon ska jag ha första intervjun och jag är lite nerövs. Har jag rätta magkänslan för vem jag ska välja? Jag hoppas verkligen det!

Nej... Dags att ta tag i jobbgrejerna och sen blir det till att sova!

Man skulle kunna kalla det träningsvärk.

Herregud! Mina ben. De gör så ont! Baksidan med att springa långt. Det gör liksom ont i låren (både bak- och framsida), vader och rumpa. Sen har jag träningsvärk på sidan av kroppen. Strax ovanför höfterna. Det känns som att jag har gjort tusentals sneda situps. Ajajaj. Men det var det värt!


Man skulle kunna kalla det löparflow.

Om Göteborgsvarvet hade varit idag så hade jag klarat det! Det vet jag. För idag kom jag in i vad man skulle kunna kalla löparflow! Jag ville inte sluta. Det blev en jätterunda. Nytt längdrekord för mig faktiskt. 14 kilometer. 1,4 mil. Om det inte hade varit för att jag blev så in i nordens trött i benen på slutet så hade jag nog klarat några kilometer till. Jag hittade liksom ett såntdär underbart tempo där det känns som att man kan springa hur långt som helst! Flåsmässigt var jag inte så trött, men benen. Jisses! Hur ska det då kännas när jag har sprungit 7 km till? Jag lär inte kunna gå!

Men... Det är några veckor bort och nu glädjs jag åt att jag har slagit mitt längrekord. FJORTON KILOMETER!! Det är ju jättelångt!! Tiden blev ok, men inte helt bra kanske. Runt 1 ½ timme. Men det var inte det som var målet - att springa snabbt. Målet var att springa långt. Det fixade jag och jag är så sjuuuuukt nöjd!

Nu ska jag ner och hänga upp min sista tvätt som ligger lite bortglömd i maskinen. Sen blir det till att duscha, äta och dricka vatten. Efter det ska jag möta upp Sofie och Louva på stan och då ska jag bannemej äta en stoooor glass! Det är jag värd idag! Återigen... FJORTON KILOMETER! För mig är det stort!

Höger? Vänster? Vänster? Höger?

Ja, det där kan vara lite klurigt ibland... Det är lätt att det blir fel. Att höger blir vänster och vänster blir höger. Men inte nu längre! För jag fick smarta löparstrumpor av min kompis Jenny i födelsedagspresent som är uppmärkta. Ett R på högerstrumpan och ett L på den vänstra kompisen. Smart va? Och att de heter Seger känns ju väldigt lägligt inför vad som komma skall. Det ska bli seger för min del. Nej... Inte i hela Göteborgsvarvet... Det är väl lite väl att ta i, men om jag tar mig förbi mållinjen blir det en seger för mig!





Idag är jag ledig! Underbart! Jag passar på att tvätta och just nu sitter jag och väntar på att de första tre maskinerna ska bli klara så att jag kan ladda om och bege mig ut på en löpartur. Seger-strumporna är på (rätt strumpa på rätt fot) och jag ska även testa mina nyinköpta varvetkläder. Ett par 3/4-byxor och en knallröd löpartröja (Nej jag tänkte inte riktigt hela vägen med matchningen... Mina löparskor är rosa, men vad gör väl det?). Sprang på ett riktigt fyndset på Stadium. Löparset från Nike för bara 299 kr! Superskön och tunn kvalitet och jag kunde inte motstå det! Idag ska jag provspringa det för första gången. Wish me luck!









Vad ska vi sälja nu då?

Herregud sicken dag det har varit på jobbet! Fullt att göra från öppning till hemgång. Jag vet inte hur många par barnsandaler jag har sålt idag... Det jag vet är att lagret numera är ganska tomt liksom hyllorna i butiken. Jag funderar lite på vad vi ska sälja resten av veckan? Jag funderar på hur det ska gå när vi får påfyllning? Hur tusan ska vi hinna med det? Jaja... Det får bli ett senare problem! Just nu är jag bara nöjd över hur jäkla bra vi sålde idag och så ska jag njuuuuta av att jag får vara ledig imorgon! Då ska jag hänga med Sofie och lilla Louva. Mys! Jag hoppas på sol!

Nu ska jag invänta Mamma Mia och när den är slut ska jag sova så jag orkar upp och tvätta och löpträna imorgon bitti. So long!

Vår och sommar på en tallrik.

Jag älskar grillat! Det är bland det godaste som finns i hela världen. Jag skulle lätt kunna ha grillat på menyn flera gånger i veckan. Kycklingfilé, kryddstark korv, färskostfyllda köttfärsbiffar, lammstek, entrecote, hemgjorda hamburgare... Name it. Jag älskar det! Och det ska såklart vara kolgrillat!

Helst ska det vara min pappa som grillar. Jag vågar nog påstå att han är grillkungen. Bäst i hela universum. Inget går upp mot hans grillande! Ja, pappa... Så är det! Det du grillar är överlägset bäst. Du lyckas alltid få kycklingen sådär perfekt. För linjen mellan rått och torrt är hårfin. Men du... Ja du lyckas alltid få kycklingen sådär perfekt saftig och fin! Och för att inte tala om när du grillar lammstek... *mmmmmm* Himmelrike!

