Sade. lluvia. Rain. Eller på svenska... REGN.

Herrejisses vad det regnar! Det ööööser ner! Himlen är alldeles grå av moln. Jag har fått mycket gjort, men det värsta är ännu kvar. Att ge sig ut i regnet för att handla.

Som tur är hittade jag både regnjacka och stövlar i mitt dressingroom! Jag tackar mormor för stövlarna för hon köpte dem till mig för några år sedan och just nu är de guld värda. Jag tackar också mamma för att hennes illgula (läs: otroligt fula) regnkläder hamnade hemma hos i Halmstad för massa år sen och att de sen har fått flytta med runt till alla ställen jag har bott på. Det är inga vackra plagg men i det här skitvädret kan det inte bli mycket bättre!!


Klädd för regn i den mycket läckra regnjackan...!



Kom igen nu då regnet!



Inte de vackraste stövlarna kanske, men de håller mina fossingar
torra!

Snälla... Stanna tiden lite.

Idag är jag trött. Jag har massor att göra, men har än så länge bara lyckats ta mig från sängen till soffan. Regnet smattrar härligt mot fönstret och på tvn rullar det dåliga program (som i sådana här lägen är heeeelt perfekta!). Det är en såndär dag då jag allra helst hade velat ligga och kolla på tv i myskläder HELA dagen, men icke.

För idag väntar tvätt, städ, brödbak, handling av mat, handling av vin, laga mat och få gäster. De två sistnämnda ska bli trevliga, men resten hade jag mer än gärna hoppat över!

Just nu vill jag stanna tiden! Eller i alla fall sakta in den. Tre veckor av semestern har gått och jag är inte redo att börja jobba än. Visst... Jag har hela nästa vecka ledig också så jag ska verkligen inte klaga, men jag är ändå inte redo. Därför vill jag att sista veckan ska gå låååååångsaaaaamt! Bara så att jag får ladda batterierna lite extra, få lite mer gjort, tänka över saker en vända till, njuta lite mer... Jag behöver mer tid!

Nej... Nu borde jag verkligen ta tag i sakerna...

102 km sprungna

Inte på en och samma gång såklart, men så långt har jag sprungit sen maj ungefär. Om någon hade sagt till mig för några månader sen att jag skulle löpträna som jag gör nu (och då kör jag ändå "bara" 1-2 pass löpning/vecka).... Ja, då hade jag skrattat!

När jag lade in kvällens löprunda på jogg.se så passerade jag 10 mil! Detta sen i maj. Jag känner mig sjukt stolt över mig själv!

Det blev ingen army training. Att ligga i gräset och göra situps när regnet öser ner kändes inte så lockande. Jag och Madde åkte i stället upp till Skatås och körde 8 km. Mina ben kändes sjuuuukt tunga, men jag tog mig runt. Och oj som det regnade! Det började med lite droppar, som övergick i duggregn som övergick till ÖSREGN!

Så nu är jag heeeelt sluuuut! Men det var behövligt. Gick faktiskt och köpte mig lite godis... Kanske inte så bra med tanke på att det var just därför jag skulle träna... För att jag har ätit lite för mycket under semestern, men med dubbelpasset så kände jag... Jo, idag får jag!


Lite snyggare i löparspåren :)

Nyss hemkommen från stan. Känner mig helt slut i kroppen efter spinningen. Hur ska jag orka army training på detta också? Jaja, en tallrik fil och müsli ska nog kunna ge lite ny energi!

På stan blev det några riktiga spontanköp! Eller ja... Spontan och spontan. Jag har planerat att köpa löparkläder inför höstens löprundor, men jag tänkte vänta tills de efterlängtade skattepengarna kommer om några veckor. Men så kände jag... Varför vänta? Jag behöver kläderna och då kan jag egentligen lika gärna köpa allt nu för sparade pengar och sen bara lägga undan samma summa från skattepengarna. Det är ju egentligen skit samma. Därför kallar jag det inte för spontanköp utan ett planerat spontanköpt. :)

Så det blev en runda till stan, men med tanken att bara kolla. Japp... Gick sådär. Kom hem med en stooor kasse från Stadium innehållande en styck sportBH, en vindjacka, ett par långa löpartights och en långarmad löpartröja. 997 kr! Rena fyndet tycker jag! Jag menar... Allt satt superbra och snitten per plagg är knapp 250 kronor! Underbart! Så nu blir jag snäppet snyggare i löparspåren i höst! ;)



Ja... Inga roliga färger kanske...

 
Laddad för höstens löprundor



Lite lila detaljer i alla fall...

Ur balans. Inte riktigt optimalt.

13.45
Herrejisses sicket spinningpass! Helt underbart bra! Tungt, roligt, jobbigt och otroligt svettigt!



11.07
Usch. Den här morgonen var inte en optimal morgon. Jag kunde inte somna igår och låg vaken till efter 02.00 någon gång. Det var otroligt dumt att dricka en mellanlatte igår kväll, men koffeinet brukar ALDRIG få någon effekt på mig. Jag har druckit kaffe precis innan jag har lagt mig innan och ändå kunnat somna som en stock. Men igår gick det inte. Jag snurrade i sängen och har stora problem med att somna.

Så när jag vaknade i morse kände jag att jag var (är) toktrött... Ja, ur balans helt enkelt. Inte alls bra. Jag är nästan lite skakis, som jag brukar bli när jag dricker kaffe och är trött. Usch. :( Detta är varför jag typ aldrig dricker kaffe! Men igår var jag ju så sugen! Det får jag helt enkelt ångra idag...

