Morgonspinning och currygryta.

Underbart! I morse masade jag mig upp kl 05.50 och jisses vad jobbigt det var! Men det var bara att kliva upp, på med träningskläderna, koka lite mannagrynsgröt och så promenixa ner till F&S på Västra Hamngatan och köra spinning. Jag var lite orolig för att det skulle bli sådär äckligt jobbigt som det blir när man inte har spinnat på typ 4 veckor och sedan dess legat sjuk i en vecka utan att äta särskilt mycket. Då kan det bli jobbigt så att det liksom gör ont i hela kroppen och man liksom bara vill springa ut ur salen. Men! Idag hade jag sån enorm energi! Jag cyklade och cyklade och cyklade! Snabbt, tungt och allt däremellan. Jag kände sån glädje i kroppen när lårmusklerna sved i ena backlåten eller när pulsen var hög och hjärtat slog som tusan! Underbart! Jag ville bara fortsätta. Nej, jag är inte galen. Så nu är jag uppbokad på spinning på torsdag kväll. Då ska det cyklas!

Idag tar jag ännu ett steg närmre det som komma skall! Om två veckor gör jag min sista dag på jobbet. Overkligt!

Jag fick väldigt mycket inspiration på matmässan igår. Den där currygrytan med frukter och kyckling har fastnat lite på hjärnan så ikväll ska jag försöka improvisera ihop en liknande gryta! Jag tror inte att den kommer att bli i närheten lika god som herr Mannerströms, men försöka går ju! Det blir lite färsk kycklinglårfilé, färsk ananas och mango, lök, äpple, curry, grädde och annat smaskigt. Spännande att se om jag kan få till något liknande!

Nähä... Om man skulle ta och äta lite lunch kanske? Magen kurrar och det känns att jag spinnade i morse för energinivån sjunker snabbare än vanligt.

Passion för mat.

Söndag. Helgen gick fort.

Idag har jag varit på matmässan Passion för mat ute på Hisingen. Jag missade mässan förra året eftersom jag då satt på centralstationen för att boka om tågbiljetter till Stockholm. Men i år så! Fyra timmar var jag där och oj sicken trevlig tillställning!

Där fanns utställare av olika slag - öl (pappa... Dugges stod där!), vin, choklad, kaffe, fisk, kött, kyckling, ost, kravmärkt yoghurt, knäckebröd, snacks, honung, marmelader och massa, massa annat! Massa provsmakningar och inspiration! Jag åt också den näst godaste sorbeten jag ätit (den godaste är passionfruktssorbeten på 1252). Det var en svartvinbärssorbet från en glassfabrik i Hjo. Riktigt smakrik och god!

Jag satt också och lyssnade på några köksskolor där det lagades mat på scenen. Kalasgott-Jennie var först ut och hon lagade en underbar hjortfilé. Det var första gången jag åt hjort och oj så gott det var! Smälte i munnen tillsammans med tryffelhollandaise och friterad palsternacka. Jag provsmakade också en schnitzel gjord på nötinnanlår och till det rostade potatisar, rödvinssås och ärtpuré, italienska små petit-chouxer (som jag inte minns vad de hette) fyllda med en kräm med cointreau och en chokladsås på toppen och så den godaste currygryta jag någonsin har smakat! Det var kyckling, mango och ananas i och den lagades av självaste Leif Mannerström. Ljuvligt!

Om det inte vore för att jag hade tvättid om en stund hade jag lätt kunnat stanna kvar en liten stund till. :)

Nu ska jag ladda tvättmaskinerna och återhämta mig lite på soffan. Imorgon bitti väntar spinning (första gången på några veckor och jag bävar faktiskt lite) och jobb. Näst sista veckan nu. Känns fortfarande konstigt och overkligt! Men såklart underbart på samma gång!

Ha en härlig söndag!

Nämen hej där musklerna.

Jisses. Jag har sån otrolig träningsvärk! I torsdags körde jag första träningspasset på nästan 3 veckor och det där med att mjukstarta har aldrig varit min grej. Jag kan inte träna lite halvdant. Om jag tar mig till ett pass eller till gymmet så ger jag järnet! Och så blev det även i torsdags. Lite drygt 70 minuter hård gymträning där hela kroppen fick sig en rejäl genomkörare. Det var tungt, jobbigt, svettigt och samtidigt alldeles underbart skönt!