För mig betyder sommar grillande. För mig betyder julaftonsmiddagen grillande. För mig betyder en underbar måltid grilat. Såhär i vår- och sommartid önskar jag mig alltid just grillat när jag ska hälsa på mamma och pappa. Det är så sanslöst gott!

Idag hade jag velat vara hos mamma och pappa för jag vet att de ska grilla. Säkert något gott! Och så sitter de i solen och värmen och äter denna ljuvliga måltid. *mmmmm* Jag hade en tanke om att boka en grill i bersån och slänga på en kycklingfilé i hemgjord marinad, men jag vet att det inte hade blivit lika gott som när pappa gör det. Min kyckling hade blivit torr och tråkig och därför väntar jag några veckor tills det vankas grillkalas efter Göteborgsvarvet.

I stället har jag lagat till min andra vår- och sommarfavorit. Eller ja... Jag vet inte om man kan kalla koka potatis för laga mat, men det är i alla fall vad jag har gjort. För jag älskar färskpotatis. Nykokt. Till det ska det vara riktigt kylskåpskall gräddfil och nyklippt gräslök. Jag behöver inte ha något till. Det är ljuvligt som det är. I alla enkelhet.

Jag blev så glad när jag såg att Hemköp hade färskpotatis i påse. Visst... Den är importerad från Israel. Visst... Den är inte jordig. Visst... Den har inte fint skal som lossnar så fort vattenstrålen träffar dess yta. Visst... Det är inte riktig färskpotatis. Men det är färskpotatis!

Så jag la såklart en påse i min korg tillsammans med gräslök (den var i alla fall svensk), gräddfil och en gallerrök skinka (ja... Något mer än potatis ville jag faktiskt ha idag). Detta ligger nu fint på en tallrik och det är dags för mig att äta. Det är vår och sommar på en tallrik. Årets första färskpotatis med gräddfil och gräslök. Bara jordgubbarna och vaniljglassen som saknas. Tro mig... Jag hade viljan till det också, men jordgubbarna (säkert importerade från Spanien) var dessvärre slut. Men det får det bli nästa gång!









Underbara solen!

Sicket väder! Det är ju heeeelt sagolikt fantastiskt! Och... Jag är ledig! Sicken kombo. Eftersom jag har jobbat heeeela veckan i övrigt (och för övrigt nästan hela nästa vecka också) så har jag missat alla fina, soliga dagar nu i påsk. I stället har jag stått inne och längtat ut. Men idag är vädret minst lika underbart så jag njuuuuter!

Dagen inleddes med en välförtjänt sovmorgon. Sen promenerade jag ner på stan i solskenet och kollade lite i affärer. Jag köpte mig en yoghurtglass på 7eleven (OBS! Köp inte den stora om du vill kunna sätta i dig hela utan att må pyton! Det är monstermycket glass! Jag åt hälften.) och gick runt i solen. Helt sjukt att kunna ha sandaler i april! Jag fick också köpt lite födelsedagssaker till en fin vän som snart fyller år. :) Sen handlade jag sommarmat! Vad får du veta lite senare när jag har lagat till det.

Nu har jag mellanlandat lite hemma för att lägga maten i kylen, men jag ska ut igen! Jag tar mig en bok och ett par solglasögon och så sätter jag mig ute i solen i bersån och njuter! Lövely!

Ha en fin söndagseftermiddag (för visst är det söndag? Känner mig lite dagvill...) så uppdaterar jag med maten senare. :)

Tall friday.

Sicket väder! Det är ju alldeles underbart! Ja... Nu kanske jag inte ska säga för mycket eftersom jag ju faktiskt inte har varit ute än. Men det ser underbart ut!

För att fira det fina vädret har jag letat fram mina beiga chinos ur garderoben. Jag levde i dem för två somrar sen eftersom de satt sådär precis perfekt. Lagom tajt, lagom slappt. Perfekta! Så när jag skulle plocka fram dem förra sommaren så hade de krympt lite. Vi kan ju säga att det var så i alla fall. :) De satt inte lika bra. Lite för tajta. Inte sköna. Så det blev en användning sen åkte de tillbaka in i garderoben. Men idag! Idag satt de nästan perfekt igen! Nu har de växt igen! Undrar hur ett par beiga chinos bara kan krympa och växa sådär... Nu är de liiiite slappare än för två år sen, men bättre det än för tajta. Så nu kan jag bo i mina chinos igen! Underbart!

Så idag kör jag chinos! Vårigt och härligt. Till det en klarcerise blus som jag också bodde i för ett par år sen, men som sen glömdes bort lite. Nu är den på igen! På fötterna vet jag inte vad jag ska ha. Jag får nog köpa något på jobbet... Alla skor jag har som passar är inte Din Sko och då är det big no no. Så jag får helt enkelt köpa mig ett par på jobbet sen. Åh vad tråkigt... ;)

Nu är det dags för mig att bege mig till jobbet. Ha en underbar långfredag i solen!



Va... Är det påsk?

