Lite vårshopping.

Jag är vid liv! Jag är här! Lite sjukdom och annat har gjort att energin för uppdatering inte riktigt har funnits, men nu så!

När våren började närma sig beslutade jag mig för att i år ska jag inte handla så mycket vårkläder. Dels för att jag har mycket fint från förra året. Dels för att jag fick en del i födelsedagspresent. Fram tills idag har det gått bra! Jag har handlat något enstaka plagg men då till riktigt bra pris och saker som jag har behövt som t ex underkläder och byxor.

Ja det har alltså gått bra fram till idag. Då skulle jag gå ut på lunchen för att köpa ett par öronhängen. Jag hade glömt mina hemma. Så jag gick till Vila. Big mistake! För väl där hittade jag en topp. En riktigt fin topp. Jag provade och jag visste att jag inte skulle kunna motstå.

Så när jag skulle gå och betala började jag prata med butikschefen. Jag passade på att fråga om de får in mycket vita blusar framöver. Det skulle jag nämligen behöva till en kommande 30 årsfest. Då visade hon mig en jättefin blus som skulle bli perfekt till mina korallorangea byxor. Jag provade och även den ville bo i min garderob.

Så jag betalade och gick därifrån. Förbi Lindex där jag tänkte att de kanske hade öronhängen. Det hade de säkert, men mina fingrar letade sig fram till en fin spetsblus som skulle passa perfekt till mina korallorangea byxor! Och den var billig också...

Det hela slutade med att jag kom tillbaka från lunchen utan öronhängen, men med tre blusar. Hur gick det till? Inte alls det jag planerat. Menmen. Sånt är livet!

Så... Vad tycker du om mina nya inköp? Behålla eller lämna tillbaka? De två första kommer från Vila och den sista från Lindex.


https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1988815/images/2012/pic_196202209.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1988815/images/2012/pic_196202209.jpg" class="image">


Vårlig måndag.

Våren ligger i luften. Jag känner det. Jag vågar ännu inte tro på att den här helt här utan är smått förberedd på fler bakslag. Men idag är det vår. En lite tunnare jacka har åkt på (med betoning på lite!! Man ska frysa in vintern och svettas in våren. Glöm inte det!). Underbart!

Idag är det fullt ös på jobbet. Den där dagen i månaden då jag är glad om jag hinner få en kortare lunchrast. Sen vankas det 75 minuter skivstång intervall, vilket kan bli mycket intressant med tanke på mina vadmuskler som känns sisådär en halvmeter för korta. Men det ska nog gå bra....

Nej... Nu kommer bussen! Ha en finfin dag i vårsolen!


Halt som en skröplig tanta.

Mina vader. De är så stela och ömma. När jag går ser jag ut som en skröplig gammal tanta. Myrsteg. Långsamt. Smärtsamt. Men det var värt det.

Nu ska jag ut och rasta vaderna lite.


Dubbel. Enkel. Trippel.

Just nu har jag mellanlandat i soffan innan det är dags för duschen. Min kropp har verkligen fått jobba idag!

Planen var att gå på ett pass och till min glädje såg jag att en av mina favvostepledare körde två pass idag! Helst ville jag gå på trippelstep, men när jag skulle boka i torsdags var det fullt så i stället blev det vanlig step.

Men!! I förmiddags såg jag till min stora lycka att det fanns två lediga platser till trippelstepen!! Så jag körde båda. Först enkel sen trippel och alltså dubbel. Plus promenad till och från Friskis. Typ tre timmars motion. Helt slut i benen men så jädra roligt!! Step är inte träning för mig utan bara glädje! Jag dansar runt som om jag vore med i en dansfilm från 80-talet trots att jag i själva verket nog mer ser ut som en flodhäst, men det bjuder jag på!

Nu blir det dusch, mat, röja och förbereda mellomys.


Black and white.

En del kläder använder jag i vågor. Ena perioden används de ofta! Ibland till och med flera gånger i veckan. Andra perioden använder jag inte plagget alls. Då hänger det bortglömt inne i garderoben.

Ett sånt plagg har jag på mig idag - min prickiga kjol. Jag fick den för några år sen i födelsedagspresent av några vänner. Jag älskade den! Och gör det fortfarande!

Men kjolen är ett periodplagg. Användandet går i vågor! I somras använde jag den jättemycket med tunna svarta tights, korkklackssandaletter, vitt linne och korallrött läppstift. Sen glömdes den bort. Fram till igår.