Nu försöker jag bota urbalansen med en stor tallrik fil och müsli, två knäckemackor och en stor flaska vatten. Jag ska ju på spinning om typ en timme och då måste jag vara fit for fight! Sen army training ikväll! Fast förhoppningsvis innebär detta, tillsammans med storstädning däremellan, att jag kommer att somna som en stock ikväll. *pepparpeppar*

Inatt när jag inte kunde somna surfade jag runt och kollade lite träningskläder. Jag behöver komplettera min löpgarderob med lite höstanpassade kläder eftersom jag bara har linnen och trekvartstights. Så nu har jag kollat ut långa tights, vindjacka, långarmad löpartröja, ny sportbh och ett litet vätskebälte som fästs runt armen. Ungefär 1000 kr för hela kalaset. Inte alls farligt tycker jag! Riktigt överkomligt med tanke på vad jag får för det. Vad tycker du att jag behöver i min löpargarderob inför hösten? Hjälp mig gärna!!

På tal om löparutrustning! Är det någon som har testat vattentäta sporthörlurar som man liksom fäster runt örat? Jag har tänkt önska mig sådana i julklapp (lite tidigt att tänka på det.. Jag vet) och skulle behöva råd och tips.

Jag såg också till min glädje att Friskis höstschema har kommit ut på nätet. Träning är underbart tycker jag! Problemet med mig är att jag liksom måste få in en tydlig rutin. Hitta bra och roliga pass som jag går på varje vecka, utan undantag (ja förutom vid sjukdom, resa osv)! Jag hittade en hel del så nu ska jag försöka hålla mina 3 - 4 pass/vecka. Ett pass spinning (Madde! På måndagar kl 07 ska jag försöka ta mig upp och gå på dina pass!), ett skivstångspass, ett löparpass och om jag orkar ett valfritt pass. Det känns som en bra kombination och hittar jag bara riktigt bra pass så lär det inte bli några problem! Åh vad jag längtar! Älskar träning!

Japp... Nu blev det mycket träning här, men så är det ibland!  :)

Frulle, spinning, städning och army training står på schemat!

Ännu en trevliga kväll med fina vänner!

Oj så mätt jag är! Den här veckan har inte varit en hälsosam vecka känner jag... Visst det är semester, men under de andra två veckorna har jag ändå varit duktig och löptränat. Den här veckan har det helt enkelt varit för fint väder. Kanske en dålig ursäkt, men jag har verkligen inte känt för träning!

Gårdagkvällen tillbringade jag på Tranquilos uteservering med Maria och Therese. Jag älskar verkligen Tranquilo! Deras drinkar är helt fantastiska (liksom maten) och hela stället har en skön stämning liksom. Sen var ju tanken salsa... Men alla där var otroligt duktiga att vi satt och kollade på. Jag menar... Vi snackar folk som kommer dit med dansskor à la Dirty dancing... Jag gjorde nog rätt i att titta på!

Ikväll möttes vi upp igen och tog lite mat på El Corazon tillsammans med ett glas vin. Sen Condecco med cafe latte och lyxmuffins. Behöver jag tala om hur mätt jag är?! Herrejisses!

Så imorgon är det träning som gäller! Först ett lunchpass med spinning och sen army training med Madde. Inga undanflykter för då ska kroppen få dig en rejäl omgång! Sådetså. :)

Nu Sex and the city innan jag ska lägga huvudet på kudden! Avslutar med att konstatera att jag älskar sommaren, Göteborg, fina vänner och att ha semester!



Kvällsfika

Älskade Fru Sommar. Älskade sol. Älskade värme.

Förlåt Fru Sommar att jag har varit så arg och irriterad över din frånvaro. Att jag för några veckor sen tänkte fly landet för en vecka bara för att du inte kom till mig. Jag tar tillbaka alla hårda ord för du har kommit med bravur! Hela dagen (och flera dagar under min semester) har du gett mig sol och värme som gjort min hud fint brunbränd. Solstrålarna har gett mig ro i själen och ny energi som jag behövde. Du har gett mig glädje och trevliga stunder. Tyvärr ser jag på väderrapporterna att du kan vara på väg bort igen... Men jag ber dig. Snälla, vackra och underbara Fru Sommar. Stanna en liten stund till! Bara en vecka eller två! Låt mig få känna värmen och solen en liten stund till. Låt min hud få ännu lite brunare färg. Ge mig mer ro och energi. Ge dig inte av än.

Älskade Fru Sommar. Älskade sol. Älskade värme... Stanna kvar en liten stund till.

Drinks and salsa it is!

Jag sitter och kollar på Beverly Hills. Nostalgi! Oj vad jag älskade den serien när jag var yngre... Jag ville vara Brenda! Hon var min favorit. :)

Ska alldeles strax starta plattången och förbereda mig för kvällen! Det blir drinkar och salsa på Tranquilo här i stan och oj så roligt det ska bli! Jag är ungefär lika dansant och smidig som ett kylskåp, men dansar hellre än bra. Men vad gör väl det? Huvudsaken är väl att det är roligt? Så sminket ska bättras på, klänningen ska bytas ut, magen ska få lite mat och håret ska lockas. Lovely!

So long!


Salsaredo i nya blommiga klänningen.


Sol även idag!

Det är så härligt att vakna av sig själv på morgonen och se solen skina in i sovrummet! Det får mig att känna mig glad i själen. :) Och att då veta att jag är leeedig... Underbart!

På schemat idag står: sätta mig i solen och läsa lite, fika på stan och sen vet jag inte. Det får dagen utvisa. :)

Nu... Lite frukost och sen ut i solen!

Nya kakfavoriter!

Nyss hemkommen från Lotta på Liseberg. Bra stämning där idag och vi fick superplatser! Även den här gången fångades jag på bild, nu ordentligt. Förlåt syster... Jag vinkade... Igen...