Ja, tydligen så är det så. Förra året lagade jag en härlig påskmiddag till mamma och pappa med råraka med löjrom, vitlöks- och örtkryddad lammstek med potatiskaka och rödvinssås och chokladfondant med hemgjord mangoglass. Mitt "träd" var dekorerat med lila fjädrar och i fönstret stod min enda höna. Jag hade köpt påskägg och vanliga ägg. Påskstök med andra ord.

I år har jag typ missat att det är påsk. Det blir ingen god lammstek eller äggfrukost med mamma och pappa. Påskägget lyser med sin frånvaro liksom fjädrarna och hönan. Påsk... Nej det blir nog ingen riktig påsk i år. Inte för att det egentligen spelar någon roll. I stället blir det jobb. Japp. Så får det bli!

Kanske köper jag ett litet påskägg till mig själv imorgon. Bara för att.

Jag vill i alla fall önska dig en glad påsk! Fira lite åt mig också är du gullig. :)


6,6 km morgonlöpning.

Usch vad det var jobbigt när klockan ringde vid 07.20 idag! Jag trodde inte att det var sant och det tog mig 30 minuter att vakna till liv tillräckligt för att knyta på mig löparskorna. Men ut skulle jag! Punkt slut!

Det blev en lite lagom lång runda på 6,6 km. Johanneberg - Korsvägen - Almedal - Krokslätt - Fredriksdal - Johanneberg. Lite nedför, lite plant och lite uppför. En ganska så perfekt runda! Morgonträning är otroligt härligt! Då har jag det liksom gjort och speciellt dagar som denna då jag jobbar länge så är det perfekt! Det jobbiga däremot är bristen på vatten och energi! Men då får man helt enkelt anpassa tempot efter det så brukar det gå finfint! Idag blev det 6,6 km på 40 minuter. Helt ok tid tycker jag.

Nu väntar jag bara på att benen ska lätta lite och att löpträningen känns lite lättare. Jag vill börja springa lite längre utan att kroppen säger stopp! Målet är att köra ett långsammare pass på kanske 1,5 h. Sen måste jag få till lite backträning och intervaller, men det är ju så nedrans jobbigt! För det är bara lite drygt fyra veckor kvar och i dagsläget känns 2,1 mil otroligt långt! Men jag ska fixa det!

Dags för mig att stretcha, duscha, äta och ta mig till jobbet! Ha en bra skärtorsdag!



Återanvänd bild. Jag springer såklart inte i samma, randiga strumpor varje gång. :)

Så damp det då ner.

Nu går det inte att förtränga och ignorera längre. Jag ska springa Göteborgsvarvet den 21 maj 2011. När jag kom hem för en stund sedan låg startbeviset där på dörrmattan. Det kändes lite som att det skrattade åt mig. Haha! Ska du springa? Jamen du har ju knappt börjat träna och mig ska du få smaka på om bara en månad. Hur tänkte du nu? *skratt*

Ja, jag vet att jag säkert kommer att klara det! Varför skulle jag inte göra det? Men min plan... Mitt mål... Det gick inte som jag ville! Jag gillar det inte. Men... Jag ska putta bort de tankarna och satsa på att i stället göra det bästa utefter förutsättningarna som ges. Det vill säga... Knappa fem veckors träning. 2,1 mil. Ja, paniken börjar så smått komma!

Som om inte detta vore nog... När jag loggade in mig på vårt intranät idag möttes jag av en stor bild på ett gäng löpare i extremt gula tröjor. Tillsammans med rubriken är budskapet tydligt. Nilsongroup betalar startavgiften för alla anställda som vill springa Midnattsloppet! Utan att tänka anmälde jag mig. Ooooops... Men... Jag ska bannemej ha revansch efter förra årets fiasko med en fot som gjorde ont loppet igenom. Så det så! En mil ska jag väl klara av?

Jag kan inte låta bli att ställa frågan... Varför gör jag såhär? Varför går jag och anmäler mig till en massa lopp? Jo, för att jag trots allt tycker att det är rätt kul... :)

Och Maria! Mina skor funkar alldeles utmärkt än så länge...  Men jag har bara sprungit i dem tre gånger.



Hej låren!

Sicket väder det är! Sol, klarblå himmel, värme! Lovely! Jag och Maria inledde vår uteserveringssäsong i söndags efter en eftermiddagsbio. Det blev räkmacka och vitt vin på Kungsportsplatsen. Det var ljuvligt! Mer av sånt tack. :)

När jag kom hem från jobbet igår kväll så kunde jag inte motstå frestelsen. Vädret gjorde det liksom omöjligt. Så jag svidade om till löparkläder och begav mig ut på en runda. 5,8 km på knappa 34 minuter. Det var lite tungt i uppförsbackarna i och med att låren var lite stumma sen rundan dagen innan. Men jag är ändå nöjd! Det känns som att jag har långt kvar till de där 2,1 milen bara. Jag vill så mycket mer och kroppen skulle säkert orka, men jag vill inte skynda för fort... Samtidigt har jag knappt fyra veckor på mig. Fyra veckor! Menmen... Jag ska fixa det!

Just nu har jag i alla fall otrolig träningsvärk i mina lår! Jisses! Jag är så stum och att ta sig upp från soffan är en smärtsam historia. Men det är underbart att ha träningsvärk igen! Det var ett tag sen. :)

Så... Imorgon blir det en ny runda. Jag ska försöka köra tre eller fyra pass i veckan nu och hoppas på att det räcker. Jag ska stå på den där startlinjen den 21 maj! Därmed basta!