Men... Nu såhär två dagar efteråt får jag stå mitt kast. Jag har träningsvärk i hela kroppen. Biceps, triceps, axlar, rygg, bröst, mage, rumpa och lår. Oliiiiiidligt! Det gör så ont. Varenda rörelse känns och att nysa är smärtsamt. Samtidigt är det rätt skönt. Då känner jag att jag har gjort nytta. I like!

Nu ska jag bege mig till jobbet och ikväll väntar en lugn kväll. Lite tråkigt, men samtidigt behövligt. Imorgon blir det matmässa. Lovely.

Ha en underbar lördag!

När det liksom bara känns rätt.

Fredag! Underbara fredag! Ikväll ska jag laga till en riktigt god middag och ta mig ett glas vin till det. Det är jag värd. Tycker jag i alla fall!

På morgonen idag var jag och hälsade på ute på mitt nya jobb. Magen var full med fjärilar när jag och min nye chef klev in i butiken. Jag insåg ganska snabbt att jag faktiskt inte hade så mycket att vara nervös inför. De två tjejerna jag ska jobba med verkade jättegulliga och de var superglada över att äntligen få en chef (ännu en gång... Jag... Chef?)! Så vi satt och pratade lite. Min chef berättade om rekryteringen och påpekade flera gånger hur otroligt nöjd han är med att ha rekryterat mig till företaget. Det var nästan så att jag blev liiiite generad! Är jag verkligen så himla bra? Ja, det är jag fick jag sen tänka och sträcka lite på mig. :) Sen fick jag presentera mig kort och därefter berättade tjejerna om vilka de är.

Jag fick också kika runt lite innan vi åkte därifrån. Hur kändes det då? Bra! Det kändes liksom rätt. Underbart!

Nu blir det lunch, handla lite mat och sen några timmars jobb till innan det är dags för fredagsmys!

Trötthetens slöja ligger över mig.

Den är grå. Lite rökgrå och transperent. Den följer mig som en skugga. Långsamt tar den sig in i min hjärna och får mig att gäspa. Ögonlocken känns tunga och jag försöker blinka bort det. Trycker ihop ögonlocken hårt för att sen långsamt släppa och öppna. Den grå slöjan gör det svårt att fokusera och tänka. Den liksom blockerar.

Jag måste få bort slöjan. Få bort min trötthet. Nu. Imorgon. Snart. Ikväll ska jag försöka med träning. Jag har varit pinsamt dålig på den biten de senaste veckorna (skyller på nervös rekrytering och matförgiftning), men ikväll så... Jag hoppas att det ska hjälpa.


Trötthetens slöja måste bort.

När tiden liksom bara flyter på.

Jag känner att jag inte riktigt hinner med. Igen. Tiden springer ifrån mig och just nu står jag chockad och tittar ut genom fönstret. Klockan är 17.30 och det är inte mörkt ute! Underbart, men när hände det här? Förmodligen under förra veckan när jag låg hemma och var sjuk. Härligt!

Just nu försöker jag ta in allt som händer. Jag försöker förstå de stundande förändringarna. Nytt jobb. Det blir nya rutiner, nya arbetsuppgifter, nya människor att lära känna, nytt ansvar, nytt ställe att gå till på morgonen, ny buss. Nytt, nytt, nytt. Jag längtar så det gör ont samtidigt som jag ska erkänna (återigen) att jag är lite skräckslagen inför det hela. Jag ska bli chef! Skum känsla. :) Men bra skum såklart!

Det är också snart dags för mig att gå min älskade matlagningskurs! Den hade jag nästan glömt bort! Tre onsdagkvällar ska jag laga asiatisk mat och oj så roligt det ska bli. Det sätter igång typ samtidigt som nya jobbet så fatta att jag kommer att somna sött!

Jag känner att saker känns otroligt bra just nu. Det är bäst att jag snabbt lägger till *pepparpeppar*. Saker känns liksom lite för bra! Jag känner en gnista i mig som jag har saknat och längtat efter. Glädje!

Nej... Nu ska jag snart bege mig till onsdagsfikan. Mys! ha en trevlig onsdagskväll!!

Jag räknar ner.

3 veckor. 21 dagar. 504 timmar. 2016 kvartar. 30 240 minuter. 1 814 400 sekunder. Fjärilar i magen.