Ikväll spelade underbara Cookies N Beans. Jag tycker att de är superbra och just nu spelar jag deras musik på Spotify. Deras röster är så otroligt olika, men ändå funkar de tillsammans. Låtarna är väldigt bra och sedan har de alltid underbara kläder på scen! Klänningar som jag skulle vilja ha i min garderob! Frågan är ju bara var de köper de fina plaggen? Önskar att jag visste... För de är otroligt fina!

Om du inte har lyssnat på Cookies N Beans så tycker jag att du ska göra det. Jag gillar dem.


Tredje veckan kickar igång med sooool!

13.00
Det var inte alls särskilt skönt solväder... Vinden är kall och jag härdade ut i ungefär 1,5 h. Sen hade tuppaskinnet, kölden och även molnen gjort att jag tappade suget på att sola. Så nu har jag gått in. Tänkte äta lite lunch och sen bege mig ut på en löprunda.

Jag som ville ligga och njuta av solens varma strålar!




11.00
Så var den tredje semesterveckan igång. Jag är jättetrött eftersom nattsömnen var under all kritik! Först kunde jag inte somna och låg och vände och vred på mig. Sen vaknade jag stup i kvarten. :( Jaja. Tur att jag har semester.

Efter en regnig gårdag och en sisådär lördag så vaknade jag idag med sol utanför fönstret. Underbart! Såklart åker bikinin på, ipoden är laddad med nya sommarprat, boken väntar på att bli utläst och min nya picnicfilt vill invigas. Med ipod, bok och filt under armen beger jag mig ut till gräset och njuter lite. Inte fel. :)



Hyrfilm och alldeles för mycket lösgodis

För några år sen kom filmen Smala Sussie. En lite halvmärklig svensk gangsterkomedi som utspelar sig i Värmland. Charmig dialekt, knepiga karaktärer, rolig dialog och en såndär film som man liksom skrattar sig igenom! Jag älskar den och har sett den flera gånger sedan dess.

Under förra året gjorde samma regissör - Ulf Malmros - en ny film. Bröllopsfotografen. Det är typ samma skådespelare med i den och jag gillade trailern när jag såg den. Men av någon anledning blev det inte av att jag gick och såg den på bio. Men så idag när regnet smattrar mot rutan så kände jag att det var dags att se den! Så jag tog ett paraflax och knatade ner till en godisbutik och hyrde den och inhandlade en alldeles för stor påse lösgodis. Menmen. Det är ju bara semester en gång om året! :)

Så nu ska jag se filmen, äta massa godis och njuta av att det är semester!



Klocka, klocka, klocka, klocka.

När skattepengarna kommer om några veckor (japp jag är antik och kör pappersdeklaration och får alltså inte mina pengar förrän i augusti) så tänkte jag köpa mig en klocka. Jag har en som jag trivs superbra med, men vill ha en till att byta med.

Nu har jag surfat runt lite och hittat några olika varianter, men nu kommer ju då dilemmat... Jag gillar klockorna från Triwa. Lite större klockor i färgglad plast. De här är mina favoriter...

       
Klicka på bilderna så blir de större. Bilder: www.triwa.se

Visst är de snygga?! De är inte särskilt dyra heller - 995 kr. Men det är just det faktum att de är så färgglada som får mig att tveka lite... Jag är rädd att jag ska tröttna på en aprikos eller cerise klocka samtidigt som de är sjukt snygga och kan piffa upp en hel outfit.

Jag har hittat ett märke som säljer liknande klockor till lite lägre priser. Fördelen med detta är ju att jag kan köpa en färgglad klocka och en annan lite mer diskret klocka. Då har jag kikat på dessa...

         
Klicka på bilderna så blir de större. Bilder: www.klockor.nu och www.grandsand.com

Hur ska jag göra? Vilka tycker du är snyggast? Har du sett klockorna från Grandsand på riktigt? Om ja - hurdana är dem? Jag tror att jag får fundera ett litet tag till innan jag bestämmer mig...

Hemkommen till älskade Götet

 

Vad är det för dag? I ärlighetens namn har jag ingen aning och det är ju det som är lite tjusningen med semester. Det spelar inte riktigt någon roll om det är måndag, torsdag, lördag eller söndag... Man är ändå ledig dagen därpå!

Lite drygt två veckor av min semester har gått. Hälften kvar alltså. Underbart! Men... Tiden går alldeles för snabbt! Jag ska hur som haver njuta till fullo även under de två veckorna som är kvar.

Igår kom jag tillbaka till Göteborg efter några dagar, eller 1,5 vecka, lite mer söderut. Det har varit underbara dagar med ledighet, sol, regn, fika med fina vänner, umgås med familjen, utgång med systeryster, strand, bad (japp.. Du läste rätt! Jag badade!), god mat, vin, whiskeyprovning, två ordentliga löprundor (ena var 1,2 mil!) och SEMESTER! Lovely! Precis vad min kropp och själ behöver känner jag.

De två resterande veckorna ska tillbringas här i stan. En liten avstickare till Kalmar bara. Men annars ska jag njuuuuta av Göteborg!

Men idag har jag en egendag. En dag då jag gör precis vad jag känner för. I nuläget rör det sig om myskläder på soffan. Snart blir det tvätt, uppackning, rensning av garderoben, städning, handling och matlagning. Får väl se om jag känner för att göra allt det där när det väl kommer till kritan. :)

Här kommer lite bilder från semestern so far! So long!



Lite bubbel och blandade nötter på altanen är inte fel!





En somrig sallad




Jag och systeryster. Fråga mig inte vad jag gör med min hand...