Nu... Torka håret och göra mig lite fin. Sen bär det av till jobbet!




Sandalettebeslutsångest!

Det här med att vara butikschef i en skobutik har både sina fördelar och nackdelar. Just nu har jag lite beslutsångest gällande sandaletter. Stor nackdel! Jag har redan införskaffat två par och har två par till undanlagda på jobbet (tillsammans med tre par andra skor. Vart ska det här sluta?). Det är lite svårt att bestämma sig för vilket par jag ska köpa... Smakråd tack! Och kom nu inte och skriv: Köp båda vettja! för jag behöver inte under några omständigheter fyra par sandaler/sandaletter... För sen har jag ju två par redan i garderoben som jag älskar.

Så... Jag behöver ditt smakråd!

Dessa har jag köpt:




Skinnsandal med remmar och liten kilklack.




Tygsandalette med korkklack.


Och dessa väljer jag mellan:




Brun träskosandalette i skinn.






Vit tygespadrillosandalette.



Det finns också möjlighet för mig att byta skinnsandalerna mot träskosandaletterna eftersom jag fortfarande har öppet köp på dem. *gaaaaahhhhh* Beslutsångest! Give me some advise pleeease!

First step.

Uppdatering
Måste faktiskt skryta lite för jag är sjukt stolt över mig själv. Jag har precis kört första träningspasset på över fem veckor. Förkylningen har definitivt gjort sitt och jag kände det tydligt i kroppen. MEN! Jag lyckades med att ta mig runt fem varv runt Mossen (hela rundan runt alla fotbolls- och tennisplaner). Det är 7,2 km. Jag sprang hela vägen och stannade inte en enda gång. Jag tog alla backar även om det var tungt. Och... Jag gjorde det på skapliga tiden 45 minuter och 30 sekunder. Visst... Inte en supertid, men med tanke på förutsättningarna var det en grym tid! Jag kände att jag hade milen i kroppen och hade nog kunnat pressa mig till två varv till, men jag vågar inte ta ut mig för mycket såhär i början.

Jag skulle ljuga om jag sa att det gick lätt. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är trött. Men jag klarade det! Nu ska jag bara träna upp kroppen så att jag orkar tre sådana här rundor i ett sträck. Hujedamej... Men jag har fem veckor på mig! Och mamma!! Jag önskar mig kött grillat av pappa, en gräddig potatisgratäng och den där goda whiskeysåsen som vi gjorde på julafton till middag och så gärna en goooood glass till efterrätt! Kom ihåg det för den 21 maj är det den middagen som gäller!

Kom igen nu då! Kom igen! 





Yes! Då drar jag igång. Första träningspasset på lite mer än fyra veckor. Eller är det fem? Jaja, längesen var det i alla fall och allt är förkylningens fel! Ja, och lite jobbet också kanske, men jag skyller allra mest på förkylningen som har suttit i under en herrans massa veckor.

Nu är den typ borta och jag är sjukt laddad för att komma igång igen! Göteborgsvarvet är knappa fem veckor bort och hur jag ska hinna och orka komma i form tills dess är en gåta, men jag ska såklart försöka! För runt ska jag. Oavsett om jag joggar en mil och går resten. I don't care. Jag ska ta mig runt de där förbenade 2,1 milen! Punkt slut! För säkerhets skull... Mamma och pappa! Var redo att plocka upp en utsliten dotter någonstans på vägen. :)

Så nu ska jag bege mig ut på en liten löparrunda i solen. Det blir långsamt tempo och inte särskilt långt. En liten mjukstart helt enkelt. Men från och med imorgon är målet att löpträna tre gånger i veckan. Minst. Bara jag håller mig frisk kan det gå! Yes. Det ska gå!

Och förresten! Jag skulle behöva lite klädtips. Vad bör jag ha på mig när jag springer Göteborgsvarvet? Jag har aldrig någonsin sprungit såhär långt och behöver tips på bra kläder. Ska jag ha tresvartstights, shorts, linne, kortarmad träningstop...? Jag behöver råd! Jag vet att några av er som läser har eller ska springa Göteborgsvarvet så snälla, snälla, snälla... Ge mig lite tips för jag behöver köpa nya kläder!!



Första rundan utomhus med "nya"skorna. Sist jag använde dem på löpbandet så slutade
det med en över fyra veckor lång förkylning. Hoppas på bättre tur nu! Och mamma!
Klaga inte på mina randiga strumpor...

Gymnasienostalgi.

Söndag. Underbart med en ledig dag även om jag önskar att de vore två. :)

Hittade två klipp på youtube som påminner mig om min gymnasietid. Både klippet och låten spelades frekvent i ljudsalen ett tag. Jag och min fina vän Sandra skrattade så många skratt till båda och jisses vad roligt vi hade! Kommer du ihåg Sandra? :) Ibland kan jag önska att jag kunde spola tillbaka tiden och få uppleva de där dagarna i ljudsalen igen för det var bannemej en rolig tid! Men nu går inte det så jag håller tillgodo med att visa dig klippen i stället. :)








I'm on my feet again!