En liten flickas kändisspotting.

I helgen märkte jag hur folk på stan tittade på mig. En del vände sig om för att titta en gång till. Andra småsneglade litegranna över axeln. Jag kände det tydligt. Folk tittade. Jag är inte van vid det här och i stället för att känna mig smickrad över det så känner jag mig obekväm. Jag vill genast kolla om jag har smink utsmetat i ansiktet, en fläck på kläderna eller om jag har mat mellan tänderna. Varför skulle de annars kolla? Jag som bara är en i mängden?

En av tittarna var en liten tjej som gick med sin mamma på stan. Jag såg och hörde henne inte själv, men min mamma rapporterade lite skrattandes vad hon hade sagt... När de passerade mig sa flickan glatt: Mamma! Där gick September!

Det ligger alltså i håret. Frisyren får folk att titta till. Kul! Ovant. Lite obekvämt.

Men... Om jag kunde göra den lilla flickan glad genom att hon trodde att hon såg en kändis... Ja, då står jag gärna till tjänst. :)




Lite söndagssnokande är inte fel.

Söndag. Snart kväll, men till min stora glädje så är det än så länge inte helt mörkt ute. Underbart! Jag känner dig Fröken Vår. Lite i taget, men jag känner att du är på väg!

I helgen har mamma och pappa varit här på besök. Jättemysigt att ha dem här på besök! Det var precis vad jag behövde efter nästan en veckas sjukdom. Lite mat, ompyssling och sällskap. Jag känner fortfarande att kroppen inte har återhämtat sig helt. Jag är trött, kan inte äta normalt och jag är svag som en ja gud vet vad! Om vi säger som såhär... Jag bar 2 förpackningar värmeljus på IKEA innan idag och det var sååååå tungt! Nej, jag skojar inte. Jag trodde att mina armar skulle gå av. Hjälp!

Idag var vi en sväng ute på Allum och jag snokade runt kring min framtida arbetsplats. Spanade in lunchställen och såklart butiken. Långsamt började den där lilla skräcken kännas i maggropen igen. Det är en bra skräck. Tro inget annat! Men det är ändå en lite skrämmande känsla av vad har jag gett mig in på-panik. Det kändes liksom så verkligt på något vis. 3 v. TRE VECKOR! Sen är den nya resan igång.

Det blev också lite shopping. Eller inte så lite... Men det orkar jag inte visa bilder på idag. Det kommer senare.

Nu blir det lite slapp på soffan och tidig sänggång! Ha en underbar söndag!

Men lilla magen... Vad är det du säger?

Solen skiner på en klarblå himmel och det är en såndär långpromenadsdag! Jag älskar sådana här dagar för de ger mig lite vårkänslor. Men... Det blir ingen långpromenad här inte. Nej för jag mår fortfarande dåligt.

Det känns som att min kropp liksom har bestämt sig för att inte vilja funka som jag vill. Jag vill vara frisk, pigg, kunna äta god mat, jobba, träna och göra andra roliga saker. Men kroppen vill inte. Den är trött och sliten. Magen gör ont och vill inte ha mat. Den plågar mig mest om natten och därför sover jag bara ett par timmar om natten. Jag försöker äta lite i taget, men inget smakar! Jo, kräm och mjölk men det kan jag ju inte leva på! Nej, jag måste ha i mig mat. Riktig mat! Men kroppen vill inte! Det går inte. 

Just nu försöker magen prata med mig. Den mullrar lite lätt och jag försöker förstå vad den vill ha! Jag försöker komma på vad den är sugen på så att jag kan ge den det. Just nu gör jag allt för att bli frisk och pigg igen! Men... Hur förstår jag magen? Hur ska jag förstå vad mullret innebär? Vad ska jag ge den? Hur ska jag bli frisk? Om du har något bra förslag så tar jag emot det tacksamt! 

Nej... Nu ska jag försöka vila lite och under tiden klura på vad magen vill ha av mig.

 

Tack för sömnen.