Randig sommarkjol




Smarrig hallonpannacotta blev det när jag lagade trerätters till mor och far





Whiskeyprovning. Fyran var bäst! Den i grön flaska alltså.





Räkmacka!




Den fina blommiga klänningen invigdes!





Någonstans längs motorvägen.




Tillbaka i Götet. På uteservering. I solen.





Lite delikatesser från fina Ica Focus!





Och så råkade jag köpa ännu en blommig klänning... Ooooops. ;)


Mitt potatismos sitter på någons byxor

Söndag. Tre veckor kvar. Ljuuuvligt!

Jag sitter just nu hemma hos systeryster och hennes sambo och äter frukost. Liiiite seg efter gårdagens kalas. Oj så trevligt det var! Lite förfest med Beatles Rock band (jag ska bli trummis!) och rosévin. Sen en promenad in till stan och en shot på shotluckan. Kan starkt rekommenderas!! Supergoda shotar och igår blev det en Super Mario. En lite skumsvamp på det. :)

Sen blev det Morfars special och sist men inte minst Morfars. Eller ja... För mig är det ändå Daltons. Stället man hängde på som liten festprissa. :) Supertrevligt ställe!

Natten avslutades med en röd meny på Pölsemannen. Men där hände det en liten olycka... Jag ställde mitt sista mos på en bänk och då satte sig en okänd kille rakt på moset. Jag började såklart asgarva och skrattade fram att han nu måste ha mos i heeeela baken. Han trodde mig inte, men döm av hans förvåning när han reser sig upp och hittar en mosbricka i baken! Mos, ketchup och senap på heeeela byxorna. Oj vad vi skrattade! Han skrattade inte...

Nu ska jag bege mig till stan och träffa fina Pillis!!

Tiden går alldeles för snabbt!!

Så är jag på plats i de småländska skogarna! Onsdagen är här och jag tycker att tiden springer på alldeles för snabbt. Ändå har jag varit superduktig och gått upp senast 08 på morgonen och på så sätt fått mycket gjort. Jaja... Semester har jag i alla fall! Även om dagarna går snabbt.

Så vad har jag då gjort hittills på min semester? I måndags solade jag hela förmiddagen och fick fin färg. På eftermiddagen begav jag mig till Jenny och Stella på lite fika på en filt i skuggan. Mycket trevligt! Kvällen tillbringade jag på Liseberg med Maria. Vi var på Lotta på Liseberg och du såg väl mig i rutan? Det var nära att jag fick sjunga, men det blev lite vink i stället. Min syster fick därmed skämmas lite. :)

Igår tog jag tåget hem och på dagen hälsade jag på mormor och morfar, var i Gislaved med mamsen och plockade massa rabarber och vinbär som ska bli god saft och paj. På kvällen kom syster med sambo och då blev det grillkalas på pappas nya, fina trädäck.

Dagen idag började med uppstigning strax efter 08. Frulle med pappa och sen beslutade jag mig för att ta en löparrunda runt Smålandsstenar. Detta trots lite halsont. Men jag fick ett såntdär jättesug efter att löpträna och då är det bara att passa på! Ska erkänna att jag gick lite i en uppförsbacke, men det var ändå befogat tycker jag. Dels för halsontet, dels för värmen. Mätte upp runda och till min förvåning blev det nästan 6 kilometer! Duktigt Becca!

Om en liten stund ska jag slänga mig i solen för lite stekning och i eftermiddag blir det Gekås med mamsen.

Semester är underbart! Nu ska jag fortsätta att njuta och jag hoppas på att kunna uppdatera lite under tiden. Om inte annars hörs vi om några dagar igen!


     
Joggingrunda               Bär till saft plockade     Bikinin åker snart på    Bara ben i sommaren

Tavlan... Det där var onödigt!

Halsen gör ont, regnet öser ner ute och jag är trööött! Ingen bra start på min tisdag. :(

Jag skyller allt (eller ja... tröttheten i alla fall) på en av mina tavlor i sovrummet. Kl 04.50 beslutade sig en av dem att rasa i golvet. En rejäl smäll och jag vaknade med hjärtklappning. Först förstod jag inte vad det var och började leta mig fram i lägenheten. Efter lite letande tänkte jag att det var nog inget så jag gick och la mig igen. Då såg jag... Bara två tavlor kvar över byrån. Klev upp och plockade upp den och såg att ramen hade delat sig och att glaset var sprucket. Plockade snabbt ner de andra också och stod en stund i köket och klurade på hur jag nu ska göra... Ramen har utgått och går inte att få tag på. TYPISKT! Måste på något sätt få tag på en ny glasskiva. Skit!

Så nu sitter jag här och lyssnar på regnet och försöker få ner lite frukost. Får bli en powernap lite senare tror jag.

Tills dess: Tavlan! Det där var riktigt onödigt!


Jag känner något i min hals...

...och det är inte bra. Det är ömt och gör ont när jag sväljer. Till råga på allt har jag ont i huvudet också. Nej, det är inte bra... Har du något förslag på hur jag ska få det att inte bli något mer? Hur ska jag vakna upp imorgon och känna mig frisk? Jag varken får, kan eller vill. Bort dumma halsont. BORT!

Sicken sömntuta. Nästan pinsamt faktiskt...

Första riktiga semesterdagen och jag har varit uppe en stund. Ingen sovmorgon här inte. :) Nej, det blev tvätt på morgonkvisten i stället. Snart hänga upp gardiner, dammsuga, moppa golvet och äta frukost.

Varför sover jag då inte ut min första semesterdag? Jadu... Man kan väl säga att jag har sovit ut. På ett sätt som nästan är pinsamt.

