Löven.

Just nu är jag på långsam promenad i kvarteret där jag bor. Jag börjar inte förrän 12 idag. Tyvärr gjorde ett läkarbesök att sovmorgonen uteblev. Fast... Om det inte vore för läkarbesöket skulle jag snart va på jobbet. Nu blir det ett par lugna timmar i soffan!! Välbehövligt.

Jag slås av höstens intrång. Luften är lite höstigt fuktig. Ett tunt lager dimma gör allt lite disigt. Graderna har sjunkt. Marken är mörk av den fuktiga luften. Men framför allt träden! När blev löven gula? När föll dem till marken? Jag hänger inte med. När kom hösten?

För en gångs skull ska det bli rätt skönt med höst. Jag längtar efter att tända massa ljus, baka scones och dricka litervis med te. Jag längtar efter att få plocka fram den tjocka halsduken och tumvantar. Låta höstsolen värma min bleka hud. Andas in den krispiga luften. Ja.... Jag tycker att det ska bli skönt med höst.

Ok... Sen kan du ju fråga mig vad jag tycker när det ösregnar och blåser. Eller när det är kolsvart ute när klockan ringer. Då säger jag nog inte samma sak.



Benens tema.

Jamen vi fortsätter väl på benens tema nu när jag ändå har börjat så bra! :)

Idag har jag på mig mina nya mörkvinröda strumpbyxor. De är superfina, men jag önskar att de var lite grövre. Jag gillar riktigt tjocka strumpbyxor på hösten och därför brukar jag ofta köpa en storlek för stora. Jag inbillar mig att de ser tjockare ut då :). Men... De vinröda funkar bra ändå även om jag hade önskar att de var aningens grövre!

När jag skulle köpa dem stod det en mamma med sin dotter bredvid. Dottern, som var kanske 18 år, ville också ha vinröda strumpbyxor. Då säger mamman: nej men det är väl opraktiskt! De passar ju inte till svart! Ehhhh.... Sen när passar inte vinrött och svart ihop? Undrar jag...

Jag trotsar idag kvinnan och matchar mina vinröda strumpisar med mörkgrå stickad klänning, svart kofta och svarta boots. För jag tycker visst att vinrött och svart blir finfint ihop!!


Höstfärger.

När jag gick förbi Lindex precis såg jag att de har 3 för 2 på alla strumpbyxor. Jag smet in för att kolla och kunde inte motstå att köpa! Jag använder en hel del kjol och klänning och då är det kul att piffa till det med en färgad eller mönstrad strumpbyxa.

Valet föll på ett par rostorangea, ett par mörkt vinröda och ett par svarta med ränder. 140kr. Billigt tycker jag!!

Visst blir de fina nu i höst?!


Med gula ben.

Jisses. Förkylningen har verkligen slagit till rejält! Efter nio timmars sömn är jag fortfarande så trött i kroppen att jag skulle kunna somna ståendes! Nässprayet har börjat släppa och iprenen likaså. Huvudet fixar jag, men att ha en näsa som droppar som en trasig kran däremot... Illa! Snart kommer någon säkert fram och frågar om jag inte har en näsduk. Då ska jag svara som Lotta på Bråkmakargatan: jo men den lånar jag inte ut till folk jag inte känner!!

Men... Nog om min kran till näsa. Jag har blivit kär i en färg såhär i hösttider - senapsgult! Visst är det en helt sagolikt fin färg! Gult är annars inte min favorit, men nyansen senap är så ljuvligt fin! Lite som ett höstlöv i färgen. För ett tag sen köpte jag en finfin klänning i just senapsgult (som jag kan visa en annan dag), men där tar min senapsgula garderob slut. Trodde jag!!!

Nu på morgonen hittade jag nämligen ett par senapsgula tights i en låda därhemma. De hade jag totalt glömt bort att jag hade! De är säkert minst 4 år gamla (minns att jag köpte dem till en grå jeanskjol). Så jag letade upp en svart skjortklänning (även den med några år på nacken) och en grå tjockstickad kofta (fryser ihjäl idag annars) att matcha med. Svarta boots till det. Riktigt höstigt!