Två timmar. Ja, okej säg tre timmar då. Det är så mycket (eller rättare sagt lite) sömn jag har fått inatt. Jag kunde inte somna igår kväll och sista gången jag kollade på klockan så var hon strax innan midnatt. Klockan 02 ungefär vaknade jag med så ont i magen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag försökte somna om, men det var omöjligt. Jag försökte somna i sängen, men det gick inte. Jag testade soffan, men ingen lycka där heller. Till slut la jag mig på golvet, men inte ens det gick. Ett tag övervägde jag till och med att sätta mig i duschen och somna eftersom varm dusch är det enda som får magen att kännas okej.

Sen när jag vid 07.30 äntligen lyckades somna om så fick jag sova en timme innan klockan ringde och väckte mig. Då var det dags att åka till jobbet för att sätta lapp på dörren om att vi har stängt på grund av sjukdom. Trött? Japp. Och svimfärdig när jag satte mig på bussen hem igen.

Så nu ligger jag nerbäddad i soffan under dubbla filtar och med en kropp som skakar som ett asplöv. Jag har inhandlat dagens kost - a-fil, hallonkräm, paprika och nyponsoppa. Fråga mig inte hur paprikan kom in i bilden, men jag kände mig sugen på det. Så nu har jag ätit en tallrik hallonkräm med mjölk och ska försöka sova lite.

Just det ja! Igår kväll damp det ner en mjölkchokladkaka på min dörrmatta. Underbara grannar och vänner!

Tjingeling från sjukstugan!


Som sagt... Fråga mig inte hur paprika hamnade i kundkorgen. Magen fick bestämma...

Tack Johannebar och Monas livs.

De senaste två dygnen har min kost bestått av fil med socker och kanel, blåbärssoppa, 1,5 bananer och några skorpor. Det är allt jag har fått ner. Min energinivå står på minus och att ta mig från soffan till köket är en pärs. Men nu beslutade jag mig för att det ska bli ändring på den saken. Så jag slog en plingeling till Johannebar och beställde en pasta al pollo utan svamp och sen tog jag svängen om Monas livs och köpte cola.

Så nu sitter jag under en filt i soffan och äter en miniminiportion av pastan. Jag vill inte totalchocka magen genom att slänga i mig hälften. Nej, det får bli en liiiiten portion idag.

Jag sitter också och funderar på hur jag har tänkt mig att kunna jobba imorgon. Hur tänkte jag egentligen? Jaja... Det får bära eller brista!

Nu ska jag äta min pasta och dricka lite cola. Sen blir det snart sängen!



Sjukstuga med en längtan efter chokladbollar!

När jag vaknade vid 03 natten mellan måndag och tisdag med magsmärtor och frossa trodde jag knappt att det var sant. Sjuk? Igen? Vad är det med min kropp just nu? Jag skulle ha kommit igång med träningen igen den här veckan (Gbg-varvet närmar sig med obehaglig snabbhet) och jag hade så mycket andra saker att ta tag i. Men icke. Soffläge var ett måste.

Idag mår jag betydligt bättre. Jag sov över 13 timmar inatt, men oj som jag rörde mig i sängen!! Det går ju inte ligga på något sätt när man har ont i magen. Speciellt inte på magen, vilket är min favorit. Så när jag vaknade vid 10 i morse låg lakanet i en hög på golvet och jag direkt på bäddmadrassen. Hejsan var jag hade bökat runt i sängen.

Det jobbiga är att jag inte kan äta. Allt jag försöker pilla i mig tar emot och nu har jag typ gett upp. Jag försökte med en skorpa, men den ligger lite halväten kvar på tallriken. Jag försökte med fil och banan och visst... Filen är borta, men bananbitarna ligger lite bruntråkiga i en hög på tallrikens ena kant. Blåbärssoppan gick ner hjälpligt, men vilken vuxen människa får energi av 1 dl fil och en liten mugg blåbärssoppa? Inte jag i alla fall.

Just nu är jag bara sugen på glass, muffins och chokladbollar. Alla de tre sakerna hade varit otroligt goda för tillfället och jag tror att min kropp hade fått i sig litegranna av det i alla fall. Problemet är ju såklart att jag inte har någon glass hemma (och jag tänker inte gå ut i kylan!) och jag har varken energi eller lust att baka muffins eller chokladbollar. Lyxproblem? Jag vet...

Jag citerar min kompis Maria: Varför finns det inte chokladbollshemkörning?

Jag undrar detsamma. Varför? Varför kan ingen vänlig människa starta just chokladbollshemkörning för tillfällen som detta? I så fall hade jag beställt en rejäl laddning med chokladbollar gjorda på riktigt smör, massa kakao och en rejäl dos kaffe i. Åh vad gott det hade varit!!