Åh vad skönt att vara hemma! Har inte varit hemma sen jag åkte till jobbet vid 08.30 i morse. Först jobb och sen middag med fina vänner. Jag fick äntligen träffa världens sötaste lilla Louva! Underbar lite tösabit. :)

I morse vaknade jag med ny energi! Gårdagens svacka var som bortblåst och jag kände att det här kommer att lösa sig och bli så himla bra! Liiiiiite fel tajming kanske, men men. Jag ska ro i land det och jag ska göra det bra. Så det så! Ja, med lite hjälp på vägen kanske, men så är det här i världen!

Nu ska jag i alla fall krypa till kojs och ladda batterierna. Imorgon är jag ledig och det ska bli underbart. Jag ska faktiskt bege mig ut på en försiktig löparrunda. Min förkylning är så gott som borta och Göteborgsvarvet är fem veckor bort så nu gäller det. Om jag överhuvudtaget ens ska ha minsta lilla chans att ta mig runt de 2,1 milen så måste det bli löpträning fullt ut! Inget annat än det! Yes! Bara att köra.

Så godnatt på dig!


Ballongen som plötsligt sa PANG!

För exakt en månad sedan på datumet började jag på mitt nya jobb. På ett sätt känns det som igår. Det var igår jag satt med min chef på kontoret och malde på om både det ena och det andra. Allt han sa kändes svårt och obegripligt. Hur skulle jag klara allt det där? Samtidigt känns det som att jag har jobbat där längre. Det känns som att jag har varit på plats i flera månader för oj så mycket jag har lärt mig!

Under den senaste månaden har det känts ungefär som att jag har en ballong inom mig. Jag vill gärna tro att det är en klarrosa ballong. Lite cerise nästan. En ceriserosa ballong som långsamt, långsamt fylls med luft. Luften består såklart av kunskap, nya intryck, nya erfarenheter. Det är bra luft som stärker mig och ger mig energi! Jag lär mig så mycket att det liksom bubblar i hela kroppen min!

Trots lite motgångar och lite sånt dåligt så upplever jag ändå ett positivt rus av all den nya, braiga luften. Den fyller mig och gör att jag mår bättre än på länge!

Men... Som du kanske vet får det inte plats hur mycket luft i en ballong som helst. För om du fortsätter att blåsa ballongen större och större och större och större och större... Ja, då säger det till slut PANG! Ballongen spricker och all luft åker ur den på en sekund.

Idag sprack min ballong. Eller... Det var kanske lite att ta i, men någon lättade liksom lite och släppte ut en stor mängd luft. Min växande glädje- och kunskapsballong blev plötsligt mycket mindre. Bara genom några få ord.

Så nu sitter jag här på soffan. Luften har gått ur mig och jag vill bara försvinna för en liten stund. Bara för ikväll. Låta det hela smälta och samla lite ny energi. Ta nya tag imorgon igen. Eller kanske på måndag.

Jag vill att min ceriserosa ballong ska fortsätta växa! Det känns bra när den gör det! Och jag vet... Jag vet att när allt det här är klart så kommer det att vara så mycket bättre. Jag kommer att vara starkare och kunnigare än vad jag är just nu. Men... Det tar ändå inte bort det faktum att allt tydligen måste hända inom loppet av 2,5 v. Mjukstart? Nej, det existerar inte. Här är det hårdstart som gäller. Därmed basta. :)

Nu blir det fredagkväll! Punkt slut!



Min fina ballong


Burt's bees. Hur var de?

För ett tag sen fick jag ett paket med lite produkter som jag skulle testa. Nu har det gått ett litet tag och produkterna är testade. Jag är övervägande nöjd...

Ansiktskrämen har varit super! Den funkar alldeles utmärkt trots min känsliga hud som lätt blir alldeles fnasig och torr. Krämen verkar dryg och huden känns mjuk efteråt.

Handkrämen har jag i ärlighetens namn knappt använt. Jag tycker inte om lukten och det är inte så smidigt när burken är så himla liten.

Nagelbandskrämen gillar jag! Fräscht med limedoft.

Läppbalsamet är också bra. Det är skönt på läpparna med pepparmintsoljan. Ja, nästan alltid i alla fall! För om jag är riktigt torr så svider det som bara den och gör nästan ont! Så den använder jag om jag inte är så narig. Men i övrigt bra!

Den produkt som jag definitivt skulle kunna tänka mig att använda igen är ansiktskrämen! Jag är väldigt kräsen vad det gäller ansiktskrämer, men den här är väldigt bra! Stort plus att det är naturliga produkter också!




Röd vår på fötterna.

Sol idag igen efter några dagar med regn. Underbart! Dagen till ära har jag nya, röda skor på mig! Matchar med röd klocka och röda blomörhängen. Vårigt och fint. :)

Dags att bege sig till jobbet!


Röda tygskor från Din sko.

Solgula tulpaner på kontoret.

Herregud sicket skitväder! Jag är alldeles dyngsur efter min lilla promenad från stan till Haga och sen hem. Nej... Nu ljög jag lite. Jag gick inte hela vägen hem utan till Vasaplatsen där jag tog bussen hem. Men det blev ändå en promenad i regnet.