Igår kväll hade jag bestämt mig för att kolla på film (nej... ingen fotboll här inte) och laddade för Down with love på kanal 5 kl 21. Men så hände något!! Vid 19.30 somnade jag till på soffan och vaknade väl sisådär 25 minuter senare. Efter en mycket snabb överläggning med mig själv beslutade jag mig för att skippa filmen, ta mig blundande till sängen och krypa ner.

Jag är nämligen en sån person som inte bara kan somna 25 minuter på kvällen för att sen vara vaken i någon timme och sen somna om igen. Då måste jag vara vaken halva natten. Och för att undslippa detta tog jag min trötta kropp och knopp till sängen.

Jag somnade såklart på studs och sen vaknade jag till strax efter 05 för att sen somna om och vakna när klockan ringde vid 08. Och när klockan ringde tänkte jag: Jag vill sova meeeeeer!

Japp... Efter mer än 12 timmars sömn ville jag sova mer. Men det fick jag såklart inte och nu är jag uppe, pigg och glad! Det är varmt inne och då utgår jag från att det är varmt ute också. Bikinin och strandklänningen är på och efter lite städning, packning och tvätt ska jag slänga mig på gräset härute och soooola! Vill bli fint brun i sommar och idag börjar det uppdraget på allvar. :)

Första semesterdagen... Here I come! 

Min fina bikini som jag köpte förra året, en sval strandklänning som inhandlades på ellos.se
för 99 kr för några år sen och så min bleka hud, som inte ska vara blek länge till!!
 


När regnet smattrar mot fönstret

Jag är verkligen inte van vid att gå ut två helger i rad och komma hem efter 04.00 på morgonen. Det känns i både kropp och knopp idag. Men det var värt det för oj så trevliga lördagar det har varit! Visst... Excet är verkligen inte min favorit, men nu vet jag det en gång för alla. Fast det blev ändå lite dans. Nästa gång får det bli Lounge och så hoppas vi på bättre lycka där. :)

När vi knatade hemåt igår (eller ja i morse) var det alldeles ljust ute! Morgonen hade kommit, men det ville ju inte kroppen. Somnade på stört och vaknade vid 11.20 av att regnet smattrade härligt mot fönstret. Jajaja... Jag vet att jag har tjatat om att jag vill att sommaren ska komma, men om man kommer hem kl 04 och vaknar med knäckhuvud... Ja, då är det där smattrandet guld värt! Då vet jag att jag kan och får ligga kvar i sängen utan att känna mig syndig.

Men snart får solen gärna komma tillbaka så att jag får sola min bleka hud lite.

Nu ska jag nog ta och äta lite! Tackar på vägen alla trevliga och härliga människor som gjorde gårdagen så trevlig! Jag hoppas att vi gör om det snart. :)


Soffläge i väntan på soooolen! Och att knäckhuvudet ska släppa...


Morgon ute, natt i kroppen

Klockan är alldeles för mycket... Eller för lite beroende på hur man ser det. :) För mig är klockan alldeles för mycket och jag är otroligt trött! Samtidigt gryr morgonen utanför fönstret och det är faktiskt alldeles ljust ute. Med andra ord borde jag sova, men hur ska jag kunna göra det när solen är uppe?

Det blev en mycket lyckad räkfrossa! Tänk så trevligt det är att träffa nya människor och även såna man känner sen innan som man helt enkelt inte har träffat på ett tag!

Jag hoppas att det blir fler sånahär kvällar. Jag gillar dem! De gör mig glad. :)

NU sooooooova!


Behålla eller lämna tillbaka?

Oj så varmt det blev! Jag kom precis hem från stan och har svidat om till bikini. En timme i solen hinner jag nog med innan jag behöver lägga ihop tårta, göra räkröra, duscha och göra mig räkfrosseklar!

På min lilla stadstripp råkade jag hitta en klänning. Jag ÄLSKAR klänningar och äger lite för många, men det är ju sååååå fint med klänning! Älskar det! Men nu har jag haft klänningköpstopp ett tag. Ja, med undantag för min midsommarklänning då. Förutom det har det varit förbjudet för mig att köpa klänningar.

Men så idag... Ja, då sprang jag på en fin liten sak på Pop Boutique här i stan. De säljer vintagekläder från 50-, 60-, 70- och 80-talet och jag hittade så mycket fint till lilla mig! Jag lyckades till slut begränsa mig till en klänning som fick följa med hem. Men jag har inte bestämt mig för om det ska få flytta in permanent eller om den ska tillbaka till butiken...

Vad tycker du?

 



Bakar...

...sommartårta. Iklädd bikini och strandklänning. Trots moln och fyra vädersajters siande om regn så hoppas jag att de har fel! Jag är redo för gräset! Men nu tåååårta. :)

En sådär bra start på semestern!

Jag kom precis innanför dörren och har parkerat mig i soffan iklädd myskläder. Magen är så mätt att huvudet gör ont. Ja, det kanske låter konstigt, men så är det faktiskt! Jag ska snart berätta varför. :)

Första semesterkvällen går snart till ända och det har varit en bra sådan! Först en smaskig tacomiddag med en kall öl till hos fina herr och fru A. Vi promenerade sedan vidare mot Avenyn och där stannade vi och köpte glass. Och sicken glass! Jag har aldrig fått så mycket glass när jag har köpt kulglass. Det var så mycket glass... Jag fick till slut säga till killen i glasskiosken att han inte behövde lägga på mer. En kula var väl som tre och tänk då att du tar tre kulor i en jättestrut! Då är det mycket glass. Jag och Sofie slängde väl ut ungefär hälften för det gick liksom inte få ner. Det är därför jag är så mätt i magen att huvudet gör ont. :) Vi avslutade med lite promenad på stan och nu är jag hemma. En sådär bra start på semestern! Underbart!