Nej... Nu ska jag sluta klaga och försöka få i mig den där skorpbiten som ligger där på tallriken och kollar lite surt på mig för att jag inte äter upp den. Kanske borde jag strö lite kokos och kakao över och låtsas att det är just en chokladboll? En tanke. :)

Tjingeling från sjukstugan!


Kan jag få en skön natts sömn nu kanske?

Återigen har det varit en dag i torktumlarens tecken. Det har känts som att hela jag har blivit körd i en torktumlare. Kroppen har gjort ont och varit öm. Jag har känt mig mörbultad. Alla spänningar inom mig har släppts fria nu när allt med nya jobbet är klart! Alla papper är påskrivna och jag har lämnat in min uppsägning (något av det värsta jag har gjort. Jag hatar att göra folk besvikna). Idag om fyra veckor har jag gjort min sista dag och imorgon om fyra veckor gör jag den första. Overkligt, underbart, spännande.

Jag känner mig sjukt nervös inför det som väntar och stundtals frågar jag mig vad jag har gett mig in på! Sekunden efter känner jag fjärilarna i magen och längtan efter att få ta nästa steg. Så håller det på om vartannat. Lite småpanik blandat med glädje och förväntan. Men det är ju inte så konstigt. Det är ett stort steg att ta och allt med det nya jobbet kommer att vara just nytt.

Nästa fredag ska jag åka dit och hälsa på en liten sväng. Säga hej och presentera mig. Vad säger jag då? Vad vill man som anställd veta om sin nya chef (känns galet att skriva det, men jag är ju tydligen det!)? Och så den ständiga frågan - Vad ska jag ha på mig?

Det känns pirrigt.

Men nu är i alla fall allt klart. Det jag bävade för mest - uppsägningen - är avklarad och det gick delvis bättre än jag trodde, delvis sämre. Alla mina spänningar och tankar har sakta, men säkert släppt under dagen och det är ju just där torktumlekänslan kommer in i bilden.

Så nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Kanske kan jag äntligen få en god natts sömn. Det har inte varit mycket av den varan de senaste 3,5 veckorna. Därför hoppas jag att John Blund är med mig inatt och att han ger mig massa sömn och energi.

Jo förresten! Här kommer en bild på min nya frisyr. Den gör sig inte alls lika bra på bild som i verkligheten... Jag har fått massa beröm på jobbet av kunder idag. Två kunder (en 65 årig dam och en 40 årig man) kom in på jobbet och utbrast: Nämen så lik du är den där September! Jag tar det som en komplimang! Tack. :)





Dags att sova. Over and out, good night.

Klipp dig och skaffa dig ett jobb vettja!

Det är precis vad jag har gjort. Jag har klippt mig i en snygg Septemberliknande frisyr (bild kommer senare) och skaffat mig ett nytt jobb. Bra va?!

Din sång.

Den är helt fantastisk och jag kan lyssna på den hur många gånger som helst. Underbar! Den får avsluta den här veckan som har varit omtumlande och bra. Jag har en känsla av att nästa vecka blir likadan. Eller... Jag vet att den blir det!



Shoppingen är inledd.

Yes! Än så länge har det resulterat i ett par jeans (som jag ska prova en gång till innan jag bestämmer mig. Någon som har provat HMs jeans? Är de bra?) och två blusar i fint blekrosaaprikost. En armlös och en med kort arm. Den ena är såklart prickig! :)
Men... Än är jag inte klar! Bilder får du i nästa vecka.
Trevlig fredag!

Jag behöver nya kläder.

Jag har egentligen massa kläder i min garderob och min byrå hemma, men mycket av det är egentligen sånt som jag aldrig använder. En hel del har jag inte använt på länge, länge. Ändå låter jag plaggen hänga kvar där. Men snart får det vara slut på det!

Garderoben behöver rensas och kläder läggas i klädcontainer. Sen skulle jag behöva köpa nytt. Sånt som jag behöver och inte bara sånt jag köper enbart för att det är snyggt (som typ alla mina fem miljoner blommiga sommarklänningar). Såklart ska det både vara behövligt och snyggt, men fokus ska ligga på behövligt!