Första reg-mötet avklarat och det var väldigt trevligt! Kul att träffa alla andra butikschefer i regionen. Det ska bli ännu roligare sen när jag är lite mer inarbetad och kan delta lite mer. Nu satt jag mest och undrade vad de pratade om. :) Ja, inte hela tiden för en stor del av sakerna fattade jag så nu ljög jag lite igen (var ska detta sluta?). Men sen kom lite småsaker som jag inte alls hängde med på!

Jag fick också min lilla present av Anna! Under min sista dag på Avenyn hade vi en säljtävling där bästa säljaren skulle få ett pris. Jag vann! Så idag fick jag min present. Det blev två solgula tulpaner i trä med små klämmor på för att kunna sätta lappar, foton eller sådär i. Perfekt på mitt kontor! Jag har ingenstans att sätta lapparna (jo, på väggen, men det blir så fula märken av häftstiften), men nu har jag två solgula tulpaner som kan sköta jobbet åt mig! Och... De kommer att piffa upp mitt i övrigt ganska så opersonliga kontor!

Nej... Nu ska jag göra lite småsaker härhemma eftersom det kommer avloppsspolare imorgon bitti. Alltid är det något!




Vår ute. Vår på fötterna.

Sicket väder det var i helgen alltså! Underbart! Jag har försökt njuta så mycket jag bara kan även om min förkylning fortfarande sitter i och gör mig trött.

I lördags tog jag en välbehövlig sovmorgon innan jag putsade fönster och begav mig ner en sväng på stan. Det var helt underbart fint väder och jag passade såklart på att äta en glass i solen. På kvällen var det tjejkväll hos Maria som gällde och oj vad trevligt vi hade! Vi lagade kinesisk nudelwok och en chokladefterrätt som vi åt och till det kallt vitt vin och lite drinkar! Vi spelade Galenpanna och hux flux var klockan 02.30. Den där utgången blev alltså inte riktigt av, men vi hade trevligt och då spelade det inte någon roll. :)

Igår sov jag pinsamt länge. Jag var helt chockad när jag vaknade för jag brukar typ bara sova till senast 11-11.30. Men inte igår.... Då blev det ännu längre. Skyller på att jag kom i säng vid 04.30 i kombination med hemsk hosta och förkylning. Kroppen behövde det. När jag väl vaknat till liv gick jag ut på en promenad ner till stan där det var total kaos på grund av en demonstration. Jag fick gå runt halva stan för att komma dit jag skulle och tillbaka samma väg när jag skulle hem. Det var liksom folk, avspärrningar och poliser överallt! Även igår fick det bli en glass. En kulglass. Jättegott! Sen hade jag slappe på soffan hela kvällen och det var också välbehövligt!

Nu är det måndag igen och våren är fortfarande här! Jag är ledig idag och tänkte passa på att tvätta och städa. Kanske blir det också en promenad i solen. Vem vet?

Jag känner mig så glad i kroppen nu när våren tycks vara här. Det behövs inte den där extra koftan för att inte frysa. Vantarna kan läggas i jackfickorna eller väskan (vågar inte riktigt lämna dem hemma än). Benen behöver inte hasta för att riskera att jag ska frysa halvt till is. Nej... Nu är det sol och värme! På näsan sitter ett par fina solglasögon och på fötterna sitter de tunna vårskorna. Är det inte underbart så säg? Nu vill jag att det fortsätter såhär! Jag vill att det ska bli varmare. Men fram tills dess ska jag njuta av första våren. Lovely!


Vår på fötterna...



...och vår på näsan.

Pumpsen som ligger på jobbet...

...undanlagda för framtida köp skulle vara perfekta nu! De hade passat utomordentligt bra till kvällens kläder. Attans att jag inte slog till i fredags! Men jag tvekade lite på klacken. Varför? Fråga inte mig! Kanske för att den är 9 cm hög. Attans, attans, attans.

I stället får det bli pippi-kängorna. Får väl gå det också!

NU ska jag bege mig vagnen som tar mig och Therese till Maria för en tjejkväll! Vi ska laga kinesisk wok (japp från matlagningskursen jag gick), dricka vin, prata tjejsnack, göra drinkar, spela spel och jag är sjukt sugen på att dansa så jag hoppas på en tur in till stan. Åh vad roligt! Precis vad jag behöver känner jag! Synd på skorna bara!



Är så sjukt nöjd med den här blusen! Jag köpte den för ett par veckor sen på JC av alla
ställen! Jag har inte varit inne där på evigheter, men då gick jag av en slump in. Hittade
blusen och upptäckte till min stora glädje att det var 30% rabatt på den. Ibland är det
ment to be! Är också sjukt nöjd med håret idag! Älskar min frisyr!




Lite knallrosa läppar till det och nu beger jag mig!

Rena fönster bara sådär!

Jisses sicket vårväder det är ute! Jag ska alldeles strax dra på mig ett par sköna skor och ett par solglasögon och bege mig ut på en långsam promenad i solen. Underbart!