Så nu spatserar jag runt med gula ben som riktigt lyser i höstljuset!

Vilken är din favoritfärg i höst?



På stationen.

Just nu sitter jag på stationen och väntar. Tågen går två gånger i timmen i stort sett hela dagen fram till kl 18. Så nu rök jag på att sitta här i 45 minuter och vänta på nästa, men det var det värt. Så himla kul att träffa Pillis och Majsan!

Har passat på att äta en korv och nu ska jag läsa lite i min bok. Intresseklubben antecknar... Jag vet, men nu fördrev jag ju några minuter... :)


Och där kom den...

Man skulle nästan kunna tro att jag är lite småsynsk! Sitter på bussen och tänkte kolla om det har kommit några nya roligare appar. Vad hittar jag på topplistan? Jo en blogg.se-app! Jag som skrev om senast igår hur bra det skulle va... Dråpligt!

Idag har jag fått mitt hår fixat och jag kan än en gång konstatera att min fina syster är absolut bäst! Är supernöjd även denna gång. Tackar!

Har också rykt på en riktig brakförkylning. Inte alls bra tajming, menmen.

Nu ska jag hälsa på Pillis och Majsan innan jag styr kosan norrut. Tjingeling!


Om det fanns en app.

Nu för tiden startas datorn alltmer sällan. Anledningen? Min nya Ifån. På den kan jag ju göra nästan samma saker och det är så mycket smidigare. Nackdelen är att vissa saker inte funkar, som till exempel att blogga. Jag kan skriva en rubrik, men inte mer. Trist. För om det hade funkat hade inläggen och bilderna blivit fler.

Men... Jag ska försöka bättra mig. Försöka.

Statusen idag denna måndag. Jag har ont i ett finger utan att veta vad jag har gjort. Jag är snuvig i näsan och halsen ömmar. Menmen. Jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre.

Statusen denna vecka. Fullproppad! Inte en lugn stund känns det som. Men jag lovar mig själv att det snart måste komma en lugn stund. En dag då myskläderna är på hela dagen. En dag som liksom bara slöas bort. Japp. Så får det bli.

Statusen denna morgon. Måste göra mig redo för jobb. Så tjingeling.

Det är mycket nu ja.

Jag lever. Jag mår bra. Ingen har rövat bort mig. Det har helt enkelt varit så jäv*a mycket (ursäkta svordomen). Ja, det är ursäkten. Jag har inte hunnit med.

Kortfattat vad jag har sysslat med senaste veckan:

* Jag har gått och blivit fast anställd på mitt jobb (grattis till mig)

* Jag har blivit fullmatad med budgeteringsinfo. Snart dags att budgetera för första gången (grattis till mig)

* Jag har varit långledig i hela tre dagar.

* Under min långledighet besökte jag Malmö för att fira min pappas födelsedag.

* I Malmö åt jag alldeles för mycket mat, drack gott vin och åt lite snacks.

* I Malmö fikade jag också på ett trevligt franskt café (tartlette med hallon är smask).

* I Malmö tränade jag också lite på tjugonde våningen med utsikt över hela Malmö.

* Precis bredvid hotellet åt vi världens absolut godaste Kinamat.

* Jag drack för första gången te till en middag (gott!).

* Restaurangägaren var helt underbar och jag ställde massa frågor (vill ha honom som middagsgäst!)

* Ja, jag åt alltså världens absolut godaste Kinamat (Kin Long heter stället).

* Håkan Juholt åt där också.

* Håkan med familj bodde även på samma hotell som vi och åt frukost bara ett stenkast från oss.

* På tal om frukosten... För mig blev det aningens mycket socker (hej nutella, pannkakor och sylt).

* Jag skaffade en ny fin mobil (ifån it is).

* Jag har jobbat lite för mycket.

* Jag har haft möte med min chef som återigen överöste mig med beröm.