Jag behöver nya snygga jeans (hatar att köpa jeans! Men jag behöver ett par snygga mörka jeans och ett par lite ljusare med slitning), ett par chinos med hög midja (lite mer snygghet än behövligt kanske...), snygga tröjor, en lite fräckare kavaj, blusar/tunikor och ett par vardagsklänningar. Jag behöver ett par snygga svarta pumps och lite ballerinaskor. Jag behöver en ny väska (note to self: något mindre den här gången så att du inte behöver riva ut halva innehållet för att hitta nycklarna) och lite underkläder. Jag behöver lite snygga halsband och örhängen. Jag behöver en ny basgarderob helt enkelt.

Det är mycket jag behöver och det är mycket jag vill ha. Men jag har bestämt mig! Jag ska unna mig det här. Ja, kanske inte allt jag vill ha men litegranna i alla fall. Jag ska köpa lite nytt fint inför våren och det ska vara planerade inköp! Inte bara ett plagg hit och dit utan det ska vara en relativt planerad shoppingtur där målet ska vara en fungerande garderob där jag liksom kan se ett mönster i hur jag har tänkt att kombinera allt.

Jag har såklart redan spanat in massa saker på nätet och det gäller egentligen bara att kika runt lite i butikerna, prova och slå till.

Här är ett litet axplock på sånt jag har hittat och ska kika närmare på. Har du något mer förslag på vad min nya garderob skulle kunna innehålla?




 
Bilder lånade från:

www.lindex.se

www.mandeldesign.se

www.nelly.com

www.dinsko.se

www.ginatricot.se

www.bikbok.se

www.zara.com

 


Jag har blivit körd i en torktumlare.

Nej inte på riktigt. Men min kropp är alldeles öm och det kryper i lederna. Känslan när jag rör på mig är att jag känner mig mörbultad. Som att någon hade tryckt in mig i en torktumlare och kört långprogrammet. Sedan slitit ut mig, satt på mig en prickig kjol och rosettkofta och tvingat mig till jobbet! Inte alls en trevlig känsla. :(

Välkommen till mina köksskåp.

Jag älskar köksprylar. Verkligen älskar köksprylar. Skålar, servetter, muffinsformar, muggar, fat, köksmaskiner, förkläden, tårtfat... You name it! Jag kan liksom inte gå in i en köksprylsbutik utan att köpsuget kommer. Ofta går jag ut därifrån med en påse i handen. Allt som oftast har jag ju köpt något som jag egentligen inte behöver, men som jag väldigt gärna vill ha.

I helgen var inget undantag. Jag och mamma var på underbara Hemma hos Haglund (som för övrigt öppnar webshop om några veckor) i Gällstad och kikade lite. Och vad hittar jag då på en hylla? Jo, alldeles underbara muggar med tillhörande assietter. Rosa, blommor, prickar... Ja, det stod Rebecca på dem. Men... Jag behöver verkligen inga muggar och än mindre assietter. Men... Jag ville ju verkligen ha dem! Så jag slog till på fyra av varje och var mycket nöjd med hur jag spenderade de 272 kronorna. Hon i butiken sa att hon själv har mottot: Jag har mycket muggar, men jag har inte just de här muggarna! Oj så sant. Så ska jag börja tänka. :)

Såhär ser mitt nya fina porslin ut. Perfekt för en trevlig helgfrukost!










Har du någon shoppingsvaghet? Något som du liksom inte kan undvika att köpa?

Det gick inte. Kroppen fick bestämma.

Det blev ingen träning. Huvudet gjorde för ont och kroppen orkade helt enkelt inte. Det är ganska ovanligt när det kommer till mig. Träning är något jag älskar och det får mig att må mycket, mycket bättre. Men just nu finns inte orken. Energin och lusten har satts på paus. Alltså lyssnar jag på kroppen.

I stället har jag faktiskt suttit på soffan och bara tagit det lugnt. Det behövdes.

Så den här veckan väljer jag bort träning till förmån för kroppens välbefinnande. Jag måste lyssna på kroppen som säger nej. Det är viktigt.

Men nästa vecka... Ja då är det på't igen! Då är förhoppningsvis kroppen och hjärnan i harmoni med varandra igen och tankarna i styr igen.

Nu ska jag kolla färdigt på Halv åtta hos mig (på datorn såklart) och sen ska jag krypa till kojs och läsa Harry Potter.