Jag var precis ute och putsade mina fönster utvändigt. Det har innan varit ett jobbigt projekt som jag har dragit mig för att göra. Alla gardiner måste ner, allt på fönsterbrädena måste bort, möbler måste flyttas (ja, så är det att bo i en tvåa på 43 kvm) och jag måste halvt hänga mig ut genom fönstret för att nå alla delar av fönstret. Allt detta har gjort att det har tagit betydligt mycket längre tid än nödvändigt. Alltså har jag inte putsat fönstrena så ofta som de kanske borde...

Men så kom min mamma med en utomordentligt finurlig och bra idé! Hon tog med sig ett långt skaft där jag kan sätta fönsterskrapan och sen är det bara att köra! Jag putsar alltså fönstrena utifrån ståendes på marken. Det tog väl... Jamen säg max fem minuter att putsa mina sju fönster! MAX! Visst... Resultatet kanske blir liiiiite bättre om jag putsar dem på vanligt vis eftersom jag får mer kraft då, men då putsar jag hellre fönstrena lite oftare och det går såhär snabbt. Sen att det ser fånigt ut... Ja, det bjuder jag på!

Nähä! Nu ska jag inte slösa vårigt väder på att sitta här inne och häcka. Ut i solen!!



Tack mamma för den braiga idén!

Hej hopp sängen.

Kom hem från jobbet för sisådär 45 minuter sedan. 11,5 timme blev det idag. Ändå är jag inte i fas! *gaaahhhh* Menmen. Det reder ut sig i sista änden. Jag tänkte försöka smita lite tidigare imorgon. Ja, med betoning på försöka då. :) Det har inte gått så bra hittills kan jag väl ärligt säga...

Jag kan faktiskt inte med ord beskriva hur skönt det ska bli med tre dagars ledighet! Min förkylda kropp behöver vila och hjärnan lite avkoppling! Samtidigt är ju jobbet så rooooligt så jag vill vara där! Men kroppen måste få vila. Punkt slut! Det blir inte bra i längden annars.

Nej... Nu ska jag stupa i säng! Godnatt! (ja, jag vet... Skittråkiga uppdateringar just nu, men det kan inte hjälpas.)

Tiden bara springer!

Vart tar dagarna vägen? De liksom bara flyger iväg. Jag hinner knappt komma till jobbet innan jag ska gå hem igen! Och det spelar liksom ingen roll om jag är där i sju, åtta, tio eller tolv timmar (det där med sju och åtta har inte riktigt varit aktuellt än så länge, men snart kanske...?)... Tiden rusar ändå. Jag har så mycket jag vill få gjort, så mycket jag vill lära. När jag går hem känner jag mig inte klar! Jag vill så gärna vara kvar (mer eller mindre. Ibland är jag lite trött). Prestera mer. Göra mer. Avklara mer.

Det är en bra känsla. Jag älskar mitt jobb! Jag känner mig så sjukt inspirerad och sugen på att gå dit och jag riktigt längtar till morgondagen. Visst får en hel del annat sättas åt sidan just nu för jobbets skull, men det är det värt. Big time!

Imorgon väntar en lååååång dag på jobbet! Jag är egentligen schemalagd 12 - 20.10, men jag ska ha möte med min chef kl 10 och inför det måste jag kolla lite grejer så jag är väl på jobbet efter 09 någon gång. Jisses. Det blir några timmar det! Men sen är det bara fredag och sen väntar långhelg! Japp. Jag är ledig hela tre dagar på rad! Allt tack vare ett BC-möte på tisdag som landar på min lediga dag. Tackar för det.

Ja, för hur mycket jag än må älska mitt jobb så älskar jag nog min fritid allra mäst. Så enkelt är det!

Nu ska jag fixa disken efter onsdagsfikan och sen krypa till kojs! Godnatt och sov sött!

Inga kommentarer.

Jag har bara drömt jobb inatt. Om reaomflytt, skor, schemaläggning, vad jag ska fråga min chef på torsdag, vad jag ska fråga Åsa nästa onsdag... Jobb, jobb, jobb. Ungefär en gång i timmen har jag vaknat och behövt snyta mig. Näsan är täppt och rinner på samma gång. Jag kan inte andas. Jag hostar typ ut lungorna. Halsen ömmar lite. Huvudet är fyllt av sirap. Huden på näsan är alldeles sårig och öm. Det kryper i kroppen. Jag har ingen feber, men vad gör väl det om man känner allt det andra?

När jag vaknade i morse kändes det som att jag hade blivit överkörd av en ångvält. Det kändes som att jag inte har sovit alls! Hela jag är som en stor förkylningsböld! Nu har det även gått ut i ögonen så jag är alldeles svullen och rinnig. Jag orkar inte nysa mer. Jag har nyst så att det gör ont i magen.

Ja, jag klagar. Ja, jag tycker synd om mig själv. Men jag är förkyld så in i h-vete. Då får jag klaga. Då får jag tycka lite synd om mig själv. Punkt slut!

Nu ska jag göra mig klar för en arbetsdag. På vägen ska jag gå via apoteket och köpa ett annat nässpray. Ett som tar hand om både täpptheten och rinnsnuva. En Ipren och en noskapin på det så är jag där! Ha en bra dag!

Sådär ja Fru Sommar. Nu är du välkommen!