* Jag har jobbat så in i pipsvängen med mina nyckeltal (en av anledningar till ovanstående beröm).

* Jag sträckte lite på mig och blev samtidigt lite generad över ovanstående beröm.

* Fick också sagt att det är ju såklart att jag nu blir fast anställd.

* Ligger på sjuka 2,0 i snitt på veckan. Vad hände?

* Ska nu däcka i sängen och INTE sitta uppe till kl 01.00 och spela Angry birds på nya telefonen (väl spenderade 7 kr kan jag tillägga... Jisses sicket roligt spel!).

Japp... Lite av vad jag har pysslat med. Höres snart igen!


Dubbelt firande.

15 september. Idag firar jag dubbelt! För min egen del firar jag att jag idag har jobbat 6 månader på mitt jobb! Jag kan inte fatta att det är 6 månader sen jag satt där på Göteborgskontoret och hade introduktion. Allt kändes så stort, så svårt, så ogreppbart. Nu är det min vardag och även om det stundtals har varit både motigt och tufft så älskar jag det! Överlägset det bästa jobbet jag någonsin har haft! Det är en fröjd att gå till jobbet (ja, nästan alltid!)! Så grattis till mig som har jobbat på mitt jobb i 6 månader och alltså är fast anställd!

Men det största firandet gäller såklart världens bästaste pappa! Han fyller år idag och det är inte vilken födelsedag som helst. Han fyller jämna år. Så jag hurrar för min underbare pappa och önskar honom en underbar födelsedag! Hipp hipp hurra!



Jag och pappsen! :)

Hösttröjorna på!

Jisses sicket höstrusk! En sånhär dag vill man bara sitta inne och kura under en filt och dricka litervis med te!

På jobbet har de satt på kylan. Eller så känns det i alla fall. Det har varit supervarmt hela sommaren och nu är det kallt. Jag måste varje dag ha med mig en kofta för att inte behöva frysa. Förra veckan fick jag till och med springa ner till HM och köpa en kofta. Jag hade glömt min hemma och jag frös som bara den! Så nu har de tunnare hösttröjorna åkt fram ur garderoben. Härligt, men det känns tidigt!

Idag kör jag på en grå stickad tröja från HM med kort ärm. Jag köpte den tidigt i våras för en billig penning och älskar den! Mörkturkost linne under, svarta jeans och mitt ugglehalsband. På fötterna boots från Din Sko såklart. :) Eller ja... Till jobbet blir det för säkerhets skull gummistövlar. :)

Har du börjat plocka fram höstkläderna?



Perfekt tröja såhär i början av hösten. Lite glesstickad och kort arm!



Ugglan är min följeslagare idag!

Dålig sömn.

Nattens sömn var värdelös. Jag har vridit och vänt på mig. Drömt konstigt. I drömmarna gick jag ut i värsta ovädret och höll på att blåsa bort med mitt paraply. Jag skulle leta saker. Skor, kakor, skräp... Men det var svårt. Det blåste så mycket. Vaknade flera gånger av att vinden ven utanför fönstret. Inte mycket sömn alls. Kroppen känns fortfarande konstig efter kaffet och den här gången lovar jag mig själv var den sista! Aldrig mer kaffe!! Om inte situationen verkligen, verkligen kräver det!

Hittade en gammal favoritlåt på youtube. Ett tag lyssnade jag väldigt mycket på Gavin DeGraw. Jämt. Jag tror att det var i samband med att jag började kolla på One Tree Hill. Där sjunger han vinjetten. Sen såg jag en konsert med honom på TV för några jular sedan. Då fastnade jag ännu mer. Här är en av mina favoritlåtar med honom!



Kaffekoma.

Jag måste lära mig att jag inte kan dricka kaffe.

Dagens facit.

Här är söndagens facit:

Sovmorgon: Ja, till 09.30. Skönt!