So long!

När hjärnan liksom inte vill som jag vill.

Det händer ibland att min hjärna inte lyssnar på mig. Den lever sitt eget liv och vill inte alls som jag vill. Sådana stunder är jobbiga för det känns som att kroppen och hjärnan liksom inte riktigt synkar och fungerar som den ska. Det blir svårt att fokusera och det känns bara rörigt och konstigt.

Just nu är jag inne i en sådan period. Hjärnan, kroppen och jag vill inte samma sak. Hjärnan vill en sak, kroppen en annan och jag står bara emellan och vacklar. Nej, jag är inte galen utan försöker bara på ett någorlunda vettigt sätt förklara hur jag känner. Ta till exempel det här med träning. Hjärnan vill träna! Den är inställd på att träna sina tre eller fyra pass i veckan. Kroppen däremot vill totala motsatsen. Den vill sitta hemma i soffan och käka glass och kolla på tv. Mittemellan står jag. Jag vill egentligen gå och träna, men samtidigt lockar soffan.

Nu är träningen ett väldigt simpelt exempel på hur mitt lilla I-landsproblem visar sig. Men du kanske förstår hur jag känner?

Främst är det hjärnan och jag som inte är överens för tillfället. Jag försöker få hjärnan att sluta tänka så himla mycket. Det bara förstör och förvirrar bara. Men hjärnan lyssnar inte! Den vill tänka. Tänka tills det gör ont! Jag däremot orkar inte tänka! Jag vet att det ändå inte leder någonvart. Ändå tänker hjärnan! Nej... Jag är inte galen. Ibland har jag bara stunder då det är såhär. Nu är en sådan stund.

Så därför uppmanar jag dig min älskade lilla hjärna... Sluta tänka! Sluta vara så himla jobbig! Det stör mer än vad det gör nytta. Punkt slut.

Jag är fortfarande här!

Även om jag har varit lite frånvarande den senaste veckan. Det har varit mycket. Mycket av allt. Därför var det skönt att få komma till mamma och pappa i Ulricehamn och bara vara! Jag blev upphämtad efter jobbet i fredags och så åkte vi till husvagnen där vi åt pizza/kebabrulle (jag åt det senaste) och kollade på Let's Dance. Underbart!

På lördagen åkte jag och mamma till Gällstad. Pappa stannade hemma eftersom han har gjort illa sig i knät och hoppar på kryckor. Jag köpte fyra helt bedårande muggar med tillhörande assietter på Hemma hos Haglunds och jag ska lägga upp bild nästa vecka. Sedan gick vi i ett blåsigt Ulricehamn och inhandlade kvällens middag. Jag och pappa lagade sedan till maten och det blev helt sagolikt gott! Vi lagade lammrostbiff som vi marinerade i olivolja, citronsaft, citronskal, vitlök och massa färsk timjan. Till det hade vi ugnsrostade grönsaker (paprika, zucchini, rödlök, palsternacka, potatis, krossad vitlök och färsk timjan. Lite olivolja och smör på det) och en dressing med olivolja, citronsaft, vitlök, färsk timjan, honung och parmesan. Det blev så gott! Efter det en smarrig ostbricka och melodifestivalen (som för övrigt fick mig att bli supersugen på att färga håret rött. Urläckert! Men... Ska jag våga eller inte?!). Behöver jag säga att det var en härlig lördag?

Idag har vi bara tagit det lugnt. Spelat lite yatzy, kollat på skidor, ätit gulashsoppa och sen blev det en tur till Iittala outlet innan jag tog bussen hem. Precis en sån helg som jag behövde!

Nu stundar en kortvecka med massa jobb. Jag ser fram emot långhelgen då jag ska få träffa underbara vänner som jag inte har träffat på väldigt, väldigt länge! Människor som jag saknar och längtar efter och som det ska bli underbart att få träffa!

Men... Än är det söndag och jag sitter i morgonrock i soffan under en filt med håret fullt av inpackning (duktig jag är va kära syster?). Än är det inte måndag och därför tänker jag njuta lite till. Först blir det Solsidan och sen Grey's Anatomy. Allt för att lägga tankarna på annat.

Ha nu en fin söndagkväll! Och glöm inte ge din åsikt... Ska jag våga mig på rött hår? :)

RSS 2.0