Nu ska jag snart krypa till kojs. Imorgon väntar tårtbak, en sväng på stan (ska kolla på en finfin klänning!) och på kvällen räkfrossa! Lovely!

Until then - godnatt!

Jag känner ledigheten rusa mot mig...

Inte långt kvar nu! Oj så härligt det ska bli med fyra veckors ledighet! Jag har inte varit ledig såhär länge i ett svep på... Ja, gud vet hur länge! Sen... Ja, men säg nästan 10 år. Så det ska bli underbart!

Jag inleder min ledighet med tacos hos herr och fru A. Fortsätter med tårtbak, räkfrossa och tårta med grannarna och sen rullar det på med Småland, Halland, Götet och lite sisådär. Vi får se helt enkelt! Bara vädergudarna är med mig så är jag nöjd. :)




Himlen är oskyldigt grå...

Fredag. Underbart! En himmel som ser ut som lite smågrå sockervadd. Bara lite drygt sju timmars jobb innan det är ledigt i FYRA veckor! Lovely. :)


Det finns många första. Jag närmar mig sista

När man blir av med någon som står en nära finns det många första efter det. Första julen, första nyår, första födelsedagen, första påsken, första valborg, första midsommar... Jag har nått den sista förstan - sommaren och semestern.

Hur långt man än kan ha tänkas kommit i sin bearbetning... Eller som jag som för längesedan har kommit förbi och framför det som var... Ja, det känns ändå lite i hjärtat när det där första väl kommer. Det är minnen, tankar, oro och i mitt fall ett sting av ensamhet som känns i kroppen. För hur bra resten av årets dagar än känns så blir det lite tungt. I alla fall för mig. Det är den där första gången utan någon...

Såhär dagarna innan semester så kommer känslan om att nästa första kommer. Men det är sista första och det känns bra! Tills minnena, tankarna, oron och stinget av ensamhet har lagt sig inför den här sista förstan... Ja, då är jag inte riktigt mitt glada vanliga jag. Bara låt det vara så... Det släpper snart! Och då är det SEMESTER!!! Min andra, men längsta, någonsin!

Nu ska jag bege mig ut i regnet på en löparrunda. Jag ska föreställa mig att regnet är solstrålar som träffar min hud. I brist på riktigt solsken menar jag! :)


Lite senare...
Kom precis hem från min löprunda - tredje den här veckan!! Vad i helsike har hänt med mig? Idag blev det ca 7,5 km runt Mossen. Skittråkigt, men ändå. Det är träning! Det spelades Partille cup på planen idag så jag kände mig lite bevakad. Regnet strilade ner och jag var inne på att ta två till och alltså passera en mil och lite till. Men då öppnade sig himlen så jag sprang hem. Så nu känner jag mig nöjd! Ett pass till den här veckan och nästa vecka blir det ett försök på Vilshärad/Ringenäs/Frösakull/Tylösand fram och tillbaka... Drygt 1,4 mil om pappa tror rätt. Undrar hur det ska gå!? Vi får se om jag orkar. :)

Nu stretcha, duscha, äta!

Raindrops keeps falling on my head...

Ibland kan jag tycka att sommarregn är bland det bästa som finns. Om det har varit fint väder väldigt länge och huden är lite sådär lagom sönderbränd... Ja, då kan en dag med ösregn vara väldigt skönt! Likadant om jag har massa att göra hemma - tvätta, städa, baka, laga mat osv. Då kan regnet göra mig glad. Eller om jag liksom har en såndär dag då jag inte orkar göra något utan det känns mer lockande att ligga i myskläder på soffan under en filt och kolla på film hela dagen. Då kan regnet komma som en befrielse.

Men ofta är sommarregnet bara onödigt. Speciellt när det har varit en låååång och kall vinter, följt av en grå och dålig vår som sedan har gått över i en lika kall och trist försommar. Då är sommarregn det sista jag vill ha. Då gör regnet mig ledsen och på dåligt humör.

Just nu är jag trött på regnet och gråvädret. Jag försöker vara positiv och tänka att det vänder, men ändå blir jag så less på det! Soldagarna har varit alldeles för få och regn- och grådagarna alldeles för många. Det är dags för solen att komma fram på allvar nu! Inte bara för en vecka eller några dagar. Utan för en längre tid!

GE MIG SOMMAR!

Semesterpanik

Med två dagar kvar till semestern har jag fått semesterpanik. Tänk om det blir dåligt väder alla mina fyra lediga veckor? Tänk om jag inte hittar saker att fylla mina dagar med? Vad ska jag göra? Hur ska jag göra det?

Plötsligt fick jag ett resesug. Jag vill komma iväg. Komma bort och ladda mina batterier. Ligga på en solig strand och lapa sol. Få solbränd hud och läsa massa böcker. Bada i varmt vatten och ha ljumma sköna kvällar. Jag vill resa bort! Men vart och med vem? En sista minuten var som! Bara det är sol, värme och inte kostar för mycket.

Förslag? Tips på vart jag ska leta? Resesällskap?

JAG VILL RESA BORT! NU NU NU!


En sval sommardröm

När H&M släppte sin Garden Collection tidigare i våras hade jag siktet inställt på en klänning som jag hade sett i en tidning i Stockholm. Jag letade och letade, men hittade inte klänningen någonstans! Det gjorde mig besviken, men så en kväll ringde min kära syster och sa att hon hade hittat en storlek 38 i Halmstad. Trots att det egentligen är liiiite stort så bad jag henne att köpa den. Jag menar... 149 kr.