Antal besökta matbutiker: 3 st (Willys, Coop Konsum och frukt- och gröntbutiken runt hörnet)

Antal rundor till matbutiker: 4 st (Willys två gånger och de andra en gång)

Tid lagd på att ta mig till matbutik/handla/gå hem: cirkalisa 3 timmar

Dagens motion: Fyra rundor till olika matbutiker

Antal bakade kakor: 2 st

Antal lyckade bakade kakor (med mina mått mätt): 0 st

Antal i mina ögon misslyckade kakor: 2 st

Antal svordomar under kakbak: Har slutat räkna!

Tid lagd på att handla ingredienser och baka kakor: cirkalisa 4 timmar och 3 minuter

Dagens känsla: Irritation, humoristiskt (tänk dig själv att inse att du behöver gå ut och handla en andra, tredje och fjärde gång) och skrattretande.

Dagens första lärdom: Kolla alltid skafferiet och kylen innan jag går och handlar! Även om jag är 99 % säker på att jag har allt hemma! Ibland slår den där 1 % in.

Dagens andra lärdom: Kokande toscasmet är varmt!

Summasummarum av dagen: Underbart skönt att vara ledig även om dagen inte riktigt har gått som jag hade planerat. Nu väntar städning, tvätt och laga mat!

Det är jag, Lisa och Anna.

Man skulle nästan kunna tro att jag leker Alla vi barn i Bullerbyn idag. Du vet det där avsnittet när Lisa och Anna ska gå till affären och handla? De tar ingen lapp med sig utan säger att de kommer ihåg allt ändå. Det slutar med att de får vända och gå tillbaka massa gånger. Kommer du ihåg?

Den taktiken kör jag idag. Jag ska nämligen baka födelsedagskaka till pappa som fyller år nästa vecka. Så jag gick till Willys för att handla. När jag kom hem för att börja baka insåg jag att jag inte hade någon ljus sirap (men tre flaskor mörk... Fråga mig inte varför!). Jag fick snällt ta på mig skorna och gå ut igen. Tillbaka till Willys.

Nu skulle jag göra ett nytt försök. Jag öppnade sockerburken och insåg att mitt socker är slut! Jag har inte ens turen att det räcker sådär precis på håret. Nej... Sockret är slut.

Så... Nu måste jag gå ut och handla. Igen! Jag kan inte gå till Willys. Någon måtta får det vara! Så jag får gå till Coop. Typiskt!

Äntligen helg!

Ja. Imorgon är jag ledig! Underbart! Enda lediga dagen den här veckan och jisses vad jag ska njuta. Bara tvätta, städa och röja. Kanske putsa fönster (behöver jag säga att jag hoppas att det regnar?). Men jag ska också ta sovmorgon, kolla på dålig tv och gå i mysbyxor hela dagen lång. Japp.

Tänk om jag fick vara en björn...

...bara för en dag eller två. Eller säg fyra när vi ändå håller på. Då skulle jag använda dagarna såhär:

* Två dagar till att vara stor och stark så att jag busenkelt får ner och upp alla stora, tunga kartonger på lagret. Jag vet inte hur lilla jag ska orka!

* Två dagar till att gå i ide och sova lite.

Ja, tänk om jag kunde få vara en björn för några dagar!

Hejdå 34 minuter.

Kollar vädret på smhi.se. Där står det även hur solen gick upp och ned idag. Där står hur det är jämfört med för en vecka sedan. 34 minuter. Så mycket ljus tid på dygnet har vi förlorat på en vecka. Det märks. Det syns. Det känns. Snart är det mörkt när jag kliver upp och åker till jobbet. Snart är det mörkt när jag åker hem från jobbet.

Trösten? Att jag får tända massa värmeljus, ta på mig mysbyxorna och krypa in under en filt och dricka te. Eller att jag får ha snygga höstskor och varm kofta på mig. Ja, det är väl typ det!

Så... Undrar hur mycket vi ljustid vi förlorar till nästa vecka...




Hej fröken Tajkon!