För igår kom det in en liten flicka på jobbet. Hon hade på sig en prickig kjol. En svart kjol med vita prickar. Precis som min! Plötsligt mindes jag min favoritkjol.

När jag kom hem på kvällen letade jag långt inne i garderoben och där hängde den. Idag har jag den på mig. Med svarta strumpbyxor, vitt volanglinne, svarta textilkängor, skärp och kofta. Svart och vitt med en röd färgklick i öronen i form av örhängen. Älskade kjol! Jag lovar att inte glömma bort dig igen!


Jag, rumpskorna och en bångstyrig lugg.

Eftersom jag hade lite extra tid på morgonen beslutade jag mig för att promenera ner till bussen. Dagen till ära testade jag mina då ännu så länge oanvända rumpskor som jag köpte i julas. De var otroligt bekväma att gå med men huruvida de tränar rumpa och lår lite extra ska jag låta vara osagt.

Mitt hår och framför allt min lugg jobbar ordentligt emot mig för tillfället. Luggen är lika bångstyrig som ett barn i trotsåldern! Den vill inte alls ligga som jag vill att den ska ligga. Idag står den lite snett utåt. Typ som att den lutar ut från pannan. Mycket snyggt....

Jag försökte åtgärda det och rädda hårsituationen genom att ta lite extra produkter. Det skulle jag inte ha gjort! Fel val. Helt fel! Den blev i stället ännu mera bångstyrig och efter att ha promenerat i svag sidvind ser den nu ännu värre ut! Kul att jag jobbar till 20 ikväll.... Det är jag och luggen....

När jag kommer till jobbet ska jag i alla fall försöka rädda den igen. Jag köpte en liten borste på HM som jag hoppas kan göra ett litet mirakel i alla fall. Skit.

Nej. Bussen är snart framme. Dags att göra lite nytta!Ett avslappningspass vore skönt.

Igår kväll kunde jag inte somna eftersom jag smart nog somnade en stund på soffan på seneftermiddagen. Inte alls smart. Sista gången jag kollade på klockan var hon strax innan 02. Sådär skönt när klockan ringde några timmar senare.

Trots trötthet från helvetet sitter jag på Friskis. Jag ska bannemej köra det där jäkla passet. Skivstång intervall 75 minuter. Därmed basta! Även om jag i skrivande stund önskar att det vore ett 75 minuter långt avslappningspass. Menmen. Det blir nog bra när jag väl kommer igång. Hoppas jag.......


Är det inte ljuvligt så säg?!

När min klocka ringde 06.45 var det sånär som på ljust utanför fönstret. När jag åt frukost såg jag solen lysa upp den ljusblå himlen. När jag gick ut kunde jag lämna jackan lite på glänt (vinterjacka såklart. Man ska frysa in vintern och svettas in våren. Mycket viktigt!). När jag promenerade till bussen kunde jag lämna vantarna kvar i fickan. Är det inte ljuvligt så säg...?!


Skön slappemorgon.

På torsdagar har jag sovmorgon. Det är rätt skönt samtidigt som det är otroligt trist att jobba till 20.10. Men sånt är livet.

Väckarklockan stod på 08.00 idag. Alltså nästan 2 timmar tidigare än vad sen måste stå på, men jag hade bestämt mig för att städa lägenheten. När klockan ringde orkade jag inte gå upp. Låg och drog mig till 08.20. Underbart, men sen fick jag lite panik. Hur skulle jag hinna allt? Så det var bara att sätta igång. Ett rum i taget. Damma, slänga, torka, dammsuga, våttorka. Köra diskmaskinen, diska vinkaraff, torka ut ugnen, rensa kylen, torka kylen, städa badrummet, i med propplösare, in med tvätt, vika kläder, damma lite till, moppa golvet....

Strax innan 10 var jag klar och då insåg jag hur sen jag var. Ändå gjorde jag en snabb hårtoning. Sen gjorde jag mig i ordning. Kokade ett ägg och åt äggknäckemackor och yoghurt med müsli. Valde kläder. Borstade gaddarna. Gick ut med skräp och tomflaskor. Gott om tid till bussen.

När jag sitter här på bussen kan jag inte annat än att undra om någon stannade tiden? Hur i hela friden hann jag med allt det där? Och jag är i tid?! Scary! Ja faktiskt. Fattas väl bara att det är monsterkö på vägen till jobbet eller något!!


RSS 2.0