Klänningen levererades till mig och den hängdes in i garderoben i väntan på sommaren. Men sommaren kom inte riktigt och där har min fina klänning blivit hängande. Så idag när jag kom hem från jobbet så var det supervarmt ute och inne. Då åkte klänningen på och jag kan meddela att det är en sval och skön sommardröm! Nu hoppas jag att värmen stannar så att den får användas fler gånger!


JA, jag vet att bilden är på fel håll, men jag orkar inte vända den. :)


Idag är hela jag bara KAOS!

15.20

Kan meddela att dagen *pepparpeppar* ändå har fortsatt mer ok än den började. Jag trodde att dagen skulle bli kaos och pannkaka, men det har nog bara blivit lite kaos. :) Tjejen i fruktaffären tyckte att jag var "sötare än vanligt" idag och oj vad jag blev glad då! För idag känner jag mig bara fel, kaos och pannkaka. Vad en sån liten kommentar kan lyfta en då.

Snart dags att avrunda jobbdagen och då ska jag hem och fixa mat och sommarfika till fina Sofie och Jenny som kommer hem till mig ikväll. Fika med fina vänner kan man aldrig få för mycket av. :)

Fröken Kaos säger over and out!



9.54

Åh! Idag är en såndär dag då jag egentligen bara borde ligga kvar i sängen och dra täcket låååångt ovanför huvudet. Du vet en sån dag då liksom ALLT går fel!

Jag gick upp i jättegod tid, men ändå fick jag springa till bussen. Mitt hår ville inte jobba med mig och det känns som att det bara hänger (vilket det nog gör eftersom det blåser ute också). Sen letade jag efter mina tunna tights i 20 minuter (här är anledningen till att jag fick mig en liten löptur på morgonkvisten), men jag kunde inte hitta dem någonstans! Helt borta! Och eftersom klockan då var så mycket så att bussen skulle gå ungefär 9 minuter senare så hann jag inte byta om. Eller jo... Jag tänkte byta om till en klänning som låg framme, men då upptäckte jag att mina lite tjockare tights var håliga på insidan av låren så den idén fick jag skrota illa kvickt. Alltså fick det bli tunn blus och kjol med bara ben. Perfekt när himlen är molning, termometern knappt orkar sig upp till 20 grader och när vindarna är kalla.

Sen kommer vi då till skorna... Eller vi ska inte ens gå in på dem. De är bara så fel till resten av det jag har på mig. Men så mycket kan jag säga att det är sandaler. Och de är i fel färg och gör så att jag har tår i en blåaktig färg (de är kalla alltså).

Förutom detta glömde jag min lunch i kylen.

Så nu står jag här på jobbet med platt och hängigt hår, fel kläder, bara och kalla ben, fel skor med blåa, frusna tår, utan mat och känner mig som ett stort kaos! Låt den här dagen gå fort!

 

 


Hur ska jag orka ta mig till sängen?

Jag ligger på soffan och är heeeelt slut! Just nu funderar jag på hur jag ska orka ta mig till sängen. Körde ett löppass innan. 5,2 km vid Mossen på 28:30 lite drygt och så styrka på det. Kändes skönt, men oj så tunga benen var! Kan bero på att jag körde igår också eller att de senaste löparpassen har varit på löpband och detta var lite mer backigt. Oavsett så var det skönt med lite träning.

Har också fått bakat en del. Småkakor som ska ges bort och så lite till morgondagens onsdagsfika. Skönt att ha det fixat!

Har satt ett mål inför semestern... Jag ska försöka ta mig från Vilshärad via Ringenäs, Frösakull och Tylösand tur och retur. Det är lite drygt 11 km. Känns i dagsläget LÅÅÅÅÅNGT men jag ska försöka i alla fall! Det går ju att gå sista biten om det skulle bli för jobbigt... Eller ringa pappa om det skulle bli heeeelt outhärdligt. :)

Nu ska jag försöka ta mig från soffan, via badrummet för tandborstning och sen soooova!

Kanske vet du vart jag ska leta?

Så var tisdagen snart avklarad också! Snart semester. :)

Ikväll skulle jag egentligen ha fikat med en gammal gymnasieklasskompis, men hon är tyvärr sjuk. I stället ska jag ta en kort löparrunda och kanske lite styrka. Känner att det kan behövas!

Jag tänkte slänga ut en liten fråga till dig som läsare och om du har svaret så snälla, snälla, snälla skriv en kommentar. När jag löptränar så behöver jag ibland fylla på med lite vätska. Tyvärr finns det ju inga vätskekontroller ute på gatorna i Göteborg. :) Jag känner att ett vätskebälte verkar klumpigt och att springa med en PET-flaska i näven skulle göra mig irriterad. Så när jag surfade runt lite igår kväll hittade jag en väldigt smart vattenflaska som är greppbar. Tyvärr har jag bara hittat den i en brittisk nätbutik och det känns lite onödigt att bara beställa en sådan. Därför tänkte jag kolla... Har du sett en sådan här eller en liknande variant i en svensk butik? Om du har det får du gärna skriva var i kommentarsfältet. Det skulle jag uppskatta!

 


Så var det snart bara fyra dagar kvar...