Ja, jisses. Idag skulle jag ta mig till IKEA efter jobbet för att handla lite saker till mitt dressingroom. Där har varit så himla stökigt sen jag flyttade in och jag har inte masat mig till att fixa i ordning, men nu så! Nu är det på tiden... Bara lite mer än 1,5 år efter jag flyttade hit. Men... Bättre sent än aldrig. :)

IKEA-besöket gick väl kanske inte riktigt enligt planerna so to say. Nej... Om jag hade sett mig själv som utomstående hade jag helt ärligt undrat vad jag var för en jäkla idiot! Ja, så illa var det. Vi tar det från början.

Tanken med IKEA-besöket var att köpa lådor till mitt dressingroom, lite värmeljus, värmeljushållare och en tvättunna. Lätt tänkte jag... Det var ju bara det att det blev lite saker att bära. Så jag hade först och främst problem att ta mig igenom hela IKEA och till kassan. Sen var jag hungrig och tänkte att en korv ju vore gott. Sagt och gjort. Släpade alla grejer dit och beställde en korv, en pizzaslice och en dricka. Jag orsakade kö bakom mig när jag skulle försöka flytta min påse, tunna och tre förpackningar lådor (ja och ett paraply var det också). Det slutade med att jag slängde ner korven, pizzan och muggen i kassen och gick. Det var ingen idé att försöka göra det på ett mer värdigt sätt.

När maten var uppäten var det bara att försöka packa på sig alla saker och bege sig till bussen. Jag missade den med en hårsmån, men jag kunde ju inte direkt springa med alla saker!! Så jag fick snällt vänta på nästa buss, som skulle ta mig till en spårvagn, som skulle ta mig till en buss som skulle ta mig hem.

Väl på bussen insåg jag att det hade börjat ösregna. Så när hoppade av bussen för att ta mig till vagnen blev jag blöt. Mina nyinköpta saker blev blöta. Då såg jag vagnen och började öka på takten. Bakre dörren var avstängd så jag pinnade på för att hinna in genom den nästsista. Den hann stängas och när jag tryckte på knappen åkte vagnen. Illa!

Ställde mig snällt i kuren och väntade. Så kom nästa vagn och när jag skulle lyfta upp alla saker så tappade jag hälften rakt ner i en vattenpöl. Allt blev ännu mera blött! Hann precis få upp alla grejer och komma på vagnen.

När vagnen hade åkt ett par hållplatser stannade den och det var biljettkontroll. Varför biljettkontroll mitt i allt?! Stod där och försökte få upp mitt kort samtidigt som jag höll i alla mina saker. Detta resulterade i att alla mina kvitton i plånboken ramlade ut! Japp, bara att börja plocka upp dem.

Sen skulle jag hoppa av vagnen för att byta till buss. Då råkade jag slå till ett litet barn i en barnvagn med mina lådor (förlåt!)! När jag klev ur vagnen skrattade jag nästan högt för mig själv! Herregud sicken syn.

Efter mycket om och men kom jag hem för att upptäcka att lådorna nog är liiiite för stora och att jag nog hade köpt ungefär dubbelt så många som jag egentligen behöver. Jaja...

Den här lilla historien får mig att undra varför jag aldrig lär mig? Varför ska jag ta tag i såna här projekt när jag inte kan få hem grejerna? Lärde jag mig inte den där gången när jag köpte två köksstolar, två pallar, en stor matkasse och en påse kläder och skulle ta hem det på bussen (med ett bussbyte där jag sprang ner för en backe och en slänt för att inte missa bussen för övrigt)? En händelse som slutade med sår och blåsor i handflatorna, ilska och nästan tårar? När jag bara kunde gå sisådär tre steg innan jag var tvungen att ställa ner sakerna? Då det tog mig säkert 30 minuter att gå 200 m? Då det hela slutade med att en papperskasse gick sönder utanför porten och sakerna trillade ut? Då jag stolt sa nej när en granne ville hjälpa mig upp med sakerna? Eller den där gången när jag åkte till IKEA och köpte sopborste, en 2 m lång rullgardin och två kassar småplock och knappt fick hem det på bussen? Då busschauffören undrade hur jag tänkte eftersom rullgardinen med nöd och näppe gick att ta in på bussen?