Jag knatar just nu runt i lägenheten i pyjamas och högklackade korksulssandaler. I handen håller jag massa näsdukar och var och varannan minut måste jag stanna för en nysattack. Glamouröst va?! :)

Skämt å sido. Jag köpte ett par nya sandaler (eller är det ett par sandaletter? Vad är egentligen skillanden?) i fredags som jag bara älskar! De är så underbart sköna och jag kommer nog att bo i dem i sommar. Trots att klacken är 8,5 cm hög (har aldrig ägt ett par skor med så hög klack!) så är det underbara att gå i. Jag tycker att de passar till allt - klänning, kjol, shorts, jeans, chinos... Name it! Det här är helt klart min favoritsko inför sommaren. Jag köpte den i svart, men jag är sjukt sugen på att köpa en likadan, men i ljus denimfärg. Jag menar... 249 kr för ett par sandaler/sandaletter är ju rena fyndet! Eller hur?

Sandalerna/sandaletterna kommer såklart från Din Sko så det är bara att komma och köpa. Allum it is! :)



Ni kan ju försöka bortse från de likbleka, nästan blålila, benen med svaga strumpmärken.
Se det från den ljusa sidan... Jag har ju i alla fall nymålade, somriga tånaglar!




Ett litet paket.

I veckan hämtade jag ut ett paket på Posten som hade kommit till mig. I det låg lite hudvårdsprodukter som jag ska testa nu. Det är nämligen en hemmaspotting från Spot and tell som jag har blivit utvald till. Jag ska testa produkterna från Burt's bees som tillverkar produkter som innehåller så gott som bara naturliga ingredienser. Mitt lilla paket bestås av en ansiktskräm och tre små burkar med läppbalsam, nagelbandskräm och handsalva. Dessa ska jag nu alltså testa.

Just nu har jag läppbalsamet på läpparna. Det innehåller bland annat pepparmint och rosmarin. Just pepparminten känner jag tydligt eftersom det nästan sticker lite på läpparna Det gillar jag!

Nagelbandskrämen luktar lime, men den har jag inte hunnit testa än.

Handsalvan luktar lite lavendel och även om det kanske inte är så manligt så förknippar jag ändå doften med gubben på asken. Inte heller den här har jag hunnit testa, men det kommer. :)

Ansiktskrämen är ganska neutral i sin doft och känns lätt i konsistensen. Jag har testat den ett par gånger och än så länge känns den bra. Men jag ska vänta några dagar till innan jag ger ett slutgiltigt besked om hur den känns och är. Min hud är rätt känslig och blir lätt torr om jag inte använder bra och rätt produkter. Därför fortsätter jag testa den ett tag till. :)

Yes... Så är det!












Sluta förfölja mig!

Jag är så trött på min kropp! Ilska och frustration. Jag är typ sjuk. Igen. För en vecka sen kände jag mig frisk efter halsontet, hostan och hesheten (som ju var sjukdom nummer fyra hittills i år). Jag tänkte att jag väntar lite med träningen och drar igång till helgen. Bara utifall att. Göteborgsvarvet är ju bara sju veckor bort och jag har inte ens börjat träna än. Så till helgen... Ja då skulle här löptränas.

Så i onsdags... Då vaknade jag med en tennisboll i halsen. Ignorerade det så gott det gick. Jag skyllde på torr luft, brist på vatten, lite mycket jobb... Men i fredags gick det liksom inte att lura mig själv längre. Då var hostan tillbaka också. Igår kom snuvan krypande in i näsan. När jag vaknade för en halvtimme sen var det som att någon hade hällt sirap i huvudet, tryckt upp 1 kg bomull i näsan, tryckt ner en boll i halsen på mig och satt en liten gubbe med en kittlande fjäder i min hals.

Jag är så trött på bacillerna som förföljer mig! Sluta upp med det!

Om någon har en dunderkur för hur jag ska bli av med min sjukdom snabbt så mottages denna tacksamt! Jag vill inte ha något med vitlök eftersom jag tänkte jobba imorgon! Tipset får heller inte inkludera något jag inte har hemma. Jag orkar nämligen inte gå ut i regnet.

Så... Nu ska jag dra täcket över huvudet och tycka lite synd om mig själv. Jag ska försöka att inte få mer panik över det här j-vla varvet som jag ska springa om mindre än sju veckor (även här behöver jag tips! Hur ska jag komma i form på sex veckor?). Tack och adjö metspö!

En underbar gåva till fötterna.

Mina fötter är helt slut! Att stå och jobba i snitt 10 - 12 timmar om dagen i kängor med klack en hel vecka.... Ja, det är kanske inte optimalt. Så mina hälar värker och är såååå trötta! Idag fick det därför bli mina nyinköpta tygskor till jobbet för att avlasta fötterna lite.

Väl på jobbet testade jag en sula som är en underbar gåva till fötterna. Den heter Enjoy och är helt underbar! Den kostar en liten slant (139 riksdaler), men den är värd vartenda öre! Jisses! I ett par platta tygskor gör den underverk. Så om du använder mycket platta skor tycker jag definitivt att du ska investera i en sånhär. Finns såklart på Din sko. ;)

Passar också på att hälsa lilla L välkommen till världen! Du har underbara föräldrar och jag längtar efter att få träffa dig!



RSS 2.0