Då är klockan snart 20.00 och då är det dags att sluta jobba. Det är toklugnt vid den här tiden så tiden kryyyyypeeeer fram, menmen. Hann ju med massa i förmiddags så då går det bra. :)

Att klockan snart är 20.00 innebär också att det bara är fyra arbetsdagar kvar till semester!! Det blir nog inga lugna och sköna sådana, men vad gör väl det om man är ledig i fyra veckor efteråt? Jag kan inte riktigt fatta att jag ska vara ledig bara! Förra året hade jag mycket mer inplanerat, jag hade någon att dela tiden och veckorna med, jag var liksom mer mentalt förberedd. Nu känns det mer som maj/juni och att det borde vara en månad, minst, kvar till semester. Jag har inte så mycket planerat och sådär, men jag längtar lika mycket för det! Bara solen kommer fram och gör mig härligt brun så blir det underbart varthän man än är. :)

Men innan jag får ta ledigt så är det fyra arbetsdagar, en fika med en gammal gymnasiebekant, onsdagsfika hemma hos mig, träning och lite annat smått och gott. SEN får jag semester!


Nedräkningen startar!

Japp... Då börjar nedräkningen! Bara fem dagar till semester och oj som jag längtar!

Idag börjar jag sent för att jobba sent. Fyra maskiner tvätt avklarade och så blev det lite löpträning på gymmet. Fem minuter uppvärmning på en cykel och sen 5 km på löpbandet. Slog rekord idag! 5 km på 26:30! Kändes bra. Ska försöka ge mig ut i naturen nu under semestern, men häromkring finns liksom bara Mossen och att springa runt, runt, runt en strax över kilometer lång bana blir lite tråkigt. Målet över sommaren är att få upp kondisen, få igång rutinen lite mer och klara milen några gånger till. Sen är jag redo för Midnattsloppet!!

Nu fixa håret, hämta tvätten, försöka hinna äta lite och sen är det jobb som gäller.


En solig söndagkväll med underbar utsikt!

Kom precis hem efter en trevlig söndagkväll med herr och fru A. Först blev det medelhavsmat med oxfilé, grönpepparsås, klyftpotatis och grillad paprika för min del. Det var precis vad min kropp behövde. Det och en stor, kall cola! Sen blev det en promenix ner till vattnet och det stooora Göteborgshjulet precis vid Operan. Självklart ville vi testa och det blev fem varv med mycket fin utsikt! Jag var rädd för att det skulle vara lite läskigt, men det var det absolut inte! Vi avslutade kvällen med en glass i solen och en promenad runt Heden. Mycket, mycket trevligt så tack herr och fru A för att ni kom med den braiga idén med söndagsaktivitet! :)






Randig rosettfavorit

Herregud vad jag har varit trött idag! Men gårdagkvällen var jättetrevlig så då får det väl vara värt det. :)

Nu är jag redo att ta mig ner på stan för att möta upp herr och fru A för en middag. Åh så trevligt! Vi får se var vi hamnar, men min mage vill ha mat så vad som funkar för min del. :)

När jag var i London med fina vänner för ett tag sen så hittade jag en klänning som är en riktig Rebecca-klänning. En såndär klänning som jag liksom bara MÅSTE köpa!! Jag hittade den på Miss Selfridges och jag slog till direkt! Så nu, efter lite syarbete med axelbanden, har jag den på mig och jag älskar den!! Den är randig i svart och ljuslila och över bröstet är det en stor rosett. Me like!





Nu blir det stan!


Drömmen om saft

Jag borde verkligen, verkligen sova nu. Ögonen klarar knappt att vara öppna och kroppen är på väg att sättas på paus. Det har varit en trevlig kväll med grill, rosé, skratt, trevliga människor, massage, dans och promenad hem. Men nu är jag heeeelt slut och jag borde som sagt sova, men först lite saft. För jag drömmer alltid att jag dricker saft när jag har varit ute. Så då tänkte jag gardera genom att dricka lite saft innan jag går och lägger mig. Kanske gör det att drömmarna om saft uteblir?





*hmmmm* Borde verkligen gå och sova NU! Det är typ ljust ute och det kan ju vara skönt med några timmars vila innan det är dags att kliva upp...

Randig premiär i solskenet

För ganska länge sen köpte jag en fin, fin kjol på Cubus. Men eftersom sommaren har dröjt så länge har den bara blivit hängande i garderoben med lappen kvar och allt. Jag har tittat på kjolen när jag har hämtat andra kläder och bara längat efter att få använda den. Så idag! Då är det premiär. Lappen är bortklippt och kjolen är på. Tyvärr inte med ett marinblått linne till som jag hade velat. Det finns typ inga marinblåa linnen att få tag på känns det som! Så vitt får duga så länge.

Kjolen har fina, flätade detaljer längst ner och på fickorna. Jag gillar kläder med fickor - byxor, skjorts, klänningar och kjolar. Det är en snygg detalj!

I öronen hänger ett par gamla, men ändå nya örhängen. Köpte dem i Malmö för nästan lika längesen, men jag har inte haft tillfälle att använda dem. Men nu! Nu blir det premiär även på dem.

Så nu väntar några timmars jobb och sen bär det av på lite tjejmiddag, Eclipse på bio och sen kanske ett glas vin eller två. Undrar om det blir för kallt med bara ben?

         

     Söt randig kjol...                               ...med fina, flätade detaljer...         

     

    

     ...och med söta örhängen till.

Det är bara att konstatera...

...jag ÄLSKAR sommaren!

The countdown begins!

Japp... Inte långt kvar nu till SEMESTER! Kan fortfarande inte riktigt fatta att det bara är nästa vecka också innan FYRA lediga veckor. Det sjunker liksom inte riktigt in... Men jag ser fram emot en lugn, härlig och förhoppningsvis solig semester! Räkfrossa med grannarna, hemfärd till mamma och pappa, Halmstad med utgång, träffa vännerna och frisörbesök, underbara Göteborg med Saltholmen, öar, Liseberg, grillning, bersåhäng och annat trevligt och så avslutar jag i Kalmar. Kan det bli bättre? Nej förmodligen inte! Åh vad jag läääängtar!!

RSS 2.0