Nej... Jag lär mig inte. Jag vet inte varför, men när jag får för mig att jag ska göra något så måste jag göra det nu! Inte imorgon! Inte nästa vecka när mamma och pappa faktiskt kommer hit med bil och faktiskt skulle kunna ha kört mig ända till IKEAs ingång, hjälpt mig att bära allt och sedan kört hem det. Nej... Jag skulle köpa grejerna IDAG! Envis det är vad jag är!

Nu håller jag på att försöka få ordning. Inte helt enkelt eftersom lådorna som sagt var för stora och för många. Men det blir nog bra... Det måste det bli. Envis som jag är!

Låt mig få sova.

Det känns som att jag ska somna. Nu. Jag är så himla trött och snart kryper jag faktiskt till kojs. För nästa vecka blir en lång jobbvecka, men så får det bli. Veckan därpå blir kortvecka och en liten tripp. Då är det värt det!

Efter jobbet igår åkte jag iväg på kräftskiva. Jag var otroligt trött och höll på att somna på bussen. Jag skulle till ändhållplatsen och sen blev jag upphämtad. Det var en otroligt trevlig kräftskiva! Långbord i ett gammalt båthus precis vid vattnet. Kräftdekorationer, snaps, gigantiska kräftor, visor, grillad korv mitt i natten... Otroligt roligt!

Jag som redan var trött var obeskrivligt trött när vi till slut gick och la oss vid 4-snåret. Jag hamnade på golvet med sju styckna halvfuktiga stolsdynor som säng. Inte helt bekvämt, men jisses vad skönt det var att sova. Ja, det blev ju bara fem timmars sömn så idag är jag ännu tröttare. Jag har redan halvslumrat på soffan, men nu ger jag bannemej upp. Jag kastar in handduken för idag och nu ska jag sova.

Trevlig söndagkväll!

(Här skulle det egentligen ha varit en fin bild som jag tog på de stora kräftorna (aldrig ätit och sett så stora kräftor innan.) men det tycks vara så att de har försvunnit från min kamera... Vem har tagit bort korten undrar jag?)


Ont. Ont. Ont.

Idag har jag ont. Ont, ont, ont. Kroppen har fått sig en kickstart och träningsvärken har intagit min arma kropp!

Efter en galen dag på jobbet igår begav jag mig till Friskis för att köra step. Upptäckte rätt snabbt att mitt nyladdade träningskort inte funkade, men jag fick gå på passet ändå! Någon hade gjort fel när jag fyllde på det dagen innan så det gäller inte förrän från och med idag.

Jag har inte varit på step up på länge. Fråga mig inte varför för det är ju superroligt! Med rätt ledare och musik vill säga. Igår var båda kanon! En favoritledare som gjorde inhopp. I like! Grejen när jag går på step är att jag glömmer bort att jag tränar. Jag tar i för kung och fosterland, men eftersom det är så roligt tänker jag inte på att det är jobbigt och svettigt. Det är upp för brädan, armar som far runt, över brädan, upp med ett knä, snurra runt, en arm som ska upp... Jag är helt inne i passet!

Sen ska jag inte skryta med några färdigheter i step. Verkligen inte. För när jag tänker efter känner jag mig lite som ett ovigt kylskåp (när är ett kylskåp någonsin vigt?) som tror att det är med i So you think you can dance. Det är lite klumpigt och utan det där härliga flowet som ledaren har. Jo, jag gör allt i rätt takt och rörelserna är klanderfria, men det ser liksom inte sådär följsamt ut. Lite kylskåpsvarning. Och med tanke på träningsvärken jag hade igår så är det ju inte direkt så att kylskåpskänslan minskar. Snarare tvärtom!! Men inlevelsen är det inget fel på! Jag kör på som om jag hade det där flowet. Stora rörelser. Mycket armar. Stora hopp.

Hur jag ser ut när jag studsar runt där på golvet vill jag inte ens tänka. Men du...? Det bjuder jag på!


RSS 2.0